balema Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους! Αυτός είναι 14TB και έχω μητρική της Gigabyte προ δεκαετίας X58A-UD5 που έχει μόνο BIOS και όχι UEFI. Κάπου είχα διαβάσει ότι χρειάζεται UEFI ο εν λόγω σκληρός για να είναι συμβατός και να αναγνωρίζεται όλη η χωρητικότητα του. Ξέρει κάποιος αν αυτή η σειρά σκληρών από 12TB και πάνω αν θα έχω πρόβλημα με τη μητρική μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Ο περιορισμός στο Χ58 είναι ότι δεν μπορείς να μπουτάρεις από δίσκο πάνω από 2ΤΒ. Σαν Data δίσκος θεωρητικά δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα, απλά θα τον προετοιμάσεις ως GPT και όχι MBR... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) αν ο δισκος που πήρες εχει 4k native sectors, θεωρητικα το bios option rom (rapid storage ή ο,τι άλλο έχει) θα βλέπει ολη τη χωρητικοτητα (μεχρι τα 16tb), διαφορετικα αν εχει emulated ή 512 θα στον εμφανιζει σαν 2,2tb ή 1,7tb. Ενα περιεργο νουμερο . Δεν θυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω ήταν 2.2tb. Πιθανον να μπορεις να το αναβαθμισεις αν εχεις ορεξη να τροποποιεις bios και να φλασαρεις. Αν σε ενδιαφερει ψαξε στο win-raid γιατι περασαν τα χρονια και πλεον δεν θυμαμαι. Σε κάθε περιπτωση τα windows θα βλεπουν κανονικα όλη τη χωρητικοτητα, ωστοσο αν δεν εισαι στην 1η περιπτωση δεν θα ρισκαρα με καποιο hardware raid Αν θες να bootαρεις απο εκει πρεπει ο δισκος να εχει mbr partition table και οχι gpt , όπως σου πε ο safis. Ωστοσο αν το κανεις mbr δεν θα χεις partition πανω απο 2tb Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από EddieObscurant 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
balema Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, δε θα τον χρησιμοποίησω σα boot. Ο συγκεκριμένος δεν έχεις να διαλέξεις native sectors, είναι στάνταρ (νομίζω 512). Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από balema Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 https://geizhals.eu/?cat=hde7s&fs=Western+Digital+Ultrastar+DC+HC530&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk&view=gallery https://gzhls.at/blob/ldb/f/0/e/c/0c3b654e477ec0f0142567db5d498bfeae4d.pdf αναλογα με το μοντελο που εχεις αγορασει μπορει να ναι 4k ή 512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
balema Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχεις δίκιο EddieObscurant, παρήγγειλα τον 0F31284 που είναι 512e, ελπίζω να μην έχω πρόβλημα. Βέβαια ο 0F31278 που είναι 4k δεν τον βρίσκω στην Ελλάδα αλλά και πάλι ξενέρωσα. Αύριο που θα τον παραλάβω θα ενημερώσω αν έχω πρόβλημα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από balema Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα