Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 CPU & Memory Overclocking

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Καλησπέρα μετά από αναβάθμιση bios στην  x570 tomahawk wifi από Agesa comboAm4v2pi 1.1.0.0 patch c σε ComboAm4piv2 1.1.9.0 και με τα ίδια settings σε cpu ram είδα αισθητη μείωση σε benchmark scores! Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτο;

Πόσο δλδ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 636
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πόσο δλδ?

Π.χ geekbench 5 σε multi απο 11400 πήγε 10500. Passmark από 30κ  περίπου  28κ

Με την 1.1.0.0 είχα καλύτερες επιδόσεις και απο την αρχική agesa όταν πήρα την μητρική  αλλα και από την τελευταία που έβαλα τωρα

4 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Με την 1.1.0.0 είχα καλύτερες επιδόσεις και απο την αρχική agesa όταν πήρα την μητρική  αλλα και από την τελευταία που έβαλα τωρα

με τι settings ?

15 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Απογοητευση ειναι ο νεος agesa ,δεν αλλαξε κατι παρολο που η asus εβγαλε το προηγουμενο beta και ανεβασε νεο. Για εμενα χειροτερα temps, χειροτερο performance και για καποιο λογο δεν Idlαρει σωστα. Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Απογοητευση ειναι ο νεος agesa ,δεν αλλαξε κατι παρολο που η asus εβγαλε το προηγουμενο beta και ανεβασε νεο. Για εμενα χειροτερα temps, χειροτερο performance και για καποιο λογο δεν Idlαρει σωστα. Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα

Το καλο είναι ότι τώρα περνει τουλάχιστον -12 all core στο curve optimiser. Με τον προηγουμενο πάνω από-5 ετρωγα restart.και πιάνει 4.7 σε καλο load  Αλλα τι να το κάνω αν είναι να έχω χειροτερο performance μια τρύπα στο νερό 

Γυρισα στον προηγουμενο για ακομα μια φορα

Θα φάμε καμια ωρα κανένα  brick στις μητρικές μας από τα πολλα roll back και ποιος μάς πιάνει μετά 🤣

Επεξ/σία από johnmt2

Αναγκαστικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει... Εγώ αναβάθμισα χτες, και δεν τσέκαρα τίποτα. 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, johnmt2 είπε

Το καλο είναι ότι τώρα περνει τουλάχιστον -12 all core στο curve optimiser. Με τον προηγουμενο πάνω από-5 ετρωγα restart.και πιάνει 4.7 σε καλο load  Αλλα τι να το κάνω αν είναι να έχω χειροτερο performance μια τρύπα στο νερό 

Θα φάμε καμια ωρα κανένα  brick στις μητρικές μας από τα πολλα roll back και ποιος μάς πιάνει μετά 🤣

Με απλο φλασαρισμα απο το Bios γυριζω ρε ,μου το επιτρεπει δεν χρειαζεται flash back

Σε εμενα παρολο που ο νεος agesa επιτρεπει μεγαλυτερες τιμες στο curve στην ουσια δεν δινει χαμηλοτερη ταση αλλα μεγαλυτερη.

αυτο ειναι με τον προηγουμενο και με -10 curve

1426435638_cpuz10200x5.png.d031103d442096f1482c598a68f4b20b.png

με τον τελευταιο agesa και με -15 curve βγαζει καπου στα 6890.

14 λεπτά πριν, petasis είπε

Αναγκαστικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει... Εγώ αναβάθμισα χτες, και δεν τσέκαρα τίποτα. 🙂

Γτ αναγκαστικα ? Τι ειναι το εμβολιο για τον covid 😛

Δεν εμπεριεχει κατι που δεν το ειχε ο προηγουμενος ,ουτε βοηθαει σε κατι προς το καλυτερο ,δεν ξερω τι πιστευουν οτι βελτιωσαν εκει στην Amd αλλα σε εμενα προσωπικα δεν βελτιωθηκε τπτ και απο οτι βλεπω και στους αλλους ισχυει το ιδιο. Ασε που ειναι και Beta τα bios

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από αρκετές δοκιμές κατέληξα κάπου εδώ με pbo + curve per core ίσως να το ρίξω και λίγο.

Η asus με standard fan profile και σε συνδυασμό με τα noctua fans στο case και στην d15s  από ένα σημείο και μετά κρατάει σταθερές θερμοκρασίες κάπου γύρω στους 80c +/-2c   εκεί σταθεροποιείται και απλά ανεβοκατεβάσει  rpm στα fans 
Τώρα φτάνει κάπου στα 1200rpm αν ανεβάσει και άλλο temps  max να πατήσει 82c με 1500rpm θερμοκρασίες που σε gaming δε νομίζω να τις φτάσει ποτέ

Κάποια στιγμή όταν στρώσει η κατάσταση με τις curier μάλλον θα πάρω κάποιο ΑΙΟ 280 ή 360

VIW2S1W.png
hJvhTsM.png fJdGiYo.png

3bguL5n.png

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 3

Στις 7/1/2021 στις 12:07 ΜΜ, akoinonitos είπε

Εγώ του έδωσα λίγες μέρες, να δω συμπεριφορά, και γύρισα στον προηγούμενο.

Στα μόνα θετικά, η καλύτερη διαχείριση της IF με πολύ μειωμένα whe στα 4000. Άχρηστο βέβαια σε μένα, αφού πάλι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Απ ότι μπορώ να καταλάβω απ το δικό μου, οι αλλαγές στο v/f curve έγιναν για τους χρήστες που είχαν reboot στο idle. Έδωσαν ρεύμα χαμηλά και έχουν πετσοκόψει τα στιγμιαία boostακια των πυρήνων στο idle/light load.

Αυτό ίσως να διορθώνει σε κάποιους τα reboot, και στους υπόλοιπους που δεν είχαμε reboot, μας κόβει λίγο perf και αφήνει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές τιμές στο curve op.

Σε μένα που λειτουργεί απροβλημάτιστα το 1.1.8.0, δε μου βελτίωνε κάτι, οπότε έπαιξε επιστροφή.

Στα της CPU, την έχω αφήσει με pbo, +75, και -10 curve. Έχει καλό perf, καλά temps, όλα καλά.

spacer.png

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Στα μόνα θετικά, η καλύτερη διαχείριση της IF με πολύ μειωμένα whe στα 4000. Άχρηστο βέβαια σε μένα, αφού πάλι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Απ ότι μπορώ να καταλάβω απ το δικό μου, οι αλλαγές στο v/f curve έγιναν για τους χρήστες που είχαν reboot στο idle. Έδωσαν ρεύμα χαμηλά και έχουν πετσοκόψει τα στιγμιαία boostακια των πυρήνων στο idle/light load.

Αυτό ίσως να διορθώνει σε κάποιους τα reboot, και στους υπόλοιπους που δεν είχαμε reboot, μας κόβει λίγο perf και αφήνει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές τιμές στο curve op.

Σε μένα που λειτουργεί απροβλημάτιστα το 1.1.8.0, δε μου βελτίωνε κάτι, οπότε έπαιξε επιστροφή.

Στα της CPU, την έχω αφήσει με pbo, +75, και -10 curve. Έχει καλό perf, καλά temps, όλα καλά.

spacer.png

Καπως έτσι και σε εμένα,  πάντως και whe που βγάζει στα 4000 δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία και τις έχω αφήσει εκεί τις μνήμες.

Στα της cpu όλα στοκ τα έχω αφήσει με -10 curve. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καπως έτσι και σε εμένα,  πάντως και whe που βγάζει στα 4000 δεν έχω παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία και τις έχω αφήσει εκεί τις μνήμες.

Στα της cpu όλα στοκ τα έχω αφήσει με -10 curve. 

Άνευ ppt 1000?

1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε

spacer.png

Τι PBO limits έχεις; Εμένα με -10 κάνει 1-2 idle reboots τη μέρα, τώρα το έχω -8 και δεν έχει κάνει εδώ και 3 μέρες.

Εγώ παίζω με PBO limits 170-105-140 για να μην ανεβαίνει το temp πάνω από 69-70 βαθμούς σε multicore workloads.

10 λεπτά πριν, billeiros είπε

Πώς κι έτσι?

Ε δεν έχει ουσία αφού μόνο games παίζω σε 4k ,δεν έχει νόημα 

2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Τι PBO limits έχεις; Εμένα με -10 κάνει 1-2 idle reboots τη μέρα, τώρα το έχω -8 και δεν έχει κάνει εδώ και 3 μέρες.

Εγώ παίζω με PBO limits 170-105-140 για να μην ανεβαίνει το temp πάνω από 69-70 βαθμούς σε multicore workloads.

Έχει αύξησει και τα mhz του boost?

3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μπορείς απλά να κόψεις τα temps απ το μενού του pbo αν βάλεις thermal throttle στους 70 ας πούμε, αλλά ρε συ 70 βαθμοί δεν είναι και τπτ φοβερο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...