DeiX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Σε λίγες μέρες θα γίνει εγκατάσταση οπτική ίνας στο διαμέρισμα μου και σκέφτομαι για αρχή (επειδή προς το παρόν δεν έχω ενσύρματο lan στα δωμάτια του σπιτιού) να αγοράσω το παρακάτω powerline για να δώσω internet στο pc μου που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο απο αυτό της εγκατάστασης https://www.skroutz.gr/s/22955225/TP-LINK-PA7017P-Kit-v4.html Το έχει δουλέψει κάποιος απο σας? Έχετε να προτείνεται κάτι καλυτερο? Με ενδιαφέρει το port να υποστήρίζει τουλάχιστον 100ρα γραμμή (γιατί σε powerline γνωστού μου υποστηρίζει μέχρι 50 λόγω της θύρας που είναι fast και όχι gigabit και ας λέει μεταφορά έως 500mbps - και ναι το εχουμε δοκιμάσει ακόμα και σε διπλανή πρίζα οπότε δεν έχει να κάνει με τη καλωδίωση του σπιτιού ). Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 δεν θα πηγαινα σε tp link αλλα ειτε σε devolo ειτε σε fritz. 1
timos81 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως καλύτερα να βάλεις κάρτα δικτύου στον υπολογιστή ; Δες αυτά αν σε ενδιαφέρουν , όλα είναι 802.11ax για μελλοντική κάλυψη . https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface.html?keyphrase=IEEE+802+11ax&o=IEEE+802.11ax&order_by=pricevat&order_dir=asc Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2020 από timos81 1 1
DeiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, poulinos είπε δεν θα πηγαινα σε tp link αλλα ειτε σε devolo ειτε σε fritz. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά βρηκα τα tp σε πολυ καλη τιμη λόγω γνωστου (35€) οποτε τα εχω παραγγειλει. Αν δεν δουλεψουν (θα σας ενημερωσω ουτως ή αλλως) τότε κοιτάω για κάποιο απο τα παραπάνω τα οποία βέβαια έχουν και 2πλασια τιμη..... 10 ώρες πριν, timos81 είπε Μήπως καλύτερα να βάλεις κάρτα δικτύου στον υπολογιστή ; Δες αυτά αν σε ενδιαφέρουν , όλα είναι 802.11ax για μελλοντική κάλυψη . https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface.html?keyphrase=IEEE+802+11ax&o=IEEE+802.11ax&order_by=pricevat&order_dir=asc Λόγω gaming δεν θέλω wifi. Καλυτερα ενσύρματη σύνδεση 1
DeiX Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Επανερχομαι στο θέμα για να δωσω ενα μικρο feedback μιας και τα δουλεύω εδω και μια εβδομαδα περιπου. Ευτυχως εχω σταθει απο τους τυχερους που προφανως υπαρχει καλη καλωδιωση στο διαμερισμα και δεν χανω το παραμικρο σε συγκριση με την αμεση συνδεση του καλωδιου πανω στο router. Σταθερο ping και δεν τα εχω βγαλει ουτε στιγμη απο τη πριζα. Και στα δύο έχω συνδεσει στο passthrough πολυπριζο. Δεν συζηταμε για εγκατασταση....απλα τα καρφωνεις στη πριζα, βαζεις το καλωδιο δικτυου και τελος. Συντονιζονται μονα τους. Ας ελπισουμε να συνεχισει ετσι. +1 απο εμενα σε οτι αφορα κοστος/αποδοση
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 On 24/11/2020 at 20:06, DeiX said: Επανερχομαι στο θέμα για να δωσω ενα μικρο feedback μιας και τα δουλεύω εδω και μια εβδομαδα περιπου. Ευτυχως εχω σταθει απο τους τυχερους που προφανως υπαρχει καλη καλωδιωση στο διαμερισμα και δεν χανω το παραμικρο σε συγκριση με την αμεση συνδεση του καλωδιου πανω στο router. Σταθερο ping και δεν τα εχω βγαλει ουτε στιγμη απο τη πριζα. Και στα δύο έχω συνδεσει στο passthrough πολυπριζο. Δεν συζηταμε για εγκατασταση....απλα τα καρφωνεις στη πριζα, βαζεις το καλωδιο δικτυου και τελος. Συντονιζονται μονα τους. Ας ελπισουμε να συνεχισει ετσι. +1 απο εμενα σε οτι αφορα κοστος/αποδοση α.firmware update. β. αλλαξε το Default password αναμεσα στα Powerline με το application που δινει.οχι το Wifi αλλα αναμεσα στα Powerline.απο default ολα εχουν το ιδιο.home plug av.εχει τυχει να βλεπω τα powerline του γειτονα. 1
DeiX Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Στις 4/12/2020 στις 12:35 ΜΜ, poulinos είπε α.firmware update. β. αλλαξε το Default password αναμεσα στα Powerline με το application που δινει.οχι το Wifi αλλα αναμεσα στα Powerline.απο default ολα εχουν το ιδιο.home plug av.εχει τυχει να βλεπω τα powerline του γειτονα. Ποσο δικιο έχεις τελικα....Εβαλε ο γειτονας οπτικη, επιστρεφω σπιτι και βλεπω το pc (που ειναι συνδεδεμενο με powerline) να δινει 4mbps....Βγαζω καλωδιο δικτυου (απο το αλλο powerline που ειναι πανω στο ρουτερ) και συνεχιζω να εχω ιντερνετ στη παραπανω χαμηλη ταχυτητα. Εκανα pair τα 2 powerline, κατεβασα το app και αλλαξα password. Τωρα ειμαι παλι οκ. Ελπιζω να μη χρειαζεται να τα κανω pair καθε φορα που θα πεφτει το ρευμα... Τωρα σχετικα με το firmware update, αν το κανω θα χασω τις ρυθμισεις που ήδη έκανα? Είναι τόσο σημαντικο εν τέλει?
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 On 11/12/2020 at 20:11, DeiX said: Ποσο δικιο έχεις τελικα....Εβαλε ο γειτονας οπτικη, επιστρεφω σπιτι και βλεπω το pc (που ειναι συνδεδεμενο με powerline) να δινει 4mbps....Βγαζω καλωδιο δικτυου (απο το αλλο powerline που ειναι πανω στο ρουτερ) και συνεχιζω να εχω ιντερνετ στη παραπανω χαμηλη ταχυτητα. Εκανα pair τα 2 powerline, κατεβασα το app και αλλαξα password. Τωρα ειμαι παλι οκ. Ελπιζω να μη χρειαζεται να τα κανω pair καθε φορα που θα πεφτει το ρευμα... Τωρα σχετικα με το firmware update, αν το κανω θα χασω τις ρυθμισεις που ήδη έκανα? Είναι τόσο σημαντικο εν τέλει? α.εχει κανει βλακεια η tp link και δινει το ιδιο password.δυο φορεςσε δυο εγκαταστασεις εβλεπα του γειτονα τα powerlines.δεν χανει ρυθμισεις.καλο ειναι να το κανεις 1
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 προχτες πετυχα αλλη μια περιπτωση να παραπονιετε ενας γνωστος για χαμηλες ταχυτητες.μια να βλεπει στο web interface forthnet μια otenet. μια εβλεπε το δικο του modem router μια του γειτονα:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα