akoinonitos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 52 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Καλησπέρα μετά από αναβάθμιση bios στην x570 tomahawk wifi από Agesa comboAm4v2pi 1.1.0.0 patch c σε ComboAm4piv2 1.1.9.0 και με τα ίδια settings σε cpu ram είδα αισθητη μείωση σε benchmark scores! Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτο; Πόσο δλδ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnmt2 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Πόσο δλδ? Π.χ geekbench 5 σε multi απο 11400 πήγε 10500. Passmark από 30κ περίπου 28κ Με την 1.1.0.0 είχα καλύτερες επιδόσεις και απο την αρχική agesa όταν πήρα την μητρική αλλα και από την τελευταία που έβαλα τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Π.χ geekbench 5 σε multi απο 11400 πήγε 10500. Passmark από 30κ περίπου 28κ Με την 1.1.0.0 είχα καλύτερες επιδόσεις και απο την αρχική agesa όταν πήρα την μητρική αλλα και από την τελευταία που έβαλα τωρα με τι settings ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 15 ώρες πριν, johnmt2 είπε Π.χ geekbench 5 σε multi απο 11400 πήγε 10500. Passmark από 30κ περίπου 28κ Με την 1.1.0.0 είχα καλύτερες επιδόσεις και απο την αρχική agesa όταν πήρα την μητρική αλλα και από την τελευταία που έβαλα τωρα Απογοητευση ειναι ο νεος agesa ,δεν αλλαξε κατι παρολο που η asus εβγαλε το προηγουμενο beta και ανεβασε νεο. Για εμενα χειροτερα temps, χειροτερο performance και για καποιο λογο δεν Idlαρει σωστα. Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnmt2 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Απογοητευση ειναι ο νεος agesa ,δεν αλλαξε κατι παρολο που η asus εβγαλε το προηγουμενο beta και ανεβασε νεο. Για εμενα χειροτερα temps, χειροτερο performance και για καποιο λογο δεν Idlαρει σωστα. Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα Το καλο είναι ότι τώρα περνει τουλάχιστον -12 all core στο curve optimiser. Με τον προηγουμενο πάνω από-5 ετρωγα restart.και πιάνει 4.7 σε καλο load Αλλα τι να το κάνω αν είναι να έχω χειροτερο performance μια τρύπα στο νερό 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα Θα φάμε καμια ωρα κανένα brick στις μητρικές μας από τα πολλα roll back και ποιος μάς πιάνει μετά 🤣 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από johnmt2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Απογοητευση ειναι ο νεος agesa ,δεν αλλαξε κατι παρολο που η asus εβγαλε το προηγουμενο beta και ανεβασε νεο. Για εμενα χειροτερα temps, χειροτερο performance και για καποιο λογο δεν Idlαρει σωστα. Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα Αναγκαστικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει... Εγώ αναβάθμισα χτες, και δεν τσέκαρα τίποτα. 🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, johnmt2 είπε Το καλο είναι ότι τώρα περνει τουλάχιστον -12 all core στο curve optimiser. Με τον προηγουμενο πάνω από-5 ετρωγα restart.και πιάνει 4.7 σε καλο load Αλλα τι να το κάνω αν είναι να έχω χειροτερο performance μια τρύπα στο νερό Θα φάμε καμια ωρα κανένα brick στις μητρικές μας από τα πολλα roll back και ποιος μάς πιάνει μετά 🤣 Με απλο φλασαρισμα απο το Bios γυριζω ρε ,μου το επιτρεπει δεν χρειαζεται flash back Σε εμενα παρολο που ο νεος agesa επιτρεπει μεγαλυτερες τιμες στο curve στην ουσια δεν δινει χαμηλοτερη ταση αλλα μεγαλυτερη. αυτο ειναι με τον προηγουμενο και με -10 curve με τον τελευταιο agesa και με -15 curve βγαζει καπου στα 6890. 14 λεπτά πριν, petasis είπε Αναγκαστικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει... Εγώ αναβάθμισα χτες, και δεν τσέκαρα τίποτα. 🙂 Γτ αναγκαστικα ? Τι ειναι το εμβολιο για τον covid 😛 Δεν εμπεριεχει κατι που δεν το ειχε ο προηγουμενος ,ουτε βοηθαει σε κατι προς το καλυτερο ,δεν ξερω τι πιστευουν οτι βελτιωσαν εκει στην Amd αλλα σε εμενα προσωπικα δεν βελτιωθηκε τπτ και απο οτι βλεπω και στους αλλους ισχυει το ιδιο. Ασε που ειναι και Beta τα bios Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα κάπου εδώ με pbo + curve per core ίσως να το ρίξω και λίγο. Η asus με standard fan profile και σε συνδυασμό με τα noctua fans στο case και στην d15s από ένα σημείο και μετά κρατάει σταθερές θερμοκρασίες κάπου γύρω στους 80c +/-2c εκεί σταθεροποιείται και απλά ανεβοκατεβάσει rpm στα fans Τώρα φτάνει κάπου στα 1200rpm αν ανεβάσει και άλλο temps max να πατήσει 82c με 1500rpm θερμοκρασίες που σε gaming δε νομίζω να τις φτάσει ποτέ Κάποια στιγμή όταν στρώσει η κατάσταση με τις curier μάλλον θα πάρω κάποιο ΑΙΟ 280 ή 360 Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από Deu164 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Στις 7/1/2021 στις 12:07 ΜΜ, akoinonitos είπε Απογοητευση ειναι ο νεος agesa ,δεν αλλαξε κατι παρολο που η asus εβγαλε το προηγουμενο beta και ανεβασε νεο. Για εμενα χειροτερα temps, χειροτερο performance και για καποιο λογο δεν Idlαρει σωστα. Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα Εγώ του έδωσα λίγες μέρες, να δω συμπεριφορά, και γύρισα στον προηγούμενο. Στα μόνα θετικά, η καλύτερη διαχείριση της IF με πολύ μειωμένα whe στα 4000. Άχρηστο βέβαια σε μένα, αφού πάλι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Απ ότι μπορώ να καταλάβω απ το δικό μου, οι αλλαγές στο v/f curve έγιναν για τους χρήστες που είχαν reboot στο idle. Έδωσαν ρεύμα χαμηλά και έχουν πετσοκόψει τα στιγμιαία boostακια των πυρήνων στο idle/light load. Αυτό ίσως να διορθώνει σε κάποιους τα reboot, και στους υπόλοιπους που δεν είχαμε reboot, μας κόβει λίγο perf και αφήνει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές τιμές στο curve op. Σε μένα που λειτουργεί απροβλημάτιστα το 1.1.8.0, δε μου βελτίωνε κάτι, οπότε έπαιξε επιστροφή. Στα της CPU, την έχω αφήσει με pbo, +75, και -10 curve. Έχει καλό perf, καλά temps, όλα καλά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Εγώ του έδωσα λίγες μέρες, να δω συμπεριφορά, και γύρισα στον προηγούμενο. Στα μόνα θετικά, η καλύτερη διαχείριση της IF με πολύ μειωμένα whe στα 4000. Άχρηστο βέβαια σε μένα, αφού πάλι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Απ ότι μπορώ να καταλάβω απ το δικό μου, οι αλλαγές στο v/f curve έγιναν για τους χρήστες που είχαν reboot στο idle. Έδωσαν ρεύμα χαμηλά και έχουν πετσοκόψει τα στιγμιαία boostακια των πυρήνων στο idle/light load. Αυτό ίσως να διορθώνει σε κάποιους τα reboot, και στους υπόλοιπους που δεν είχαμε reboot, μας κόβει λίγο perf και αφήνει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές τιμές στο curve op. Σε μένα που λειτουργεί απροβλημάτιστα το 1.1.8.0, δε μου βελτίωνε κάτι, οπότε έπαιξε επιστροφή. Στα της CPU, την έχω αφήσει με pbo, +75, και -10 curve. Έχει καλό perf, καλά temps, όλα καλά. Καπως έτσι και σε εμένα, πάντως και whe που βγάζει στα 4000 δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία και τις έχω αφήσει εκεί τις μνήμες. Στα της cpu όλα στοκ τα έχω αφήσει με -10 curve. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Καπως έτσι και σε εμένα, πάντως και whe που βγάζει στα 4000 δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία και τις έχω αφήσει εκεί τις μνήμες. Στα της cpu όλα στοκ τα έχω αφήσει με -10 curve. Άνευ ppt 1000? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, billeiros είπε Άνευ ppt 1000? Ανευ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ανευ Πώς κι έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Εγώ του έδωσα λίγες μέρες, να δω συμπεριφορά, και γύρισα στον προηγούμενο. Στα μόνα θετικά, η καλύτερη διαχείριση της IF με πολύ μειωμένα whe στα 4000. Άχρηστο βέβαια σε μένα, αφού πάλι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Απ ότι μπορώ να καταλάβω απ το δικό μου, οι αλλαγές στο v/f curve έγιναν για τους χρήστες που είχαν reboot στο idle. Έδωσαν ρεύμα χαμηλά και έχουν πετσοκόψει τα στιγμιαία boostακια των πυρήνων στο idle/light load. Αυτό ίσως να διορθώνει σε κάποιους τα reboot, και στους υπόλοιπους που δεν είχαμε reboot, μας κόβει λίγο perf και αφήνει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές τιμές στο curve op. Σε μένα που λειτουργεί απροβλημάτιστα το 1.1.8.0, δε μου βελτίωνε κάτι, οπότε έπαιξε επιστροφή. Στα της CPU, την έχω αφήσει με pbo, +75, και -10 curve. Έχει καλό perf, καλά temps, όλα καλά. Τι PBO limits έχεις; Εμένα με -10 κάνει 1-2 idle reboots τη μέρα, τώρα το έχω -8 και δεν έχει κάνει εδώ και 3 μέρες. Εγώ παίζω με PBO limits 170-105-140 για να μην ανεβαίνει το temp πάνω από 69-70 βαθμούς σε multicore workloads. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, billeiros είπε Πώς κι έτσι? Ε δεν έχει ουσία αφού μόνο games παίζω σε 4k ,δεν έχει νόημα 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Τι PBO limits έχεις; Εμένα με -10 κάνει 1-2 idle reboots τη μέρα, τώρα το έχω -8 και δεν έχει κάνει εδώ και 3 μέρες. Εγώ παίζω με PBO limits 170-105-140 για να μην ανεβαίνει το temp πάνω από 69-70 βαθμούς σε multicore workloads. Έχει αύξησει και τα mhz του boost? 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Τι PBO limits έχεις; Εμένα με -10 κάνει 1-2 idle reboots τη μέρα, τώρα το έχω -8 και δεν έχει κάνει εδώ και 3 μέρες. Εγώ παίζω με PBO limits 170-105-140 για να μην ανεβαίνει το temp πάνω από 69-70 βαθμούς σε multicore workloads. Μπορείς απλά να κόψεις τα temps απ το μενού του pbo αν βάλεις thermal throttle στους 70 ας πούμε, αλλά ρε συ 70 βαθμοί δεν είναι και τπτ φοβερο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα