Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, apostolisk86 είπε

Σωστός. Δεν είχα διαβάσει καν όλη την είδηση, απλά έκανα ένα σαρκαστικό σχόλιο για την φύση των κρυπτονομισμάτων. Μην το παίρνετε και πολύ σοβαρά. 

Δεν πειράζει καλό ειναι να γράφονται αυτά γιατί όπως φαίνεται υπάρχει παραπληροφόρηση ή/και άγνοια για πολλά θέματα που σχετίζονται με το bitcoin 

 

Επίσης να προσθέσω πως οι τρόποι για να αποκτήσεις άμεσα τέτοια νομίσματα είναι νόμιμοι  δεν παρακάμπτεις το κράτος δηλαδή (τα αγοράζεις απο κάποια εταιρία ή ιδιώτη ή τα "δημιουργείς" μόνος σου καταβάλλοντας έργο με αγορά μηχανημάτων κτλ ) 

 

Δεν υπάρχει τρόπος να φοροδιαφύγεις, αν αγοράσεις bitcoin για παράδειγμα φαίνεται η μεταφορά κεφαλαίου(πχ σε ευρώ) αν πουλήσεις bitcoin για χρήματα πάλι φαίνεται η μεταφορά κεφαλαίου. 

 

Ο μόνος τρόπος να "φοροδιαφύγεις" είναι αν "δημιουργήσεις" bitcoin και δεν τα πουλήσεις με αντάλλαγμα κάποιο fiat currency  ή άλλο τεκμήριο.

 

Αλλά και πάλι καλώς συμβαίνει αυτό γιατί δεν είναι φορολογήσιμα τα ίδια τα bitcoin ειναι μια ψηφιακή απεικόνιση ενός αριθμού, φορολογήσιμα γίνονται μόνο αν ανταλλαχθούν με κάποιο χρηματικό ποσό ή κάποιο άλλο τεκμήριο. 

  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Γιατί άραγε όλο το ίντερνετ έχει φωτογραφίες του bitcoin σαν κέρμα χρυσό; 

Γιατί διαχρονικά ο χρυσός είναι ένα υλικό υψηλής αξίας

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Οκ αν δεν καταλαβαίνεις κάτι μπορείς να ρωτήσεις δεν χρειάζεται να είσαι είρωνας και μάλιστα με άκυρο χιούμορ/αστεία... 

Πως υπολογίζεις προσφορά και ζήτηση

Έστω Β ο συνολικός αριθμός bitcoin στην αγορά και Α η αξία συναλλαγής τους τότε προσφορά Ππ ορίζεται ως

Ππ= Α*Β 

Πάμε για την ζήτηση έστω Πζ η ζήτηση για συναλλαγές χρημάτων για bitcoins , έστω γενικός δείκτης αξιών για αγαθά και υπηρεσίες (CPI) Γ έστω το μέγεθος της αγοράς bitcoin (σε κάποιο νόμισμα όλα αυτά πχ δολάρια) Μ και έστω η ταχύτητα ανάπτυξης της αγοράς των bitcoin T (αυτό μετριέται με την συχνότητα με την οποία γίνονται συναλλαγές bitcoin για αγορές αγαθών/χρημάτων/υπηρεσιών και βασίζεται στον υπολογισμό κόστους ευκαιρίας αν αποφασίσεις να το κρατήσεις πληθωρισμό τοκους κτλ πολύπλοκα πράματα δηλαδή που δεν χρειάζεται να μπούμε για τους σκοπούς του ποστ μιας και θα κάνουμε δουλίτσα -για να συγκρίνουμε την διαφορά με το αν βάλουμε άλλα 1 δις σε bitcoin- απλά βάζοντας μια σταθερή τιμή στο Τ για την ισχύουσα αγορά και για την υποθετική αγορά με +1 δις bitcoin) 

Τότε έχουμε Πζ = (Γ*Μ)/Τ

Πως συνδυάζουμε τώρα την προσφορά και την ζήτηση για να καταλήξουμε στην αξία(Α). (θεωρώντας όλα τα υπόλοιπα τέλεια/ιδανικά και την παραγωγή της οικονομίας πλήρης και λειτουργική) 

Α=(Γ*Μ)/Τ*Β

τρέξε αυτά για 5 δις αξία συναλλαγών (συνολικό αριθμό bitcoin  18.533.712,5 τρέχουσα αξία 15.000 δολάρια και velocity (T) βάλε 8000, bitcoin που θα εισαχθούν 69.000, CPI (Γ) βάλε 100)  

και θα δεις ότι δεν μιλάμε για σοβαρές διαφορές. 

EDIT: όσο αφορά το   

Δεν είναι τίποτα (και γιαυτό εν μέρει δεν κατάλαβα το αστείο) το πρόβλημα με το μνημόνιο και με το ότι θα κάνουμε δεκαετίες να το ξεπληρώσουμε (ίσως και αιώνα ανάλογα πως θα παν τα πράματα) παρόλο που ειναι ενα μικρό πολλαπλάσιο του ΑΕΠ μας δεν έχει να κάνει με κάποια στατιστική αλχημεία ή αναλογία κτλ κτλ 

Αλλά έχει να κάνει με το ότι το ΑΕΠ δεν ειναι "τζάμπα λεφτά" που έχουμε να κάθονται...

Κάθε χρόνο το κράτος έχει έξοδα (για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων εξοπλιστικά, έργα, παιδεία, υγεία κτλ κτλ κτλ) τα οποία τρώνε το μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ και περισσεύουν (δεν περισσεύουν απλά κόβουμε απο τα άλλα) φραγκοδίφραγκα και μόνο αυτά τα φραγκοδίφραγκα μπορούμε να καταθέσουμε για την απόσβεση του χρέους

Αλλιώς αν όλο το ΑΕΠ ήταν τζάμπα λεφτά το πολύ μέσα σε μια 5ετία θα ξεπληρώναμε φυσικά... 

Για την στιγμή Τ δεν διαφωνώ με τους δικούς σου υπολογισμούς και εσύ δεν διαφωνείς μαζί μου ότι υπάρχει και το Τ+1, Τ+2 και είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς καν μου περιγράψεις την t(x), αλλά και πάλι. Τι δουλεία έχει η γραμμική αλγέβρα στην κουβέντα μας; 

Γίνεσαι άδικος. Στο πρώτο μισό μου παρουσιάζεις ένα f(x) και στο άλλο μισό μου ορίζεις ποιοτικές μεταβλητές. Δεν είχε τίποτα το γραμμικό το μήνυμα μου και το πρώτο σου μέρος καταρίπεται για αλγεβρικό παρολογισμό.  

Το bitcoin έχει έξοδα και αν νομίζεις πως όχι, κάθε μήνα το ψίνω να σου δίνω 10Κ, αρκεί να μου δίνεις bitcoin αξίας 9Κ πίσω. Τα ρέστα κράτα τα, σε πάει; Προφανώς δεν μπορείς να μου υπολογίσεις το t και δεν μπορείς να διαψεύσεις ότι μήνυμα μου δεν ισχύει στο Τ+ν, ν για οποιοδήποτε ακέραιο. Σου λέω λοιπόν ότι t είναι 5ms. 

Και όσο αφορά το χιούμορ μου, από το να γίνω άδικος προτίμησα να γίνω κακός χιουμορίστας. Αι, και σε φορουμ, τσαμπουκάδες. Μόνο στον μήτσο και τον τάκη δεν ξέρουμε να αντιδράμε. 

57 λεπτά πριν, Choulio είπε

Γιατί διαχρονικά ο χρυσός είναι ένα υλικό υψηλής αξίας

Και τι δουλεία έχει το bitcoin με υλικό; :-) 

Δημοσ.

Ωραίες οι οικονομικές αναλύσεις που διάβασα από ορισμένους, αν και για μένα οι τυχεροί της φάσης είναι όσοι είχαν αγοράσει φουλ φτηνά πριν από 6-7 χρονακια

  • Sad 1
Δημοσ.

 

9 λεπτά πριν, ChownTuen είπε

Και τι δουλεία έχει το bitcoin με υλικό; :-) 

Καπως θα πρέπει να το παρουσιάζεις.Εκτός αν το κάνουν σαν τους πίνακες του ξάδερφου του Κατακουζηνου που στο βάθος αχνοφαίνονταν .........

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ChownTuen είπε

Για την στιγμή Τ δεν διαφωνώ με τους δικούς σου υπολογισμούς και εσύ δεν διαφωνείς μαζί μου ότι υπάρχει και το Τ+1, Τ+2 και είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς καν μου περιγράψεις την t(x), αλλά και πάλι. Τι δουλεία έχει η γραμμική αλγέβρα στην κουβέντα μας; 

Δεν διαφώνησα σε τίποτα μαζί σου εσύ απλά με κορόιδεψες και εγώ σου εξήγησα πως προκύπτει η μικρή διαφορά. 

 

το T δεν ειναι χρονική στιγμή ειναι οικονομικός όρος "sales velocity" και ειναι σταθερός και στις δύο περιπτώσεις γιατί μιλάμε για την ίδια αγορά (την πραγματική vs την θεωρητική με +69000 bitcoin) με άλλα λόγια ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς ειτε στην μια είτε στην άλλη περίπτωση δεν αλλάζει γιατί εξαρτάται απο τις συναλλαγές με αγαθά που γίνονται με τα bitcoin και όχι ιδιαίτερα απο τον συνολικό αριθμό τους και το λίγο που αλλάζει λόγω του ότι +69000 bitcoin (σε σύνολο 18 εκατομμυρίων + )θα κινηθούν ίσως και αυτά για αγορές αγαθών, ειναι υπέρ του ότι δεν θα προκύψει μεγάλη διαφορά γιατί θα συντελέσει στο να αυξήσει την αξία του bitcoin μεγαλύτερο T αντί να την μειώσει  

 

9 λεπτά πριν, ChownTuen είπε

Γίνεσαι άδικος. Στο πρώτο μισό μου παρουσιάζεις ένα f(x) και στο άλλο μισό μου ορίζεις ποιοτικές μεταβλητές. Δεν είχε τίποτα το γραμμικό το μήνυμα μου και το πρώτο σου μέρος καταρίπεται για αλγεβρικό παρολογισμό.  

 

Δεν είχα σκοπό να κάνω διάλεξη για το πως προκύπτουν όλες οι ισότητες καθώς και οι όροι απλά παρέθεσα έναν γενικό τύπο υπολογισμού της προσφοράς της ζήτησης και το πως συνδέονται για να βρεθεί η αξία. 

 

11 λεπτά πριν, ChownTuen είπε

Και όσο αφορά το χιούμορ μου, από το να γίνω άδικος προτίμησα να γίνω κακός χιουμορίστας. Αι, και σε φορουμ, τσαμπουκάδες. Μόνο στον μήτσο και τον τάκη δεν ξέρουμε να αντιδράμε. 

Δεν έχω καμία αρνητική προδιάθεση απέναντι σου ούτε έκανα τσαμπουκά απλά κατάλαβα ότι ίσως χρειάζεται να εξηγήσω παραπάνω γιατί ειπα αυτό που είπα αλλά όπως και να έχει υπήρχε καλύτερος τρόπος στο να φτάσουμε εκει απο το να λες πως λέω μπούρδες και όλα τα άλλα. Αλλά καλή καρδιά δεν χαλιέμαι εγώ με ποστ απο εμένα όλα εντάξει. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ChownTuen είπε

Και τι δουλεία έχει το bitcoin με υλικό; :-) 

Και τι ήθελες να χρησιμοποιήσουν για να το απεικονίσουν; Νούμερα; Ένα χρυσο νόμισμα με το σήμα του bitcoin πανω δινει το μήνυμα οτι προκειται για ενα νομισμα με σημαντικη αξια. Ποιο το περιεργο;

Δημοσ.
Στις 10/11/2020 στις 5:15 ΜΜ, Dr_Pepper είπε

Ναι αν αρέσει να είσαι έρμαιο κάποιων 5,10 πάμπλουτων ιδιωτών δεν σε νοιάζει το ότι η φούσκα μεγαλώνει όσο περισσότερα χρήματα τυπώνουν όποτε τους αρέσει και πάνε σε όποιους τους αρέσει (και έτσι ασκούν και πολιτική επιρροή)  πχ η ΕΚΤ δίνει λεφτά σε εταιρίες όπως την VW για να "ενισχύσει"την οικονομία (και καλά για να προσλάβουν κόσμο κτλ ) και εσύ δεν θα πάρεις τίποτα και επειδή ξέρουν ότι δεν θα πάρεις τίποτα και άρα δεν θα μπορείς να αγοράσεις παραπάνω αυτό που κάνουν είναι με αυτά τα τζάμπα σχεδόν λεφτά να αγοράζουν τις ίδιες τους τις μετοχές για να ανέβει η αξία τους και να βγάλουν χοντρά bonus τα μεγάλα στελέχη τους και έστω οι υφιστάμενοι εργάτες να παίρνουν το 3 το μακρύτερο τότε ναι δεν έχει διαφορά. 

Ναι και έχουν 0 έλεγχο επιρροή ή γνώση όσο αφορά τα εμπλεκόμενα άτομα στις συναλλαγές ή το αν γίνουν ή με το τι τρόπο θα γίνουν κτλ κτλ 

Αναγνωριστικό παίρνεις για να αγοράσεις με χρήματα απο κάποια εταιρία που έχει ήδη δικά της bitcoin και τα πουλάει σαν υπηρεσία και πάλι μετά δεν ξέρει τιποτα άλλο η εταιρία εκτός απο το πόσα πούλησε σε εσένα γιατί το κλειδί για το πορτοφόλι σου δεν ξέρει τι κινήσεις κάνει πέρα απο αυτό και τέλος δεν ειναι απαραίτητο να εμπλακεί εταιρία μπορείς να αγοράσεις απο ιδιώτη η να βγάλεις τα δικά σου και γενικά το να κάνεις πορτοφόλι μπορεί να γίνει ανώνυμα. 

Μπορεί να γελάνε τα τσιμέντα γιατί δεν έχουν ιδέα απο οικονομικά αν ρωτήσεις ένα οικονομολόγο δεν θα γελάσει όμως 

Διάκριση παραγωγής

Η παραγωγή, ανάλογα με τα στάδια της παραγωγής των αγαθών, διακρίνεται στην πρωτογενή, στην δευτερογενή και στην τριτογενή παραγωγή.
 

  • Η πρωτογενής παραγωγή αφορά αγαθά που προέρχονται κατευθείαν από τη φύση (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοπονία, θήρα, μεταλλεία). π.χ. κρέας, ψάρια, κ.λπ.
     
  • Η δευτερογενής παραγωγή αφορά αξιοποίηση αγαθών της πρωτογενούς παραγωγής, που χαρακτηρίζονται έτσι ως πρώτες ύλες στη μεταποίηση αυτών σε νέες μορφές αγαθών. Ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται και τον τρόπο που ακολουθείται για την μεταποίηση των πρώτων υλών, έχουμε τους κλάδους:
     
  • Xειροτεχνία (παραγωγή με μόνη τη χειρωνακτική εργασία)
    Bιοτεχνία (παραγωγή με χειρωνακτική εργασία βοηθούμενη από μηχανές) και
    Bιομηχανία (παραγωγή εξ ολοκλήρου από σύγχρονα μηχανήματα, χαρακτηριζόμενη μαζική παραγωγή, όπου και εφαρμόζονται διαρκώς νέα συστήματα ανάπτυξης.).
     
  • Η τριτογενής παραγωγή αναφέρεται σε παρεχόμενες υπηρεσίες - παροχή υπηρεσιών όπως είναι το εμπόριο, η υγεία, η εκπαίδευση, οι μεταφορές, ο τουρισμός, οι τράπεζες, οι επικοινωνίες, οι ασφάλειες, τα ελεύθερα επαγγέλματα κ.λπ., από τις δραστηριότητες των οποίων αυξάνεται η χρησιμότητα των παραγομένων αγαθών της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.  (τσέκ

Συντελεστές παραγωγής


Τα μέσα που συντελούν στη παραγωγική διαδικασία, δηλαδή οι παραγωγικοί πόροι, τα ονομάζουμε παραγωγικούς συντελεστές, και είναι οι εξής:

  • Εργασία: Η καταβολή ανθρώπινης προσπάθειας, σωματικής και πνευματικής, για την παραγωγή κάποιου προϊόντος . (<-- Πνευματική προσπάθεια η επινόηση και η λειτουργία του αλγορίθμου, σωματική προσπάθεια η συστηματική διαχείριση των mining υπολογιστών σου η διάφορες μεταφορές που κάνεις για να προσθέσεις η να αφαιρέσεις τέτοια συστήματα να τα εγκαταστήσεις να τα επιδιορθώσεις κτλ κτλ οπότε τσεκ και σε αυτός) 
     
  • Έδαφος (ή Γη ή Φύση): Όλα τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των αγαθών, π.χ. μια εδαφική έκταση που καλλιεργείται, ο αέρας που κινεί μια ανεμογεννήτρια, τα ορυκτά. (<----- τα minig rig σου πρέπει να εγκαταστήσουν κάπου σε ένα εργοστάσιο σε ένα διαμέρισμα κτλ νοικιάζεις αγοράζεις αυτόν τον χώρο πληρώνεις ρεύμα για να λειτουργούν τσεκ και σε αυτό )  
     
  • Κεφάλαιο: τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία για την παραγωγή άλλων προϊόντων. Είναι δηλαδή τα παραχθέντα μέσα παραγωγής, π.χ. μηχανήματα, εργαλεία, κτίρια. (<---για να βγάλεις bitcoin ή για να υπολογίσεις συνδιαλλαγές με αυτά χρειάζεται η αγορά μηχανημάτων επίσης τα εργοστάσια που θα στα πουλήσουν με την σειρά τους χρειάζονται μηχανήματα για να τα φτιάξουν καθώς και ανθρώπινο δυναμικό έδαφος κτλ κτλ - χρειάζεσαι  μίσθωση μηχανικών ή άλλων επαγγελματιών για την επιδιόρθωση και ρύθμιση τους καθώς και για την συντήρηση τους ακόμη και αν τα κάνεις εσύ ο ίδιος αυτά εισαι και εσύ ανθρώπινο κεφάλαιο και δεν έχει διαφορά η ώρα σου όταν εργάζεσαι πάνω σε αυτά μετράει ως έργο οπότε τσεκ και σε αυτό ) 

Και προπάντων ο αριθμός των bitcoins είναι άμεση συνάρτηση των απο πάνω όσοι παραπάνω παραγωγικοί συντελεστές εμπλακούν σε ποσότητα ή/και χρονική διάρκεια όσα περισσότερα αναλώσιμα καταναλωθούν ως απόρροια αυτού (πχ ηλεκτρικό ρεύμα που για να παραχθεί χρειάζεται εργάτες να δουλέψουν στις γεννήτριες να τις συντηρούν κτλ πάλι εργασία έδαφος και κεφάλαιο δηλαδή) ειναι άμεση συνάρτηση του πόσα bitcoin θα παραχθούν και με τι ταχύτητα θα γίνει αυτό! 

Το πόσα ευρώ θα εκτυπωθούν εξαρτάται κυρίως απο τα συμφέροντα και την διάθεση 5,10 ιδιωτών τραπεζιτών (συνήθως με όνοματα τύπου λεβί κοέν κτλ :P  /tinfoil off) και δεν έχει καμία  άλλη αξία πέρα απο αυτή που τους δίνεις εσύ βάσει της ψυχολογίας σου που σε κάνει να τα θέλεις και να τα δέχεσαι ως τρόπο συνδιαλλαγής. 


 

Ναι αλλά στην Ελλάδα συγκεκριμένα δεν θα βρεις πολλά ενδεικτικά 

https://bitcoin-realestate.com/property-search/?location=greece

Όσο για λιανεμπόριο και υπηρεσίες που δέχονται bitcoin στην Ελλάδα πάλι ενδεικτικά 

https://www.crypto-markets.gr/

Sorry, αλλά όλα αυττά θυμήζουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

ΔΕΝ ανταμείβω πρωτογενή, δευτερογενή,τριτογενή παραγωγή με bitcoin επειδή έχουν κάνει κάποια παραγωγή, αλλά ΑΠΑΣΧΟΛΩ πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα για να κάνω mine bitcoin, και να ανταμειφθώ με bitcoin.

Και όταν απασχολώ πόρους αποκλειστικά για να παράξω "χρήμα" και όχι για να αφήσω προστηθέμενη αξία στον μάταιο τούτο κόσμο, και με τον όρο προστηθέμενη αξία ενοώ κάτι που οφελεί το κοινονικό σύνολο καθ οποιοδήποτε τρόπο,  τότε απλά φουσκώνω τη φούσκα, η οποία νομοτελιακά θα σκάσει, χωρίς να έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα στην κοινωνία. Μερικοί καιροσκόποι ενδεχομένως να βγάλουν λεφτά χωρίς να παράξουν έργο, το συνολικό αποτύπωμα στον κόσμο θα είναι όμως πέρα για πέρα αρνητικό.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, dmans1 είπε

Sorry, αλλά όλα αυττά θυμήζουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

ΔΕΝ ανταμείβω πρωτογενή, δευτερογενή,τριτογενή παραγωγή με bitcoin επειδή έχουν κάνει κάποια παραγωγή, αλλά ΑΠΑΣΧΟΛΩ πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα για να κάνω mine bitcoin, και να ανταμειφθώ με bitcoin.

Και όταν απασχολώ πόρους αποκλειστικά για να παράξω "χρήμα" και όχι για να αφήσω προστηθέμενη αξία στον μάταιο τούτο κόσμο, και με τον όρο προστηθέμενη αξία ενοώ κάτι που οφελεί το κοινονικό σύνολο καθ οποιοδήποτε τρόπο,  τότε απλά φουσκώνω τη φούσκα, η οποία νομοτελιακά θα σκάσει, χωρίς να έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα στην κοινωνία. Μερικοί καιροσκόποι ενδεχομένως να βγάλουν λεφτά χωρίς να παράξουν έργο, το συνολικό αποτύπωμα στον κόσμο θα είναι όμως πέρα για πέρα αρνητικό.

καλά

Δημοσ.

παίζονται παιχνίδια για να ανεβώκατεβαίνει η τιμή και να κονομάνε τα λαμόγια

Δημοσ.

Σταματήστε να γράφετε πως τα χρήματα τα τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες και τα δίνουν όπου θέλουν κλπ ή πως η ΕΚΤ "έδωσε λεφτά" στη VW κλπ

Χρήμα = Χρέος (+τόκοι) και αυτό είναι που του δίνει αξία.

Τα κρυπτονομίσματα "χαλάνε την πιάτσα" γι'αυτό και ο πόλεμος. Είμαι περίεργος να δω πως θα στήσουν τα δικά τους crypto οι κεντρικοί τραπεζίτες, ένα από τα πλεονεκτήματα (αποκέντρωση) είναι χαμένο από χέρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσα και να κατάσχουν οι Αμερικάνικες αρχές και όσα και να πουλήσουν δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ακόμα και αν ο Τράμπ είναι ο Σατόσι Νακαμότο πάλι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Το 2021 θα είναι επικό για το Μπιτκοιν, καθώς το αγοράζει μανιακά η Wall Street εδώ και πολύ καιρό.

Η κατοχή Μπιτκοιν θα γίνει Φετίχ για τους πλούσιους όλου του κόσμου γιατί είναι μόλις 21 εκατ. όλα.

Επεξ/σία από giorgos2u
Δημοσ.
Στις 10/11/2020 στις 12:45 ΜΜ, tsarouc είπε

Κάποιος που γνωρίζει αν μπορεί να μου λύσει μια απορία.

Μπορεί κανείς που έχει bitcoin στην Ελλάδα να αγοράσει (΄ένα απλό υποθετικό παράδειγμα) μια  βίλα 500 εκατ/'ιων  και ένα buggati από Κηφισιά?

Θέλω να πω δέχονται τα Ελληνικά καταστήματα (και κυρίως αυτά που προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες και προϊόντα) να πληρωθούν σε ηλεκτρονικό νόμισμα?

 

Και να μη δέχονται, κανείς τα btc ευρώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...