potiso Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Λοιπον. Εχω μητρικη asus z270a Και επεξεργαστη intel g4400. Τροφοδοτικο corsair 1200 και πανω εχω κουμπωσει 2 καρτες ram. Εχω 2 καρτες γραφικων 1070 και 3 1070ti. Πανω απο 2 χρονια δουλευε κανονικα... Ξαφνικα ανοιγε για 1 δευτερολοπτο κ εκλεινε μονο του. Οσες φορες κ να το ανοιγα εκανε αυτο ακριβως παιρνοντας μπροστα ολα τα ανεμιστηρακια και εκλεινε σε ενα δευτερολεπτο. Υπεθεσα αφου δοκιμασα να βγαλω μια μια τις καρτες οτι ειναι το τροφοδοτικο... Πηρα καινουριο και κανει το ιδιο πραγμα. Τελικα εβγαλα ολα τα καλωδια απο τροφοδοτικο και τα εβαζα ενα ενα ξεκινοντας απο το κεντρικο της μητρικης δισκους καρτες... Μεχρι εκει ολα τα ανεμιστηρακια δουλευουν.. Μολις βαλω το 8αρι του επεξεργαστη κατι βραχυκυκλωνει κ τα κλεθνει ολα. (εκτος απο φωτακια μητρικης) ειναι η mobo ή cpu. Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, potiso είπε Μολις βαλω το 8αρι του επεξεργαστη κατι βραχυκυκλωνει κ τα κλεθνει ολα. (εκτος απο φωτακια μητρικης) ειναι η mobo ή cpu. Σε όσες περιπτώσεις το έχω συναντήσει είναι καμένο VRM Mosfet. Κάνατε κάποιο O.C.;
potiso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σε όσες περιπτώσεις το έχω συναντήσει είναι καμένο VRM Mosfet. Κάνατε κάποιο O.C.; Οχι. Δεν ξερω καν τι ειναι το O. C αλλα αν καταλαβα καλα το προβλημα ειναι απο την μερια της μητρικης.?
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, potiso είπε το προβλημα ειναι απο την μερια της μητρικης.? Ναι.
Johnerid Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Κάτι ανάλογο αντιμετώπιζα κι εγώ. Η μητρική έμεινε στο ντουλάπι μετά από αντικατάσταση όλου του συστήματος. Τώρα σκέφτομαι αν μπορεί (και συμφέρει) να επισκευαστεί για να δουλέψει και το παλιό σύστημα ως εφεδρικό. Έχετε υπόψιν αν γίνονται τέτοιες επισκευές ή να μη μπω καν στον κόπο μιας κι η μητρική είναι και κάποιων ετών (socket 1150). 🤔
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, Johnerid είπε (socket 1150) Ποιο μοντέλο;
Johnerid Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ποιο μοντέλο; Gigabyte B85-HD3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορείς να κοιτάξεις γύρω γύρω από το socket του επεξεργαστή αν υπάρχουν σημάδια καψίματος. Αν βραχυκυκλωσε η 12αρα γραμμή με το vcore (τάση του επεξεργαστή) τότε πάει ο επεξεργαστής και λογικά θα έκαψε και το mosfet. Θα βοηθούσε αν μπορείς να βρεις ένα άλλο cpu να δοκιμάσεις να δεις αν είναι ζωντανή η μητρική ή να βάλεις το cpu σου σε άλλη μητρική. Αν δεις όμως σημάδια καψίματος πάνε και τα δύο.. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Johnerid είπε Gigabyte B85-HD3 Επισκευή σε μία budget μητρική δεν συμφέρει. Να ήταν της σειράς ''Z'' να πω, αλλά με 30-40ε μπορείτε με μία αγγελία ζήτησης να βρείτε. Δεν μας είπατε όμως τι πρόβλημα παρουσιάζει. 1
Johnerid Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Δεν μας είπατε όμως τι πρόβλημα παρουσιάζει. Πάνω κάτω το ίδιο με αυτό στο αρχικό ποστ. Ο υπολογιστής άλλοτε δεν εκκινεί με το πάτημα του διακόπτη κι άλλοτε εκκινεί για 2 δευτερόλεπτα και σβήνει. Λέγοντας εκκινεί, δουλεύουν όλα τα ανεμιστηράκια και χωρίς να προλάβει να δείξει κάποια εικόνα σβήνει. Από service γνωστής αλυσίδας μου είπαν πως πρόκειται για βλάβη της μητρικής η οποία δεν ήταν εμφανής (πχ κάψιμο, φουσκωμένος πυκνωτής κτλ). Την άφησα στην άκρη μιας και πήρα νέο σύστημα και τώρα μου μπήκε η ιδέα της επισκευής από ηλεκτρονικό η οποία βέβαια αν κοστίσει αρκετά δεν συμφέρει καθώς μητρικές s1150 για να γίνει ίσα ίσα λειτουργικό το PC με 50-60ευρώ κυκλοφορούν. 🤔
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα