malakudi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Στην ουσια παιρνουν 1,1V οσο παιρνει το soc. Aυτα δινει η δικη μου στο docp. Με αυτα μενω και στα 3800. Τα βάζεις manually σε αυτές τις τιμές στα 3800 ή μένουν έτσι στο auto; ProcODT 60 και 24ρια strength βλέπω ενώ η MSI βάζει 36,9 και 20ρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, malakudi είπε Τα βάζεις manually σε αυτές τις τιμές στα 3800 ή μένουν έτσι στο auto; ProcODT 60 και 24ρια strength βλέπω ενώ η MSI βάζει 36,9 και 20ρια. Βαζω docp και μου τα περναει και μετα απλα ανεβαζω την συχνοτητα ,ναι τα βαζουν διαφορετικα τα ohm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Βαζω docp και μου τα περναει και μετα απλα ανεβαζω την συχνοτητα ,ναι τα βαζουν διαφορετικα τα ohm Sorry δε σε πιάνω, στα βάζει fixed το docp; Όταν είχα Asus X470 Prime Pro νομίζω τα άφηνε auto, δεν είμαι και σίγουρος όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Οχι ρε auto το βαζει αλλα το auto τοσο δινει με docp στα 3600 ,αν βαλω πχ 4133Mhz θα μου βαλει το soc 1.1375 ας πουμε αλλα θα αφησει το vddg io 1.050 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, malakudi είπε Αυτά βάζει σε auto για 3800/1900 η X570 Unify Οι δικές σας τι βάζουν; Δεν είναι λάθος τα VDDG voltages να είναι > Vsoc; Αν θέλετε σχολιάστε και τα timings, για 1,4V νομίζω καλύτερα δε γίνονται και δε θέλω να ανέβω 1,45-1,5V Τα ίδια βγάζει και σε μένα στα Auto Tα VDDG και γω νόμιζα ότι πρέπει να είναι μικρότερα ή ίσα του Vsoc και τα μείωσα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, akoinonitos είπε Το fmax δεν νομίζω να δουλέψει στους 5xxx , ούτως ή άλλως πάνω κάτω ότι κάνει και το curve optimizer έκανε. Για εμένα απλά βρίσκεις το ιδανικό curve και άντε και ένα ppt ελεύθερο και τέλος. Ναι, το πιο πιθανό είναι αυτό που λες. Ο ίδιος πάντως είχε γράψει ότι δουλεύει και στους 5000. Άντε βγάλε άκρη. https://www.overclock.net/threads/asus-rog-x570-crosshair-viii-overclocking-discussion-thread.1728796/page-172#post-28666568 Εγώ θα ήθελα να έχουμε και τις 2 επιλογές μιας και το fmax δουλεύει λίγο διαφορετικά. Spoiler Με το fmax το EDC(spikes) δεν υπάρχει, ούτε μπορείς να του δώσεις τιμή. Παίρνει realtime την όποια τιμή έχει το TDC. Μπακαλίστικα ο αλγόριθμος βλέπει χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερο headroom διαθέσιμο, και αλλάζει το v/f curve σπρώχνοντας τα ρολόγια προς τα πάνω. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μέθοδος με το EDC δεν θα δουλέψει σε όλους. Ανάλογα το setup/σιλικόνη μπορεί να δουλέψει, μπορεί να είναι και χειρότερα. Τo curve optimizer είναι πιο mainstream, θα δουλέψει σε όλους, απλά τα counts(UV) θα αλλάζουν από setup σε setup. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Ναι, το πιο πιθανό είναι αυτό που λες. Ο ίδιος πάντως είχε γράψει ότι δουλεύει και στους 5000. Άντε βγάλε άκρη. https://www.overclock.net/threads/asus-rog-x570-crosshair-viii-overclocking-discussion-thread.1728796/page-172#post-28666568 Εγώ θα ήθελα να έχουμε και τις 2 επιλογές μιας και το fmax δουλεύει λίγο διαφορετικά. Απόκρυψη περιεχομένων Με το fmax το EDC(spikes) δεν υπάρχει, ούτε μπορείς να του δώσεις τιμή. Παίρνει realtime την όποια τιμή έχει το TDC. Μπακαλίστικα ο αλγόριθμος βλέπει χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερο headroom διαθέσιμο, και αλλάζει το v/f curve σπρώχνοντας τα ρολόγια προς τα πάνω. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μέθοδος με το EDC δεν θα δουλέψει σε όλους. Ανάλογα το setup/σιλικόνη μπορεί να δουλέψει, μπορεί να είναι και χειρότερα. Τo curve optimizer είναι πιο mainstream, θα δουλέψει σε όλους, απλά τα counts(UV) θα αλλάζουν από setup σε setup. Εσύ με τον νέο agesa Είδες παραπάνω temps σε idle? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εσύ με τον νέο agesa Είδες παραπάνω temps σε idle? Σήμερα βγήκε για την δικιά μου, και τώρα γύρισα δεν το έχω περάσει ακόμα. Tomorrow. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, malakudi είπε Curve -10 σε all core και +100MHz boost override, ενώ σε stock +xmp δίνει 8700/659, αν βάλω 1900/3800, Vsoc 1.05 (από 1), VDDG 0,95 (από 0,9) πέφτει σε 8600/644. Καμιά ιδέα; Την διαφορά στο single δεν ξέρω γιατί την έχεις, και μάλιστα τόσο μεγάλη. Είναι σίγουρα σωστά τα νούμερα; Για το multi, τσέκαρε στην σύγκριση σου την κατανάλωση που έχει το soc σου (cpu soc power). Με τα 2 ccd μόλις ανέβει η IF και το vsoc, υπάρχει μεγάλη κατανάλωση απ το soc, την οποία την τρώει απ το headroom των cores. Στα CB που δεν παίζουν ρόλο οι μνήμες, συνήθως όσο πιο χάλια τις έχεις/χαμηλό vsoc, παίρνεις και λίγο καλύτερα scores. Το θέμα βέβαια είναι να κοιτάς τα scores έχοντας κανονικά τις μνήμες, και όχι με 3200 xmp που το vsoc είναι πάτωμα. Ενδεικτικά σε μένα 1066 IF, vsoc 1V, 5W κατανάλωση το soc. 1900 IF, soc 1.075V, 18W κατανάλωση το soc. Για τα 2 vddg, αναγκαστικά θα γίνει auto correction σε λίγο κάτω απ το vsoc που έχεις. Οπότε και έτσι να τα αφήσεις δε νομίζω ότι τρέχει κάτι. Τα timings μια χαρά, το 20αρι clk με 1T σε 4slot μητρική επίσης είναι καλό σημάδι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δε ξέρω γιατί πέφτει το single αλλά αυτό κάνει. Στο multi το καταλαβαίνω, στο single όχι. Μετά από πολλές δοκιμές το καλύτερο που κατάφερα χωρίς η θερμοκρασία να περνάει τους 70 είναι 8800 περίπου CB20 multi και 653-655 single. Βλέποντας τους 60C σε στοκ περίμενα να πηγαίνει καλύτερα σε O/C αλλά τελικά η AMD έχει καταφέρει τα τσιπάκια της να δουλεύουν στη βέλτιστη καμπύλη απόδοσης/κατανάλωσης/θερμοκρασίας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Στις 29/12/2020 στις 7:15 ΜΜ, akoinonitos είπε Εσύ με τον νέο agesa Είδες παραπάνω temps σε idle? Εγώ με την dark hero και το νέο ComboV2PI 1190, νομίζω έχω πλέον μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πόσο, έχω λίνουξ και δεν δείχνει, αλλά σε load η ψήκτρα πλέον είναι ζεστή, ενώ πιο πριν ήταν χλιαρή. Είναι η ιδέα μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, petasis είπε Εγώ με την dark hero και το νέο ComboV2PI 1190, νομίζω έχω πλέον μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πόσο, έχω λίνουξ και δεν δείχνει, αλλά σε load η ψήκτρα πλέον είναι ζεστή, ενώ πιο πριν ήταν χλιαρή. Είναι η ιδέα μου; Τι να σου πω εγώ είχα σιγουρα παραπάνω και ήταν ο λόγος που γύρισα στο προηγούμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι να σου πω εγώ είχα σιγουρα παραπάνω και ήταν ο λόγος που γύρισα στο προηγούμενο. Άρχισαν και τα memory errors. Θα δοκιμάσω με το παλιό ξανά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δεν μπορώ να καταλάβω... 🙃 Στο λίνουξ όσο πάει και χειροτερεύει. Εκεί που οι μνήμες ήταν αρχικά σταθερές στα 3600, πήγα στο 3200 (πάλι ήταν σταθερές), και πλέον σταθερές είναι στα 3000. Γιατί εκεί που ήταν σταθερές δεν είναι πλέον; Κάτι δεν καταλαβαίνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 11 ώρες πριν, petasis είπε Δεν μπορώ να καταλάβω... 🙃 Στο λίνουξ όσο πάει και χειροτερεύει. Εκεί που οι μνήμες ήταν αρχικά σταθερές στα 3600, πήγα στο 3200 (πάλι ήταν σταθερές), και πλέον σταθερές είναι στα 3000. Γιατί εκεί που ήταν σταθερές δεν είναι πλέον; Κάτι δεν καταλαβαίνω... Όταν λες δεν είναι σταθερές? Τρέχεις κάποιο τεστ και σου βγαζει σφαλματα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα