Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Ειναι το πρωτο μου post και ζητω συγγνωμη αν ειμαι σε λαθος κατηγορια. Αναζητώ ενα pc case για αναβάθμιση (απο corsair carbide spec03 που αγορασα πριν 6 χρονια). Το πιο σημαντικό κριτηριο για εμενα ειναι να ειναι αθόρυβο. Δεν ενδιαφέρομαι ουτε για ομορφιά ουτε για παράθυρα στα πλάγια και φινέτσα. Θελω απλώς να ειναι οσο πιο ησυχο γινεται. Εχω ακουσει για την μάρκα Fractal Design, πως τα κουτια τους φημιζονται στον τομεα του αθορυβου-minimalιστικού design. Συγκεκριμένα το Fractal Design Define R5 που εχει και γνωστος μου στο συστημα του, απλα ΔΕΝ ακουγεται, ειναι σαν να εχει σβηστό το pc. Ωστόσο κυμαινεται στα 150-160 ευρω οποτε θα ηθελα να μου προτεινετε ενα πιο φτηνο (Οσο πιο κατω απο 100€ γινεται).  Εκανα μια ερευνα και στο forum εδω αλλα δε βρηκα καποιο παρομοιο ποστ. 

Δημοσ.

Silent base 601 στα 105 ευρώ.

https://www.skroutz.gr/s/16034828/Be-Quiet-Silent-Base-601-Black.html?from=sku_color_variations

Δεν νομίζω ότι μπορείς να πέσεις πιο κάτω. Αν δώσει 20-25 ευρώ παραπάνω έχεις περισσότερες επιλογές. Εγώ πήρα την προηγούμενη εβδομάδα ένα Define 7 compact TG στα 120 για παράδειγμα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Michigna είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Ειναι το πρωτο μου post και ζητω συγγνωμη αν ειμαι σε λαθος κατηγορια. Αναζητώ ενα pc case για αναβάθμιση (απο corsair carbide spec03 που αγορασα πριν 6 χρονια). Το πιο σημαντικό κριτηριο για εμενα ειναι να ειναι αθόρυβο. Δεν ενδιαφέρομαι ουτε για ομορφιά ουτε για παράθυρα στα πλάγια και φινέτσα. Θελω απλώς να ειναι οσο πιο ησυχο γινεται. Εχω ακουσει για την μάρκα Fractal Design, πως τα κουτια τους φημιζονται στον τομεα του αθορυβου-minimalιστικού design. Συγκεκριμένα το Fractal Design Define R5 που εχει και γνωστος μου στο συστημα του, απλα ΔΕΝ ακουγεται, ειναι σαν να εχει σβηστό το pc. Ωστόσο κυμαινεται στα 150-160 ευρω οποτε θα ηθελα να μου προτεινετε ενα πιο φτηνο (Οσο πιο κατω απο 100€ γινεται).  Εκανα μια ερευνα και στο forum εδω αλλα δε βρηκα καποιο παρομοιο ποστ. 

Τι συστημα θα φιλοξενησει το κουτι και ποια η χρηση του υπολογιστη, σερφαρισμα, gaming...?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ppkstat είπε

Silent base 601 στα 105 ευρώ.

https://www.skroutz.gr/s/16034828/Be-Quiet-Silent-Base-601-Black.html?from=sku_color_variations

Δεν νομίζω ότι μπορείς να πέσεις πιο κάτω. Αν δώσει 20-25 ευρώ παραπάνω έχεις περισσότερες επιλογές. Εγώ πήρα την προηγούμενη εβδομάδα ένα Define 7 compact TG στα 120 για παράδειγμα.

Το φαντάστηκα οτι δεν πεφτει και πιο κάτω ειναι η αληθεια.. Εσενα ποια ηταν η εμπειρια σου με αυτο το κουτι; Είναι πραγματι τοσο αθορυβο οσο φημολογειται;

6 ώρες πριν, Noreak είπε

Τι συστημα θα φιλοξενησει το κουτι και ποια η χρηση του υπολογιστη, σερφαρισμα, gaming...?

Το σύστημα ειναι ενα mid range build, (rtx 2060 super-ryzen 5 2600x, 32GB Ram κτλ κτλ) 4 οθονων και το χρησιμοποιω καθαρα ως software/web engineer και για μετριο (ελαφρυ)  gaming. Το προβλημα ειναι οτι αφειερωνω παρα πολλες ωρες στο pc και κυριως βραδυνες οποτε με ενοχλει αρκετα ο θορυβος!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Michigna είπε

αφειερωνω παρα πολλες ωρες στο pc και κυριως βραδυνες οποτε με ενοχλει αρκετα ο θορυβος!!

Αγαπητε φιλε και εγω ειμαι ανθρωπος που μου αρεσει πολυ η ησυχια,εχω ιδιαιτεροτητα με αυτο.Αλλα το θεμα θορυβου του υπολογιστη δεν ειναι στο κουτι,αλλα στα εξης : τροφοδοτικο,καρτα γραφικων,cpu cooler,ανεμιστηρες του υπολογιστη. Εννοειται επειδη ολα αυτα εχουν ανεμιστηρες,οποτε θελεις να εχουν ησυχους ανεμιστηρες.

Τωρα,το κουτι που ανεφερες οτι εχεις, το corsair carbide spec03, ειναι εξαιρετικο vfm απο καθε αποψη.Δεν βλεπω τον λογο να το αλλαξεις,εφοσον μαλιστα εχεις μινιμαλιστικες τασεις,μεινε με το ιδιο και απλα αν οι ανεμιστηρες λογω παλαιοτητας εχουν αρχισει να κανουν θορυβο,ψαξε να βρεις μερικους αθορυβους ανεμιστηρες να τους αντικαταστησεις.

Εκτος αν υπαρχουν ψυχολογικοι λογοι που θελεις να αλλαξεις κουτι,δηλαδη οτι μετα απο 6 χρονια το βαρεθηκες και θελεις κατι διαφορετικο,το οποιο ειναι κατανοητο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Michigna είπε

Το φαντάστηκα οτι δεν πεφτει και πιο κάτω ειναι η αληθεια.. Εσενα ποια ηταν η εμπειρια σου με αυτο το κουτι; Είναι πραγματι τοσο αθορυβο οσο φημολογειται;

Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το κουτί όχι. Υπάρχουν όμως μετρήσεις, σου δίνω ένα review. Γενικά το 601 είναι ήσυχο και σχετικά ζεστό κουτί. Σε επίπεδο θορύβου είναι πολύ κοντά στο R5 που άκουσες και σου άρεσε. Γενικά η ησυχία και η θερμοκρασία θα έχουν πάντα μια αντίστροφη σχέση όταν μιλάμε για τέτοιου είδους λύσεις, δηλαδή αέρα και μονωτικά υλικά. Το καλό με σένα είναι ότι η χρήση που κάνεις και το σύστημα που έχεις μάλλον μπορούν να υποστηρίξουν ένα ήσυχο κουτί που δεν έχει τόσες καλές επιδόσεις. Όταν δουλεύεις ως  'software/web engineer' τρέχεις τίποτα με βαρύ multithreading φορτίο? 

Επεξ/σία από ppkstat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Michigna είπε

Το σύστημα ειναι ενα mid range build, (rtx 2060 super-ryzen 5 2600x, 32GB Ram κτλ κτλ) 4 οθονων και το χρησιμοποιω καθαρα ως software/web engineer και για μετριο (ελαφρυ)  gaming. Το προβλημα ειναι οτι αφειερωνω παρα πολλες ωρες στο pc και κυριως βραδυνες οποτε με ενοχλει αρκετα ο θορυβος!!

Να ξερεις οσο αθορυβο κουτι και να παρεις αν και τα υπολοιπα εξαρτηματα δεν ειναι αναλογης φιλοσοφιας δε θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις.Πριν κανα δυο μηνες αγορασα το Be Quiet Pure Base 500 με σκοπο να χτισω ενα πολυ αθορυβο μηχανημα, ενα απο τα φτηνα κουτια με αθορυβο προσανατολισμο με καλες κριτικες σε αυτο το θεμα.Δε μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμενος με την επιλογη μου, αν γυρνουσα το χρονο πισω θα επαιρνα ενα καλυτερο κουτι.Ναι εχει ηχομονωτικο υλικο παντου αλλα ειναι τοσο λεπτο, περιπου 2 mm, οποτε δε κανει τη διαφορα που τουλαχιστον εγω πιστευα πως θα κανει με βαση αυτα που διαβαζα.Για παραδειγμα εχω βαλει ενα 60 mm fan να ψυχει τα vrm της μητρικης το οποιο κανει ενα χαμηλης εντασης αλλα σπαστικο ηχο απο το μοτερ, ειτε εχω κλειστο το side panel ειτε οχι ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα.Ο σκληρος δισκος συντονιζε ολο το κουτι κανοντας ενα χαμηλης συχνοτητας θορυβο, αναγκαστηκα να τον βγαλω απο το hdd cage και τον εβαλα στο κατω μερος του κουτιου πανω σε ενα αφρωδες "μαξιλαρι" που εφτιαξα.Εχει μεγαλη ταλαντωση ειναι η αληθεια ο δισκος αλλα το hdd cage εχει σιλικονη στα σημεια που βιδωνει, δε περιμενα πως θα ειχα θεμα.Για να ειμαι δικαιος το κουτι ειναι πολυ καλο για την τιμη του, εγω εκανα λαθος εφοσον ηθελα να πετυχω κατι πιο αθορυβο.

Γνωμη μου ειναι να παρεις τουλαχιστον το κουτι που σου προτεινε το παιδι πιο πανω το οποιο εχει πολυ πιο παχυ ηχομονωτικο υλικο, 10 mm νομιζω, ή καλυτερο.Επισης πρεπει να παρεις μια πολυ αθορυβη ψυκτρα οπως τη Be Quiet Dark Rock 4, και αθορυβους ανεμιστηρες για το κουτι, πχ Arctic P14 pwm, οι οποιοι ειναι αρκετα αθορυβοι και επισης μπορουν να τραβηξουν αερα απο τα στενα ανοιγματα που εχουν τα ηχομονωμενα κουτια.Με καταλληλες ρυθμισεις στους ανεμιστηρες cpu, gpu, case πιστευω θα πετυχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα.Το ποσο οπως βλεπεις ανεβαινει πολυ περισσοτερο αλλα δε γινεται αλλιως και αν κανεις σκοντο σε καποιο θεμα θα το βρεις μπροστα σου σιγουρα.

Επεξ/σία από Noreak
  • Like 1
Δημοσ.

Τα κουτιά ολα αθόρυβα είναι, αν τα βάλεις άδεια πάνω στο γραφείο και τα κοιτάς. 😛

Εγώ πάντα για αθόρυβο σύστημα κοιτάω το κουτί να είναι όσο πιο ανοιχτό γίνεται για να βάλω καλούς ανεμιστήρες σε χαμηλές στροφές. Νομίζω έτσι μπορείς να έχεις πιο ήσυχο σύστημα από το να πάρεις κουτί με μονωτικά και κλειστό παντού που θα δουλεύει τους ανεμιστήρες στο max μήπως και δεν ψηθεί το hardware.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Noreak είπε

Να ξερεις οσο αθορυβο κουτι και να παρεις αν και τα υπολοιπα εξαρτηματα δεν ειναι αναλογης φιλοσοφιας δε θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις.Πριν κανα δυο μηνες αγορασα το Be Quiet Pure Base 500 με σκοπο να χτισω ενα πολυ αθορυβο μηχανημα, ενα απο τα φτηνα κουτια με αθορυβο προσανατολισμο με καλες κριτικες σε αυτο το θεμα.Δε μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμενος με την επιλογη μου, αν γυρνουσα το χρονο πισω θα επαιρνα ενα καλυτερο κουτι.Ναι εχει ηχομονωτικο υλικο παντου αλλα ειναι τοσο λεπτο, περιπου 2 mm, οποτε δε κανει τη διαφορα που τουλαχιστον εγω πιστευα πως θα κανει με βαση αυτα που διαβαζα.Για παραδειγμα εχω βαλει ενα 60 mm fan να ψυχει τα vrm της μητρικης το οποιο κανει ενα χαμηλης εντασης αλλα σπαστικο ηχο απο το μοτερ, ειτε εχω κλειστο το side panel ειτε οχι ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα.Ο σκληρος δισκος συντονιζε ολο το κουτι κανοντας ενα χαμηλης συχνοτητας θορυβο, αναγκαστηκα να τον βγαλω απο το hdd cage και τον εβαλα στο κατω μερος του κουτιου πανω σε ενα αφρωδες "μαξιλαρι" που εφτιαξα.Εχει μεγαλη ταλαντωση ειναι η αληθεια ο δισκος αλλα το hdd cage εχει σιλικονη στα σημεια που βιδωνει, δε περιμενα πως θα ειχα θεμα.Για να ειμαι δικαιος το κουτι ειναι πολυ καλο για την τιμη του, εγω εκανα λαθος εφοσον ηθελα να πετυχω κατι πιο αθορυβο.

Γνωμη μου ειναι να παρεις τουλαχιστον το κουτι που σου προτεινε το παιδι πιο πανω το οποιο εχει πολυ πιο παχυ ηχομονωτικο υλικο, 10 mm νομιζω, ή καλυτερο.Επισης πρεπει να παρεις μια πολυ αθορυβη ψυκτρα οπως τη Be Quiet Dark Rock 4, και αθορυβους ανεμιστηρες για το κουτι, πχ Arctic P14 pwm, οι οποιοι ειναι αρκετα αθορυβοι και επισης μπορουν να τραβηξουν αερα απο τα στενα ανοιγματα που εχουν τα ηχομονωμενα κουτια.Με καταλληλες ρυθμισεις στους ανεμιστηρες cpu, gpu, case πιστευω θα πετυχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα.Το ποσο οπως βλεπεις ανεβαινει πολυ περισσοτερο αλλα δε γινεται αλλιως και αν κανεις σκοντο σε καποιο θεμα θα το βρεις μπροστα σου σιγουρα.

Το ιδιο προβλημα έχω και εγω.

Ενώ έχω ένα  SHARKOON AI7000 SILENT  που είναι πολύ ήσυχο κουτί, αλλα έχω και έναν HDD SEAGATE

που όταν δουλεύει κανει ταλάντωση.

Γι κάποιο διάστημα το είχα λύσει το προβλημα ανοίγοντας λίγο τους οδηγούς απο το συρταρι του δίσκου ώστε να μπαίνει σφηνωτά,  αλλα με τον καιρό ξαναεμφανίστηκε.

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
7 ώρες πριν, teot είπε

Το ιδιο προβλημα έχω και εγω.

Ενώ έχω ένα  SHARKOON AI7000 SILENT  που είναι πολύ ήσυχο κουτί, αλλα έχω και έναν HDD SEAGATE

που όταν δουλεύει κανει ταλάντωση.

Γι κάποιο διάστημα το είχα λύσει το προβλημα ανοίγοντας λίγο τους οδηγούς απο το συρταρι του δίσκου ώστε να μπαίνει σφηνωτά,  αλλα με τον καιρό ξαναεμφανίστηκε.

Και συ Seagate Barracuda?Μαλιστα... εγω εχω τον 1 TB, ή ειμαστε ατυχοι ή κατι παιζει με συγκεκριμενες παρτιδες. Προσπαθησα και γω να λυσω το θεμα με περισσοτερο σφιξιμο και χαλαρωση στις βιδες αλλα τιποτα... Ετσι κατεληξα στον τροπο που αναφερα πιο πανω και ησυχασα.Εχω και ενα 92 mm ανεμιστηρα να φυσαει πανω του και ολα μια χαρα απο θερμοκρασιες.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, benign είπε

Αγαπητε φιλε και εγω ειμαι ανθρωπος που μου αρεσει πολυ η ησυχια,εχω ιδιαιτεροτητα με αυτο.Αλλα το θεμα θορυβου του υπολογιστη δεν ειναι στο κουτι,αλλα στα εξης : τροφοδοτικο,καρτα γραφικων,cpu cooler,ανεμιστηρες του υπολογιστη. Εννοειται επειδη ολα αυτα εχουν ανεμιστηρες,οποτε θελεις να εχουν ησυχους ανεμιστηρες.

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. Έχω πάρει ένα φθηνό πλην τίμιο Sharkoon TG5, το οποίο έχει 4 ανεμιστήρες που δεν ακούγονται ποτέ. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι αυτά που θα κάνουν θόρυβο. Με μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή με χαμηλό θόρυβο είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

συμφωνω κι εγω με bening  - Noreak.  

το θεμα "ΘΟΡΥΒΟΣ στο PC" εινια μια ολοκληρη μελετη, για να βγει το πισι τελικα, οσο αθορυβο γινεται.  το κουτι απο μονο του, δεν λεει τιποτα, αν μεσα του βαλεις ενα σωρο κομματια, που ειναι θορυβωδη, απο ανεμιστηρια, ψυκτρα, δισκους, τροφοδοτικο. 

ας τα παρουμε με σειρα, κι αν ξεχασω κατι, ας με συμπληρωσει καποιος...

KOYTI,  Οσο πιο ΠΟΙΟΤΙΚΗ και ΣΤΙΒΑΡΗ κατασκευη, τοσο καλυτερα γιατι δεν θα εχεις συντονισμους σε λαμαρινα ή οπουδηποτε αλλου.  Καλο και παχυ ηχομωνοτικο υλικο, οσο και οπου γινεται πιο πολυ. με λαστιχακια σε συνδεσμους -ποδαρακια, για να απορροφουν κραδασμους.  με οσο λιγοτερα κινουμενα κομματια γινεται.  

PSU..   Αν και εφ΄οσν γινεται...... ΠΑΘΗΤΙΚΟ......!!!  ετσι εχεις 0 θορυβο απο τροφοδοτικο.  ΑΛΛΙΩΣ, θελει ψαξιμο για το πιο εχει αθορυβο ανεμιστηρα...!!! 

ΔΙΣΚΟΙ.... αν ειναι δυνατον.... SSD ...ΜΟΝΟ. 

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΤΙΟΥ, παλι θελει ψαξιμο για πολυ καλα ανεμιστηρια, με ποιοτικη κατασκευη, ΥΨΗΛΑ CFM και οπωσδηποτε πανω σε ρυθμιστη στροφων, για να μπορεις να ελεγξεις την ταχυτητα σε σχεση με το θορυβο και την ψυξη.....!! 

επισης, θα χρειαστεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Aftermarket ψυκτρα CPU, ουτως ωστε να αποδιδει καλη ψυξη, με οσο το δυνατον λιγοτερες στροφες(=θορυβο)..!   νταξ... καποια πραγματα δεν μπορεις να τα αποφυγεις εντελως.  αν δουλευει το πισι Full LOAD θα χρειαστει ψυξη....!!! 

αυτα στα λεω για να καταλαβεις οτι το θεμα "θορυβος"  δεν ειναι απλα.... βαζω ενα πολυ καλο κουτι..,  και μια καρακαξα μεσα, και δεν ακουγεται τιποτα ...!!!!   ΟΧΙ.. θελουν ΟΛΑ τα μερη του πισι, να εχουν στοχο να ειναι αθορυβα, για να βγει ενα καλο αποτελεσμα...!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostasSTi είπε

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. Έχω πάρει ένα φθηνό πλην τίμιο Sharkoon TG5, το οποίο έχει 4 ανεμιστήρες που δεν ακούγονται ποτέ. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι αυτά που θα κάνουν θόρυβο. Με μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή με χαμηλό θόρυβο είσαι κομπλέ.

Εξαιρετικο vfm το σαρκουνακι.

Για περισσοτερες γνωσεις σχετικα με ολα τα μερη του pc που θελετε να ειναι ησυχα,υπαρχει το πολυ καλο,γνωστο και για ''κολλημενους'' με τον θορυβο site :   https://silentpcreview.com/

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Προσωπικά έχω ασχοληθεί πολύ με την ησυχία γιατί δεν αντέχω τον θόρυβο. Εχω πειραματιστεί και με υλικά και τεχνικές που δεν αφορούν αποκλειστικά τον χώρο του pc (πρόσφατα έφτιαξα ένα περίβλημα από isolfon-pb για την αντλία μου πχ για να κόψει το υψίσυχνο των 14KHz που βγάζει ο πυκνωτής το οποίο δεν ακούγεται και πολύ ούτως η άλλως). Η λύση που έχω βρει εγώ είναι εξωτερικά  ψυγεία, κορυφαίοι ανεμιστήρες και PID έλεγχος κάτι που προφανώς ξεφεύγει από τις λύσεις που αναζητά ο OP. Πάντα, μα πάντα το συνολικό θερμικό φορτίο είναι θετικά συσχετισμένο με την πολυπλοκότητα και το κόστος της λύσης που πρέπει να εφαρμοστεί. Και εδώ ο OP μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα αρκετά με κάποιο σχετικά χαμηλό κόστος.  

Προφανώς και παίζουν όλα ρόλο και προφανώς το κουτί παίζει τεράστιο ρόλο ότι και να λέμε τώρα. Και εδώ είναι θέμα ισορροπίας πάλι, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε αν έχεις ένα 'ήσυχο' κουτί με χάλια θερμοκρασίες δεν είναι ότι καλύτερο καθώς πρέπει να τρέχουν ψηλά οι ανεμιστήρες. Από την άλλη αν έχεις ένα πιο ανοιχτό κουτί μπορείς να έχεις άλλα θέματα όπως συντονισμοί, υψίσυχνα, ήχους από τα μοτέρ των ανεμιστήρων κτλπ. Χρειάζεται μια ισορροπία. Εξάλλου ο άνθρωπος έχει budget 100 ευρώ και ένα κουτί που στο συγκεκριμένο θέμα δεν τα πάει καλά, το λέω γιατί τα έχουμε στην δουλειά.  

Το silentpcreview που αναφέρθηκε, τα forums δηλαδή, όντως είναι από τις καλύτερες πηγές που μπορεί να διαβάσει κάποιος. Για ανεμιστήρες να αναφέρω και τις δοκιμές του martin στο martin's liquid lab. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Τα κουτιά ολα αθόρυβα είναι, αν τα βάλεις άδεια πάνω στο γραφείο και τα κοιτάς. 😛

Εγώ πάντα για αθόρυβο σύστημα κοιτάω το κουτί να είναι όσο πιο ανοιχτό γίνεται για να βάλω καλούς ανεμιστήρες σε χαμηλές στροφές. Νομίζω έτσι μπορείς να έχεις πιο ήσυχο σύστημα από το να πάρεις κουτί με μονωτικά και κλειστό παντού που θα δουλεύει τους ανεμιστήρες στο max μήπως και δεν ψηθεί το hardware.

Αυτο ισχυει αν εχεις ενα high end συστημα που το ζοριζεις για πολυ ωρα συνεχομενα, αν εχεις ενα mid ή low range μηχανημα που δεν εχει αναγκη απο ισχυρη ψυξη θα εισαι καλυτερα με ενα καλα ηχομονωμενο κουτι σε συνδυασμο με αθορυβα εξαρτηματα βεβαια.Το οτι ενα κουτι ειναι ηχομονωμενο δε σημαινει οτι ειναι τραγικο απο αποψη θερμοκρασιων.Για παραδειγμα το δικο μου συστημα, Be Quiet Pure Base 500, Amd FX-6300, GTS 450.Low end συστημα για τα σημερινα δεδομενα θα μου πειτε.Για να αυξησω το θερμικο φορτιο τον υπερχρονισα στα 4.6, υπερχρονισα και την καρτα γραφικων, συνολικη καταναλωση περιπου 390 watt, αφαιρεσα την καταναλωση της κλειστης οθονης και του ρουτερ.Ολα αυτα τρεχοντας prime95 και msi kombustor, 100% cpu και gpu usage.

IMG_20201114_154532.jpg.80abc0ac39d841e68ceea3db74150f14.jpg

Ρυθμιση των στροφων ωστε η θερμοκρασια να ειναι οριακα κατω απο το οριο, θορυβος ανεκτος για μερα, για βραδυ οχι.

Untitled.jpg.bdebfdc530687fd916c7a91114ae0e86.jpg

Και ολα αυτα με μια κατω του μετριου αποδοσης ψυκτρα Be Quiet Pure Rock, μια καλη ψυκτρα οπως η Noctua NH-D15 θα εδινε 5-6 βαθμους πιο κατω σε θερμοκρασια και θα μπορουσε να διαχειριστει ισως αλλα 30-40 watt overclock ή απλα να δουλευει απολυτα ησυχα στα 4.6.Εννοειται πως σε στοκ ρολογια το συστημα ειναι πολυ ησυχο με εξαιρεση τους ηχους που αναφερα σε προηγουμενο ποστ.

Το μηχανημα του φιλου αμφιβαλω αν πιανει 300 watt ακομα και σε συνθηκες stress test οπως εκανα εγω, πιστευω πως ειναι προς οφελος του ενα ησυχο κουτι με μια καλη ψυκτρα και προσθηκη 2-3 ανεμιστηρων επιπλεον.Το θεμα ειναι το κοστος...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...