mpiftekisxxx Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Το τελευταίο διάστημα έχω μπλέξει με το μηχανάκι μου σε σημείο που λέω να το πετάξω. Έχω μπλέξει και με @@ μάστορα και δε βγαίνει άκρη. Αυτό είναι το χειρότερο. Το μόνο που κάνω είναι να πληρώνω λεφτά για βλακείες και πάλι μηχανάκι να μην έχω. Αυτό που θέλω λοιπόν είναι να αποκτήσω κάποιες βασικές γνώσεις πάνω στα μηχανάκια. Μιλάμε για αερόψυκτο με καρμπυρατερ. Απλά πράγματα. Δε ζητάω να μπορώ να λύνω και να δένω το μηχανάκι απλά να μπορώ να βγάλω άκρη σε κάποιο θέμα ή στο περίπου να ξέρω που μπορεί να οφείλεται ένα πρόβλημα. Να φανταστείτε στην αρχή δεν είχα ιδέα. Είδα στο youtube videos και έμαθα να αλλάζω μόνος τα λάδια. Άλλαξα μόνος τη μπαταρία. Μετά έμαθα να βγάζω το φίλτρο αέρος, να το καθαρίζω και να το τοποθετώ. Να βγάζω το φανάρι και να αλλάζω λάμπες. Ξεβίδωσα να αλλάξω και το μπροστά γρανάζι. Θα ήθελα να μάθω να τεντώνω και την αλυσίδα. Από τα βασικά μπουζί δεν έχω αλλάξει κι αυτό επειδή δεν έχω το εργαλείο. Αλλά θα αγοράσω ένα να μπορώ να το αλλάζω. Έχω βρει στο νετ διάφορα video tutorials για πολλά θέματα, όχι μόνο για υπολογιστές αλλά από το πως να μιλάς σε μια συνέντευξη μέχρι πως να χειρίζεσαι το πολύμετρο ή το κολλητήρι. Γενικά έχω μάθει πολλά από το ιντερνετ. Έχω αλλάξει οθόνη σε λαπτοπ, έχω συναρμολογήσει υπολογιστή από το 0, χωρίς να μου δείξει κάποιος. Υπάρχει κάτι για βασικές γνώσεις πάνω στα μηχανάκια-κινητήρες; Κάποιο τυτοριαλ, ebook κάποιο κανάλι στο youtube, οτιδήποτε τέλοσπάντων Εργαλεία έχω, πολύμετρο έχω….μ αρέσει να ασχολούμαι και πιάνει το χέρι μου Την προηγούμενη φορά αναγκάστηκα να το πάω επειδή δεν έκανε επαφή ένα καλώδιο. Αν ήξερα κάποια πράγματα, που να κοιτάξω και τι να αποκλείσω, ίσως το έφτιαχνα και μόνος. Πάω να μου το φτιάξει και μου τα φτιάχνει μισά. 1 1
SakafliaC Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δε γνωρίζω που θα βρεις αυτό που ζητάς κατ αρχήν και επίσης πραγματικά μπράβο για το κουράγιο και την όρεξη σου να μάθεις τόσα πράγματα μόνος. Απλά ήθελα να ρωτήσω, μάστορα έχεις σκεφτεί ν αλλάξεις? Όσα και να μάθεις να κάνεις μόνος σου χρειάζεται και αυτός γι αυτό στο λέω. 1
visualizer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Αγόρασε το βιβλίο με τις οδηγίες για να κάνεις service στο μηχανάκι σου και δεν θα έχεις ανάγκη τον μηχανικό ..μόνο για δύσκολα μηχανικά θέματα .Αφού είναι αερόψυκτο πιθανοτατα μιλάμε για απλο μηχανάκι που δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία στο σέρβις . Όσο για το μπουζί μπορείς να το αλλάξεις και χωρίς το ειδικό εργαλείο.Απλα ένα κλειδί θες που να ταιριάζει . 1
Anastazio Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 20 minutes ago, visualizer said: Όσο για το μπουζί μπορείς να το αλλάξεις και χωρίς το ειδικό εργαλείο.Απλα ένα κλειδί θες που να ταιριάζει . Το 21 λογικά.
thant Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Θα βοηθούσε ενα τέτοιο βιβλίο; https://www.greekbooks.gr/moto-and-moto-1os-mihanologia-and-episkefes.html
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 https://haynes.com/en-gb/?gclid=CjwKCAiAtK79BRAIEiwA4OskBt9xy4WWYn_yz3iLBPSGwoe985ju_iwhrvB1uf7GpCMiNfKM5bObvBoCSjwQAvD_BwE
thanasisxask Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε https://haynes.com/en-gb/?gclid=CjwKCAiAtK79BRAIEiwA4OskBt9xy4WWYn_yz3iLBPSGwoe985ju_iwhrvB1uf7GpCMiNfKM5bObvBoCSjwQAvD_BwE Επειδή είχα πάρει κάποτε, δεν το θεωρώ και τόσο καλή επιλογή. Στο YouTube τα βλέπεις και μπορείς να κάνεις πολλές περισσότερες δουλειές και ποιο εξειδικευμενες.
visualizer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, thanasisxask είπε Επειδή είχα πάρει κάποτε, δεν το θεωρώ και τόσο καλή επιλογή. Στο YouTube τα βλέπεις και μπορείς να κάνεις πολλές περισσότερες δουλειές και ποιο εξειδικευμενες. Μια χαρα επιλογη ειναι , στο youtube τα βλεπεις αλλα δεν εισαι σιγουρος αν γινεται σωστα και ετσι μπορεις να προκαλεσεις ζημια. Παντα πρεπει να εχουμε ενα manual εξειδικευμενο για το μηχανακι-αυτοκινητο μας !! Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από visualizer 1
mpiftekisxxx Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 ωραία παιδιά ευχαριστώ. Είπαμε δε θέλω να τα κάνω όλα μόνος αλλά να έχω μια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει. Πιστεύω κάτι θα καταφέρω
NikosKallithea Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, mpiftekisxxx είπε ωραία παιδιά ευχαριστώ. Είπαμε δε θέλω να τα κάνω όλα μόνος αλλά να έχω μια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει. Πιστεύω κάτι θα καταφέρω Οπως εμαθες αυτα που εμαθες έτσι με τον χρόνο, αν ασχολείσαι, θα αποκτήσεις και άλλες γνωσεις και εμπειρίες. Οτι και να λεει το yt αν δεν πιασεις μονος σου το κλειδί να σφίξει μια βίδα δεν πρόκειται να μάθεις τίποτα
TRILOBYTER Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 17 αρη στρογγυλο κλειδι θες για να αλλαξεις μπουζι. Πες το προβλημα εχει το μηχανακι σου;
thanasisxask Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Στις 27/11/2020 στις 1:16 ΠΜ, TRILOBYTER είπε 17 αρη στρογγυλο κλειδι θες για να αλλαξεις μπουζι. Πες το προβλημα εχει το μηχανακι σου; Τα μπουζί ή θα είναι 16mm ή 21mm (και σπάνια 18mm)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα