Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποια στιγμή ο υπολογιστής για κάποιο λόγο έκλεισε και δεν ξανάνοιξε ποτέ. Δυστυχώς απουσίαζα και δεν είδα τι συναίβει. Κάηκε το τροφοδοτικό το άλλαξα αλλά και πάλι τίποτα. Ξεκίνησα λοιπόν δοκιμάζω ένα ένα (ram, Card graphic, κλπ). Μέτρησα τα φορτία με πολύμετρο όλα δείχνουν καλώς. Αυτό που μου έκανε περιέργεια είναι ότι όταν βγάζω τον επεξεργαστή οι ανεμιστήρες δουλέυουν,όταν ειναι πανώ όλα είναι νεκρά. Η μητρική φαίνεται καθάρη ούτε μαυρίλες ούτε φουσκωμένοι πυκνωτές. Θα ήταν εύκολο αν κάποιος γνωρίζει να μου πει αν παίζει να κάηκε ο επεξεργαστής?

Δημοσ.

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

Δυστυχώς μητρική με καμένο VRM Mosfet. Δεν φαίνεται, αλλά αν τα ελέγξετε όλα με πολύμετρο στη κλίμακα που κάνει μπιπ, θα διαπιστώσετε ότι κάποιο είναι βραχυκυκλωμένο. Το προηγούμενο τροφοδοτικό ποιο ήταν;

Πάρτε μια ιδέα και από εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/754290-μητρικη-ή-επεξεργαστης/

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Ήταν έτοιμος υπολογιστής της hp pavilion φοράει μια ipm87-mp Motherboard μια καρτα γραφικων της amd δεν θυμάμαι ακριβώς και είχε πάνω έναν i5 τέταρτης γενιάς. Παλιό σύστημα άλλα έκανε την δουλειά του. Απλά ήθελα να σιγουρέψω τι ήταν. Έχετε κάποια πρόταση για μητρική;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκ πρώτης όψεως θα έλεγα ότι άλλη μητρική (M-ATX) δεν μπαίνει. Εκ δευτέρας λέω μάλλον είναι συμβατή. Τελικά δεν είναι. Οι τρύπες διαφέρουν ελάχιστα από το πρότυπο M-ATX. Αυτή η πρακτική OEM μητρικών είναι συχνή σε DELL, LENOVO και HP συστήματα γραφείου. Αν έχετε κάποιο τυπικό πύργο στην άκρη μπορείτε να βάλετε μια αγγελία ζήτησης μητρικής εδώ στο site του Insomnia με 30-40ε ή να πουλήσετε τα κομμάτια που έχετε και να πάρετε ένα μεταχειρισμένο, όπως αυτό.

(Υπάρχει και αυτή η ''λύση'': παίρνετε αυτό, πουλάτε στις αγγελίες ό, τι δεν χρειάζεστε και έτοιμος)

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μία υπήρχε στην αγορά που ταίριαζε με τον επεξεργαστή μου όπως διάβασα δηλαδή Intel i5 4460s στα 2,9 και πήρα την Biostar h81mhv3 που όπως διάβασα στα specs στο ίντερνετ ταιριάζει..

Και οι ανεμιστήρες δουλεύουν φουλ πολύ καλά δηλαδή... Και στην κάρτα γραφικών και του κουτιού μου και του cpu της ψυχτρας αθόρυβα όπως πάντα...

Και για να μην σας ταλαιπωρω στην αρχή δεν έπερνε μπρος έβγαλα την μπαταρία της μητρικής και την έβαλα ξανά και ξεκίνησε δοκίμασα μήπως έχει καεί κάποιος δίσκος η ραμ αλλά πάλι τα ίδια κάνει.. Ρεύματα και μετρήσεις είναι κομπλέ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είτε θέλει bios update, είτε όπως βραχυκύκλωσε το VRM πέρασε 12V στον επεξεργαστή και τον έκαψε. Έχει μήπως κάποιο ανεπαίσθητο μαύρισμα από κάτω ο επεξεργαστής;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Ναι. Όντως φαίνεται να μην έχει κάτι. Τώρα αν έγινε κάτι στο εσωτερικό του κάτω από το καπάκι...

1 ώρα πριν, Arazoarazo είπε

Μία υπήρχε στην αγορά που ταίριαζε με τον επεξεργαστή μου

Την πήρατε από κατάστημα;

Δημοσ.

Ναι από κατάστημα καινούρια την πήρα την μητρική... Την έβαλα και χωρίς επεξεργαστή δεν διαθέτει ηχείακι μάλλον γιατί δεν κάνει μπιπ προειδοποίησης που έχουν όλες οι καινούριες σχεδόν.. Αν θέλουν update τα bios πως θα τα κάνω αφού δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη;

IMG_20201124_191556.jpg

IMG_20201124_191837.jpg

Σας ταλαιπωρω κι όλας αλλά δεν έχω κάτι άλλο με την καραντίνα τώρα... Δεν είναι τίποτα ανοιχτό να το πάω για έλεγχο... Και έχω ψιλό φρικάρει μην έχει καεί και κάνενας δίσκο την έβαψα... Σας ευχαριστώ πολύ που διαθέτετε τον χρόνο σας

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Arazoarazo είπε

Ναι από κατάστημα καινούρια την πήρα την μητρική... Την έβαλα και χωρίς επεξεργαστή δεν διαθέτει ηχείακι μάλλον γιατί δεν κάνει μπιπ προειδοποίησης που έχουν όλες οι καινούριες σχεδόν.. Αν θέλουν update τα bios πως θα τα κάνω αφού δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη;

IMG_20201124_191556.jpg

IMG_20201124_191837.jpg

Σας ταλαιπωρω κι όλας αλλά δεν έχω κάτι άλλο με την καραντίνα τώρα... Δεν είναι τίποτα ανοιχτό να το πάω για έλεγχο... Και έχω ψιλό φρικάρει μην έχει καεί και κάνενας δίσκο την έβαψα... Σας ευχαριστώ πολύ που διαθέτετε τον χρόνο σας

Ξήλωσέ τα όλα και δοκίμασέ τα εκτός κουτιού μία μία τις μνήμες και χωρίς την κάρτα γραφικών δηλαδή μόνο psu +m/b +cpu +ram.

Δημοσ.

Δεν ανοίγει εκτός κουτιού πάει να πάρει μπρος και κόβει...

Άνοιξε αλλά δεν κάνει πάλι τίποτα... Δοκίμασα και μια μια της ραμ αλλά πάλι δεν δείχνει κάτι ή οθόνη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...