Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Shadows είπε

Με πηραν και εμενα χτες.Καλα υπαρχει κοσμος που θα μπει στην διαδικασια να ασχοληθει σοβαρα με τετοια πραγματα?

Κόσμος που ασχολείται σοβαρά με το forex υπάρχει, είναι πολύ λίγοι ως προς το σύνολο όσων ασχολουνται και χάνουν. Τα εξυπνοπουλια βέβαια που σε καλούν στο τηλέφωνο απλά ψάχνουν χαζούς ανιδεους και κορόιδα για τους έχουν πελάτες και να εισπράττουν από τις προμήθειες. 

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekkli είπε

Ναι, και παράλληλα δίνεις πλήρη πρόσβαση στην ατζέντα σου, με αντιστοιχία ονόματος, τηλεφώνου κλπ στοιχείων, στους δημιουργούς της εφαρμογής.

Ωραια αν δεν το θες αυτο, τοτε μπορεις να υπομείνεις τα ασχετα τηλεφωνα. εγω οχι ειναι η αληθεια. 

Επεξ/σία από conkal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekkli είπε

Ναι, και παράλληλα δίνεις πλήρη πρόσβαση στην ατζέντα σου, με αντιστοιχία ονόματος, τηλεφώνου κλπ στοιχείων, στους δημιουργούς της εφαρμογής.

Δεν δίνεις καμία πρόσβαση, ας προσέχει ο καθένας στο μετρο που μπορεί για το τι εφαρμογες κατεβάζει στο κινητό του. Τον αριθμό που σε ενοχλει αν θες τον βάζεις και manually στην black list και όχι αυτοματοποιημενα, το τηλέφωνο σου και το όνομα σου δεν μπορούν να το ξέρουν και σιγά μην ασχολούνται να συλλέγουν στοιχεία που τους ειναι άχρηστα, τις εφαρμογές αυτές τις βάζουν χρήστες από όλον τον πλανήτη, τι κέρδος θα έχει για παράδειγμα ένας Αμερικανός developer να ξέρει ότι την τάδε ώρα και μέρα κάποιος πήρε τηλέφωνο εναν χρήστη της εφαρμογής στις Φιλιππίνες και ο χρήστης πρόσθεσε τον αριθμό στην blacklist.....

• Like 2
Δημοσ.

Με πήραν και εμένα μια φορά προχθές. Απλα δεν απάντησα και μπλοκαρα το νούμερο. Το σύνδεσα με την δημιουργία λογαριασμού στο etoro. Πολύ περίεργο να είναι συμπτωση. Δεν με είχαν ξαναπάρει ποτέ.

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα πρεπει να εινααι νεα μπιζνα αυτη με την προωθηση  forex κατ΄ αυτον τον τροπο. Με ειχαν παρει μια φορα πριν κανεναν μηνα στο σταθερο και απο τοτε οχι. Αντιθετα στο ινσταγκραμ με εχουν πε θα νει στα μηνυματα επ' αυτου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stormrain είπε

Γενικα πρεπει να εινααι νεα μπιζνα αυτη με την προωθηση  forex κατ΄ αυτον τον τροπο. Με ειχαν παρει μια φορα πριν κανεναν μηνα στο σταθερο και απο τοτε οχι. Αντιθετα στο ινσταγκραμ με εχουν πε θα νει στα μηνυματα επ' αυτου.

Αυτό με το forex γίνεται σίγουρα τουλάχιστον 2-3 χρόνια γιατί έχουν καλέσει εμένα, τώρα πόσο ακόμη παλαιότερα δεν γνωρίζω, πάντως όλες τις φορές καλούν από Αγγλικά νούμερα τα οποία αν τα βάλεις αναζήτηση στο Google δεν σου βγάζει τίποτα πχ εταιρεία. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, conkal είπε

Ωραια αν δεν το θες αυτο, τοτε μπορεις να υπομείνεις τα ασχετα τηλεφωνα. εγω οχι ειναι η αληθεια. 

Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Ή μοιράζω τα δεδομένα μου δεξιά αριστερά ή με σπαμάρουν στα τηλέφωνα.

15 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν δίνεις καμία πρόσβαση, ας προσέχει ο καθένας στο μετρο που μπορεί για το τι εφαρμογες κατεβάζει στο κινητό του. Τον αριθμό που σε ενοχλει αν θες τον βάζεις και manually στην black list και όχι αυτοματοποιημενα, το τηλέφωνο σου και το όνομα σου δεν μπορούν να το ξέρουν και σιγά μην ασχολούνται να συλλέγουν στοιχεία που τους ειναι άχρηστα, τις εφαρμογές αυτές τις βάζουν χρήστες από όλον τον πλανήτη, τι κέρδος θα έχει για παράδειγμα ένας Αμερικανός developer να ξέρει ότι την τάδε ώρα και μέρα κάποιος πήρε τηλέφωνο εναν χρήστη της εφαρμογής στις Φιλιππίνες και ο χρήστης πρόσθεσε τον αριθμό στην blacklist.....

Τι διαβάζουμε εδώ μέσα και είμαστε και σε τεχνολογικό φόρουμ.
Ένα πράγμα είναι να πεις, οκ, μου μαζεύουν τα δεδομένα αλλά για μένα δεν έχει σημασία, είναι πιο σημαντική η εργονομία που μου προσφέρει η συσκευή, οκ, να συζητήσουμε τι κακό μας έχει κάνει η google και πως μας έχει εκπαιδεύσει τόσα χρόνια και έχει καταλήξει να ξέρει τις ανάγκες μας καλύτερα από εμάς.
Αλλά να αρνείσαι την αξία των δεδομένων σου και να λες σιγά, τι αξία έχουν και σιγά μην τα μαζεύει κάποιος, είναι το λιγότερο στρουθοκαμηλισμός. Και το βρίσκω και επικίνδυνο για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Αντιγράφω αυτό από playStore, είναι οι άδειες που ζητάει το trueCaller για να εγκατασταθεί:

Αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση σε:
Αναγνωριστικό συσκευής και στοιχεία κλήσεων

read phone status and identity

Ταυτότητα

find accounts on the device
    add or remove accounts
    read your own contact card

Κάμερα

take pictures and videos

Μικρόφωνο

record audio

Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi

view Wi-Fi connections

Τηλέφωνο

add voicemail
    modify phone state
    read call log
    reroute outgoing calls
    directly call any phone numbers
    write call log
    directly call phone numbers

Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία

read the contents of your USB storage
    modify or delete the contents of your USB storage

precise location (GPS and network-based)
    approximate location (network-based)

SMS

send SMS messages
    read your text messages (SMS or MMS)
    receive text messages (MMS)
    receive text messages (SMS)
    edit your text messages (SMS or MMS)

Αποθηκευτικός χώρος

Επαφές

modify your contacts
    read your contacts

Άλλο

use any media decoder for playback
    bind to a notification listener service
    MMS Wakeup
    read voicemail
    write voicemails
    receive data from Internet
    run at startup
    disable your screen lock
    prevent device from sleeping
    draw over other apps
    use accounts on the device
    full network access
    change your audio settings
    create accounts and set passwords
    change network connectivity
    view network connections
    control vibration
    install shortcuts
    pair with Bluetooth devices
    modify system settings

και αυτό, που ήταν το πρώτο μεταξύ χιλιάδων άρθρων με θέμα τα προσωπικά δεδομένα και την τεράστια μπίζνα στην αγορά τους

Financial Times - How smartphone apps track users and share data

• Like 2
Δημοσ.

Η ανανεωμένη εφαρμογή τηλεφωνου της Google έχει τη δυνατότητα να σου δείχνει αν είναι ανεπιθύμητο η κλήση .

Τα στοιχεία μας τα έχουν όπως θέλουν και με χίλιους τρόπους το θέμα είναι να μην σε πρήζουν. 

Αλλιώς πετάς το κινητό και τελειώνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ekkli είπε

Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Ή μοιράζω τα δεδομένα μου δεξιά αριστερά ή με σπαμάρουν στα τηλέφωνα.

Τι διαβάζουμε εδώ μέσα και είμαστε και σε τεχνολογικό φόρουμ.
Ένα πράγμα είναι να πεις, οκ, μου μαζεύουν τα δεδομένα αλλά για μένα δεν έχει σημασία, είναι πιο σημαντική η εργονομία που μου προσφέρει η συσκευή, οκ, να συζητήσουμε τι κακό μας έχει κάνει η google και πως μας έχει εκπαιδεύσει τόσα χρόνια και έχει καταλήξει να ξέρει τις ανάγκες μας καλύτερα από εμάς.
Αλλά να αρνείσαι την αξία των δεδομένων σου και να λες σιγά, τι αξία έχουν και σιγά μην τα μαζεύει κάποιος, είναι το λιγότερο στρουθοκαμηλισμός. Και το βρίσκω και επικίνδυνο για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Αντιγράφω αυτό από playStore, είναι οι άδειες που ζητάει το trueCaller για να εγκατασταθεί:

Αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση σε:
Αναγνωριστικό συσκευής και στοιχεία κλήσεων

Ταυτότητα

add or remove accounts
    read your own contact card

Κάμερα

take pictures and videos

Μικρόφωνο

record audio

Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi

view Wi-Fi connections

Τηλέφωνο

add voicemail
    modify phone state
    read call log
    reroute outgoing calls
    directly call any phone numbers
    write call log
    directly call phone numbers

Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία

precise location (GPS and network-based)
    approximate location (network-based)

SMS

send SMS messages
    read your text messages (SMS or MMS)
    receive text messages (MMS)
    receive text messages (SMS)
    edit your text messages (SMS or MMS)

Αποθηκευτικός χώρος

Επαφές

modify your contacts
    read your contacts

Άλλο

use any media decoder for playback
    bind to a notification listener service
    MMS Wakeup
    read voicemail
    write voicemails
    receive data from Internet
    run at startup
    disable your screen lock
    prevent device from sleeping
    draw over other apps
    use accounts on the device
    full network access
    change your audio settings
    create accounts and set passwords
    change network connectivity
    view network connections
    control vibration
    install shortcuts
    pair with Bluetooth devices
    modify system settings

και αυτό, που ήταν το πρώτο μεταξύ χιλιάδων άρθρων με θέμα τα προσωπικά δεδομένα και την τεράστια μπίζνα στην αγορά τους

Financial Times - How smartphone apps track users and share data

Διάβαζε καλύτερα τι γράφω δεν είπα πουθενά ότι δεν με νοιάζει τι γίνονται τα δεδομένα μου, αγχώνομαι για αυτά τόσο όσο, δεν θα κάτσω να πεθάνω κιόλας. Επίσης, δεν έχω βάλει το true caller ούτε καποια εφαρμογη της Google, την ανέφερες επειδή έτσι σε βολεύει ως προς αυτά που λες, έχω άλλη εφαρμογή και πριν την βάλω κοίταξα το που ζητάει πρόσβαση, δεν δινω έγκριση ούτε για κάμερες και μικρόφωνα ούτε κάτι άλλο πέραν από την λίστα με τα νούμερα όταν με καλούν. Η Google είναι μια εταιρεία με πελατολόγιο τον μισό πλανήτη και ίσως λίγο λέω, τώρα τι το σημαντικό έχω εγώ ή εσύ για να ξυπνήσει μια ωραία μέρα κάποιος υπάλληλος / διοικητής της εταιρείας και να πρέπει να ψάξει το προφίλ μου για stalking; Μόνο αν είσαι κανένας Osama bin Landen, αρχηγός της γιακουζα η της καμορα, κανένας κατάσκοπος καταζητουμενος σαν αυτόν που το έσκασε και πήγε στην Ρωσία, κάποιο πολύ γνωστό παγκοσμίως δημόσιο πρόσωπο ή διάσημος να σε ψάξουν τίποτα hackers για να βγάλουν τα άπλυτα σου στην φορά, εδώ η Ωναση έχει ανοίξει insta και επειδή αλλάζει το name το έχει για προσωπική χρήση και φίλους δεν μπορείς να την βρεις και χάνεται το προφίλ. 

Χαλάρωσε λίγο φίλε. Μου θυμίζεις διάφορους που γκρινιάζουν ότι δεν θέλουν κάμερα στην είσοδο της πολυκατοικίας τους και να φαίνεται το όνομά τους στο κουδούνι επειδή έχουν λερωμενη την φωλιά τους. 

Και κάτι ακόμα που ξέχασα να γράψω, οτιδήποτε δικαιώματα δίνεις υπάρχει menu μέσα στο σύστημα που ελέγχεις τα πάντα, εγώ έχω απενεργοποιησει σχεδόν τα πάντα από τις εφαρμογές Google play και κάτι άλλες της Google. Η εφαρμογή για black list μόνο πρόσβαση εκεί που πρέπει. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Οταν βλέπω άγνωστο αριθμό δεν απαντάω.Κάνω copy paste τον αριθμό στο Google, βλέπω σε 2-3 sites αν είναι spam και κατευθείαν block.

Οταν θέλω να κοιμηθώ μεσημέρι-απόγευμα, το βάζω στο αθόρυβο.Με ξύπνησαν 1-2-3 τέλος.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Διάβαζε καλύτερα τι γράφω δεν είπα πουθενά ότι δεν με νοιάζει τι γίνονται τα δεδομένα μου, αγχώνομαι για αυτά τόσο όσο, δεν θα κάτσω να πεθάνω κιόλας. Επίσης, δεν έχω βάλει το true caller ούτε καποια εφαρμογη της Google, την ανέφερες επειδή έτσι σε βολεύει ως προς αυτά που λες, έχω άλλη εφαρμογή και πριν την βάλω κοίταξα το που ζητάει πρόσβαση, δεν δινω έγκριση ούτε για κάμερες και μικρόφωνα ούτε κάτι άλλο πέραν από την λίστα με τα νούμερα όταν με καλούν. Η Google είναι μια εταιρεία με πελατολόγιο τον μισό πλανήτη και ίσως λίγο λέω, τώρα τι το σημαντικό έχω εγώ ή εσύ για να ξυπνήσει μια ωραία μέρα κάποιος υπάλληλος / διοικητής της εταιρείας και να πρέπει να ψάξει το προφίλ μου για stalking; Μόνο αν είσαι κανένας Osama bin Landen, αρχηγός της γιακουζα η της καμορα, κανένας κατάσκοπος καταζητουμενος σαν αυτόν που το έσκασε και πήγε στην Ρωσία, κάποιο πολύ γνωστό παγκοσμίως δημόσιο πρόσωπο ή διάσημος να σε ψάξουν τίποτα hackers για να βγάλουν τα άπλυτα σου στην φορά, εδώ η Ωναση έχει ανοίξει insta και επειδή αλλάζει το name το έχει για προσωπική χρήση και φίλους δεν μπορείς να την βρεις και χάνεται το προφίλ. 

Χαλάρωσε λίγο φίλε. Μου θυμίζεις διάφορους που γκρινιάζουν ότι δεν θέλουν κάμερα στην είσοδο της πολυκατοικίας τους και να φαίνεται το όνομά τους στο κουδούνι επειδή έχουν λερωμενη την φωλιά τους. 

Και κάτι ακόμα που ξέχασα να γράψω, οτιδήποτε δικαιώματα δίνεις υπάρχει menu μέσα στο σύστημα που ελέγχεις τα πάντα, εγώ έχω απενεργοποιησει σχεδόν τα πάντα από τις εφαρμογές Google play και κάτι άλλες της Google. Η εφαρμογή για black list μόνο πρόσβαση εκεί που πρέπει. 

Βασίλη μου με το συμπαθειο, αλλα δεν ξερεις και πολυ πως λειτουργει το Smartphone σου, ουτε τι ακριβως σημαινει και τι προσφερει η συλλογη δεδομενων.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Βασίλη μου με το συμπαθειο, αλλα δεν ξερεις και πολυ πως λειτουργει το Smartphone σου, ουτε τι ακριβως σημαινει και τι προσφερει η συλλογη δεδομενων.

Εγώ σχολίασα αυτόν που λέει καλύτερα να μας τα πρίζουν οι εταιρείες με τα τηλέφωνα από το να βαζουμε λογισμικό για φραγή. Προφανώς και μέσα στον πλανήτη όλο και κάποιος/οι θα υπάρχουν που γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από εμάς. Έγραψα αυτό που μπορώ να κάνω και είναι στο χέρι μου να το ελέγξω χωρίς να σταματήσω να χρησιμοποιώ λογισμικά εφαρμογές και υπηρεσίες, κοιταω να φορτώνω στο τηλέφωνο μου τα απολύτως αναγκαία για εμένα και ελέγχω ότι είναι στο χέρι μου. Στην Google έχω δώσει μέχρι και το κινητό μου σε περίπτωση που κλαπεί ο κωδικός του email όπως και τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνομαι από το adsence. Το πως χρησιμοποιουνται διαφορα δεδομένα πχ κίνηση στο web για σκοπούς marketing και διαφημίσεις το γνωρίζω και το έχω δει, έχω βγάλει το Google Chrome και σερφαρω με άλλον browser, κοιτάω να μην είμαι συνδεδεμένος αυτόματα στο google account από κάτι άλλες εφαρμογες. Τωρα αν ο άλλος φοβάται τόσο που δεν θέλει να είναι πουθενά εκτεθειμένος, ας μην χρησιμοποιεί καθόλου κινητό και υπολογιστή, δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε σε αυτό το θέμα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/11/2020 στις 2:58 ΜΜ, ekkli είπε

Συν οτι κολλαει κ σερνεται το κινητο επειδη κατι το "επιβλεπει" απο πισω συνεχεια.

Οι εφαρμογες που "προσφερουν" κατι τσαμπα δε το κανουν επειδη ειναι φιλανθρωποι,μην ειμαστε παραδοπιστοι.Συνηθως υπαρχει πολυ μεγαλυτερο plan απο πισω,με ανταλλαγμα καθρεφτακια.

Γενικοτερα με μια πιο επιφυλακτικη σταση μποριες να γλυτωσεις αρκετα απο αυτα τα γεγονοτα,αντι να εγκαθιστας οτι βρεις δεξια αριστερα στο market δηθεν για να σε σωσει.

Ετσι αποκτουν κ τον αριθμο σου στο τελος τυπου forex κ σε καλουν απτην ουγκαντα τηλεφωνο η σου στελνουν σπαμ μειλ κλπ.

Επεξ/σία από magicnumbers
  • Like 2
Δημοσ.

Για την ιστορία, σήμερα φυσικά με ξανακάλεσαν μεσημέρι που δεν απάντησα και από άλλο νούμερο το βραδάκι που απάντησα. Όλο αυτό το διάστημα που με ενοχλούν έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 250-300 διαφορετικά τηλεφωνικά νούμερα σταθερής και κινητής, το 90% αγγλικά!

Τους απάντησα ότι έχω προωθήσει το θέμα με όλα τα νούμερα που με έχουν καλέσει στο δικηγόρο μου και εξετάζουν την υπόθεση με την δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όχι ότι φυσικά περιμένω ότι λύθηκε το θέμα, καθώς η επιμονή τους δεν έχει όρια.

Ευχαριστώ για τα μέχρι τώρα tips. Η αλήθεία είναι ότι η λύση των apps είναι ίσως μια εύκολη και γρήγορη λύση. Από την άλλη μεριά είναι λίγο μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα, καθώς μετά είμαι σίγουρος ότι με τη χρήση τους θα μας καλούν και από άλλα "μαγαζιά" + όλα τα υπόλοιπα παρελκόμενα που έγραψε ο φίλος παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...