greguar84 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Θα ήθελα να ρωτήσω κάθε πότε θα πρέπει να κάνω ανασυγκρότηση δίσκου και αν μετά απ'αυτό θα πρέπει να κάνω kai Optimize με το Norton. Eυχαριστώ. :wink:
accipio Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Εγώ κάνω δύο φορές το μήνα, με καθημερινή και αρκετά "βαριά" χρήση του υπολογιστή. Όμως με αυτή τη συχνότητα κάνω μόνο στο partition του λειτουργικού και των εγκατεστημένων προγραμμάτων. Στα άλλα partitions που έχουν δεδομένα (mp3, ταινίες κτλ.) κάνω πιο αραιά, π.χ. μία φορά το δίμηνο. Το defrag αργεί πολύ όταν υπάρχουν μεγάλα αρχεία (πάνω π.χ. από 100 MB). Πριν από κάθε defrag φροντίζω να καθαρίσω το partition από οτιδήποτε άχρηστο, π.χ. αδειάζω το recycle bin, τα temp internet files, καμιά φορά τα system restores εκτός του τελευταίου κτλ. Αφού κάνεις το defrag δεν είναι απαραίτητο το optimize με το Norton (εννοείς μήπως το Speed Disk;). Και χρησιμοποιώ το Perfect Disk της Raxco, προς το παρόν.
greguar84 Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2004 Βασικά έχω laptop και δεν ξέρω, χρειάζεται τόσο συχνά ανασυγκρότηση?Λες δηλαδή να ξεχωρίσω τα διάφορα προγράμματα από mp3 που χρειάζονται πιο αραιά ανασυγκρότηση δίσκου?
tairisj Δημοσ. 10 Μαΐου 2004 Δημοσ. 10 Μαΐου 2004 nai, an thes kane dyo partition, opoy sto ena tha exeis leitoyrgiko kai programmata eno sto allo mono mp3 taineies kai tetoia
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Μαΐου 2004 Δημοσ. 10 Μαΐου 2004 tha sou proteina kai to diskeeper san app gia tin anasygrotisi. kanei kali douleia
gryllos_001 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Egw doulevw to O&O Defrag Professional Edition kanei defrag me th methodo Space Defragmentation einai oti kalytero exw dei eidika gia multimedia dedomena den paizetai Sxediasmeno gia NT kai panw (de doulevei se 9x,Me) kanei apistefto defrag akoma k se compressed/Encrypted NTFS partitionsme otidipote cluster size apla to teleio !
madsc Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Egw doulevw to O&O Defrag Professional Edition kanei defrag me th methodo Space Defragmentation einai oti kalytero exw dei eidika gia multimedia dedomena den paizetai Sxediasmeno gia NT kai panw (de doulevei se 9x,Me) kanei apistefto defrag akoma k se compressed/Encrypted NTFS partitionsme otidipote cluster size apla to teleio ! Όπως έχω δηλώσει κ παλιότερα το συμπαθώ αυτό το πρόγραμμα αρκετά. Αλλά η έκδοση που έχεις είσαι σίγουρος ότι κάνει defrag σε 64k cluster size ntfs; Αν ναι να το δοκιμάσω. sc
gryllos_001 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Gia poio logo ekanes toso megala clusters sto partition sou? an exeis mikra arxeia tha xeis para poly wasted xwro logw aftou alla an prokeitai gia terastia arxeia (wav avi h DVD Images) to kanes logw taxythtas? Exw dokimasei to tool afto se cluster sizes 4 8 16 32k mexri twra xwris kapoio provlima fysiologika prepei na doulevei kai se 64k
liberto Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2004 έχετε δοκιμάσει το perfect disc? μου φαίνεται να είναι το καλύτερο.
madsc Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Gia poio logo ekanes toso megala clusters sto partition sou? an exeis mikra arxeia tha xeis para poly wasted xwro logw aftou alla an prokeitai gia terastia arxeia (wav avi h DVD Images) to kanes logw taxythtas? Exw dokimasei to tool afto se cluster sizes 4 8 16 32k mexri twra xwris kapoio provlima fysiologika prepei na doulevei kai se 64k Κάποια στιγμή παλιότερα που δοκιμάσαμε defrag σε 64κ cluster δεν βρήκαμε κανένα proggie που να μπορεί να το κάνει για αυτό σε ρώτησα αν μπορεί αυτή η έκδοση. Φυσικά για ταχύτητα. sc
Jaco Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 madsc, κάνει και σε 64K, από την έκδοση 6.0 κιόλας... τσ... τσ... δεν ρωτάς, δεν ρωτάς... όλο στην εξοχή είναι το μυαλό σου... Γενικά, με το O&O κάθε 2-3 μέρες καλό είναι να γίνεται ένα defrag, τουλάχιστον στο δίσκο που ακουμπάει το λειτουργικό... μπορεί να έχει μικρό fragment, αλλά μόνο και μόνο που τα αρχεία είναι διάσπαρτα στο σύμπαν του σκληρού, είναι ένας λόγος να είναι πιο αργο το read-write... Τουλάχιστον όταν είναι μαζεμένα οι κεφαλές δεν κάνουν ταξίδια πάνω στα platters... θα πει κάποιος: "σιγά την ταχύτητα που θα κερδίσεις αν το κάνεις κάθε 2 μέρες...!". Το θέμα όμως είναι ότι αν κάθε 2 μέρες κάνεις defragment στον δίσκο, τότε η πιθανότητα να γράφονται δυο οικογένειες αρχείων χτενωτά είναι μικρότερη, άρα προεκτίνντας τον χρόνο, οι επιδόσεις αργούν πολύ να μειωθούν στον δίσκο, λόγο καλής διάταξης... Εξάλλου τα defragment tools δεν αντιμετωπίζουν το φαινόμενο των χτενωτών αρχείων (A1B1A2B2A3B3...AnBn)->(Α1Α2..ΑνΒ1Β2..Βν) αλλά κάνουν αυτό (ΑΑΑΒΒΑΑΑΒΒΒΒ)->(ΑΑΑΑΑΑΒΒΒΒΒΒ)...
madsc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 madsc[/b'], κάνει και σε 64K, από την έκδοση 6.0 κιόλας... τσ... τσ... δεν ρωτάς, δεν ρωτάς... όλο στην εξοχή είναι το μυαλό σου... Καλά εμείς "μπλέξαμε" με τα camping και τα ψησίματα εις τους αγρούς, αλλά μου φαίνεται οι "υπόλοιποι" που μπλέξαν με σχεδιασμoύς επαναστατικών ολοκληρωμένων και παρουσιάσεις τους σε συνέδρια "ξέχασαν" να μας ενημερώσουν για τα νέα τους ευρήματα. Το επόμενο unattended που θα πάρεις θα έχει bug ρε!!! Έχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα του hd το cluster size gryllos, αλλά το κυριότερο στο πόσο "αντέχει" αυτή η διάταξη των αρχείων σου στο πέρασμα του χρόνου με καθημερινή χρήση. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=382829 για εκτενέστερες πληροφορίες, περί speed setup. Μr Jaco νομίζω ότι ένα από αυτά τα σκ, που δεν θα έχει ψησίματα & συνέδρια, οφείλουμε να benchmarkάρουμε ένα νέο 64k setup σε sata raid 0 & scsi αντίσοιχα. Bootvis δουλεύει σε 64k; sc
Jaco Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Καλά εμείς "μπλέξαμε" με τα camping και τα ψησίματα εις τους αγρούς' date=' αλλά μου φαίνεται οι "υπόλοιποι" που μπλέξαν με σχεδιασμoύς επαναστατικών ολοκληρωμένων και παρουσιάσεις τους σε συνέδρια "ξέχασαν" να μας ενημερώσουν για τα νέα τους ευρήματα.[/quote'] Αν σου πω ότι επίτηδες δεν σου είπα τίποτα...??? 8 το πρωί Κυριακής λυπήθηκα να σε σηκώσω, όσο λυπόμουν που έπρεπε να πάω εγώ... θα στα πω από κοντά... Αν θυμάμαι καλά λειτουργεί το bootvis και με 64Κ... Μόνο τα 2000 τραβάνε ζόρια με δίσκους που έχουν cluster >4Κ... Βρήκα και αυτό το πολύ ενδιαφέρον...: http://www.raxco.com/ocntug/improving_file_system_performance.pps
madsc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 greguar84, όπως κατάλαβες καλύτερα να αφήσεις την Symantec να ασχολείται στο pc σου με τον τομέα που γνωρίζει καλύτερα. (Τα "μαμούνια" δηλ. ) Τα υπόλοιπα άστα στους "ειδικούς" του τομέα (defrag με O&O + bootvis) Aν διαβάσεις το μακροσκελή αλλά κατατοπιστικότατο help του Ο&Ο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις αρκετά πράγματα περί defrag και φαντάζομαι θα σου λύσει αρκετές απορίες που ίσως να έχεις. Ρε jaco, έλεος, όχι *.pps, δεν έχω βάλει ακόμα office στο unattended p.s. φέρε τους raid drivers για τον sil sata σου sc
deathlok Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 paidia ti programmatara einai to O&O Defrag Professional Edition .ipa afou eistai ikanopoiimeni na to dokimaso kai epatha tin plaka mou.pio megali beltiosei ida me to defrag tool afto para otan ekana to raid 0:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.