Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, apostolisk86 είπε Nvidia κάρτα γραφικών βλέπω. Αν η μητρική σου έχει onboard κάρτα γραφικών, και δεν έχεις απαιτήσεις από το μηχάνημα (έτσι κι αλλιώς είναι πολύ παλιό), ίσως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις αυτή. Έστω δοκιμαστικά για να δεις αν μπαίνει κανονικά στο Mint. apostolisk86 μπαίνει απο live cd (usb) κανονικά στην εγκατάσταση του κολλάει απο ότι κατάλαβα 🤔
apostolisk86 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, optimerious είπε apostolisk86 μπαίνει απο live cd (usb) κανονικά στην εγκατάσταση του κολλάει απο ότι κατάλαβα 🤔 Για να την πω την αμαρτία μου δεν έχω καταλάβει που του κολλάει, τα λέει λίγο μπερδεμένα. Αν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση, τότε υπάρχει ελπίδα χωρίς την nvidia (ή με την Nvidia και nomodeset στο grub).
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, apostolisk86 είπε Για να την πω την αμαρτία μου δεν έχω καταλάβει που του κολλάει, τα λέει λίγο μπερδεμένα. Αν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση, τότε υπάρχει ελπίδα χωρίς την nvidia (ή με την Nvidia και nomodeset στο grub). Αυτο που κατάλαβα προσωπικά είναι ότι τρέχει απο live την εγκατάσταση(installation) ,αλλα η εγκατάσταση σταμάτα για κάποιο απροσδιόριστο λόγο , ομολογώ τό είχα και εγω πάθει παλιότερα , όμως ,είναι μπερδεμένος διότι παρόλο που του κολλάει η εγκατάσταση εκεί , σταματάει - επανεκκινεί το pc προσπαθώντας να μπει απο τα windows αλλα είναι αναμενόμενο πως δεν μπορεί να γίνει αυτό αφού δεν εχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση , και να περαστεί το grub μενού!!!! ΥΓ: αυτο που δεν κατάλαβα όμως έιναι αν το bios είναι UEFI EFI ή legacy 🤔 ΥΓ:2 nomodeset = ασφαλής λειτουργία κερνελ ; local api; Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από optimerious
xrhstosiak Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 απο την στιγμη που θες να εχεις μονο linux δες bios να ειναι το boot mode στο legacy καλυτερα επισης ειδικα αν εχεις ssd το sata mode σε ahci μετα οταν μπεις στο live usb/cd πας με το gparted επιλεγεις τον δισκο του υπολογιστη σου απο το δεξι drop down και μετα device-> create partition table και τελος apply και ασε μετα τον wizard στο install να τα φτιαξει οπως θελει
apostolisk86 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 @optimerious To nomodeset λέει κατά κάποιο τρόπο στον κερνελ να μην φορτώσει video driver. Δυστυχώς χρειάζεται συχνά σε nvidia κάρτες, γιατί με τον open source driver δεν ανοίγει το γραφικό περιβάλλον, οπότε κολλάει στο booting κάποια στιγμή (παρόλο που μπορεί με live cd να λειτουργεί). Άρα ουσιαστικά μπαίνεις στο λειτουργικό χωρίς τον ανοιχτό driver και εγκαθιστάς τον κλειστο. 1
Ather Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2020 στις 11:59 ΠΜ, apostolisk86 είπε Για να την πω την αμαρτία μου δεν έχω καταλάβει που του κολλάει, τα λέει λίγο μπερδεμένα. Αν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση, τότε υπάρχει ελπίδα χωρίς την nvidia (ή με την Nvidia και nomodeset στο grub). Μάλλον εδώ "No root file system is defined" και μάλλον θα το έχει λύσει το πρόβλημά του. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από Ather
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Ather είπε No root file system is defined για να μην έχει οριστεί ριζικό φάκελος - αυτό μου παρουσιάστηκε κάποτε , όταν δεν ήταν καλογραμμένο το usb ,βέβαια εξαρτάτε και από την εκάστοτε διανομή , ....πιθανολογώ με λάθος πρόγραμμα φόρτωνε στο usb τα mint , όπως και να έχει εάν λύθηκε το πρόβλημα του , όλα καλά 🙂
alekoski Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Παιδιά έχω γράψει το usb με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Με το UnNetbootin το Rufus Το Etcher και σε dvd. Με το dvd στον δικό μου υπολογιστή τα έβαλε κανονικά. Στον υπολογιστή και με το dvd και με το usb που προσπαθώ με σταματά στο εικονίδιο /dev/sda. Όταν πάω να του κάνω τροποποίηση μου λέει ότι το σύστημα της εγκατάστασης κατέρρευσε. Κάτι πήγε να γίνει με το Etcher, (snowflake99) αλλά κι εκεί ενώ έδειχνε την πράσινη μπάρα να γεμίζει λίγο μετά την μέση, ξανά κατέρρευσε. Legancy or Uefi (optimerius) δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη στο Bios. xrhstosiak θα κάνω αυτό που προτείνεις. Ather δεν προλαβαίνει να με βγάλει στον τύπο εγκατάστασης.
snowflake99 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός στα ποστ σου σχετικά με το τι βήματα ακολουθείς και τι προσπαθείς να καταφέρεις εκείνη τη στιγμή; Σε πολλά ποστ σου δυσκολεύομαι να καταλάβω τι λες. Επίσης, ενώ στην αρχή είπες ότι είχες μπει στο live system και δε μπορούσες να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση, τώρα (αν δεν κάνω λάθος) λες ότι δε μπορείς να κάνεις Live USB. Καλά καταλαβαίνω; Δε μού απάντησες στην ερώτηση που σού έκανα. Μέχρι τώρα ακολουθούσες κάποιον οδηγό για την εγκατάσταση; Και αν ναι, ποιον; Μπορείς σε παρακαλώ να ακολουθήσεις τον οδηγό που σού έδωσα κατά γράμμα και να μας πεις τι κατάφερες και πού κόλλησες;
alekoski Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Κολλάει στην εγκατάσταση. Δεν μου δίνει το 5ο βήμα. Live USB μπορώ και κάνω. 5ο βήμα. Επιλέξτε έναν τύπο εγκατάστασης.
snowflake99 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Ωραία. Πάτα την πρώτη επιλογή, και αν δεν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και βγάλει κάποιο σφάλμα, ανέβασε το να δούμε τι ακριβώς λέει. Ιδανικά σε screenshot (υπάρχει εργαλείο screenshot στο Live system), αλλά αν δε μπορείς screenshot τότε έστω φώτο από κινητό.
alekoski Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δεν με βγάζει σε αυτήν την επιλογή. Αντί αυτής μου εμφανίζει μόνο ένα εικονίδιο /dev/sda
Ather Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, alekoski είπε Δεν με βγάζει σε αυτήν την επιλογή. Αντί αυτής μου εμφανίζει μόνο ένα εικονίδιο /dev/sda Πρέπει να φτιάξεις ένα partition στο οποίο θα αντιστοιχηθεί η διαδρομή / Άρα θα σβήσεις όλα τα partition, θα φτιάξεις ένα καινούριο (το οποίο θα το αντιστοιχήσεις στη διαδρομή /) και θα επιλέξεις να κάνεις τις αλλαγές σου στο δίσκο προτού συνεχίσεις. Αν θες βγάλε σε φωτογραφίες από το κινητό σου ένα ένα τα βήματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) μήπως ο δίσκος είναι στα τελευταία 🤔 κανε τον ένα τσεκ θα το βγάλει; ή δοκιμασε τον στο αλλο η/υ τον δικό σου... 20 ώρες πριν, alekoski είπε Παιδιά έχω γράψει το usb με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Με το UnNetbootin το Rufus Το Etcher και σε dvd. Με το dvd στον δικό μου υπολογιστή τα έβαλε κανονικά. Στον υπολογιστή και με το dvd και με το usb που προσπαθώ με σταματά στο εικονίδιο /dev/sda. Όταν πάω να του κάνω τροποποίηση μου λέει ότι το σύστημα της εγκατάστασης κατέρρευσε. Κάτι πήγε να γίνει με το Etcher, (snowflake99) αλλά κι εκεί ενώ έδειχνε την πράσινη μπάρα να γεμίζει λίγο μετά την μέση, ξανά κατέρρευσε. Legancy or Uefi (optimerius) δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη στο Bios. xrhstosiak θα κάνω αυτό που προτείνεις. Ather δεν προλαβαίνει να με βγάλει στον τύπο εγκατάστασης. ΥΓ: γράψε το usb με αυτό το τρόπο , δες εδω , όπως και ο αγαπητός dancer_69 εχει γράψει ενα πολύ ωραίο προγραμματακι εδώ .... ΥΓ2: το usb σου είναι usb1-usb2 ή usb3 ? σου προτείνω usb 2 να χρησιμοποίησεις για καλύτερη συμβατότητα με το bios σου...... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από optimerious
snowflake99 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Ather είπε Πρέπει να φτιάξεις ένα partition στο οποίο θα αντιστοιχηθεί η διαδρομή / Άρα θα σβήσεις όλα τα partition, θα φτιάξεις ένα καινούριο (το οποίο θα το αντιστοιχήσεις στη διαδρομή /) και θα επιλέξεις να κάνεις τις αλλαγές σου στο δίσκο προτού συνεχίσεις. Αν θες βγάλε σε φωτογραφίες από το κινητό σου ένα ένα τα βήματα. Το θέμα είναι ότι με την επιλογή που του προτείνω να κάνει δε θα χρειαστεί να τα κάνει όλα αυτά. Θα τα κάνει ο installer αυτόματα. Επομένως αν δε βλέπει την επιλογή, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. 6 ώρες πριν, alekoski είπε Δεν με βγάζει σε αυτήν την επιλογή. Αντί αυτής μου εμφανίζει μόνο ένα εικονίδιο /dev/sda Επειδή υποπτεύομαι ότι εσύ κάτι κάνεις/ καταλαβαίνεις λάθος, μπορείς να ανεβάσεις screenshot ή φωτογραφία; Στο ζήτησα και πριν. Αν δε δούμε, δύσκολο να καταλάβουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα