kavaliotis Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Παιδια εκανα rip απο το ALTER με την καρτα τηλεορασης μου σε DVD Quality (5Mbps, 720x576, MPEG-2, 224kbps 48000KHz 16bit stereo). Το θεμα ειναι οτι το ALTER δεν το πιανω καλα οποτε η ποιοτητα απο την αρχη δεν ητανε καλη. Υπαρχει καποιο φιλτρο ή καποιο εργαλειο με το οποιο θα μπορεσω να καλυτερεψω την εικονα? Για να καταλαβετε ποιοτητα, εκανα τυχαια ενα snapshot για να δειτε τι εικονα εχω... Στο παρακατω λινκ ειναι σε ενα .zip αρχειο η φωτογραφια... Θα ηθελα την βοηθεια σας, συγκεκριμενα καποιος που δουλευει σε αναλογικο capture και ξερει καποια πραγματα που θα βελτιωσουν την εικονα.. Α να υπενθυμισω οτι dvd θα το κανω, δηλαδη MPEG-2 και θα το κανω author κανονικα να παιζει σε επιτραπεζιο DVD... PS: ΑΕΚ ειμαι για να μην παρεξηγουμαι, απλα ειμαι και φιλαθλος... Το λινκ για την φωτο ειναι : http://www.yousendit.com/d.aspx?id=92116A490DC20B2021818E5D0CCB59CE (καντε το copy paste στον Internet Explorer ή στον download manager που χρησιμοποιειτε!)
marios1957 Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Ξεκίνησες λάθος απ' την αρχή.Με κάρτα τηλεόρασης,ρε αθεόφοβε(lol),κατευθείαν σε φορμα dvd;Πωπωπω,μιλάμε έχεις άφθονο(plenty of) κουράγιο. Συνήθως,σε αναλογικές καταστάσεις,ιδίως με "ευτελή" μέσα,χρησιμοποιείς "εξωτικούς" codecs(π.χ. Morgan) σε μικρό κάδρο και κατόπιν μετατρέπεις σε dvdένιο mpg. Τώρα,μπορείς ίσως να σώσεις κάτι,χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα φίλτρα του TMPGEnc,αλλά πως να το κάνεις να δεχτεί είσοδο mpg.Προς τούτο βρίσκεις το (free)plugin,αμφιβόλου αποτελεσματικότητας που το κάνει να δέχεται mpg.Η άλλη λύση είναι να το φορτώσεις στο Virtual DubMod και να το χρησιμοποιήσεις (το VD) σαν frameserver στο TMPGEnc και δουλεύεις από κει.Η τρίτη και "terra ingognita" για μένα,είναι το Avisynth και τα διάφορα φιλτράκια του,που φυτρώνουν σαν μαργαρίτες στο χωράφι.Έχει και sticky εδώ.Το θέμα είναι,ποιός ξέρει να χρησιμοποιήσει το notepad σήμερα;
kavaliotis Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Φιλε μου την εσωσα σε .bmp ωστε να μην χασει και αλλο ποιοτητα απο οτι η γνησια εικονα για να μπορει καποιος να εκφερει γνωμη...
kavaliotis Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Μαριε σαν καρτα τηλεορασης εννοω την καρτα τηλεορασης που εχει η καρτα γραφικων μου, που ειναι η Hercules 3DProphet 9800SE All-In-Wonder 128MB, που υποστηριζει hardware encoding σε DVD ποιοτητα... Πχ απο το MEGA που εκανα capture τον ημιτελικο CL βγηκε πολυ καλο αποτελεσμα...
marios1957 Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 ....All-In.... Ελπίζω να έχεις άφθονη επεξεργαστική ισχύ.Θα σου χρειαστούν όλα τα αποθέματα που μπορείς να έχεις. Εμένα,όταν ξεκινάει φιτράρισμα(TMPGEnc),δείχνει υπολειπόμενο χρόνο 60(!)h. Καλή δύναμη.
kavaliotis Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 ....All-In.... Ελπίζω να έχεις άφθονη επεξεργαστική ισχύ.Θα σου χρειαστούν όλα τα αποθέματα που μπορείς να έχεις. Εμένα' date='όταν ξεκινάει φιτράρισμα(TMPGEnc),δείχνει υπολειπόμενο χρόνο 60(!)h. Καλή δύναμη. [/quote'] Θα δοκιμασω την 1η σου λυση Μαριε αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι φιλτρο να δοκιμασω...Οι αλλες 2 λυσεις δεν μου ειναι και πολυ οικειες, αν και ειμαι παλιος χρηστης Gknot (τωρα πια με τα DVD σταματησα να κανω divx και τα εχω ξεχασει...)
_-b}{d-_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Δοκίμασε το Convolution3D με το AviSynth πιστεύω θα δεις καταπληκτικά αποτελέσματα με τα preset Movie (Low Q) ή VHS (Bad Q). Τώρα το πως θα ταϊσεις το AviSynth με το mpeg2 σου... τείνω κι εγώ προς τον Μάριο, άγνωστες περιοχές. Mέσω DVD2Avi μάλλον... Αλλά βέβαια εσύ δεν θα έχεις προβλημα σ'αυτό το σημείο ως Gknotάκιας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.