lambros Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Έτσι ενημερωτικα Αν δεν βάλει το πλακετακι τι γίνεται;;; Το ίδιο ισχύει αν στο μοντέλο αυτό που δείχνει το βίντεο βάλεις ssd?? Θέλει πάλι πλακετακι;
majnun Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Οτι και να του έκανα πάντως το usb stick δεν το διαβάζει κατά το boot (με win10). Το bootcamp υποστηρίζει επίσημα μέχρι win7.
atheatos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 55 λεπτά πριν, majnun είπε Οτι και να του έκανα πάντως το usb stick δεν το διαβάζει κατά το boot (με win10). Το bootcamp υποστηρίζει επίσημα μέχρι win7. Η εγκατάσταση windows ένας τρόπος είναι να γίνει από το dvd drive του iMac και dvd του Windows 7 και μετά upgrade σε 10 ωστε να παραμείνουν οι drivers και να μην έχεις προβλήματα με ήχο κτλ. Άλλος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα partition με το image εγκατστασης και με την βοήθεια ενός bootloader σαν αυτου που φτιάχνεις hack intosh να ξεκινήσεις από αυτό αλλά θέλει κάποιες γνώσεις από havkintosh. Το Efi boot κάποιον Mac εκείνης της εποχής δεν άφηνε την εγκατάσταση του windows από usb για αποφυγή της πειρατείας. Μάλιστα αναγνώριζε δύσκολα ένα αντιγραμενο dvd με windows 7 ενώ με το γνήσιο ξεκίναγε η εγκατάσταση χωρίς προβλήματα. Θα συμφωνήσω ότι το καλύτερο λειτουργικό για παλιά Intel Mac είναι το windows 10 μόνο που θα χρειαστεί να παιδευτείτε λίγο ωστε να γίνει πλήρως λειτουργικό στα μοντέλα μέχρι το 2010.
majnun Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Έχω βρει κάποιους οδηγούς, έχω βάλει το refind, έχω σεταρει το flash με Rufus και το βλέπει το refind στην εκκίνηση αλλά εκεί όταν το επιλέξω κολλάει και μου λέει ότι δε βρίσκει μέσο για την εγκατάσταση.
atheatos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, majnun είπε Έχω βρει κάποιους οδηγούς, έχω βάλει το refind, έχω σεταρει το flash με Rufus και το βλέπει το refind στην εκκίνηση αλλά εκεί όταν το επιλέξω κολλάει και μου λέει ότι δε βρίσκει μέσο για την εγκατάσταση. Ποιο μοντέλο είναι ? Έχει dvd ή έχει μπει ανταπτορας με σκληρό? ΥΓ. Μήπως εννοείς refit http://refit.sourceforge.net και όχι refind? Τώρα ειδα ότι refind είναι fork του refit. Anyway δοκίμασε με clover https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/ . Αλλά όπως σου είπα προηγουμένως ίσως θα πρέπει να περάσεις το installation image μέσα σε ένα partition του εσωτερικού σκληρού είτε αυτός είναι ο μαμά είτε είναι στην θέση του dvd. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από atheatos
majnun Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Ειναι iMac Early 2008. Έχει DVD drive που υπολειτουργούσε. Αλλο το installation image απο το ISO των windows; Γιατι υπάρχει χύμα κατεβασμένο στο δίσκο.
atheatos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, majnun είπε Ειναι iMac Early 2008. Έχει DVD drive που υπολειτουργούσε. Αλλο το installation image απο το ISO των windows; Γιατι υπάρχει χύμα κατεβασμένο στο δίσκο. Καλό είναι είτε να αλλάξεις το dvd drive είτε να βάλεις στην θέση του ανταπτορα με σκληρό. Τωρα , το image , το iso κατά προτιμήσει πρέπει να γίνει restore με κάποιο προγραμμα σε ένα εσωτερικό σκληρό ή partition αυτου. Με λίγα λόγια για να σε κάνω να καταλάβεις πρέπει να μπει μέσα στις sata του υπολογιστή γιατί λόγω κάποιας ρύθμισης του Efi boot στα συγκεκριμένα μοντέλα δεν επιτρέπει των boot του windows από usb. Άλλη λύση είναι να βγάλεις τον σκληρό να κανείς εγκατάσταση του windows 10 σε κάποιο pc και να τον ξαναβάλεις στον Mac που πάλι με την βοήθεια ενός bootloader θα πρέπει να εκκινήσει για να διαμορφωθεί κατάλληλα. ΥΓ. Το disk utility του Mac OS κάνει restore image σε partition. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από atheatos
majnun Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Οκ θα κοιτάξω να δω πως γίνεται αυτό γιατί δεν έχω ιδέα. Ευχαριστώ πολύ
snbblp Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, lambros είπε Έτσι ενημερωτικα Αν δεν βάλει το πλακετακι τι γίνεται;;; Το ίδιο ισχύει αν στο μοντέλο αυτό που δείχνει το βίντεο βάλεις ssd?? Θέλει πάλι πλακετακι; Αν υπάρχει αυτό το καλώδιο μεταξύ μητρικής και δίσκου, ο δίσκος έχει αισθητήριο θερμοκρασίας. Από το 2007 μέχρι και ορισμένα μοντέλα του 2010, αυτή η ιδιοτροπία υπήρχε. Χωρίς μέτρηση θερμοκρασίας, κλείνει μετά από λίγα λεπτά. Επειδή σχεδόν όλοι οι μη-customized hdd και όλα τα ssd δεν έχουν την πρόβλεψη να το βγάζουν σε header πίσω, υπάρχει αυτό το απλό κυκλωματάκι για να κάνει τα τυποποιημένα μέσα, συμβατά με το iMac.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα