Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τα Fiesta 2009-2012 δεν έχουν δείκτη θερμοκρασίας και αν ανάψει το λαμπάκι είναι αργά. 

Το δικο μου λοιπον Fiesta, ειναι μοντελο του 2009 και υπαρχει μεγαλη διακύμανση της θερμοκρασία από 75-105 βαθμούς. Το αυτοκινητο κανει περιπου 80 χλμ καθημερινα και η θερμοκρασια ανεβαινει μεχρι 100-105°C σε εθνικη οδο. Σε χαμηλη ταχυτητα και μεσα στη πολη ειναι γυρω στους 90°C.

Ερωτηση:

1. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Αν οχι, τι μπορει να φταιει? Δεν υπαρχει καποια διαρροη, τα λαδια ειναι πεντακαθαρα, το ψυκτικο υγρο επισης.

2. Μπορεί κάποιος που έχει το ίδιο αμάξι 2009-2015 να δει την θερμοκρασία κίνητρα σε real time μέσω του κρυφού μενού και να μου πει αν μένεις σταθερή στους 90 ή όχι; 

Πληροφορίες για το πως μπαίνουμε στο κρυφό μενού: https://www.fordownersclub.com/forums/topic/100004-ford-fiesta-mk7-secret-diagnostics-menu/

•  
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, vaggos2586 είπε

Στην εθνική έχει υψηλότερη θερμοκρασία απ'οτι μέσα στην πόλη...πώς γίνεται αυτό???

περίεργο , εγώ θα έλεγα ότι επειδή έχει σταθερές ταχύτητες και αέρας που χτυπάει το ψυγείο , χαμηλότερη θερμοκρασία

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mavrik είπε

Καλησπέρα,

Τα Fiesta 2009-2012 δεν έχουν δείκτη θερμοκρασίας και αν ανάψει το λαμπάκι είναι αργά. 

Το δικο μου λοιπον Fiesta, ειναι μοντελο του 2009 και υπαρχει μεγαλη διακύμανση της θερμοκρασία από 75-105 βαθμούς. Το αυτοκινητο κανει περιπου 80 χλμ καθημερινα και η θερμοκρασια ανεβαινει μεχρι 100-105°C σε εθνικη οδο. Σε χαμηλη ταχυτητα και μεσα στη πολη ειναι γυρω στους 90°C.

Ερωτηση:

1. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Αν οχι, τι μπορει να φταιει? Δεν υπαρχει καποια διαρροη, τα λαδια ειναι πεντακαθαρα, το ψυκτικο υγρο επισης.

2. Μπορεί κάποιος που έχει το ίδιο αμάξι 2009-2015 να δει την θερμοκρασία κίνητρα σε real time μέσω του κρυφού μενού και να μου πει αν μένεις σταθερή στους 90 ή όχι; 

Πληροφορίες για το πως μπαίνουμε στο κρυφό μενού: https://www.fordownersclub.com/forums/topic/100004-ford-fiesta-mk7-secret-diagnostics-menu/

•  
  •  

Στο σταμάτα ξεκίνα μέσα στήν πόλη , ειναι φυσιολογική η διακύμανση .

Σε πρώτη φάση θα κοίταζα στάθμη αντιψυκτικού , και εάν δεν εχει αλλαχτεί θα έκανα μια αλλαγή με καλής ποιότητας .

Έπειτα θα κοίταζα και το θερμοστάτη του .

Δημοσ.

αναποδα μας τα λεει ο φιλος. στην εθνικη πρεπει να εχει χαμηλοτερη θερμοκρασια απο την πολη. στην πολη ανεβαζει θερμοκρασια. τσεκαρε τις θερμοκρασιες σε ενα σωστο συνεργειο και οχι στον μαστρο μιχαλη της γειτονιας. 

Δημοσ.

Το είδες ότι είναι 105 ή έτσι το λες στο περίπου.Εάν σου ανεβάζει συχνά θερμοκρασίες στους 105 κάπου έχεις πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξεις. Δεν δικαιολογείται τόσο ψηλά. 90 με 95 δουλεύουν τα περισσότερα αυτοκίνητα και σπάνια να ξεπεράσουν τους 95.

Οι κύριες αιτίες είναι δύο. Κολλημένος θερμοστάτης αλλά τότε θα είχες συνεχώς υψηλές θερμοκρασίες και όχι πότε έτσι  πότε αλλιώς ή το πιο σοβαρό πρόβλημα στη φλάντζα κεφαλής. 

Να πας σε ένα καλό μάστορα να ρίξει μια ματιά.

Δημοσ.

@papoys1 κάνεις λάθος. Μην λες ότι θες...
Υπάρχουν αυτοκίνητα που δουλεύουν πάνω από 100 βαθμούς (π.χ. Zafira Β που δουλεύουν 105-115 βαθμούς).

Τις θερμοκρασίες τις βλέπεις με obd?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και απο κατω παραθετω τις δικες μου.

- Τις θερμοκρασιες τις βλεπω μεσω ενος κρυφου μενου που εχει το fiesta, ειναι ιδιες με o-bd. Σε πορεια με 80 χλμ βλεπω 75°C σταθερα, με 130 χλμ εχω δει μεχρι και 110°C. 

- Στην πολη με σταση σταματα ξεκινα και 1η, δευτερα βλεπω 90-95°C.

- Οταν βαζω air condition πεφτει η θερμοκρασια στους 90°C. 

- Αντιψυκτικο, αντλια νερου και καπακι θερμοστατη (οχι θερμοστατης) αλλαχθηκαν πριν κανα 2μηνο. 

Σε αλλο αμαξι που εχω, audi A3 (8L) η θερμοκρασια παλι απο κρυφο μενου ειναι σχεδον παντα 89-92°C . Ανεβαινει μονο σε κινηση μεσα στην πολη. Αν εχει καποιος fiesta καλο θα ειναι να μας πει τι θερμοκρασιες βλεπει...

Επεξ/σία από mavrik
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mavrik είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και απο κατω παραθετω τις δικες μου.

- Τις θερμοκρασιες τις βλεπω μεσω ενος κρυφου μενου που εχει το fiesta, ειναι ιδιες με o-bd. Σε πορεια με 80 χλμ βλεπω 75°C σταθερα, με 130 χλμ εχω δει μεχρι και 110°C. 

- Στην πολη με σταση σταματα ξεκινα και 1η, δευτερα βλεπω 90-95°C.

- Οταν βαζω air condition πεφτει η θερμοκρασια στους 90°C. 

- Αντιψυκτικο, αντλια νερου και καπακι θερμοστατη (οχι θερμοστατης) αλλαχθηκαν πριν κανα 2μηνο. 

Σε αλλο αμαξι που εχω, audi A3 (8L) η θερμοκρασια παλι απο κρυφο μενου ειναι σχεδον παντα 89-92°C . Ανεβαινει μονο σε κινηση μεσα στην πολη. Αν εχει καποιος fiesta καλο θα ειναι να μας πει τι θερμοκρασιες βλεπει...

Δεν βλέπω πρόβλημα.Σε προβληματίζει κάποια;Πχ ίσως να είναι λίγο υψηλη η 110° στα 130χλμ/ωρα αλλά δεν μας λες και τι εξωτερική θερμοκρασία είχες .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν βλέπω πρόβλημα.Σε προβληματίζει κάποια;Πχ ίσως να είναι λίγο υψηλη η 110° στα 130χλμ/ωρα αλλά δεν μας λες και τι εξωτερική θερμοκρασία είχες .

Σωστη παρατηρηση, εξωτερικη θερμοκρασια 5°C. Μενω Βιεννη..

Μου αναψε λαμπακι υπερθερμανσης στιγμιαια πριν καμια εβδομαδα και απο τοτε ειμαι στο ψαξιμο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mavrik είπε

Σωστη παρατηρηση, εξωτερικη θερμοκρασια 5°C. Μενω Βιεννη..

Μου αναψε λαμπακι υπερθερμανσης στιγμιαια πριν καμια εβδομαδα και απο τοτε ειμαι στο ψαξιμο. 

Τότε ναι ,δεν το λες και φυσιολογικό.Εχεις πλύνει εξωτερικά το ψυγείο;Μπας και έχει μαζεψει βρωμιά ;Επίσης ίσως και ενα εσωτερικό καθάρισμα του συστήματος να βοηθούσε.Τα είχες μετρήσει και πριν τις αλλαγές που έκανες;Λάδια είσαι οκ;Εξαέρωση;

Το ότι είσαι Βιέννη το γραφει στο προφίλ σου αλλά ούτε που το προσεξα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τότε ναι ,δεν το λες και φυσιολογικό.Εχεις πλύνει εξωτερικά το ψυγείο;Μπας και έχει μαζεψει βρωμιά ;Επίσης ίσως και ενα εσωτερικό καθάρισμα του συστήματος να βοηθούσε.Τα είχες μετρήσει και πριν τις αλλαγές που έκανες;Λάδια είσαι οκ;Εξαέρωση;

Το ότι είσαι Βιέννη το γραφει στο προφίλ σου αλλά ούτε που το προσεξα.

Οχι, δεν εχει γινει καθαρισμος ψυγειου. Ουτε εξωτερικος ουτε εσωτερικος. 

Λαδια ειναι οκ, ειναι καθαρα και εκει που πρεπει. Εξαερωση λογικα θα εγινε στην αλλαγη της αντλιας και του ψυκτικου υγρου.

Δημοσ.

Μου έστειλες μήνυμα και δεν απαντησα διότι δεν ήξερα πως να μπω στο κρυφό μενού. Θα το δω και θα σου πω. 

Δική μου παρατήρηση, όταν οδηγώ στην πόλη το ventilator λειτουργεί πιο συχνά, επομένως θα περίμενα και χαμηλότερη θερμοκρασία. Στην εθνική σπάνια το ακούω να γουργουράει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...