Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα παλιό laptop που εξαρχής είχε Windows 7, δεν θυμάμαι πως τα έτρεχε τότε, τώρα όμως κολλάει απίστευτα.

Φοράει έναν AMD Athlon X2 L310 (dual 1.2 Ghz θηρίο 😆) και 4GB RAM, επίσης του έχω βάλει έναν SSD για να μην γεράσω πριν την ώρα μου.

Το χρησιμοποιώ μόνο για browsing και κανά Excel.

Είχα δοκιμάσει να του βάλω Lubuntu αλλά τότε δεν είχα τον SSD και κολλούσαν τα πάντα, όχι όπως πριν αλλά και πάλι μου έβγαζε την πίστη.

Να τα ξαναβάλω ή υπάρχει κάποιος άλλος distro για να κάνω την δουλειά μου?

Δημοσ.

Εχω παρομοιων δυνατοτητων χρεπολαπτοπ για δοκιμες. Οτιδηποτε με xfce/lxde/lxqt θα πηγαινει καλα σε ικανοποιητικο βαθμο. Αρκει να μην ειναι καποια διανομη με βαρυ customization.
Δηλαδη προτιμοτερο να βαλεις ενα debian και να του πεταξεις ενα xfce πανω ή archlinux με xfce , παρα να βαλεις xubuntu/lubuntu που οσο ναναι εχουν πειραξει πραματα.
Οσο για browsing μην περιμενεις να παιζεις με 10-15 tabs ανοιχτα :) Γενικως ο επεξεργαστης ειναι το προβλημα σε τετοια μηχανηματα...

16 λεπτά πριν, vagos1821 είπε

Επιπλέον Excel δεν υπάρχει στα λινουξ

libreoffice , wps-office κλπ. Ελλαδα (excel) δεν ειναι μονο η Αθηνα (ms office).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες τα MX Linux .(debian based ,με αρκετά σύγχρονα πακέτα της ΜΧ) Το θέμα είναι οτι λογικά θα έχει αρχαία κάρτα γραφικών . Θυμάσαι ποια είναι ?

https://mxlinux.org/download-links/

Κατέβασε αυτή με τα XFCE.

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ μου είχα ένα πολύ χειρότερο επεξεργαστή σε λαπτοπ  intel N470  που βογκούσε  με τα starter win 7 απο την μέρα που το αγόρασα  , με την διανομή SMP7linux πετούσε -  μέχρι και βίντεο απο το youtube 😀 έβλεπα το λέω αυτό γιατί πάντα κολλούσε απο windows😡 και πήγαινε καρέ καρέ , τώρα με την SMP9linux έχει κάτσει λίγο και με προβληματίζει 🤔  αλλά  περπατάει , -τώρα απλά τα *κατεβάζω στο μέτρο που ειναι δυνατόν τα βιντεο και τα βλέπει τέλεια σε 720p παραπάνω δεν πάει,  για win 10 ούτε να το συζητάς🤣 .....  ωστόσο με τον δικό σου Athlon ii L310   βλέπω Socket  s1g1 πιθανόν να αναβαθμίζεται και λίγο ο επεξεργαστής , τουλάχιστον για να κάνεις την δουλειά σου  ..... αλλά αφού γίνεται ακόμα σε εμένα , λογικά θα γίνετε και σε εσένα ..... βέβαια εξαρτάτε πάλι τι απατήσεις εχεις !!!!

ΥΓ:*βιντεο :video helper πρόσθετο Mozilla

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O τιτλος μου θυμισε το πρωτο μου λαπτοπ, amd k6 450mhz, 32mb ram, debian etch

RiP😢

Επεξ/σία από tritonas00
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οφ τοπικ

λετε το γεγονος οτι δεν περπατησε πολυ το λινουξ να εχει να κανει οτι πολλοι εχουνε την πρωτη επαφη μαζι του οταν πλεον το μηχανημα τους ειναι παλιο και δεν σηκωνει πια τα windows.

μολις παρουνε καινουργιο μηχανημα παει και το λινουξ περιπατο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Makatsoras είπε

οφ τοπικ

λετε το γεγονος οτι δεν περπατησε πολυ το λινουξ να εχει να κανει οτι πολλοι εχουνε την πρωτη επαφη μαζι του οταν πλεον το μηχανημα τους ειναι παλιο και δεν σηκωνει πια τα windows.

πολύ γενικό αυτό , θεωρώ πως ένα μεγάλο μέρος είναι θέμα προώθησης αλλά και υποστήριξης  αρχικά υλικού σε πλαίσια ανταγωνισμού και όχι τπτ αλλου  .. το ελεύθερο λογισμικό εαν δεν κάνω λάθος ακόμα και τώρα δεν εχει σοβαρή υποστήριξη υλικού , πέραν απο το ubuntu redhat και μερικές άλλες διανομές ....που και αυτές μερικές φορές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα .... κτλπ .....όπως και να έχει είναι διαφορετικό  να σου λένε με αυτό θα κάνεις την δουλειά μας  , και να σου λένε κάνε αυτό  όπως το θες αρκεί να γίνει αυτό .........αλλά εξαρτάτε και  που  το πάνε οι εγκέφαλοι αυτοί .......γιατι  30χρονια δουλειάς η microsoft 1980-2009 δεν τα πετάς έτσι για να κάνεις το λογισμικό σου κιμά   .....

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, optimerious είπε

πολύ γενικό αυτό , θεωρώ πως ένα μεγάλο μέρος είναι θέμα προώθησης αλλά και υποστήριξης  αρχικά υλικού σε πλαίσια ανταγωνισμού και όχι τπτ αλλου  .. το ελεύθερο λογισμικό εαν δεν κάνω λάθος ακόμα και τώρα δεν εχει σοβαρή υποστήριξη υλικού , πέραν απο το ubuntu redhat και μερικές άλλες διανομές ....που και αυτές μερικές φορές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα .... κτλπ .....όπως και να έχει είναι διαφορετικό  να σου λένε με αυτό θα κάνεις την δουλειά μας  , και να σου λένε κάνε αυτό  όπως το θες αρκεί να γίνει αυτό .........αλλά εξαρτάτε και  που  το πάνε οι εγκέφαλοι αυτοί .......γιατι  30χρονια δουλειάς η microsoft 1980-2009 δεν τα πετάς έτσι για να κάνεις το λογισμικό σου κιμά   .....

ειχα δει ενα βιντεακι παλιοτερα με εναν τυπο , δεν συγκρατησα ποιος ηταν, να εγκαθιστα ubuntu σε ενα μηχανημα με 32 πυρηνες και 128 gb ram (μπορει και να καταλαβα λαθος θα ψαξω το βιντεακι και θα το ανεβασω) , εκει μαλιστα. αυτο ειναι μηχανημα.

edit:

το βρηκα το βιντεακι.

https://www.youtube.com/watch?v=EIygRbu6A90

Screenshot 2020-11-13 115448.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Makatsoras είπε

οφ τοπικ

Ίσως κάπως unpopular opinion, αλλά κατά τη γνώμη μου το Linux (ως καθαρό Λινουξ και όχι ως based on Linux σαν το Android) δεν μπορεί να γίνει mainstream λόγω του hostility προς τους hardware manufacturers. Από τη Wikipedia:

"In the Linux kernel development community, Linus Torvalds has made strong statements on the issue of binary-only modules, asserting: "I refuse to even consider tying my hands over some binary-only module", and continuing: "I want people to know that when they use binary-only modules, it's THEIR problem."[21] In 2008, 176 Linux kernel developers signed a Position Statement on Linux Kernel Modules that stated "We, the undersigned Linux kernel developers, consider any closed-source Linux kernel module or driver to be harmful and undesirable..."

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, apostolisk86 είπε

Ίσως κάπως unpopular opinion, αλλά κατά τη γνώμη μου το Linux (ως καθαρό Λινουξ και όχι ως based on Linux σαν το Android) δεν μπορεί να γίνει mainstream λόγω του hostility προς τους hardware manufacturers. Από τη Wikipedia:

αν και τα αγγλικα μου δεν είναι πολύ καλά, -μακάρι να το μετεφραζες και στα ελληνικά από κάτω-  ωστόσο αν δεν κάνω λάθος ο Τorvald  κάπου είπε ότι θα κατακτήσουμε την αγορά των desktop ή κάνω λαθος;

αν ισχύει κατι τέτοιο μάλλον θα άλλαξε πολιτική !!!🤔

ΥΓ: είναι πραγματικά  όμως οφτοπικ!!!  κλείνω εδώ και την  δική  μου παρένθεση😚 .

Επεξ/σία από optimerious
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως η κοινότητα του Linux αν αποφάσιζε να συνδράμουμε οικονομικά όπως γίνεται στην Microsoft και στην Apple τότε  θα ήταν ολα τέλεια λειτουργικά με τους hardware manufacturers.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...