ppkstat Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Παιδιά καλησπέρα, Βρίσκομαι σε αναζήτηση μητρικής (και ram) για έναν 5900x που πρόκειται να πάρω. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες καθώς θα υπάρχει ελάχιστη ροή αέρα μέσα στο κουτί καθώς θα υπάρχει εξωτερική υγρόψυξη και blocks για cpu, gpu. To κουτί θα είναι ένα fractal design define 7 compact και θα έχει μάλλον 3 x Phanteks PH-F140SP οι οποίοι δεν θα ήθελα να τρέχουν πάνω από 600-800rpm στην χειρότερη σε full load. Ιδανικά ακόμα χαμηλότερα από εκεί. Τι πρέπει απαραίτητα να έχει: Επιδόσεις-σταθερότητα Καλά VRM thermals Καλή ψύξη για τους SSD (λιγότερο βασικό από τα άλλα 2) Τι θα ήταν καλό να έχει: Intel LAN Front usb type c Debug screen Tι δεν με ενδιαφέρει και δεν θα ήθελα να είχε: Chipset Fan Οτιδήποτε αφορά το audio RGB (εκτός αν ρυθμίζονται εξολοκλήρου από το BIOS) Καγκουριλίκια Η αλήθεια είναι ότι φλέρταρα με την ιδέα να πάρω μια MSI X570 Unify αν και δεν χρειάζομαι καθόλου το X570. Άλλαξα γνώμη όταν διάβασα τι έγινε με τον ανεμιστήρα της στα τελευταία BIOS revisions. Θα προτιμούσα κατά πολύ να πάω σε B550. Γλυκοκοιτάζω αρκετά την ASUS Asus ROG Strix B550-E Gaming κυρίως λόγω των features. Με εκνευρίζει το καγκούρικο προφίλ της και κομπλεξαρίζομαι με το ROG αλλά αν δεν έχω άλλη επιλογή θα το πιώ το ποτήρι. Σας ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά.
ilos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 msi b550 tomahawk MAG. Δε χρειάζεται να δώσεις παραπάνω χρήματα. Εμφανισιακά βέβαια αν στήσεις ολόκληρο pc γύρω από αυτή, για μένα η vision D είναι η πιο όμορφη μητρική αλλά πανάκριβη.
duffyduck Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi https://www.skroutz.gr/s/23909805/MSI-MPG-B550-Gaming-Carbon-WiFi.html https://www.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-CARBON-WIFI/Specification Realtek® RTL8125B 2.5Gbps LAN controller Intel® Wi-Fi 6 AX200 1 USB 3.2 Gen 1 5Gbps port Type-C internal connector (AMD B550 Chipset) 1 USB 3.2 Gen 2 10Gbps port Type-C port on the back panel (AMD Processor) κλπ. κλπ. Υπάρχει και η Gigabyte B550 Aorus Master αλλα πανω κατω τα ιδια προσφερει με την MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi, και ειναι ακριβοτερη. Οπότε η MSI ειναι πιο συμφερουσα αγορα. Gigabyte B550 Aorus Master https://www.skroutz.gr/s/23959023/Gigabyte-B550-Aorus-Master-rev-1-0.html https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550-AORUS-MASTER-rev-10/sp#sp Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από duffyduck
ppkstat Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τον χρόνο σας. 7 ώρες πριν, ilos είπε Εμφανισιακά βέβαια αν στήσεις ολόκληρο pc γύρω από αυτή, για μένα η vision D είναι η πιο όμορφη μητρική αλλά πανάκριβη. Να σου πω την αλήθεια την γλυκοκοίταζα την vision d. Έχει όλα τα features (μαζί με μερικά που δεν χρειάζομαι) και έχει και thunderbolt που υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να μου χρειαστεί. Επίσης είναι η μόνη μητρική που βλέπεται (τι κατάρα είναι αυτή) και το build θα είναι ασπρόμαυρο ούτως η άλλως. Φαίνεται να έχει και συμπαθητικά thermals. Αυτό που με κρατάει είναι ότι δεν διαβάζω τα καλύτερα για τα bioses της Gigabyte και επίσης έχουν περιορισμένο QVL για μνήμες. Έλεγα να βάλω 32Gb 3200 c14 bdies (F4-3200C14D-32GVK) τα οποία δεν υπάρχουν στο QVL, αν και υπάρχουν στο QVL των μνημών. Δεν λέω ότι δεν θα παίξουν, προφανώς και θα παίξουν. Απλά θα τα πάρω όλα μαζί από Ελληνικό κατάστημα και θα ήθελα να αφαιρέσω από τον Έλληνα μαγαζάτορα την δικαιολογία ότι η μνήμη δεν υπάρχει στο QVL αν πάει κάτι στραβά. Αν γνωρίζεις ωστόσο κάποιο θέμα σχετικά με τις επιδόσεις/ram oveclocking-support/σταθερότητα για τις συγκεκριμένες παρακαλώ γραψτο εδώ. 3 ώρες πριν, duffyduck είπε MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi Ευχαριστώ για την πρόταση έχεις δεδομένα για θερμοκρασίες VRM? Τις MSI τις συμπαθώ αλλα οι θερμοκρασίες παίζουν από το πολύ καλό στο χειρότερο σε b550. Επίσης η aerus master έχει κορυφαίες θερμοκρασίες.
duffyduck Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από duffyduck 1
ppkstat Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Λέω να πάει στα κομμάτια και κινηθώ προς την vision D. Θα πληρώσω κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον θα γλυτώσω από τους δράκους, τους γύπες και την φιγούρα από τα μάτια βγαλμένη από τις χειρότερες στιγμές των 90s. Ελπίζω να είναι μόνο σταθερή και να μην βγάζει προβλήματα, όσο διαβάζω δεν έχω εντοπίσει κάτι. Αν ξέρετε κάτι γράψτε το εδώ.
ilos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, ppkstat είπε Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τον χρόνο σας. Να σου πω την αλήθεια την γλυκοκοίταζα την vision d. Έχει όλα τα features (μαζί με μερικά που δεν χρειάζομαι) και έχει και thunderbolt που υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να μου χρειαστεί. Επίσης είναι η μόνη μητρική που βλέπεται (τι κατάρα είναι αυτή) και το build θα είναι ασπρόμαυρο ούτως η άλλως. Φαίνεται να έχει και συμπαθητικά thermals. Αυτό που με κρατάει είναι ότι δεν διαβάζω τα καλύτερα για τα bioses της Gigabyte και επίσης έχουν περιορισμένο QVL για μνήμες. Έλεγα να βάλω 32Gb 3200 c14 bdies (F4-3200C14D-32GVK) τα οποία δεν υπάρχουν στο QVL, αν και υπάρχουν στο QVL των μνημών. Δεν λέω ότι δεν θα παίξουν, προφανώς και θα παίξουν. Απλά θα τα πάρω όλα μαζί από Ελληνικό κατάστημα και θα ήθελα να αφαιρέσω από τον Έλληνα μαγαζάτορα την δικαιολογία ότι η μνήμη δεν υπάρχει στο QVL αν πάει κάτι στραβά. Αν γνωρίζεις ωστόσο κάποιο θέμα σχετικά με τις επιδόσεις/ram oveclocking-support/σταθερότητα για τις συγκεκριμένες παρακαλώ γραψτο εδώ. Ευχαριστώ για την πρόταση έχεις δεδομένα για θερμοκρασίες VRM? Τις MSI τις συμπαθώ αλλα οι θερμοκρασίες παίζουν από το πολύ καλό στο χειρότερο σε b550. Επίσης η aerus master έχει κορυφαίες θερμοκρασίες. Κοίτα δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο kit. Ειδικά αν είναι DR bdies αλλάζει εντελώς η συμπεριφορά σε σχέση με τις flareX που έχω. Επίσης ο imc του 5900x είναι λίγο καλύτερος απο αυτό των zen 2 (μπορεί να πάει μέχρι και 2000 FCLK). Οι δικές μου πάντως παίζουν 3600-3733c16 άνετα με τον 3700x στην prime x570-p. Για παραπάνω θέλει και λίγο φάρδος στους zen 2.
ppkstat Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, ilos είπε Κοίτα δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο kit. Ειδικά αν είναι DR bdies αλλάζει εντελώς η συμπεριφορά σε σχέση με τις flareX που έχω. Επίσης ο imc του 5900x είναι λίγο καλύτερος απο αυτό των zen 2 (μπορεί να πάει μέχρι και 2000 FCLK). Οι δικές μου πάντως παίζουν 3600-3733c16 άνετα με τον 3700x στην prime x570-p. Για παραπάνω θέλει και λίγο φάρδος στους zen 2. Εντάξει για πραγματική χρήση από ότι καταλαβαίνω αν τρέξουν στα 3600 με λογικά timings ή ακόμα και στο XMP τους καλά θα ναι. Δεν έχω σκοπό να το παλεύω 2 μήνες για να ρίξω το latency κάτι ns σε benchmarks🤣 Ασε δε που έχω να πειράξω μνήμες από εποχές Athlon και OCZ θέλω κάνα μήνα μόνο για να καταλάβω τι μου γίνεται!
ilos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, ppkstat είπε Εντάξει για πραγματική χρήση από ότι καταλαβαίνω αν τρέξουν στα 3600 με λογικά timings ή ακόμα και στο XMP τους καλά θα ναι. Δεν έχω σκοπό να το παλεύω 2 μήνες για να ρίξω το latency κάτι ns σε benchmarks🤣 Ασε δε που έχω να πειράξω μνήμες από εποχές Athlon και OCZ θέλω κάνα μήνα μόνο για να καταλάβω τι μου γίνεται! Ναι μην τρελαίνεσαι οι διαφορές τις περισσότερες φορές είναι της τάξης του 5-10% από 3200c14 xmp, πλην από κάποια εξεζητημένα cpu bound σενάρια σε κάποιους τίτλους που μπορεί να χτυπήσει και ένα +20% στα min στις μικρές αναλύσεις. 1
ppkstat Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Τι εννοείς καλύτερο? Έχει μια σειρά από features παραπάνω σε σχέση με το b550 ναι. Προσωπικά δεν μου χρειάζονται. Επίσης έχουν και ένα ανεμιστηράκι γιατί το x570 τραβάει 10W. Δεν το βάζεις εύκολα σε σύστημα το οποίο είναι πολύ ήσυχο, πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα