GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, σύντομα θα αναβαθμίσω το pc μου και θα πουλήσω την μητρική, την cpu και τις ram. Πέρα από Memtest που θα κάνω στις ram, θα χρειαστεί κάτι άλλο? Εσείς τι θα ζητούσατε άλλο να μάθετε? Πριν λίγο καιρό ρωτούσα αν μπορώ να κάνω stress test για να δω αν το pc είναι 100% οκ. Οι συμφουρήτες μου είπαν πως το καλύτερο είναι να το αποφύγω καθώς τα stress test είναι πολύ βαριά και μπορεί να προκληθεί κάποιο θέμα. Οπότε το απέφυγα, ούτως ή άλλως το pc μέχρι σήμερα μια χαρά τα πάει. Τα κομάτια: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 καρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R) Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Sakiz105 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα σας, σύντομα θα αναβαθμίσω το pc μου και θα πουλήσω την μητρική, την cpu και τις ram. Πέρα από Memtest που θα κάνω στις ram, θα χρειαστεί κάτι άλλο? Εσείς τι θα ζητούσατε άλλο να μάθετε? Πριν λίγο καιρό ρωτούσα αν μπορώ να κάνω stress test για να δω αν το pc είναι 100% οκ. Οι συμφουρήτες μου είπαν πως το καλύτερο είναι να το αποφύγω καθώς τα stress test είναι πολύ βαριά και μπορεί να προκληθεί κάποιο θέμα. Οπότε το απέφυγα, ούτως ή άλλως το pc μέχρι σήμερα μια χαρά τα πάει. Τα κομάτια: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 καρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R) ειλικρινά? Σε κλειδωμένο cpu απλά θα ζητούσα φώτο από την μητρική (για φουσκωμένους πυκνωτές κτλ) και να τρέξει 7 λεπτά το prime95 small fft live. Αν το ξεκινούσε και 60 δεύτερα να το άφηνε θα του έλεγα κλείστο μετά. Οι μνήμες έχουν εγγύηση εφόρου ζωής αν έχεις την απόδειξη. Τώρα για έξτρα για να μην σου πει τίποτα μετά έλενξε όλα τα ram slots, sata ports, usb ports κτλ. 1
benign Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Κατεβαστε αυτο το προγραμμα που ειναι επισημο της intel, παρομοιο με το prime 95, τρεξτε το τεστ και αν σας βγαλει pass,καντε ενα screenshot με το snipping tool του windows 10 και δειξτε το στον υποψηφιο αγοραστη. https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005567/processors.html 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Να ρωτήσω τα εξής: Το μόνο που θέλω να σιγουρέψω είναι αν είστε σίγουροι πως τα προγράμματα αυτά δεν θα μου προκαλέσουν ζημιά στο hardware. Μιλάμε για μηχάνημα 5ετίας χωρίς προβλήματα και δεν θέλω να του κάνω να βγάλει θέματα. Ψάχνω για ελαφρια τεστ(Αν και από τι είχα ψάξει μόνο με βαριά τεστ γίνεται σωστά η δουλειά 😕). Επίσης τα sata ports πως τα ελέγχουμε? Υπάρχει κατι σαν το memtest? Κάτι τελευταίο, την gpu που έχω τώρα δεν θα την αλλάξω [MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC)], καθώς η αναβάθμιση γίνεται μόνο γιατί η πτυχιακή μου είναι πολύ βαριά, και χρησιμοποιεί ελάχιστα την gpu(δεν μπορώ να το αλλάξω στο να αξιοποιώ την κάρτα γραφικών, το έχω ψάξει). Μέσα στην εβδομάδα μου κάηκε η hdmi θύρα από την gpu, μια χαρά είναι η gpu ευτυχώς, απλά τώρα δεν έχει hdmi, έχει τα dvi και vga τα οποία τα χρησιμοποιώ και τα 2 καθώς έχω συνδέσει 2 οθόνες. Με αυτά τα τεστ υπάρχει περίπτωση να ζορίσω την κάρτα γραφικών μου? Απλά δεν θέλω να υπερβώ τα όριά της γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό θα αντέξει, εφόσον κάηκε η μια θύρα (δεν έχει θέμα η gpu, ούτε κολλάει, απλά έβγαλε το θέμα με το hdmi). (Έχω την απόδειξη από τις ram, το κουτί δεν έχω 😒)
Coppermine Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 36 ώρες δοκιμή η gpu με furmark 72 ώρες memtest 1 μήνα prime για την cpu....... Εννοείται όλα αυτά παρουσία του υποψήφιου αγοραστή και ΠΑΝΤΑ έχει το δικαίωμα να μην αγοράσει τίποτέ οπότε επανάληψη της ανωτέρω διαδικασίας όσες φορές χρειαστεί....... Φυσικά 60 μέρες νηστεία και προσευχή..... Και οπωσδήποτε ο υποψήφιος αγοραστής θα είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου, και θα εκτιμήσει την προσπάθεια σου χωρίς να θελήσει είτε να κόψει από την τιμή η να σου φορτώσει κάποια δική του μαλακία...... Στα σοβαρά ΤΩΡΑ είναι απίθανα αυτά που γράφεις και ρωτάς και no offence βγάζουν μια παιδικότητα και μπορεί να είσαι καλοπροαίρετος μέχρι ........αλλά επειδή περισσότερες πιθανότητες έχεις να σε δουλέψει κάποιος ψιλό γαζι απλά -Κανόνισε με τον υποψήφιο αγοραστή έναν χώρο για δοκιμή (ΕΑΝ) το επιθυμεί φυσικά, απέφυγε την οικία σου (επιλογή δική σου προφανώς κρίνεις) και κάνεις μια τυπική δοκιμή του τέταρτου σε πληρώνει, για δική σου ασφάλεια βιντεοσκοπείς την δοκιμή και τέλος, έκανε την αγορά (πήρε τον παπά) και απο εκεί και πέρα θέμα δικό του Στην αντίθετη περίπτωση με τον δικό σου τρόπο ξέχασες να λάβεις την παράμετρο -Να χαλάσει το hardware που του πούλησες από δική του μαλακία και να σου ζητάει πίσω χρήματα για να μετριάσει την ζημιά -Να σου πει ψέματα οτι δεν δουλεύει για να σου αποσπάσει χρήματα Και επίσης υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες όπως να χαλάσει κάτι λίγες μέρες μετά που το πούλησες, είτε να έχει ένα σπίτι με τόσο κακή ηλεκτολογική εγκατάσταση όπου να του βγει off to hardware επίσης, είτε να είναι άσχετος και μαλάκας ( ο χειρότερος συνδιασμός) Κατοχύρωση 100% στα μεταχειρισμένα ΔΕΝ υπάρχει, απλά ο πωλητής πάντα βρίσκεται σε θέση ισχύος σε σχέση με τον αγοραστή από εκεί και πέρα και για τους δύο υπάρχει ένα αποδεκτό ρίσκο, τώρα αν δεν μπορείς με αυτούς τους όρους που φυσικά δεν τους ορίζεις αποκλειστικά εσύ εφ όσον εμπλέκονται 2 τουλάχιστον άνθρωποι τότε αν αυτή η κατάσταση είναι ψυχοφθόρα για εσένα απλά μην βάλεις ποτέ αγγελία 1
Sakiz105 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 @Coppermine ξέχασες και τον παράγοντα ΕΛΤΑ. Εγώ προσωπικά αρνούμαι να μου στείλουν με ΕΛΤΑ, ωστόσο μερικοί δεν τους πειράζει να το στείλεις με ΕΛΤΑ. Φάση παραγγελία από το xtr.gr κατάφεραν και στράβωσαν 70 ευρώ μεταλλική μπάρα.... 2
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εφόσον το pc τρέχει χωρίς θέματα, θα το αφήσω ως έχει. Μια καλή ιδέα που μου δώσες είναι να κάνω καταγραφικό οθόνης. Οπότε θα το κάνω έτσι 🙂 Τα parts θα βγουν από το κουτί σε 2-3 βδομάδες. Μετά δεν θα μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος. Επί ευκαιρίας να πω πως τόσα χρόνια το είχα σε ups. Ακόμα καλύτερη προστασία και λογικά δύσκολα να χαλάσει σύντομα προς απάντηση σε αυτό που είπες ή και μακροχρόνια ή αν δεν κάνει πατάτα ο αγοραστής. Επίσης δεν δείχνω παιδικότητα με αυτά που λέω (κατάλαβα πως το λες, δεν το λέω αντιδραστικά 😉), ίσα ίσα ξέρω ότι έχω καλό μηχάνημα και δεν φοβάμαι να το δείξω. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ρίσκο τα μεταχειρισμένα, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να φοβόμαστε την διαδικασία. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα