tinapo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Περιγραφή τρέχουσας εγκατάστασης (24 mbps) Στο διαμέρισμα υπάρχουν πρίζες τηλεφώνου σε κάθε δωμάτιο αλλά και στα μπαλκόνια (συνολικά 8 ) Στο σημείο που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ (μέσα σε πατάρι) συνέδεσα ένα καλώδιο UTP 5e και στην άλλη άκρη του, στο χώρο του γραφείου συνδέθηκε ο ROUTER, splitter μια τηλ συσκευή και έγινε επιστροφή στο αρχικό σημείο για να δοθεί τηλ. σήμα στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού ο τεχνικός του ΟΤΕ τότε χρησιμοποίησε κάποια από τα ζεύγη που υπάρχουν στο καλώδιο-δεν ξέρω πόσα αλλά μπορώ να το βρω Η ερώτηση: Μπορώ να εγκαταστήσω VDSL με το ROUTER στο γραφείο και να έχω τηλέφωνα στα υπόλοιπα δωμάτια με την τρέχουσα εγκατάσταση; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Φυσικά και μπορείς. Από ότι λες έχεις πάει το vdsl μέσω το cat5 στο γραφείο και έχεις μοιράσει τη voip μέσω spliter (από το phone του router) σε ένα τηλέφωνο και επιστροφή στο αρχικό σημείο. Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξεις πιο είναι το ζεύγος που επιστρέφει την τηλεφωνία στο αρχικό σημείο και σε αυτό να συνδέσεις όλα τα τηλεφωνικά καλώδια που πάνε στις υπόλοιπες πρίζες. Αν τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες είναι cat και όχι απλά τηλεφωνικά τότε απλά διάλεξε ένα ζευγάρι (καλύτερα το ίδιο χρώμα με αυτό της επιστροφής για να μην μπερδευτείς) και συνέδεσε τα όλα μεταξύ τους και μετά σε κάθε πρίζα. Λογικά αφού ο τεχνικός σου έκανε την επιστροφή θα έχει συνδέσει και τα άλλα καλώδια που πάνε στις πρίζες. Αν όχι κάνε το μόνος όπως σου γράφω παραπάνω και θα έχεις τηλέφωνο παντού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tinapo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, afm είπε Φυσικά και μπορείς. Από ότι λες έχεις πάει το vdsl μέσω το cat5 στο γραφείο και έχεις μοιράσει τη voip μέσω spliter (από το phone του router) σε ένα τηλέφωνο και επιστροφή στο αρχικό σημείο. Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξεις πιο είναι το ζεύγος που επιστρέφει την τηλεφωνία στο αρχικό σημείο και σε αυτό να συνδέσεις όλα τα τηλεφωνικά καλώδια που πάνε στις υπόλοιπες πρίζες. Αν τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες είναι cat και όχι απλά τηλεφωνικά τότε απλά διάλεξε ένα ζευγάρι (καλύτερα το ίδιο χρώμα με αυτό της επιστροφής για να μην μπερδευτείς) και συνέδεσε τα όλα μεταξύ τους και μετά σε κάθε πρίζα. Λογικά αφού ο τεχνικός σου έκανε την επιστροφή θα έχει συνδέσει και τα άλλα καλώδια που πάνε στις πρίζες. Αν όχι κάνε το μόνος όπως σου γράφω παραπάνω και θα έχεις τηλέφωνο παντού. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. ΔΕΝ έχω βάλει ακόμη VDSL, η εγκατάσταση υπάρχει από την τωρινή ADSL εγκατάσταση. H καλωδίωση στο υπόλοιπο σπίτι είναι με απλά καλώδια - ΟΧΙ cat και νομίζω/υποθέτω σε σειρά (η κατασκευή είναι του 1992) Αυτή τη στιγμή έχω Internet στο γραφείο και τηλέφωνα σε όλες τις πρίζες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Όλα θα είναι μία χαρά, μην ανησυχείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα