Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτός έχει την RX Vega 11, ίση με μία GT 1030.

H vega 11 είναι ελαφρώς καλύτερη από την gt 1030.     Η 1030 είναι ελαφρώς καλύτερη από την vega 8.

Δημοσ.

Πιστευω οτι το συγκεκριμενο deal, ειδικα οσον αφορα την ram , καθιστα το build "σχετικο" για περισσοτερα χρονια απο οτι οτιδηποτε αλλο στο budget την δεδομενη στιγμη . Γιατι πιστευεις οτι ειναι λαθος η προταση μου;  Τι θα εκανες διαφορετικα;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nikolakisgk είπε

Πιστευω οτι το συγκεκριμενο deal, ειδικα οσον αφορα την ram , καθιστα το build "σχετικο" για περισσοτερα χρονια απο οτι οτιδηποτε αλλο στο budget την δεδομενη στιγμη . Γιατι πιστευεις οτι ειναι λαθος η προταση μου;  Τι θα εκανες διαφορετικα;

Νομίζω πως απλά θα έβαζε μνήμες 3200 c16 με 60€, γιατί θα είναι ακριβώς το ίδιο σχετικό το σύστημα για το μέλλον. Επίσης, με 110€ παίρνεις 32 gb γρήγορες ραμ, που πάλι δεν σου χρειάζονται σε τέτοιο σύστημα αλλά τουλάχιστον έχουν κάποια υπαρκτή διαφορά! Ή με αυτά τα 50€ πας ας πούμε από 500gb ssd σε 1 tb, ή πας από i3 σε i5 και παίρνεις 2 πυρήνες παραπάνω.

Εδώ σε gaming συστήματα των 1000€ που επηρεάζουν κάπως και τα fps οι πιο καλές ραμ και δεν αξίζει τόσο να τις βάλεις λόγω μεγάλου κόστους και μικρής ουσιαστικής απόδοσης τη στιγμή που πλέον βρίσκεις πολύ φθηνές μνήμες 3200c16, πόσο μάλλον σε σύστημα γραφείου που θα έχει μηδενικές διαφορές!

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nikolakisgk είπε

Μίλησα καθαρά και μόνο για την επιλογή των ram και ο λόγος είναι ακριβώς αυτό που έγραψε ο @raul7 παραπάνω.

Δημοσ.

@harrispas Εγώ στη θέση σου θα έβαζα ένα Intel με integrated GPU. Πχ Intel Core i3-10100 Box.

Πιστεύω ότι αφού σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η σταθερότητα δεν πρέπει να κρατήσεις τίποτα από το παλιό PC σου, συν ότι η παλιά κάρτα γραφικών θα κάνει πολύ θόρυβο ενώ τα νέα συστήματα είναι εντελώς αθόρυβα.

Όσο αφορά τους AMD με τις integrated GPU είναι ακριβοί γιατί έχουν την δυνατότητα να παίξουν κάποια παιχνίδια με μικρές απαιτήσεις, πράγμα που δεν σου χρειάζεται.

Οι AMD χωρίς iGPU (πχ 3100) σίγουρα δίνουν την δυνατότητα να δουλέψεις τις μνήμες πιο γρήγορα και να έχεις συνολικά λίγο πιο καλές επιδόσεις.

Η ερώτηση είναι αν θα προτιμούσες να αναβαθμίσεις σε ένα PC:

α.που θα είναι 5-10 φορές πιο γρήγορο και εντελώς αθόρυβο (Intel 10100 box)

β.ή με 10 ευρώ λιγότερο σε ένα που θα είναι 5.5 - 11 φορές πιο γρήγορο (AMD 3100) και θα έχει μέσα την παλιά κάρτα γραφικών που θα ουρλιάζει και θα πρέπει να της αλλάξεις πάστα γιατί θα υπερθερμαίνεται με αποτέλεσμα να είναι το λιγότερο σταθερό κομμάτι του PC σου;

Δημοσ.

Το συστημα το οποιο εχω παραθεσει ειναι εξαιρετικα future proof σε συγκριση με το Intel.
Ο OP ανεφερε οτι χρησιμοποιει τον ιδιο υπολογιστη εδω και περιπου 20 χρονια, νομιζω οτι ειναι βασικος παραγοντας.
Επελεξα τις συγκεκριμενες B-Die μνημες επειδη ειναι δεδομενο οτι θα φτασουν 3600 με manual tuning, η τιμη στην οποια ο 3100 " τα δινει ολα" με τελικο latency 7.77. Συγκριτικα 2666CL16 = 12.03.
Με ενα upgrade σε καρτα γραφικων + psu στο μελλον ο υπολογιστης θα μεινει σχετικος για πολυ περισσοτερο σε σχεση με τo max 2666 του locked Intel counterpart.
Bottleneck < 1% με μια RTX 2080 πανω στον ryzen χωρις overclock. 7.86% αντιστοιχα χωρις την επιλογη του overclock.
Το συμπερασμα..
Aν θελεις υπολογιστη out of the box, τον οποιο να μην ξαναπειραξεις μεχρι να τον αλλαξεις ο Intel ειναι μια καλη λυση. Αν ομως ψηνεις να "λερωσεις τα χερια σου" για μεγαλυτερη αποδοση σε βαθος χρονου ο Ryzen ειναι μονοδρομος σε αυτο το budget.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikolakisgk είπε

Το συστημα το οποιο εχω παραθεσει ειναι εξαιρετικα future proof σε συγκριση με το Intel.
Ο OP ανεφερε οτι χρησιμοποιει τον ιδιο υπολογιστη εδω και περιπου 20 χρονια, νομιζω οτι ειναι βασικος παραγοντας.
Επελεξα τις συγκεκριμενες B-Die μνημες επειδη ειναι δεδομενο οτι θα φτασουν 3600 με manual tuning, η τιμη στην οποια ο 3100 " τα δινει ολα" με τελικο latency 7.77. Συγκριτικα 2666CL16 = 12.03.
Με ενα upgrade σε καρτα γραφικων + psu στο μελλον ο υπολογιστης θα μεινει σχετικος για πολυ περισσοτερο σε σχεση με τo max 2666 του locked Intel counterpart.
Bottleneck < 1% με μια RTX 2080 πανω στον ryzen χωρις overclock. 7.86% αντιστοιχα χωρις την επιλογη του overclock.
Το συμπερασμα..
Aν θελεις υπολογιστη out of the box, τον οποιο να μην ξαναπειραξεις μεχρι να τον αλλαξεις ο Intel ειναι μια καλη λυση. Αν ομως ψηνεις να "λερωσεις τα χερια σου" για μεγαλυτερη αποδοση σε βαθος χρονου ο Ryzen ειναι μονοδρομος σε αυτο το budget.

Αρχικά ο ts έχει κάνει λάθος στις αρχικές ημερομηνίες που γράφει, είναι 9ετιας το pc και όχι 20ετιας. Έχει fx 6100 που είναι του 2011 (όπως και το τροφοδοτικό που γράφει οτι είναι του 2011).

Όπως και να το δεις, οι ακριβές ραμ είναι κακή επένδυση σε τέτοιο σύστημα, γιατί τίποτα δεν φωνάζει browsing/office αναβάθμιση όσο tuned bdies που δεσμεύουν περίπου το 45% του διαθέσιμου budget 😛. Επόμενο βήμα μια υδροψυξη για καλό oc, μιας και αυτό δίνει έξτρα επιδόσεις στο high fps gaming 😛😛

Πέρα από την πλάκα και με συγχωρείς λίγο για το κάπως ειρωνικό (αλλά με καλή διάθεση) ύφος μου, μιλάμε για διαφορές που ο ts  πρακτικά δεν θα δει. Αλλά και πάλι, δες τις ραμ της υπογραφής μου. Αγορασμένες στα 70€, τώρα έχουν ακόμα λιγότερο, δεν είναι bdies αλλά τις πήγα με λίγο ψάξιμο που λες στα 3600c16. Για future proofing καμία διαφορά.

Δεν είναι tuned, αλλά so what? Λες και άμα σε 5 χρόνια το σύστημα μου είναι αργό, θα σωθεί με bdies και όχι με καινούργιο cpu ή παραπάνω ραμ ας πούμε.. 

Ουσιαστικά λες στον άλλον που δεν παίζει φουλ games, δώσε 100% παραπάνω χρήματα σε ραμ για ένα 3% σε games, ενώ κάνει office σύστημα... Και την ίδια στιγμή το turbox του 2011 περιμένει την άτυχη στιγμή που θα τα κάψει όλα.

@harrispas καταρχάς ssd έχεις στο σύστημα; Αν δεν έχεις, εκτός από το τροφοδοτικό που θα πρότεινα να αλλάξεις έτσι κι αλλιώς, ένας ssd παίζει να κάνει όλη τη διαφορά στην ταχύτητα που χρειάζεσαι. Μιλάμε για μεγάλες διαφορές που θα τις καταλάβεις άμεσα. Αν έχεις ήδη ssd, τότε έχουμε γράψει αρκετές προτάσεις για να αναβαθμίσεις, αλλιώς θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και έναν ssd στο όλο πακέτο γιατί είναι απαραίτητος.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις δικιο, κοιτουσα το τι θα εκανα εγω με αυτο το budget, το να λειπει ssd η ενα αξιολογο τροφοδοτικο απλα για cl14 ειναι λαθος.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ssd έχω, επειδή όμως υποψιάζομαι την κάρτα γραφικών ότι είναι η υπεύθυνη για παγώματα του υπολογιστή ή στιγμιαία μαυρίσματα της οθόνης, δεν θα την εμπιστευτώ στο καινούργιο σύστημα.

Προσανατολίζομαι λοιπόν σε

1.i3 10100 @ 105€ γιατί ο ryzen 5 3400g που θα ήθελα ετοιμοπαράδοτος στοιχίζει 150
2. MSA B460-A Pro @ 65€
3. G.SKILL 16GB DDR4-3000MHZ @ 55€

Σύνολο 225 € όλα υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα.

Τον επόμενο μήνα θα αλλάξω και τροφοδοτικό, περίπου 50€.

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους που μου ανοίξατε τα μάτια. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...