giopa62 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν. Με αφορμή έναν M.2 που ήθελα να βάλω στο PC μου έβγαλα και τον επεξεργαστή να αλλάξω την πάστα. Δυστυχώς μετά την επανατοποθέτηση δεν ανοίγει το PC ενώ στη μητρική εμφανίζεται το EZ debug το led για τη CPU άσπρο. Η μητρική είναι msi b450m pro-vdh max. Ο επεξεργαστής είναι ο ryzen 5 1600. Να πω επίσης οτι το PC το έχω φτιάξει μόνος μου και μέχρι να γίνει αυτό δεν είχα κανένα θέμα. Δοκίμασα να βάλω τον επεξεργαστή του άλλου PC (2700x) αλλά ούτε αυτός δούλεψε ενώ στο άλλο pc δουλεύει κανονικά (απο εκεί σας γράφω άλλωστε). Καμία ιδέα; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από giopa62
duffyduck Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου ο επεξεργαστης δουλευει στο αλλο pc, τοτε είτε η μητρικη είτε το τροφοδοτικο εχει προβλημα. Αρχικά κανε ελεγχο των καλωδιων τροφοδοσιας 24pin (atx mobo power) και 8πιν (cpu power) Βγαλε μνημες, βαλε μονο την μια (στη 2η θεση απο αριστερα προς δεξια) Κανε clear cmos ή βγαλε την μπαταρια. Καλο ειναι να εχεις ενα minimum setup, μονο μητρικη, επεξεργαστη, ψυκτρα, μια μνημη στη 2η θεση, βγαλμενοι ολοι οι δισκοι, (βγαλε και τον m.2), και μια απλη καρτα γραφικων που να μην "τραβαει πολυ ρευμα". Δοκιμασε αυτο το minimum setup με το τροφοδοτικο που ηδη εχεις, και αν δεν δεις φως με καποιο αλλο που ξερεις οτι δουλευει. Ετσι θα διαπιστωσεις αν φταιει η μητρικη ή το τροφοδοτικο. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από duffyduck 1
giopa62 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, duffyduck είπε Αφου ο επεξεργαστης δουλευει στο αλλο pc, τοτε είτε η μητρικη είτε το τροφοδοτικο εχει προβλημα. Αρχικά κανε ελεγχο των καλωδιων τροφοδοσιας 24pin (atx mobo power) και 8πιν (cpu power) Βγαλε μνημες, βαλε μονο την μια (στη 2η θεση απο αριστερα προς δεξια) Κανε clear cmos ή βγαλε την μπαταρια. Καλο ειναι να εχεις ενα minimum setup, μονο μητρικη, επεξεργαστη, ψυκτρα, μια μνημη στη 2η θεση, βγαλμενοι ολοι οι δισκοι, (βγαλε και τον m.2), και μια απλη καρτα γραφικων που να μην "τραβαει πολυ ρευμα". Δοκιμασε αυτο το minimum setup με το τροφοδοτικο που ηδη εχεις, και αν δεν δεις φως με καποιο αλλο που ξερεις οτι δουλευει. Ετσι θα διαπιστωσεις αν φταιει η μητρικη ή το τροφοδοτικο. Αρχικά κανε ελεγχο των καλωδιων τροφοδοσιας 24pin (atx mobo power) και 8πιν (cpu power) Check.. Βγαλε μνημες, βαλε μονο την μια (στη 2η θεση απο αριστερα προς δεξια) Check.. Κανε clear cmos ή βγαλε την μπαταρια. Check.. Πρέπει να βρω άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ελέγχου του τροφοδοτικού ε; Μόνο δοκιμή σε μηχάνημα πάνω;
Sakiz105 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, giopa62 είπε Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν. Με αφορμή έναν M.2 που ήθελα να βάλω στο PC μου έβγαλα και τον επεξεργαστή να αλλάξω την πάστα. Δυστυχώς μετά την επανατοποθέτηση δεν ανοίγει το PC ενώ στη μητρική εμφανίζεται το EZ debug το led για τη CPU άσπρο. Η μητρική είναι msi b450m pro-vdh max. Ο επεξεργαστής είναι ο ryzen 5 1600. Να πω επίσης οτι το PC το έχω φτιάξει μόνος μου και μέχρι να γίνει αυτό δεν είχα κανένα θέμα. Δοκίμασα να βάλω τον επεξεργαστή του άλλου PC (2700x) αλλά ούτε αυτός δούλεψε ενώ στο άλλο pc δουλεύει κανονικά (απο εκεί σας γράφω άλλωστε). Καμία ιδέα; αν είχες βγάλει τις Ram βγάλτες και ξαναβάλτες
giopa62 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, drkar είπε Βγάλε τον m2 και δοκίμασε 11 ώρες πριν, Sakiz105 είπε αν είχες βγάλει τις Ram βγάλτες και ξαναβάλτες Και τα δύο checked. Θα πάει στο egate για έλεγχο. Ευχαριστώ πολύ όλους! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα