Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Panasonic με το custom oled panel δείχνει τον δρόμο για ποιοτική εικόνα.

Εξαιρετικές όλες, αλλά ξεχωρίζει η Panasonic και Sony. Ενώ για gaming Lg και μετά samsung.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, prefuse είπε

Η Panasonic με το custom oled panel δείχνει τον δρόμο για ποιοτική εικόνα.

Εξαιρετικές όλες, αλλά ξεχωρίζει η Panasonic και Sony. Ενώ για gaming Lg και μετά samsung.

Το ερώτημα είναι ποια η καλύτερη τηλεόραση του 20;

Ποιον εχει την δυνατότητα να τις δοκιμάσει ολες; 

Αυτά που λέει ο Vincent.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Το ερώτημα είναι ποια η καλύτερη τηλεόραση του 20;

Ποιον εχει την δυνατότητα να τις δοκιμάσει ολες; 

Αυτά που λέει ο Vincent.  

Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα καθώς έχουν κυκλοφορήσει review και από άλλους αξιόπιστους επαγγελματίες calibrator όπως avforums. Συγκρίνει τις ναυαρχίδες κάθε εταιρείας (που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά) και έχει κάνει review για όλες αυτές.

Τις προηγούμενες χρονιές το συγκριτικό αυτό ήταν ανοιχτό για το κοινό, όπου μπορούσε να πάει να τις δει κάποιος από κοντά, όλες καλιμπραριζμενες και σε αντιπαραβολή με μόνιτορ αναφοράς όπως αυτό που αναφέρει.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.

Πάω στοίχημα οτι εαν βάλεις αυτή την τηλεόραση των περίπου 3.000 ευρώ δίπλα σε μια επίσης της Panasonic αλλά όχι premium μοντέλο , πχ την 55Ζ950 του 1.000άρικου , και τις παρακολουθήσουν δίπλα δίπλα 100 άτομα χωρίς να ξέρουν ποιά είναι ποιά , από τους 100 οι 90 θα σου πουν οτι δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η ακριβή και ποια η φτηνή , οι 15 θα σου πουν οτι μάλον αυτή είναι η ακριβή , δείχνοντας την ακριβή αλλά έχοντας και αμφιβολίες, και οι 5 θα πουν οτι αυτή είναι σίγουρα χωρίς καμιά αμφιβολία η ακριβή , δείχνοντας φυσικά την ακριβή.

Εκτός του οτι δεν αξίζει να ξεφεύγει κάποιος σε αρκετά παραπάνω χρήματα για μικρές και για πολλούς μη διακριτές οπτικές διαφορές , υπάρχουν και οι διαφορές στην οπτική αντίληψη του καθενός που είναι αντικειμένικα υπαρκτές.

Αν στα παραπάνω 100 άτομα είσαι μέσα στην πλειοψηφία των 80 που δεν μπορούν να διακρίνουν τις όποιες διαφορές και πας και σκάσεις τα επιπλέον 2 χιλιάρικα ,τότε είσαι τελειώς χαζός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, tarantules είπε

Πάω στοίχημα οτι εαν βάλεις αυτή την τηλεόραση των περίπου 3.000 ευρώ δίπλα σε μια επίσης της Panasonic αλλά όχι premium μοντέλο , πχ την 55Ζ950 του 1.000άρικου , και τις παρακολουθήσουν δίπλα δίπλα 100 άτομα χωρίς να ξέρουν ποιά είναι ποιά , από τους 100 οι 90 θα σου πουν οτι δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η ακριβή και ποια η φτηνή , οι 15 θα σου πουν οτι μάλον αυτή είναι η ακριβή , δείχνοντας την ακριβή αλλά έχοντας και αμφιβολίες, και οι 5 θα πουν οτι αυτή είναι σίγουρα χωρίς καμιά αμφιβολία η ακριβή , δείχνοντας φυσικά την ακριβή.

Εκτός του οτι δεν αξίζει να ξεφεύγει κάποιος σε αρκετά παραπάνω χρήματα για μικρές και για πολλούς μη διακριτές οπτικές διαφορές , υπάρχουν και οι διαφορές στην οπτική αντίληψη του καθενός που είναι αντικειμένικα υπαρκτές.

Αν στα παραπάνω 100 άτομα είσαι μέσα στην πλειοψηφία των 80 που δεν μπορούν να διακρίνουν τις όποιες διαφορές και πας και σκάσεις τα επιπλέον 2 χιλιάρικα ,τότε είσαι τελειώς χαζός.

Διάφορες υπάρχουν για ένα εκπαιδευμένο ματι και πάντα, το καλύτερο δεν σημαίνει ότι είναι value for money.

Για λίγο καλύτερη εικόνα, πληρώνεις αρκετά παραπάνω. Και φυσικά παίζει ρόλο και ο χώρος και τι υλικό βλέπεις καθώς και οι πηγές.

Σε έναν μέσο χρήστη και μια full array (FALD) να βάλεις δίπλα αν υπάρχει λίγο φως στον χώρο, δεν πρόκειται να καταλάβει διάφορα απεναντι σε μια oled.

Ίσα ίσα που θα του φανεί καλύτερη η FALD λόγο υψηλότερης φωτεινότητας. 

Αλλά όλες οι oled, δεν είναι ακριβώς ίδιες, επειδή έχουν το ίδιο πάνελ. Κάθε εταιρία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποια χαρακτηριστικά. Την πιο κινηματογραφική εικόνα με τα πιο φυσικά χρώματα θα την πάρουμε από μια oled Panasonic ενώ αν θέλουμε να έχουμε την καλύτερη κίνηση για τα αθλητικά από μια Sony, ενώ για gaming (τουλάχιστον στα χαρτιά γιατί στην πράξη δε τα υποστηρίζει σωστά) από μια LG που διαφημίζει VRR το οποίο όμως χαλάει το gamma.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, prefuse είπε

Διάφορες υπάρχουν για ένα εκπαιδευμένο ματι και πάντα, το καλύτερο δεν σημαίνει ότι είναι value for money.

Για λίγο καλύτερη εικόνα, πληρώνεις αρκετά παραπάνω. Και φυσικά παίζει ρόλο και ο χώρος και τι υλικό βλέπεις καθώς και οι πηγές.

Σε έναν μέσο χρήστη και μια full array να βάλεις δίπλα αν υπάρχει λίγο φως στον χώρο, δεν πρόκειται να καταλάβει διάφορα. Ίσα ίσα που θα του φανεί καλύτερη η FALD λόγο υψηλότερης φωτεινότητας. 

Αλλά όλες οι oled δεν είναι ακριβώς ίδιες επίσης έχουν το ίδιο πάνελ. Κάθε εταιρία δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποια χαρακτηριστικά. Την πιο κινηματογραφική εικόνα με τα πιο φυσικά χρώματα θα την πάρουμε από μια oled Panasonic ενώ αν θέλουμε να έχουμε την καλύτερη κίνηση για τα αθλητικά από μια Sony, ενώ για gaming (τουλάχιστον στα χαρτιά γιατί στην πράξη δε τα υποστηρίζει σωστά) από μια lg που διαφημίζει VRR το οποίο όμως χαλάει το gamma.

Συμφωνώ.Εγώ είμαι στο 80% δηλαδή σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν εύκολα διαφορές μεταξύ μιας πολύ καλής tv και μιας premium οπότε και να μου περίσσευαν τα extra 2 χιλιάρικα πάλι θα έπαιρνα την 55Ζ950 του χιλιάρικου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tarantules είπε

Συμφωνώ.Εγώ είμαι στο 80% δηλαδή σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν εύκολα διαφορές μεταξύ μιας πολύ καλής tv και μιας premium οπότε και να μου περίσσευαν τα extra 2 χιλιάρικα πάλι θα έπαιρνα την 55Ζ950 του χιλιάρικου.

Εξαιρετική επιλογή η z950

Μόνη διαφωνία αν μου επιτρέπεις, (αν σε έπαιρνε οικονομικά και ο χώρος) να πήγαινες σε 65" τώρα που την είχαν ρίξει  στα 1500€.

Καλές προβολές!

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
Μόλις τώρα, prefuse είπε

Εξαιρετική επιλογή η z950

Μόνη διαφωνία αν μου επιτρέπεις, (αν σε έπαιρνε οικονομικά και ο χώρος) να πήγαινες σε 65 τώρα που είχε πέσει στα 1500.

Καλές προβολές!

Δεν την έχω πάρει ακόμα αλλά το σκέφτομαι.Είμαι μεταξύ της 55Ζ950 και της 55GZ1000 για αντικατάσταση μιας Panasonic P50ST60.

Για παραπάνω ίντσες δεν θέλω.Έχω αποκλειστικό χώρο για προβολές σε προτζέκτορα και βλέπω σε 200 ίντσες.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tarantules είπε

Δεν την έχω πάρει ακόμα αλλά το σκέφτομαι.Είμαι μεταξύ της 55Ζ950 και της 55GZ1000 για αντικατάσταση μιας Panasonic P50ST60.

Για παραπάνω ίντσες δεν θέλω.Έχω αποκλειστικό χώρο για προβολές σε προτζέκτορα και βλέπω σε 200 ίντσες.

Έχουμε σχεδόν τις ίδιες επιλογές και γούστα.

Έχω επισης 50ST60 στο πατρικό και JVC 7500 σε bat cave με 120' οθόνη. 

Με ποιον προβολέα ανοίγεις 200";

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, prefuse είπε

Έχουμε σχεδόν τις ίδιες επιλογές και γούστα.

Έχω επισης 50ST60 στο πατρικό και JVC 7500 σε bat cave με 120' οθόνη. 

Με ποιον προβολέα ανοίγεις 200";

Ο προβολέας είναι δανικός από ένα φίλο μιας και εγώ διαθέτω το χώρο (υπόγειο μεγάλο) και είναι ένας Benq W1000 αρκετά παλιός.Ψάχνω για JVC σε μεταχειρισμένους αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω.Πχ έναν Χ35 αν και γλυκοκοιτάζω και τους 4Κ της Viewsonic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, tarantules είπε

Ο προβολέας είναι δανικός από ένα φίλο μιας και εγώ διαθέτω το χώρο (υπόγειο μεγάλο) και είναι ένας Benq W1000 αρκετά παλιός.Ψάχνω για JVC σε μεταχειρισμένους αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω.Πχ έναν Χ35 αν και γλυκοκοιτάζω και τους 4Κ της Viewsonic.

Αν μπορέσεις και βρεις να τον προτιμήσεις, θα τον εκτιμήσεις, όπως ακριβώς επέλεξες plasma έναντι LCD.

Αλλά 200" με jvc, πολύ δύσκολα...

Δεν είναι τόσο φωτεινοί όσο οι DLP. Με τους οποίους ναι μεν θα πάρεις πολύ καλό ansi contrast αλλά μόλις δεις καμιά σκοτεινή σκηνή, θα ψάχνεις να δεις μήπως άφησες κάνα παράθυρο ανοιχτό και μπαίνει φως στον χώρο.

Για προβολέα δες και epson έχουν εξαιρετικά μοντέλα και στην οικονομξ κατηγορία πχ tw5650 

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, prefuse είπε

Αν μπορέσεις και βρεις να τον προτιμήσεις, θα τον εκτιμήσεις, όπως ακριβώς επέλεξες plasma έναντι LCD.

Αλλά 200" με jvc, πολύ δύσκολα...

Δεν είναι τόσο φωτεινοί όσο οι DLP. Με τους οποίους ναι μεν θα πάρεις πολύ καλό ansi contrast αλλά μόλις δεις καμιά σκοτεινή σκηνή, θα ψάχνεις να δεις μήπως άφησες κάνα παράθυρο ανοιχτό και μπαίνει φως στον χώρο.

Είχα βρει έναν Χ35 και μου είχε πει οτι ανοίγει στις 200''.Τελικά το μετάνοιωσε και δεν τον πούλησε.Δεν έχω θέμα με τη φωτεινότητα μιας και ο χώρος είναι υπόγειος οπότε δεν με απασχολεί να έχει πολλά lumens.Το μόνο θέμα είναι οι τοίχοι που είναι άσπροι και δεν θέλω να τους βάψω.Σκέφτομαι για κουρτίνες.Πάντως ο Benq σε σκοτεινά πλάνα το μαύρο το δείχνει γκρί.Γι αυτό προσανατολίζομαι σε JVC αλλά δύσκολα βρίσκεις σε μεταχειρισμένο.Για καινούριο δεν το συζητάω.Δεν κοιτάω καν.Οι τιμές ξεφεύγουν κατά πολύ.Αν είναι να πάρω καινούριο θα προτιμήσω κανέναν 4Κ πχ τον X10 της Viewsonic.

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 4k ή ψευδο 4k στους DLP δεν προσθέτε κάτι, ίσα ίσα, όταν ακόμα έψαχνα, έπαιζαν χειρότερα από ότι οι 2k DLP. Δεν γνωρίζω αν άλλαξε κάτι και βγηκε κάνα νέο chip από την Texas, αν και δεν νομίζω.

Ακομα και στους πολύ ακριβότερους 4k Dila jvc έφερε προβλήματα, ανεβάζοντας τα επίπεδα του μαύρου αρκετά.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...