akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, kkatzos είπε Πολύ ψηλό CLDO_VDDP σου βάζει στο Auto. Βάλε για 3800 manually τις τάσεις και τις αντιστάσεις που έχει βάλει αυτός ο τύπος. Όλη τη δεξιά πλευρά δηλαδή. Ίδια μητρική/cpu/μνήμες έχετε. tRDWR/tWRRD βάλε δοκίμασε είτε 9/3 που δίνει το calculator είτε 10/1 που έχει αυτός. δεν πιστευω οτι φταινε τα settings στις μνημες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε δεν πιστευω οτι φταινε τα settings στις μνημες Το bios του βάζει κάτι τρελά... CLDO_VDDP που πρέπει να είναι χαμηλότερα από τις άλλες τάσεις και του το βάζει ψηλότερα με διαφορά. VDDG_CCD του το βάζει πολύ χαμηλά. Ε, αφού θα βάλει αυτά καρφωτά ας βάλει και τα tRDWR/tWRRD γιατί στο Auto του έβαζε 8/3 στα 3800. Κάπως ασυνήθιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kkatzos είπε Το bios του βάζει κάτι τρελά... CLDO_VDDP που πρέπει να είναι χαμηλότερα από τις άλλες τάσεις και του το βάζει ψηλότερα με διαφορά. VDDG_CCD του το βάζει πολύ χαμηλά. Ε, αφού θα βάλει αυτά καρφωτά ας βάλει και τα tRDWR/tWRRD γιατί στο Auto του έβαζε 8/3 στα 3800. Κάπως ασυνήθιστο. 18/3 του βαζει ρε στο auto που το ειδες το 8/3 ? Δεν διαφωνω οτι καποια settings θελουν διορθωση αλλα η αιτια του restart δεν ειναι αυτη ,πρωτα πρεπει να βρει την αιτια του restart και μετα να ασχοληθει με αυτα αλλιως δεν εχει νοημα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Tα restarts πρέπει να είναι απ την IF. Μάλλον δεν την κάνει, τουλάχιστον μ αυτό το setup/bios. Από settings αν δοκιμάσει και με άλλους συνδυασμούς rtt, όπως και clk 40 και δεν, δεν μένει κάτι άλλο μετά. Μπορεί να δοκιμαστεί και μόνη της η IF, με τις μνήμες εκεί που είναι. Μπορεί να δοκιμάσει και το 1.2.0 αν αλλάζει κάτι. Κατά την γνώμη μου είναι και λάθος αυτή η ατάκα της amd “DDR-4000 is to Ryzen 5000 Series as DDR4-3800 was to AMD Ryzen 3000 Series”. Δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα και αφήνει λάθος προσδοκίες. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση. @Deu164 Αν τα αφήσεις όπως είσαι, για καλύτερα και για να μη διορθώνει μόνο του βάλε το tfaw16. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Δεν διαφωνω οτι καποια settings θελουν διορθωση αλλα η αιτια του restart δεν ειναι αυτη ,πρωτα πρεπει να βρει την αιτια του restart 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Tα restarts πρέπει να είναι απ την IF. Μάλλον δεν την κάνει, τουλάχιστον μ αυτό το setup/bios. VDDG_CCD είναι η τάση του IF. Αν του τη βάζει χαμηλά στο Auto δεν είναι λογικά τα restarts; Γι'αυτό του λέω να βάλει καρφωτά τις τάσεις/αντιστάσεις όπως τον άλλο στο oc.net Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Αν κάποιος έχει b-die 3600CL16, θα ήθελα να ποστάρει ένα Zen Timings screenshot από τα XMP settings - πως δηλαδή του σετάρει η μητρική όλα τα timings σε XMP. Αν υπάρχει πάνω από ένας, θα ήθελα να δω τα timings κυρίως από ASUS και MSI μητρικές. Επειδή θέλω να πάω σε 32GB, να πάρω άλλο ένα σετάκι Flare-X ή να πουλήσω αυτές που έχω και να δω για 2*16GB; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, malakudi είπε Αν κάποιος έχει b-die 3600CL16, θα ήθελα να ποστάρει ένα Zen Timings screenshot από τα XMP settings - πως δηλαδή του σετάρει η μητρική όλα τα timings σε XMP. Αν υπάρχει πάνω από ένας, θα ήθελα να δω τα timings κυρίως από ASUS και MSI μητρικές. Επειδή θέλω να πάω σε 32GB, να πάρω άλλο ένα σετάκι Flare-X ή να πουλήσω αυτές που έχω και να δω για 2*16GB; εχω 16gb δεν ξερω αν σου κανει αλλα τι ακριβως θα καταλαβεις απο αυτο? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε εχω 16gb δεν ξερω αν σου κανει αλλα τι ακριβως θα καταλαβεις απο αυτο? Έχεις b-die με 3600 XMP; Το info το θέλω γιατί κάνω μία ανάλυση πως σετάρει τα timings το κάθε BIOS ανάλογα με το XMP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Έχεις b-die με 3600 XMP; Το info το θέλω γιατί κάνω μία ανάλυση πως σετάρει τα timings το κάθε BIOS ανάλογα με το XMP. ναι ,θα στο ανεβασω σε καμια ωρα που θα ειμαι σπιτι. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, malakudi είπε Αν κάποιος έχει b-die 3600CL16, θα ήθελα να ποστάρει ένα Zen Timings screenshot από τα XMP settings - πως δηλαδή του σετάρει η μητρική όλα τα timings σε XMP. Αν υπάρχει πάνω από ένας, θα ήθελα να δω τα timings κυρίως από ASUS και MSI μητρικές. Επειδή θέλω να πάω σε 32GB, να πάρω άλλο ένα σετάκι Flare-X ή να πουλήσω αυτές που έχω και να δω για 2*16GB; Από χθες κ εγώ στο ίδιο δίλημμα είμαι. Μάλλον η καλύτερη λύση είναι 2*16. Απλά βλέπω τσιμπάνε οι τιμές λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, malakudi είπε Επειδή θέλω να πάω σε 32GB, να πάρω άλλο ένα σετάκι Flare-X ή να πουλήσω αυτές που έχω και να δω για 2*16GB; ίδιο στρες είναι για τον imc...... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από BabisTs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 @malakudi 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από Deu164 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Να πως σετάρει η μητρική τις Flare-X 3200 αν βάλεις 3600 και μόνο τις τιμές που περνάει και το XMP (δηλαδή 16-16-16-36). Και εδώ πως σετάρει αν βάλεις και το tCWL σε 16 Ενώ το XMP έχει επίσης τιμές τουλάχιστον για tRC, tFAW, tRRDS, tRRDL και tRFC1, οι μητρικές φαίνεται πως αγνοούν τουλάχιστον το tRC,tFAW. Επίσης δε μπορώ να εξηγήσω γιατί διαφορετικές μητρικές διαλέγουν διαφορετικές τιμές για τις αντιστάσεις για το ίδιο memory kit. Οι Flare-X στις ASUS που είχα νωρίτερα πάντα σετάρονταν ProcODT 60 και 24ρια τα *DrvStr, όπως φαίνεται παραπάνω στο screenshot του @akoinonitos . Ενώ η MSI σετάρει τελείως διαφορετικά (36,9 και 20ρια). Επίσης τελείως διαφορετικές τιμές σε κάθε μητρική σε CLDO VDDP, VDDG (IOD και GCD). 1 ώρα πριν, BabisTs είπε ίδιο στρες είναι για τον imc...... Για τον IMC ναι το ξέρω πως είναι το ίδιο. Αλλά τα σήματα δε θα είναι χειρότερα με 4 DIMMs, από τη στιγμή που δεν είναι T-Topology; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από malakudi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, malakudi είπε Να πως σετάρει η μητρική τις Flare-X 3200 αν βάλεις 3600 και μόνο τις τιμές που περνάει και το XMP (δηλαδή 16-16-16-36). Και εδώ πως σετάρει αν βάλεις και το tCWL σε 16 Ενώ το XMP έχει επίσης τιμές τουλάχιστον για tRC, tFAW, tRRDS, tRRDL και tRFC1, οι μητρικές φαίνεται πως αγνοούν τουλάχιστον το tRC,tFAW. Επίσης δε μπορώ να εξηγήσω γιατί διαφορετικές μητρικές διαλέγουν διαφορετικές τιμές για τις αντιστάσεις για το ίδιο memory kit. Οι Flare-X στις ASUS που είχα νωρίτερα πάντα σετάρονταν ProcODT 60 και 24ρια τα *DrvStr, όπως φαίνεται παραπάνω στο screenshot του @akoinonitos . Ενώ η MSI σετάρει τελείως διαφορετικά (36,9 και 20ρια). Επίσης τελείως διαφορετικές τιμές σε κάθε μητρική σε CLDO VDDP, VDDG (IOD και GCD). Για τον IMC ναι το ξέρω πως είναι το ίδιο. Αλλά τα σήματα δε θα είναι χειρότερα με 4 DIMMs, από τη στιγμή που δεν είναι T-Topology; το Procodt μονο στο xmp μπαινει 60 αν πηραξω την συχνοτητα αλλαζει σε 32 στις Msi αν θυμαμαι καλα παραμενει το ιδιο Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα