Τέρης Α. Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Τι να πω πια... Αυτό είναι ανεξήγητο! Να έκαψε ο χαλασμένος επεξεργαστής και κάτι στον υπολογιστή; Αν είναι για νέο σύστημα συμπληρώστε τη φόρμα από κάτω και ανοίξτε θέμα στο ''Νέα συστήματα και αναβαθμίσεις''. https://www.insomnia.gr/forums/topic/391825-πρότυπο-φόρμας-αγοράς-αναβάθμισης-υπολογιστή/?tab=comments#comment-3742932 1
Arazoarazo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δεν είναι ούτε το τροφοδοτικό πιθανόν είναι ο επεξεργαστής ο μεταχειρισμένος που μου έβαλε ο τεχνικός διότι οταν τον έβγαλα δεν ανοιγοκλεινε... Την προηγούμενη φορά είχε καεί ο επεξεργαστής η μητρική η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό... Οι ραμ ήταν εντάξει γιατί τις ελεξα... Οι δίσκοι 100 % λειτουργικοί... Οπότε άλλαξα την μητρική τον επεξεργαστή πέταξα την κάρτα γραφικών φορμαρα τους δίσκους μου έβαλα καινουριο μεγαλύτερο τροφοδοτικό.... Ενώ 5 μέρες κομπλέ... Χωρίς πρόβλημα ούτε σε θερμοκρασίες ουτε σε πίεση.. .τον έκλεισα το βράδυ κανονικά και το πρωί.... Έκανε αυτό... Άνοιγε για 20 Δευτέρα χωρίς εικόνα βέβαια ούτε στα bios δεν έμπαινε έκλεινε και μετά μόνος πάλι το ίδιο... Το start button είναι εντάξει γιατί το δοκίμασα και χωρίς αυτό να το ανοίξω βραχυκυκλωνοντας το on /off αυτά... Από κει και ύστερα δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά.. .έχω αλλάξει τόσα συστήματα το να μου καούν 2 επεξεργαστές... Είναι πραγματικά επιστημονική φαντασια
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Arazoarazo είπε Την προηγούμενη φορά είχε καεί ο επεξεργαστής η μητρική η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό... Ανάποδα έγινε. Τα έχετε ακόμα τα καμένα;
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, Arazoarazo είπε Δεν είναι ούτε το τροφοδοτικό πιθανόν είναι ο επεξεργαστής ο μεταχειρισμένος που μου έβαλε ο τεχνικός διότι οταν τον έβγαλα δεν ανοιγοκλεινε... Την προηγούμενη φορά είχε καεί ο επεξεργαστής η μητρική η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό... Οι ραμ ήταν εντάξει γιατί τις ελεξα... Οι δίσκοι 100 % λειτουργικοί... Οπότε άλλαξα την μητρική τον επεξεργαστή πέταξα την κάρτα γραφικών φορμαρα τους δίσκους μου έβαλα καινουριο μεγαλύτερο τροφοδοτικό.... Ενώ 5 μέρες κομπλέ... Χωρίς πρόβλημα ούτε σε θερμοκρασίες ουτε σε πίεση.. .τον έκλεισα το βράδυ κανονικά και το πρωί.... Έκανε αυτό... Άνοιγε για 20 Δευτέρα χωρίς εικόνα βέβαια ούτε στα bios δεν έμπαινε έκλεινε και μετά μόνος πάλι το ίδιο... Το start button είναι εντάξει γιατί το δοκίμασα και χωρίς αυτό να το ανοίξω βραχυκυκλωνοντας το on /off αυτά... Από κει και ύστερα δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά.. .έχω αλλάξει τόσα συστήματα το να μου καούν 2 επεξεργαστές... Είναι πραγματικά επιστημονική φαντασια Κακώς πήρες πάλι parts ίδιας γενιάς. Έπρεπε να πας σε κάτι πιο καινούργιο.
Arazoarazo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Το ξέρω φίλε μου ότι έπρεπε να πάω σε κάτι πιο καινούριο αλλά λόγο καραντίνας κλπ τα λεφτά ειναι μετρημένα.. Δυστυχώς... Γιατί η δουλειά μου ειναι σε πλήρη αναστολή... Έχω σκεφτεί από Γενάρη Φεβρουαρίο να πάω σε νέο σύστημα οπότε ξόδεψα λίγα λεφτά να φτιάξω το ίδιο που είχα.. Ναι τα έχω τα καμμένα.... Μητρική ipm87-mp Intel i5 4460s Και μια rx270 2gb
TopCLR Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Arazoarazo είπε Δεν είναι ούτε το τροφοδοτικό πιθανόν είναι ο επεξεργαστής ο μεταχειρισμένος που μου έβαλε ο τεχνικός διότι οταν τον έβγαλα δεν ανοιγοκλεινε... Την προηγούμενη φορά είχε καεί ο επεξεργαστής η μητρική η κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό... Οι ραμ ήταν εντάξει γιατί τις ελεξα... Οι δίσκοι 100 % λειτουργικοί... Οπότε άλλαξα την μητρική τον επεξεργαστή πέταξα την κάρτα γραφικών φορμαρα τους δίσκους μου έβαλα καινουριο μεγαλύτερο τροφοδοτικό.... Ενώ 5 μέρες κομπλέ... Χωρίς πρόβλημα ούτε σε θερμοκρασίες ουτε σε πίεση.. .τον έκλεισα το βράδυ κανονικά και το πρωί.... Έκανε αυτό... Άνοιγε για 20 Δευτέρα χωρίς εικόνα βέβαια ούτε στα bios δεν έμπαινε έκλεινε και μετά μόνος πάλι το ίδιο... Το start button είναι εντάξει γιατί το δοκίμασα και χωρίς αυτό να το ανοίξω βραχυκυκλωνοντας το on /off αυτά... Από κει και ύστερα δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά.. .έχω αλλάξει τόσα συστήματα το να μου καούν 2 επεξεργαστές... Είναι πραγματικά επιστημονική φαντασια 11 ώρες πριν, Arazoarazo είπε Δεν άλλαξα τροφοδοτικό... Άλλαξα μητρική και επεξεργαστή...το πρώτο που είχε καεί το πέταξα είχα ένα powerman από ένα παλιό υπολογιστή 300watt και το κουμπωσα πάνω... Δεν έχω άλλο σήμερα θα παραγγείλω αν είναι ένα 500 watt powertech γιατί έτσι και αλλιώς σε κάνα δυο μήνες θα αλλάξω όλο το συστημα Στις 2/12/2020 στις 8:42 ΜΜ, Arazoarazo είπε Λέτε να υπάρχει πρόβλημα στο τροφοδοτικό; δυστυχώς δεν έχω κάποιο άλλο να το δοκιμάσω. Το τί ακριβώς έκανες με τροφοδοτικό μ' έχει μπερδέψει (ναι, οι παραθέσεις που έβαλα είναι ανακατεμένες)! Το σίγουρο είναι πως αν δεν βάλεις κάποιο ποιοτικό τροφοδοτικό τελικά (το powertech που ανέφερες δεν είναι από αυτά) έχεις πολλές πιθανότητες κάποια στιγμή να βρεθείς με κάμποσα κομμάτια του συστήματός σου καμένα πάλι! Edit: Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από TopCLR
Arazoarazo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα απλά. Απαντούσα σε όλα μαζί.... Τα μνμ και στους άλλους.. Είχα δυο τροφοδοτικά το ένα κάηκε το άλλο τελικά είναι κομπλέ και αγόρασα και ένα φθηνιαρικο.... Γιατί έλεγα μήπως έχει και το άλλο που είχα πρόβλημα...
TopCLR Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Όταν με το καλό θα φτιάξεις νέο σύστημα προσπάθησε να βάλεις και ένα καλό τροφοδοτικό. Γιατί αν βασιστείς πάνω στο φθηνιάρικο αργά ή γρήγορα μπορεί να βρεθείς στην ίδια κατάσταση (με καμένα εξαρτήματα).
Arazoarazo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Ναι φυσικά θα πάω σε καλά δεν θα βάλω αυτά τα δύο καταρχήν με αυτά που έχω στο περίπου στο μυαλό μου ένα 800 Watt θα παίξει...
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Arazoarazo είπε ένα 800 Watt θα παίξει... Γιατί, τι θα φτιάξετε;
Arazoarazo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Σκεφτομαι να ρίξω τα λεφτά μου σε επαγγελματική κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro WX7100 8GB θέλει μόνο αυτή 400 watt βέβαια όλα είναι σκέψη...
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Συνήθως χρησιμοποιούμε Quadro π.χ. P4000 ή RTX 4000. Η κάρτα δεν θέλει 400W, 130 είναι αλλά υπολογίζεται με ένα i7 στα 3,6GHz. Βέβαια αν μπει κάποιος Threadripper εκεί πάμε σε extreme καταστάσεις!
Arazoarazo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Ανάλογα πως θα είναι η κατάσταση την άνοιξη...αλλά σίγουρα δεν θα μπεί intel. Αν όλα πάνε καλα με κόβω για Threadripper , αλλά θα δούμε..Δεν θέλω να λέω και ανοησίες γιατί προέχει να είμαστε όλοι καλά και να φύγει η κατάρα αυτή με τις καταστάσεις που ζούμε..Αλλά σκέφτομαι σοβαρά μια επένδυση υπολογιστή.
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Αν οι τιμές πέσουν δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω σίγουρα ότι μήνα με τον μήνα (να μην πω μέρα με την μέρα) η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα χειροτερεύει. Το 2021 θα είναι πολύ δύσκολο με μεγάλη αύξηση της ανεργίας. Για μετά το 2022 να μην πω καλύτερα. Ότι κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι. Απλά έχε το υπόψιν σου.
Arazoarazo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Ναι το γνωρίζω πολύ καλα. Βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση αυτή. Δεν καθυστερώ για να πέσουν οι τιμές απλά για να δώ πως θα πάνε οι δουλειές. Δεν επιρεάζομαι 100% από την ελληνική οικονομία όταν φυσικά είναι ανοιχτή η δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα