NoiSy MaN Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Kαλησπέρα παιδιά, πριν 1 μήνα+ έβαλα Nova 100αρα μιας και η τιμή των 29.90 ήταν αρκετά ελκυστική. Προηγουμένως είχα 50αρα στην Cosmote από την οποία δεν είχα κανένα παράπονο, έπιανα καθαρά κοντά 52mbps. Τα στατιστικά του ρουτερ είναι αυτά που βλέπετε. Είναι η πρώτη φορά που έχω τέτοιου είδους θέμα οπότε με αφορμη αυτό έχω αρχίσει να διαβάζω κάποια πράγματα, για καφαο, καλωδιώσεις κτλ. Από τη nova μου είπαν ότι μπορεί να έρθει τεχνικός αλλά αν το πρόβλημα οφείλεται σε μένα θα χρεωθώ. Βγαίνει κάποιο συμπέρασμα απο τα δεδομένα του router? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πρώτα εγώ? (δεδομένου του ότι είμαι το ακριβώς αντίθετο του diy τύπου εκτός από κάποια pcιστικα πράγματα😋). Γιατί αν μου πουν ότι από αυτους είναι όλα κομπλέ και θέλει πολύ φασαρία σε διαδικασία, κόστος κτλ για καινούρια καλωδίωση και ιστορίες, δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να μπω στον κόπο, παίζει απλά να το καταπιώ και να πάω σε καμιά 50αρα όταν τελειώσει (ή αν δεχτούν να μου το γυρίσουν σε 50αρα με μια έκπτωση, παρόλο που δε θα φταίνε αυτοί). Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μπουν στον κόπο να απαντήσουν🙂
NoiSy MaN Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, lakis. είπε Αν βοηθάει καθόλου αυτό ? Το θέμα είναι να μου πει κάποιος πιο γνώστης πως να κινηθώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσα, από το δικό σου απλά συμπεραίνουμε ότι έχεις καλύτερη γραμμη😁 1
afm Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξεκίνα από εδώ πρώτα για αρχή : https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από afm
NoiSy MaN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, afm είπε Ξεκίνα από εδώ πρώτα για αρχή : https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Aν και το λινκ δε με πετάει εκεί που θα έπρεπε, τον έχω ξαναδεί αυτόν τον οδηγό μιας και τον ποστάρουν σχεδόν πάντα σε παρόμοια θέματα. Οκ το έχω διαβάσει αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορώ να τον αξιοποιήσω εγώ προσωπικά (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι)
HateMe Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω να βγάλεις άκρη αν το πρόβλημα πάντως οφείλεται στην καλωδίωση σου, σχετικά με το να σε γυρίσουν σε 50ρα χωρίς να χρεωθείς κλπ. Για να σου είπαν να στείλουν τεχνικό, σημαίνει πως έκανες όλες τις ενέργειες που σου είπαν, όπως να βάλεις το ρούτερ ΜΟΝΟ του στην κεντρική πρίζα, με άλλο τηλ καλώδιο κλπ κλπ. Τα έκανες αυτά; Αν όχι, κάντα. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από HateMe
NoiSy MaN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, HateMe είπε Δεν νομίζω να βγάλεις άκρη αν το πρόβλημα πάντως οφείλεται στην καλωδίωση σου, σχετικά με το να σε γυρίσουν σε 50ρα χωρίς να χρεωθείς κλπ. Για να σου είπαν να στείλουν τεχνικό, σημαίνει πως έκανες όλες τις ενέργειες που σου είπαν, όπως να βάλεις το ρούτερ ΜΟΝΟ του στην κεντρική πρίζα, με άλλο τηλ καλώδιο κλπ κλπ. Τα έκανες αυτά; Αν όχι, κάντα. Nαι αυτά εννοείται τα έχω κάνει. Απλά σκέφτηκα ότι ίσως κάποιος εδώ, είτε επειδή είναι περισσότερο γνώστης, είτε επειδή γουστάρει περισσότερο να βοηθήσει σε σχέση με τον τύπο στο τηλέφωνο, μου δώσει κάποιο insight παραπάνω πριν πάμε σε λύση ηλεκτρολόγος, ξηλώματα κτλ που όπως είπα παραπάνω δεν ψήνομαι, ειδικά αυτή την περίοδο.
HateMe Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε Nαι αυτά εννοείται τα έχω κάνει. Απλά σκέφτηκα ότι ίσως κάποιος εδώ, είτε επειδή είναι περισσότερο γνώστης, είτε επειδή γουστάρει περισσότερο να βοηθήσει σε σχέση με τον τύπο στο τηλέφωνο, μου δώσει κάποιο insight παραπάνω πριν πάμε σε λύση ηλεκτρολόγος, ξηλώματα κτλ που όπως είπα παραπάνω δεν ψήνομαι, ειδικά αυτή την περίοδο. Δεν είναι ότι δεν γουστάρουν να σε βοηθήσουν. Ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία, και όσο και να το κάνουμε δεν γίνεται να ξέρουν αν έχεις πρόβλημα στο σπίτι σου χωρίς να στείλουν άνθρωπο να το δει. Γι αυτό σου λένε και πως αν το πρόβλημα ΔΕΝ είναι στον χώρο σου και είναι του ΟΤΕ πχ, δεν θα πληρώσεις μια. Έχω κάνει την συγκεκριμένη δουλειά και στα λέω. Η μόνη λύση είναι να τσεκάρεις μόνος σου καλωδιώσεις, εκτός αν έχεις κάποιον φίλο που να μπορεί να στα ελέγξει εκείνος και το φτιάξετε απευθείας, που έχω συναντήσει περιπτώσεις τέτοιες. Υποθέτω είναι VOIP η γραμμή σου έτσι; Γιατί αν είναι VOIP δεν μπορούν να πάρουν μετρήσεις ώστε να δουν για βραχυκύκλωμα κλπ και γι'αυτό στέλνουν τεχνικό ώστε να ελέγξει τα πάντα.
NoiSy MaN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, HateMe είπε Δεν είναι ότι δεν γουστάρουν να σε βοηθήσουν. Ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδικασία, και όσο και να το κάνουμε δεν γίνεται να ξέρουν αν έχεις πρόβλημα στο σπίτι σου χωρίς να στείλουν άνθρωπο να το δει. Γι αυτό σου λένε και πως αν το πρόβλημα ΔΕΝ είναι στον χώρο σου και είναι του ΟΤΕ πχ, δεν θα πληρώσεις μια. Έχω κάνει την συγκεκριμένη δουλειά και στα λέω. Η μόνη λύση είναι να τσεκάρεις μόνος σου καλωδιώσεις, εκτός αν έχεις κάποιον φίλο που να μπορεί να στα ελέγξει εκείνος και το φτιάξετε απευθείας, που έχω συναντήσει περιπτώσεις τέτοιες. Υποθέτω είναι VOIP η γραμμή σου έτσι; Γιατί αν είναι VOIP δεν μπορούν να πάρουν μετρήσεις ώστε να δουν για βραχυκύκλωμα κλπ και γι'αυτό στέλνουν τεχνικό ώστε να ελέγξει τα πάντα. Είναι voip ναι. Μόνος μου πως να τις τσεκάρω? Έχω δει όπως είπα παραπάνω και τον οδηγό της cyta, αλλά δε μου φαίνεται κάτι που μπορεί να κάνει ένας άσχετος τύπος με τέτοια θέματα όπως εγώ. Έχω φίλο που πιάνουν πολύ τα χέρια του και φτιάχνει διάφορα, αλλά δε νομίζω ένα τέτοιο εξειδικευμένο θέμα να είναι μέσα στις δυνατότητες του. Ίσως κάνω λάθος βέβαια, περιμένω να μου πεις😄
HateMe Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε Είναι voip ναι. Μόνος μου πως να τις τσεκάρω? Έχω δει όπως είπα παραπάνω και τον οδηγό της cyta, αλλά δε μου φαίνεται κάτι που μπορεί να κάνει ένας άσχετος τύπος με τέτοια θέματα όπως εγώ. Έχω φίλο που πιάνουν πολύ τα χέρια του και φτιάχνει διάφορα, αλλά δε νομίζω ένα τέτοιο εξειδικευμένο θέμα να είναι μέσα στις δυνατότητες του. Ίσως κάνω λάθος βέβαια, περιμένω να μου πεις😄 Έναν ηλεκτρολόγο καλό θες που θα ασχοληθεί με το θέμα σου ώστε να ελέγξει την κάθετη καλωδίωση, τηλεφωνικά πριζάκια κλπ. Οι περισσότεροι είναι μοσχάρια δυστυχώς και κάνουν τα δικά τους. Για αρχή φώναξε κάποιον φίλο σου που να ξέρει απ αυτά μήπως είναι κάτι απλό που σου έχει ξεφύγει. Δοκίμασε να βάλεις άλλο τηλεφωνικό καλώδιο μήπως αυτό που έχεις, έχει θεματάκι. Συναγερμό έχεις στο σπίτι; Μπορεί να φταίει ο συναγερμός κλπ κλπ
NoiSy MaN Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, HateMe είπε Έναν ηλεκτρολόγο καλό θες που θα ασχοληθεί με το θέμα σου ώστε να ελέγξει την κάθετη καλωδίωση, τηλεφωνικά πριζάκια κλπ. Οι περισσότεροι είναι μοσχάρια δυστυχώς και κάνουν τα δικά τους. Για αρχή φώναξε κάποιον φίλο σου που να ξέρει απ αυτά μήπως είναι κάτι απλό που σου έχει ξεφύγει. Δοκίμασε να βάλεις άλλο τηλεφωνικό καλώδιο μήπως αυτό που έχεις, έχει θεματάκι. Συναγερμό έχεις στο σπίτι; Μπορεί να φταίει ο συναγερμός κλπ κλπ Nαι το γνωρίζω κι αυτό το τελευταίο, όχι δεν ειναι αυτό. Δε νομίζω να μου έχει ξεφύγει κάτι, θα τους πω να στείλουν τεχνικό μπας και δεν φταίω εγώ και σε άλλη περίπτωση θα δω.
HateMe Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, NoiSy MaN είπε Nαι το γνωρίζω κι αυτό το τελευταίο, όχι δεν ειναι αυτό. Δε νομίζω να μου έχει ξεφύγει κάτι, θα τους πω να στείλουν τεχνικό μπας και δεν φταίω εγώ και σε άλλη περίπτωση θα δω. Απλά αν φταις θα σε χρεώσουν 20 ευρώ για άσκοπη μετάβαση
filipN Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/11/2020 στις 11:26 ΠΜ, NoiSy MaN είπε Είναι voip ναι. Μόνος μου πως να τις τσεκάρω? Έχω δει όπως είπα παραπάνω και τον οδηγό της cyta, αλλά δε μου φαίνεται κάτι που μπορεί να κάνει ένας άσχετος τύπος με τέτοια θέματα όπως εγώ. Έχω φίλο που πιάνουν πολύ τα χέρια του και φτιάχνει διάφορα, αλλά δε νομίζω ένα τέτοιο εξειδικευμένο θέμα να είναι μέσα στις δυνατότητες του. Ίσως κάνω λάθος βέβαια, περιμένω να μου πεις😄 Στο μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών που έχουν ανεγερθεί με νόμιμο τρόπο τα τελευταία 40 χρόνια, δεν χρειάζονται ξηλώματα από ηλεκτρολόγο. Χρειάζεται να μπει διπλή τηλεφωνική πρίζα στη θέση της υπάρχουσας μονής κεντρικής, και να γίνει η σύνδεση του modem/router πάνω σε αυτή. Δεν υπάρχει μόνο ο οδηγός της Cyta, υπάρχουν δεκάδες παρόμοια θέματα-πολλά κι εδώ-που αναφέρουν αναλυτικά τον τρόπο ελέγχου της γραμμής, όπως και για την τοποθέτηση διπλής τηλεφωνικής πρίζας. Δεν είναι δυνατόν "να πιάνουν" τα χέρια κάποιου και συγχρόνως ένα τόσο απλό θέμα να του φαίνεται δύσκολο και "εξειδικευμένο". Το μόνο που χρειάζεται σε αυτό το είδος ελέγχου είναι κοινή λογική και ένα κατσαβίδι. Πράματα που κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από filipN
NoiSy MaN Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, filipN είπε Στο μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών που έχουν ανεγερθεί με νόμιμο τρόπο τα τελευταία 40 χρόνια, δεν χρειάζονται ξηλώματα από ηλεκτρολόγο απλά η τοποθέτηση διπλής τηλεφωνικής πρίζας και η σύνδεση του modem/router πάνω σε αυτή. Δεν υπάρχει μόνο ο οδηγός της Cyta, υπάρχουν δεκάδες παρόμοια θέματα-πολλά κι εδώ-που αναφέρουν αναλυτικά τον τρόπο ελέγχου της γραμμής, όπως και για την τοποθέτηση διπλής τηλεφωνικής πρίζας. Δεν είναι δυνατόν "να πιάνουν" τα χέρια κάποιου και συγχρόνως ένα τόσο απλό θέμα να του φαίνεται δύσκολο και "εξειδικευμένο". Το μόνο που χρειάζεται σε αυτό το είδος ελέγχου είναι κοινή λογική και ένα κατσαβίδι. Πράματα που κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα τα λάβω και αυτά υπόψη.
afm Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/11/2020 στις 10:48 ΠΜ, NoiSy MaN είπε Aν και το λινκ δε με πετάει εκεί που θα έπρεπε, τον έχω ξαναδεί αυτόν τον οδηγό μιας και τον ποστάρουν σχεδόν πάντα σε παρόμοια θέματα. Οκ το έχω διαβάσει αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορώ να τον αξιοποιήσω εγώ προσωπικά (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι) Αν το πρόβλημα είναι πριν τον κατανεμητή εσύ δεν μπορεί να κάνεις τίποτα, είναι καθαρά θέμα του Ο.Τ.Ε.. Αλλιώς ξεκίνα να ελέγχεις την εσωτερική σου καλωδίωση. Για να ελέγξεις την εσωτερική σου καλωδίωση πρέπει να κάνεις τα εξής: α. Βρίσκεις την πρώτη πρίζα του σπιτιού που έρχεται το καλώδιο από τον κατανεμητή. β. Ανοίγεις την πρώτη πρίζα και αποσυνδέεις ΟΛΑ τα καλώδια από την πρίζα εκτός αυτών που έρχονται από τον κατανεμητή. γ. Συνδέεις το router μόνο του στην πρίζα (χωρίς splitter, φίλτρα κλπ μ@λ@κίες) και μετράς την ταχύτητα σου ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο ethernet (και όχι με wifi). Λογικά θα παρατηρήσεις μεγάλη αύξηση στην ταχύτητα σου. Αν όχι πρέπει να ελέγξεις και την καλωδίωση από τον κατανεμητή μέχρι την πρώτη πρίζα. Μπορείς να την ελέγξεις μετρώντας πρώτα στον κατανεμητή και μετά στην πρώτη πρίζα (η μέτρηση γίνεται με την πρώτη πρίζα αποσυνδεδεμένη από το υπόλοιπο δίκτυο του σπιτιού). Η λύση εδώ (αν δεις μεγάλη πτώση) είναι η αλλαγή της καθέτου. Εδώ ίσως να χρειαστείς ηλεκτρολόγο αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου Έχοντας βρει λοιπόν την αιτία για την πτώση της ταχύτητας οι λύσεις είναι οι εξής: 1. Αν η πτώση ταχύτητας είναι πριν τον κατανεμητή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Καλείς την Nova (δηλαδή την cosmote που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο). 2. Αν το πρόβλημα είναι μεταξύ κατανεμητή και πρώτης πρίζας αλλάζεις κάθετη μόνος σου ή καλείς ηλεκτρολόγο να το κάνει. 3. Αν το πρόβλημα είναι στην εσωτερική σου καλωδίωση για να πάρεις την μέγιστη ταχύτητα πρέπει να κάνεις τα εξής: α. Αλλάζεις την πρώτη πρίζα από μονή σε διπλή. β. Στο ένα πριζάκι της διπλής συνδέεις τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή. γ. Στο άλλο πριζάκι συνδέεις τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες. δ. Συνδέεις το router σου στο πριζάκι που έρχονται τα καλώδια από τον κατανεμητή με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο. ε. Συνδέεις στην υποδοχή phone1 του router το τηλέφωνο σου με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο (αν θέλεις μόνο ένα τηλέφωνο). στ. Αν θέλεις τηλέφωνο σε άλλες πρίζες συνδέεις με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο την υποδοχή phone 2 με το πριζάκι που είναι συνδεδεμένα τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες. ζ. Ανοίγεις το router και απολαμβάνεις την maximum ταχύτητα που μπορείς να έχεις. Αν χρειαστείς κάτι άλλο ή κάποια διευκρίνηση εδώ είμαστε. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από afm 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα