Ather Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κανείς που να έχει φτιάξει .service αρχείο για user-mode που να κάνει εκκίνηση κάποια εφαρμογής με το που γίνει γραφικό login; Σε αναζήτηση πολλών ημερών στο google δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι που όντως λειτουργεί (όλες οι απαντήσεις που είδα δε με βοήθησαν). Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από Ather
becoming_I Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Τσέκαρε αυτό το άρθρο https://cerebrux.net/2017/01/08/arch-linux-αυτόματη-λήψη-αναβαθμίσεων-με-systemd/ Επίσης θέλεις απαραίτητα service ή βολεύεσαι με το να γίνεται autostart η εφαρμογή που θέλεις;
snowflake99 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Ξεφεύγω λίγο κι εγώ από το θέμα για να σημειώσω ότι αν σε καλύπτει αυτό που λέει ο becoming_l, τότε ξέρω ότι σίγουρα το Cinammon και το KDE σού δίνουν αυτή τη δυνατότητα να το κάνεις εύκολα μέσα από το γραφικό περιβάλλον. Αν θέλεις συγκεκριμένα service, νομίζω το καλύτερο μέρος να διαβάσεις είναι τα sacred texts, εδώ και εδώ.
htaccess Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πιθανολογώ ότι με cron job (root@blabla# crontab -e) θα κάνει πιο εύκολα αυτό που θέλει. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από htaccess
snowflake99 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, htaccess είπε Πιθανολογώ ότι με cron job (root@blabla# crontab -e) θα κάνει πιο εύκολα αυτό που θέλει. Δε νομίζω επειδή το crontab είναι αν θέλεις να κάνεις ενέργειες σε συγκεκριμένους χρόνους, πχ. κάθε 30 λεπτά ή κάθε Παρασκευή
htaccess Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Δε νομίζω επειδή το crontab είναι αν θέλεις να κάνεις ενέργειες σε συγκεκριμένους χρόνους, πχ. κάθε 30 λεπτά ή κάθε Παρασκευή Υπάρχει και το @reboot μέσα στο cron πχ @reboot /home/user/Desktop/iptables.sh @reboot /home/user/Desktop/arptables.sh Σε κάθε εκκίνηση εκτελεί τα παραπάνω. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από htaccess
jim_p Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Εκτος απο τα οσα προταθηκαν παραπανω... Αν θες να τρεχει κατι με gui με το που θα κανεις login, πχ το qbittorrent, μπορεις ειτε να το βαλεις στα οσα τρεχει στην εκκινηση το καθε desktop enviroment, ειτε να βαλεις το .desktop του στο ~/.config/autostart που δουλευει ανεξαρτητως de. 2
Ather Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Οταν τα καταφέρω θα γράψω τι έκανα.
Ather Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα κατάφερα. Για να ξεκινήσει το service μόνο του, χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί στο section [Install], η εντολή WantedBy Κατάλογος κατάλληλος για χρήση σε απλό χρήστη είναι ~/.config/systemd/user/ Σε επίπεδο χρήστη δεν μπορεί να γίνει έναρξη υπηρεσιών επιπέδου system, συνεπώς δεν μπαίνει η οδηγία requires, αλλά η after (στην περιοχή unit) Το επίπεδο (target) που δείχνει αν το δίκτυο είναι online (πχ network-online.target) δε λειτουργεί στο ασύρματο, διότι συνήθως η σύνδεση γίνεται αφού ο χρήστης έχει κάνει login στο σύστημα. Για να παρακαμφθεί το πρόβλημα αυτό χρησιμοποίησα την οδηγία ExecStartPre με την ειδική εντολή του systemd systemd-networkd-wait-online Ήθελα να κάνω mount το onedrive με την εντολή rclone Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από Ather 2
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Τωρα νιωθω χαζος που ανεφερα σαν λυση κατι που απαιτει γραφικο περιβαλλον :/ Για το onedrive μπορεις να διες και αυτο. Εδω στο debian ερχεται σετ με systemd service, αλλα δεν ξερω αν χρησιμοποιει rclone https://github.com/abraunegg/onedrive
jim_p Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Ανασυρω το θεμα γιατι θελω τα φωτα σας. Γινεται με καποιον απο τους onedrive "clients" για λινουξ να επιλεγω εγω τι θα συγχρονισει? Βασικα θα με ενδιεφερε ο συγχρονισμος να γινεται μονο προς τη μια κατευθυνση, οτι δηλαδη ανεβαζω σε ενα φακελο να πηγαινει στο onedrive μου αλλα οτι εχω ηδη εκει να ΜΗΝ κατεβαινει στον φακελο τοπικα.
Sant Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλά υπάρχει η rclone sync https://rclone.org/commands/rclone_sync/
jim_p Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το rclone sync μπορει να κανει sync προς μια κατευθυνση δηλαδη? Με βολευει γενικα, αλλα εγω θελώ να κανει sync ΠΑΝΤΑ προς μια κατευθυνση, χωρις να κανω κατι εγω. Η "εφαρμογη" που προτεινα παραπανω εχει τη δυνατοτητα για sync προς μια κατευθυνση, αλλα δεν ξερω αν μπορει να το κανει μονιμα. https://github.com/abraunegg/onedrive/blob/master/docs/USAGE.md Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από jim_p
mphxths Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jim_p είπε Το rclone sync μπορει να κανει sync προς μια κατευθυνση δηλαδη? Με βολευει γενικα, αλλα εγω θελώ να κανει sync ΠΑΝΤΑ προς μια κατευθυνση, χωρις να κανω κατι εγω. Η "εφαρμογη" που προτεινα παραπανω εχει τη δυνατοτητα για sync προς μια κατευθυνση, αλλα δεν ξερω αν μπορει να το κανει μονιμα. https://github.com/abraunegg/onedrive/blob/master/docs/USAGE.md Αν βαλεις τις καταλληλες παραμετρους στο configuration file , προφανως και θα το κανει μονιμα. Στο λινκ που εβαλες μιλαει για το conf. file στο τελος και εχει και ενα δειγμα του. Οι παραμετροι "upload_only" και "no_remote_delete" ειναι αυτες που σε ενδιαφερουν... Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2020 από mphxths
Sant Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2020 Το sync είναι προς μια κατεύθυνση που ο χρήστης ορίζει. Υπάρχουν και παράμετροι, πχ. εγώ χρησιμοποιώ -u η οποία σημαίνει ότι δεν θέλω να μου κάνει συγχρονισμό στο προορισμό όταν το αρχείο του προορισμού είναι νεώτερο από το αρχείο της πηγής. Βασικά τη χρησιμοποιώ για το ημερίσιο συγχρονισμό από το η/υ προς τα clouds μου. (google_drive,onedrive,dropbox,megabox) μέσω script που εκτελείται από το crontab
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα