vags21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση και θέλω αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω για να απαλλαχτώ από αυτούς. Από κάποια λίστα έχουν βρεί το κινητό μου που ανήκει στη vodafone και εδώ και 4 μήνες με καλούν μέρα-νύχτα από Αγλλικά κυρίως νούμερα. Τον πρώτο μήνα μάλιστα με πέρνανε πρωί από Αγγλία και δεν απαντούσα στα Αγγλικά και το απόγευμα με έπερναν από Ελληνικά νούμερα! Όταν στις αρχές απάντησα μια-δυο φορές, ανέφεραν ότι καλούν από μια εταιρία forex στο Λονδίνο και θέλανε να με ενημερώσουν για κάποια "επενδυτικά" προγράμματα... Μετά έπαψα να απαντάω στις κλήσεις τους και μπλοκάρω εδώ και 4 μήνες κάθε νουμερό τους, αλλά την κάθε επόμενη μέρα με καλούν 2 και ίσως 3 φορές από άλλα νούμερα... Κάποια ενδεικτικά νούμερα από τα οποία πήραν τελευταία είναι +442083032765 +441228577406 +447858509536 κτλ, κτλ... Το ερώτημα είναι που πρέπει να απευθυνθώ και τι να κάνω για να πάψουν να με ενοχλούν; Στο ηλεκτρονικό έγκλημα; να κάνω μήνυση; να απευθυνθώ σε κάποιο άλλο φορέα που διαχειρίζεται τέτοιες υποθέσεις;;; Τι πρέπει να κάνω;
bill_zaf Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Με επερναν κ μενα..βρες κατι προτοτυπο να τους πεις...εγω πχ τους ειπα οτι ειμαι φυλακη για χρεη, κ εχω στην πλατη μου 4 χρονια ακομα ποινης κ δεν ξαναπηραν 1 1 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 9 minutes ago, vags21 said: Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση και θέλω αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω για να απαλλαχτώ από αυτούς. Από κάποια λίστα έχουν βρεί το κινητό μου που ανήκει στη vodafone και εδώ και 4 μήνες με καλούν μέρα-νύχτα από Αγλλικά κυρίως νούμερα. Τον πρώτο μήνα μάλιστα με πέρνανε πρωί από Αγγλία και δεν απαντούσα στα Αγγλικά και το απόγευμα με έπερναν από Ελληνικά νούμερα! Όταν στις αρχές απάντησα μια-δυο φορές, ανέφεραν ότι καλούν από μια εταιρία forex στο Λονδίνο και θέλανε να με ενημερώσουν για κάποια "επενδυτικά" προγράμματα... Μετά έπαψα να απαντάω στις κλήσεις τους και μπλοκάρω εδώ και 4 μήνες κάθε νουμερό τους, αλλά την κάθε επόμενη μέρα με καλούν 2 και ίσως 3 φορές από άλλα νούμερα... Κάποια ενδεικτικά νούμερα από τα οποία πήραν τελευταία είναι +442083032765 +441228577406 +447858509536 κτλ, κτλ... Το ερώτημα είναι που πρέπει να απευθυνθώ και τι να κάνω για να πάψουν να με ενοχλούν; Στο ηλεκτρονικό έγκλημα; να κάνω μήνυση; να απευθυνθώ σε κάποιο άλλο φορέα που διαχειρίζεται τέτοιες υποθέσεις;;; Τι πρέπει να κάνω; Το έκαναν και σε μένα (cosmote) για περίπου ένα μήνα... Σταμάτησαν όταν μίλησα τελευταία φορά στα αγγλικά, τους εξήγησα πως ηχογραφώ την κλήση, πως δεν γράφτηκα ποτέ και πουθενά με τα στοιχεία μου που έχουν στη διάθεσή τους και πως περιμένω να μου πουν καθαρά πως επιβεβαιώνουν πως τους ζητάω να διαγράψουν τα στοιχεία μου και να μη με ενοχλήσουν ξανά. Έχουν περίπου 15 ημέρες που σταμάτησαν. Πριν από αυτό το διασκέδαζα και μάλιστα είχε πλάκα που εκνευριζόταν και οι ίδιοι όταν τους στρίμωχνα! 😛 4 1
vags21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 να πώ ότι σε μία από τις συνομιλίες μας στην αρχή, κράτησα το όνομα και την εταιρία και είπα στον ομιλητή ευχαριστώ θα προχωρήσω σε αγωγή με τον δικηγόρο μου και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά περάσανε 10 ημέρες περίπου και πάλι τα ίδια...
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Με καλούν και εμένα με συχνότητα 1 ως 2 φορές το έτος, όχι τόσο πολλές φορές που αναφέρει ο ts. Τώρα η μόνη λύση νομίζω είναι φραγή μέχρι να ηρεμισεις. Επειδή η εταιρεία είναι στην Αγγλία δεν βγάζεις καμία άκρη με μηνύσεις, αυτοί έχουν μια web πλατφόρμα και εγγραφεσαι ηλεκτρονικά οπότε δεν παίζει ρόλο αν η εταιρεία που σε καλεί είναι Ελλάδα Αγγλία ή Σαχάρα.
vags21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Πάντως ρε παιδιά το θέμα όπως έχω καταλάβει το έχει η μισή Ελλάδα. Ποιός είναι υπεύθυνος σε αυτή τη χώρα για τέτοια ζητήματα, όταν ενοχλούν τόσο κόσμο και με τόσο επιμονή? 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, vags21 είπε Πάντως ρε παιδιά το θέμα όπως έχω καταλάβει το έχει η μισή Ελλάδα. Ποιός είναι υπεύθυνος σε αυτή τη χώρα για τέτοια ζητήματα, όταν ενοχλούν τόσο κόσμο και με τόσο επιμονή? Με κάποιον τρόπο έχουν πρόσβαση στο πελατολόγιο των παροχων κινητής, τώρα πως γνωρίζουν νούμερα δεν ξέρω. Σε εμένα καλούν από μια εταιρεία στην οποία με ρωτάνε πρώτα αν ξέρω τι ειναι το forex, συνήθως τους λέω όχι για να τους κρατάω στο ακουστικό και να χρεώνονται, μερικές φορές σου λένε να δώσεις email για να επικοινωνήσει μαζί σου κάποιος να σου δώσει πληροφορίες τους λέω καλά τώρα δεν μπορώ και το κλείνουν. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
papoys1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, vags21 είπε Πάντως ρε παιδιά το θέμα όπως έχω καταλάβει το έχει η μισή Ελλάδα. Ποιός είναι υπεύθυνος σε αυτή τη χώρα για τέτοια ζητήματα, όταν ενοχλούν τόσο κόσμο και με τόσο επιμονή? χαχαχαχα Υπεύθυνος;;;; Μάλλον ψάχνεις βελόνα στα άχυρα . Εδώ 10+ χρόνια αλώνιζαν οι απατεώνες με τα 5ψήφια κλέβοντας τον κάθε ανυποψίαστο και οι αρμόδιοι το έπαιζαν τρελίτσα. Πέρισι μας είπαν ότι δήθεν έκαναν κάτι αλλά μαθαίνω πως τελικά μια τρύπα στο νερό έκαναν γιατί τα 5ψήφια συνεχίζουν. Οπότε ότι έκαναν ήταν λάσπη στα μάτια ή σανό στα πρόβατα. Όποιος είναι αφελής ή δεν μπορεί να προφυλαχτεί μόνος απλά θα την πατήσει. Κανένας δεν πρόκειται να μας προστατεύσει. Και εμένα με έχουν πάρει στο παρελθόν 3-4 φορές τους έριξα κάτι Γαλλικά 😁 δεν ξέρω αν έπιασαν και έχουν μήνες να με πάρουν. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από papoys1 2
tarantules Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Τι κινητό έχεις ; Δεν μπορείς να βάλεις καμιά εφαρμογή που μπλοκάρει αριθμούς; Ακόμα και το αρχαίο S4 που έχω , ενσωματώνει εφαρμογή που μπορείς να μπλοκάρεις είτε μεμονωμένους αριθμούς , είτε αριθμούς που περιέχουν συγκεκριμένο πρόθεμα.Πχ στην περίπτωσή σου μπορείς να μπλοκάρεις όλους τους αριθμούς που ξεκινάνε με το πρόθεμα +44. Το είχα κάνει πολύ παλιά όταν με έπαιρναν από Αγγλία και τα μπλόκαρε όλα.Είχαν πάρει από 4-5 διαφορετιά νούμερα.
HALF EVIL Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μια φορά αφού τους άφησα να πουν τη μαλακία τους μπλα μπλα , τους ρώτησα αφελώς, δηλ μπορούμε να επενδύσουμε 150 εκατομμύρια που έχω και κάθονται στην τράπεζα; μεσολάβησε μια αμήχανη σιωπή και το έκλεισαν. Δεν με ξαναπήραν. 1
vforvaggelis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/arthra/mitroo-arthrou-11/
conkal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, vags21 είπε Καλησπέρα σε όλους. Πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση και θέλω αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω για να απαλλαχτώ από αυτούς. Από κάποια λίστα έχουν βρεί το κινητό μου που ανήκει στη vodafone και εδώ και 4 μήνες με καλούν μέρα-νύχτα από Αγλλικά κυρίως νούμερα. Τον πρώτο μήνα μάλιστα με πέρνανε πρωί από Αγγλία και δεν απαντούσα στα Αγγλικά και το απόγευμα με έπερναν από Ελληνικά νούμερα! Όταν στις αρχές απάντησα μια-δυο φορές, ανέφεραν ότι καλούν από μια εταιρία forex στο Λονδίνο και θέλανε να με ενημερώσουν για κάποια "επενδυτικά" προγράμματα... Μετά έπαψα να απαντάω στις κλήσεις τους και μπλοκάρω εδώ και 4 μήνες κάθε νουμερό τους, αλλά την κάθε επόμενη μέρα με καλούν 2 και ίσως 3 φορές από άλλα νούμερα... Κάποια ενδεικτικά νούμερα από τα οποία πήραν τελευταία είναι +442083032765 +441228577406 +447858509536 κτλ, κτλ... Το ερώτημα είναι που πρέπει να απευθυνθώ και τι να κάνω για να πάψουν να με ενοχλούν; Στο ηλεκτρονικό έγκλημα; να κάνω μήνυση; να απευθυνθώ σε κάποιο άλλο φορέα που διαχειρίζεται τέτοιες υποθέσεις;;; Τι πρέπει να κάνω; Παιδια.... γιατι μπαινετε σε αυτη την διαδικασια με τις κλησεις-σκουπιδια? ? Βαλτε ενα προγραμμα στο κινητο που να ελέγχει τις κλησεις (εγω εχω το TrueCaller) . Το προγραμμα αυτο 1. σου λεει ποιος σε καλει ακομη και να μην εχεις το νουμερο του καλλουντος, με μεγαλο ποσοστο επιτυχιας 2. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ : κόβει όλες τις σαβουροκλήσεις χωρις καν να χτυπαει το κινητο σου. Δεν εχει σημασια απο που σε παιρνουν ή ποιοι. Απαξ και η κληση ειναι spam/διαφημιση/ενοχληση το κινητο απλα δεν χτυπαει ποτε. Δεν ξερεις καν οτι σε καλεσαν μεχρι να σκαλισεις το προγραμμα να δεις το ιστορικο κομμενων κλησεων. Αν το ειχες δεν θα ηξερες καν οτι σε καλεσαν , δεν θα εχανες τον χρονο σου οπως κανεις τωρα μ αυτους. Ειλικρινα κανε το και πες μου μετα εντυπωσεις Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από conkal 1
Shadows Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Με πηραν και εμενα χτες.Καλα υπαρχει κοσμος που θα μπει στην διαδικασια να ασχοληθει σοβαρα με τετοια πραγματα?
ekkli Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, conkal είπε Παιδια.... γιατι μπαινετε σε αυτη την διαδικασια με τις κλησεις-σκουπιδια? ? Βαλτε ενα προγραμμα στο κινητο που να ελέγχει τις κλησεις (εγω εχω το TrueCaller) . Το προγραμμα αυτο 1. σου λεει ποιος σε καλει ακομη και να μην εχεις το νουμερο του καλλουντος, με μεγαλο ποσοστο επιτυχιας 2. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ : κόβει όλες τις σαβουροκλήσεις χωρις καν να χτυπαει το κινητο σου. Δεν εχει σημασια απο που σε παιρνουν ή ποιοι. Απαξ και η κληση ειναι spam/διαφημιση/ενοχληση το κινητο απλα δεν χτυπαει ποτε. Δεν ξερεις καν οτι σε καλεσαν μεχρι να σκαλισεις το προγραμμα να δεις το ιστορικο κομμενων κλησεων. Αν το ειχες δεν θα ηξερες καν οτι σε καλεσαν , δεν θα εχανες τον χρονο σου οπως κανεις τωρα μ αυτους. Ειλικρινα κανε το και πες μου μετα εντυπωσεις Ναι, και παράλληλα δίνεις πλήρη πρόσβαση στην ατζέντα σου, με αντιστοιχία ονόματος, τηλεφώνου κλπ στοιχείων, στους δημιουργούς της εφαρμογής. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Shadows είπε Με πηραν και εμενα χτες.Καλα υπαρχει κοσμος που θα μπει στην διαδικασια να ασχοληθει σοβαρα με τετοια πραγματα? Πολύς .Δυστυχως. Ξερω περίπτωση που περίμενε να βγάλει 1000€ τον μηνα και μου έλεγε για τον Μπαφετ και τον Βill Gates.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα