Konstantinio Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Εχω την lg 55b9 και το soundbar lg sn11 ( το dolby armos δουλευει κανονικα σε νετφλιξ και λοιπα) συνδεδεμενα με hmdi earc 2.1! Ο υπολογιστης ειναι επισης συνδεδεμενος με την τηλεωραση. το προβλημα που εχω ειναι οτι οι ταινιες που βαζω να δω μεσω του υσβ της τηλεωρασης δεν μου αναγνωριζουν το dolby atmos ( απο οτι εχω δει ειναι προβλημα το usb της τηλεωρασης που δεν υποστιριζει το codex) Επισης απο τον υπολογιστη δεν μου παιζει σωστα τα hevc που κατεβαζω( κολανε σηνεχεια) ενω εχω κανονικα dolby atmos απο τον υπολογιστη!Το kmplayer δεν υποστιριζει το ατμος.Το movies των windows κατεβασα και το hevc extension το dolby atmos δουλευει κανομικα αλλα η εικωνα κολαει! Το vlc παιζει τα παντα αλλα εχω προβλημα με τους υποτιτλους! Αν μπορει καποιος ξερει καποιον τροπο να εχω το dolby atmos ειτε μεσω του usb της τηλεωρασης ειτε μεσω του υπολογιστη ας με βοηθησει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγκατέστησε plex server στο pc σου (το pc απλά σερβίρει και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η τηλεόραση) και με τον plex client που διαθέτει η τηλεόραση σου το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις atmos μέσω eARC. Υ.Γ Αν τα αρχεία που έχεις στο pc είναι της τάξης των 70-120 Giga ίσως χρειαστείς 1000αρι τοπικό δίκτυο. Υ.Γ2 Δεν ξέρω αν η tv σου υποστηρίζει DTS:X / DTS-HD MA και Dolby true HD ( losless ) passthrough εάν όχι τότε ο επεξεργαστής του pc θα αναλάβει τη μετατροπή του αρχείου ήχου (transcoding) σε DD+ και ίσως χαθεί η metadata του Atmos σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχεις να χάσεις τίποτε δοκιμάζοντας το. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από nakata1954 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, nakata1954 είπε Εγκατέστησε plex server στο pc σου (το pc απλά σερβίρει και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η τηλεόραση) και με τον plex client που διαθέτει η τηλεόραση σου το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις atmos μέσω eARC. Υ.Γ Αν τα αρχεία που έχεις στο pc είναι της τάξης των 70-120 Giga ίσως χρειαστείς 1000αρι τοπικό δίκτυο. ευχαριστω για την απαντηση, θα το δοκιμασω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δεν σε πρόλαβα.Δες και το Υ.Γ2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, nakata1954 είπε Δεν σε πρόλαβα.Δες και το Υ.Γ2. ναι εχω αρκετο χωρο! ναι τοσο ειναι 70-80 gb, θα παιζει και dolby truehd με το πλεξ μηπως γνωριζεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Η απάντηση βρίσκεται στο ΥΓ2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, nakata1954 είπε Η απάντηση βρίσκεται στο ΥΓ2 ναι τωρα την ειδα την απαντηση σου! κανει κανονικα το passthrough απο οτι εχω διαβασει θα το δοκιμασω και θα σου πω! ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Welcome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Ακου να δεις τι εχω κανει εγω παιζω τις ταινιες απ ευθειας στη τηλεοραση στελνει με eARC στον ενισχυτη τον ηχο προσοχη ομως η τηλεοραση πρεπει να ειναι ρυθμισμενη να στελνει στο hdmi σε enhanced mode το ιδιο και ο ενισχυτης επισης θες καλωδιο hdmi πιστοποιημενο για τουλαχιστον 2.0 εγω πηρα για 2.1 και λυθηκαν ολα τα προβληματα που ειχα και φυσικα κανε αναβαθμιση σε firmware και τηλεοραση και ενισχυτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε Ακου να δεις τι εχω κανει εγω παιζω τις ταινιες απ ευθειας στη τηλεοραση στελνει με eARC στον ενισχυτη τον ηχο προσοχη ομως η τηλεοραση πρεπει να ειναι ρυθμισμενη να στελνει στο hdmi σε enhanced mode το ιδιο και ο ενισχυτης επισης θες καλωδιο hdmi πιστοποιημενο για τουλαχιστον 2.0 εγω πηρα για 2.1 και λυθηκαν ολα τα προβληματα που ειχα και φυσικα κανε αναβαθμιση σε firmware και τηλεοραση και ενισχυτη. εχω hdmi 2.1 με earc απλα το usb της lg δεν υποστιριζει dolby true hd. το κανει downgrade σε dolby audio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Konstantinio είπε εχω hdmi 2.1 με earc απλα το usb της lg δεν υποστιριζει dolby true hd. το κανει downgrade σε dolby audio hdmi 2.1 καλωδιο εννοεις? η τηλεοραση? επισης, τι αρχεια παιζεις? τα dolby atmos δεν ειναι της dts οποτε θα πρεπε να τα παιζει. Η τηλεοραση τι συμβατοτητα εχει με ηχους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε hdmi 2.1 καλωδιο εννοεις? η τηλεοραση? επισης, τι αρχεια παιζεις? τα dolby atmos δεν ειναι της dts οποτε θα πρεπε να τα παιζει. Η τηλεοραση τι συμβατοτητα εχει με ηχους? Εχει earc 2.1 και η τηλεωραση και το soundbar, ηχους παιζει τα παντα εκτος απο dts που δεν εχει συμβατοτηρα η lg τα αρχεια τα κανω download, ειναι 4κ dolby true hd 7.1 Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2020 από Konstantinio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Με απλά λόγια.Τα dolby prologic,DD,DD+και Dolby True HD είναι φόρμα ήχου και θα πρέπει και η συσκευή αναπαραγωγής (η τηλεόραση στην προκείμενη περίπτωση ) και ο ενισχυτής να έχουν η μεν tv δυνατότητα passthrough ο δε ενισχυτής δυνατότητα αποκωδικοποίησης.Το dolby atmos για το οποίο πάλι θα πρέπει να έχει δυνατότητα αποκωδικοποίησης ο ενισχυτής είναι metadata που περιέχει ειδικά μεταδεδομένα που περιγράφουν τη θέση των ήχων μέσα στο δωμάτιο και η οποία λέει στον ενισχυτή σε ποιο ηχείο ακριβώς να μεταφέρει τον ανάλογο ήχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, nakata1954 είπε Με απλά λόγια.Τα dolby prologic,DD,DD+και Dolby True HD είναι φόρμα ήχου και θα πρέπει και η συσκευή αναπαραγωγής (η τηλεόραση στην προκείμενη περίπτωση ) και ο ενισχυτής να έχουν η μεν tv δυνατότητα passthrough ο δε ενισχυτής δυνατότητα αποκωδικοποίησης.Το dolby atmos για το οποίο πάλι θα πρέπει να έχει δυνατότητα αποκωδικοποίησης ο ενισχυτής είναι metadata που περιέχει ειδικά μεταδεδομένα που περιγράφουν τη θέση των ήχων μέσα στο δωμάτιο και η οποία λέει στον ενισχυτή σε ποιο ηχείο ακριβώς να μεταφέρει τον ανάλογο ήχο. Γενικα το προβλημα ειναι οτι κανενα mediaplayer στον υπολογιστη δεν παιζει σωστα τον ηχο (το πλεξ μου παιζει τον ηχο στερεο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nakata1954 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ένα λεπτό, κάνεις αναπαραγωγή μέσω pc η μέσω tv? btw έχεις pm Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2020 από nakata1954 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα