Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Neokliss είπε

Φίλε μου να ξέρεις ότι τα παιχνίδια που έχουν το σήμα X\S πάνω, δε μπορούν να φορτωθούν από εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν είναι ο επίσημος της seagate ο οποίος μπαίνει στην ειδική θύρα που έχει το xbox από πίσω. Ενημερώνω. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα φορτώνουν μια χαρά, αλλά σε μερικά χρόνια όλα Χ/S θα είναι...οπότε κρινε εσύ. 

Ναι, ναι βεβαια, υπαρχουν και οι μαμα-seagate, χαχα, αυτοι ειναι φυσικα οι κανονικοι για X/S αλλα ειναι τοσο ασυμφοροι (οχι μονο σαν κοστος αλλα για το γαμωτο του μονοπωλιου) που ουτε που τους σκεφτηκα στην προηγουμενη προτροπη μου!

Εννοουσα non/MS/seagate κλασσικους external usb ssds. Υπαρχουν και κατι καλα μοντελακια πιο σωστα φτιαγμενα για gaming πχ WD Black. (Τον D30 εχω απο το προηγουμενο One X και φυσαει και στο Series X).

Λοιπον, το σημαντικο ποιο ειναι ομως:

Τρεχουν και απο αυτους τα παιχνιδια με το σημα X/S, απλα οχι με φουλ optimisation for X/S. Σαν να ηταν σε Xbox One X.

Οποτε μπορεις να διαλεγεις ποια θελεις να τρεχεις σε full X/S mode στον εσωτερικο ssd δισκο και ποια σε 'previous' mode στον εξωτερικο ssd non/Seagate δισκο. Εννοειται ταχυτατα και παλι σε σχεση με μηχανικους δισκους.

Επισης και αυτο ειναι ανεπισημο παραδοξο αλλα συμβαινει, υπαρχουν αρκετα παιχνιδια που τρεχουν σε X/S mode ακομη και σε τριτους ssd δισκους. Συμβαινει σε μενα, το εχω διαβασει και σε αλλους απ'οτι θυμαμαι. Εδω ισως χανω καποιο επεισοδιο, δεν γνωριζω πως και τι και γιατι, νομιζω επιτηδες η microsoft το εχει αφησει φλου, ισως εξαρταται απο απαιτησεις ταχυτητας αναγνωσης του καθε παιχνιδιου ανα εταιρεια, αλλα ειναι ευχαριστη εκπληξη.

Οποιος εχει γνωση η εμπειρια επι του τελευταιου σημειου, ας μας διαφωτισει.

Σε καθε περιπτωση επαναλαμβανω την προηγουμενη προτροπη για μεσαιου κοστους (και ταχυτητας) εξωτερικο ssd  non/MS/Seagate, 2tb καλυτερα, εχει την καλυτερη αναλογια ποιοτικοτερης εμπειριας ανα κοστος.

Σαφως αν περισσευουν τα χρηματα, ο μαμα seagate ειναι ο καλυτερος και μοναδικος... Προσωπικα παντως δεν θα τον παρω, αν και θα μπορουσα, γιατι δεν μου αρεσει που τοσα χρονια εχει πει η MS οτι θα βγαλουν και αλλοι κατασκευαστες δισκους με το ιδιο interface, κατι που θα ριξει τις τραγικες τιμες τους και εως τωρα δεν εχει κυκλοφορησει ουδεις...

Εκατομμυρια πουλημενες κονσολες, με τεραστια σε μεγεθος παιχνιδια και δεν αξιζει να βγαλει συμβατο προιον αλλος κατασκευαστης, ενω ολοι εχουν την τεχνογνωσια και σκαλωνουν στην συμφωνια με την MS? Βρωμικη ιστορια...

(θα επανελθω αν χρειαστει μετα απο ~3 μερες λογω ταξιδιου).

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση να κάνω η τηλεόραση μου είναι 4κ ποια είναι καλύτερη ρύθμιση στο xbox 1440p η 1080p για τις μέγιστες επιδόσεις?Εγω το έχω σε 1080p και μου φαίνεται πολύ καλύτερη σε σχέση με 1440p.Ισως σε αυτό παίζουν ρόλο τα games π.χ όπως το forza 5 ότι μάλλον δίνει σε 1080p 60fps?

Επεξ/σία από sifario1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sifario1 είπε

Μια ερώτηση να κάνω η τηλεόραση μου είναι 4κ ποια είναι καλύτερη ρύθμιση στο xbox 1440p η 1080p για τις μέγιστες επιδόσεις?Εγω το έχω σε 1080p και μου φαίνεται πολύ καλύτερη σε σχέση με 1440p.Ισως σε αυτό παίζουν ρόλο τα games π.χ όπως το forza 5 ότι μάλλον δίνει σε 1080p 60fps?

Βάλε το xbox σε 4Κ mode για να εκμεταλλεύεται το chip με το πολύ δυνατό upscale σε 4Κ που έχει η κονσόλα. 

Από εκεί κ πέρα στα games αυτόματα ρυθμίζεται η ανάλυση και στο κάνει upscale σε 4Κ.

Σε αρκετά επιλέγεις εσυ ανάμεσα σε performance (συνήθως 1080p-60Hz/120Hz) για περισσότερα fps ή σε Quality Mode για 1440p/2K - 30fps 

Οπότε βάλε το μεγαλύτερο και θα δεις τη διαφορά. 

Δημοσ.
Στις 3/4/2023 στις 7:18 ΠΜ, rodosf1 είπε

Βάλε το xbox σε 4Κ mode για να εκμεταλλεύεται το chip με το πολύ δυνατό upscale σε 4Κ που έχει η κονσόλα. 

Από εκεί κ πέρα στα games αυτόματα ρυθμίζεται η ανάλυση και στο κάνει upscale σε 4Κ.

Σε αρκετά επιλέγεις εσυ ανάμεσα σε performance (συνήθως 1080p-60Hz/120Hz) για περισσότερα fps ή σε Quality Mode για 1440p/2K - 30fps 

Οπότε βάλε το μεγαλύτερο και θα δεις τη διαφορά. 

Ναι όμως π.χ παίζω forza 5 το έχω σε perfomance mode το παιχνίδι και από κονσόλα ρύθμιση 4κ.Σε perfomance mode δίνει 1080p/60.Το θέμα είναι ότι δεν με κατεβάζει την ανάλυση από μόνο του.Αναγκαστικα βάζω εγώ από τις ρυθμίσεις του xbox ανάλυση 1080p.Και βλέπω τεράστια διαφορά και όχι μόνο στο forza και σε άλλα παιχνιδια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sifario1 είπε

Ναι όμως π.χ παίζω forza 5 το έχω σε perfomance mode το παιχνίδι και από κονσόλα ρύθμιση 4κ.Σε perfomance mode δίνει 1080p/60.Το θέμα είναι ότι δεν με κατεβάζει την ανάλυση από μόνο του.Αναγκαστικα βάζω εγώ από τις ρυθμίσεις του xbox ανάλυση 1080p.Και βλέπω τεράστια διαφορά και όχι μόνο στο forza και σε άλλα παιχνιδια

Δεν σου κατεβάζει την ανάλυση αν βάλεις output 4K,αφού του ζητάς να ενεργοποιεί το upscale, το οποίο δεν ζοριζει έτσι κ αλλιώς την κονσόλα. 

Διαφορά όταν λες ότι βλέπεις όταν έχεις ρυθμίσεις output 1080p, τι εννοείς; προς το χειρότερο προφανώς. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Δεν σου κατεβάζει την ανάλυση αν βάλεις output 4K,αφού του ζητάς να ενεργοποιεί το upscale, το οποίο δεν ζοριζει έτσι κ αλλιώς την κονσόλα. 

Διαφορά όταν λες ότι βλέπεις όταν έχεις ρυθμίσεις output 1080p, τι εννοείς; προς το χειρότερο προφανώς. 

Όχι διάφορα προς το καλύτερο και εμφανή διάφορα πιο καθαρά και στις κινησεις.Και σε fifa καιχσε forza και σε call of duty και battfield 

Δημοσ.
Στις 7/3/2023 στις 3:15 ΠΜ, Jumbi είπε

Σαφως αν περισσευουν τα χρηματα, ο μαμα seagate ειναι ο καλυτερος και μοναδικος... Προσωπικα παντως δεν θα τον παρω, αν και θα μπορουσα, γιατι δεν μου αρεσει που τοσα χρονια εχει πει η MS οτι θα βγαλουν και αλλοι κατασκευαστες δισκους με το ιδιο interface, κατι που θα ριξει τις τραγικες τιμες τους και εως τωρα δεν εχει κυκλοφορησει ουδεις...

Εκατομμυρια πουλημενες κονσολες, με τεραστια σε μεγεθος παιχνιδια και δεν αξιζει να βγαλει συμβατο προιον αλλος κατασκευαστης, ενω ολοι εχουν την τεχνογνωσια και σκαλωνουν στην συμφωνια με την MS? Βρωμικη ιστορια...

(θα επανελθω αν χρειαστει μετα απο ~3 μερες λογω ταξιδιου).

Έβγαλε (θα βγάλει) και η WD επιτέλους εξωτερικό SSD. Βέβαια η τιμή παραμένει υψηλή, αλλά μικρότερη από τον Seagate.

https://www.theverge.com/2023/4/2/23666795/western-digital-xbox-storage-expansion-card

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 4/4/2023 στις 4:44 ΜΜ, sifario1 είπε

Όχι διάφορα προς το καλύτερο και εμφανή διάφορα πιο καθαρά και στις κινησεις.Και σε fifa καιχσε forza και σε call of duty και battfield 

Το θέμα ξεκινάει με το τί output του έχεις ορίσει εξ'αρχής. Αν η TV σου είναι 4K & το έχεις να βγάζει σαν εικόνα από τις ρυθμίσεις 4K, όλα τα παιχνίδια που το υποστηρίζουν (έστω και το ψευτο4k, 1440p) θα τρέχουν εκεί.

Από'κει και πέρα, το πειράζεις αναλόγως το τί θες εσύ, ανάλυση ή ποιότητα (fps). Πχ εγώ που έχω 4K τηλεόραση με 120hz, το R6S το παίζω σε performance (1080/120p) γιατί θέλω να έχω τα παραπάνω frames και επειδή η τηλεόραση μου τα προσφέρει κα ιβλέπω διαφορά. Όταν παίζω στο μόνιτορ που είναι 2K/60, εκεί βάζω το 4K mode γιατί δεν μπορεί η οθόνη μου να υποστηρίξει τα παραπάνω frames, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να τα έχω.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από την προσφορά της black Friday που πήρα την κονσόλα έως σήμερα δεν έχω παίξει πάνω από δέκα ώρες. Μάλλον ήταν μια παρορμητική κίνηση 

Σκέφτηκα να την πουλήσω με το ενάμιση ακόμα χρόνο που έχει στο ultimate pass. Θα πρέπει να δώσω αναγκαστικά και το μέιλ στον αγοραστή; Το μόνο που με σταματάει είναι το νέο Diablo. Ίσως το μοναδικό παιχνίδι που θα μου τραβήξει χρόνο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, gotthard είπε

Από την προσφορά της black Friday που πήρα την κονσόλα έως σήμερα δεν έχω παίξει πάνω από δέκα ώρες. Μάλλον ήταν μια παρορμητική κίνηση 

Σκέφτηκα να την πουλήσω με το ενάμιση ακόμα χρόνο που έχει στο ultimate pass. Θα πρέπει να δώσω αναγκαστικά και το μέιλ στον αγοραστή; Το μόνο που με σταματάει είναι το νέο Diablo. Ίσως το μοναδικό παιχνίδι που θα μου τραβήξει χρόνο. 

ναι το gamepass είναι συνδεδεμένο με το account σου, οπότε τα δίνεις όλα μαζί. περίμενε να δεις κ το Redfall, Forza Motorsport, Starfield κλπ κ κυρίως... μπες σε ομάδες να παίζεις σε coop multiplayer που έχει άπειρο ενδιαφέρον κ γέλιο!! 

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Έδωσαν ημερομηνία;

η αρχική του Ιουνίου που είχε σκάσει σαν διαρροή δε ξέρω αν ισχύει. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rodosf1 είπε

η αρχική του Ιουνίου που είχε σκάσει σαν διαρροή δε ξέρω αν ισχύει. 

Μακάρι. Έχω ελπίδες ότι θα είναι σαν το gt7 και δεν θα πάει απατο σαν το προηγούμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...