mastoras007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Θέλω να στήσω έναν απλό σέρβερ σε ένα δίκτυο για διαμοιρασμό αρχείων. Δεν θέλω τρέλα πράγματα από hardware ένα απλό pc. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα πως γίνονται αυτά τα συστήματα τύπου Raid. Το σύστημα θα έχει Windows 10 Θα έχει συνολικά 8 δίσκους με Windows και αρχεία.. Αυτό που θέλω είναι μια υποτυπώδη ασφάλεια αν χαλάσει κάποιος δίσκος να τον αλλάξω πριν χάσω αρχεία κτλ. Σίγουρα με ενδιαφέρει και η ταχύτητα του δικτύου. Σκέφτομαι για το Raid1 αλλά είμαι και λίγο άσχετος επί του θέματος.. Είναι εύκολο να γίνει??
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Θα εχεις raid controller ή θα κανεις software raid;; Αν θες τη γνωμη μου θα κανεις ενα raid5 με 6+1 δισκους και εναν spare δισκο (συνολο 8 δισκους) Ακομα καλυτερα θα βαλεις τα windows σε ενα raid1 με δυο δισκους και μετα με τους υπολοιπους 6 θα κανεις ενα raid5 4+1 δισκους και εναν spare. Ετσι η εγκατασταση των windows θα ειναι ανεξαρτητη απο τα αρχεια.
mastoras007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Talepwros είπε Θα εχεις raid controller ή θα κανεις software raid;; Αν θες τη γνωμη μου θα κανεις ενα raid5 με 6+1 δισκους και εναν spare δισκο (συνολο 8 δισκους) Ακομα καλυτερα θα βαλεις τα windows σε ενα raid1 με δυο δισκους και μετα με τους υπολοιπους 6 θα κανεις ενα raid5 4+1 δισκους και εναν spare. Ετσι η εγκατασταση των windows θα ειναι ανεξαρτητη απο τα αρχεια. Πραγματικά δεν έχω ιδέα από αυτά... Θέλω να κάνω ότι ποιο απλό γίνεται... Με μπέρδεψες
zx1234r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, mastoras007 είπε Πραγματικά δεν έχω ιδέα από αυτά... Θέλω να κάνω ότι ποιο απλό γίνεται... Με μπέρδεψες Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να προσλάβεις έναν ειδικό που θα στο φτιάξει γρήγορα και σωστά. Από το να ψάχνεις γύρω γύρω σκόρπιες πληροφορίες.
asmilon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Καλυτερα επελεξε μια ετοιμη λυση στυλ Synology, βαλε πανω τους δισκους που θελεις και ασε το να κανει αυτο την διαχειριση για εσενα.
mastoras007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Σε 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να προσλάβεις έναν ειδικό που θα στο φτιάξει γρήγορα και σωστά. Από το να ψάχνεις γύρω γύρω σκόρπιες πληροφορίες. Δυστυχώς η ευτυχώς πρέπει η να το κάνω ο ίδιος γιατί μετέπειτα θα το διαχειρίζομαι πάλι εγώ. Ακόμα και κάποιος να μου το στήσει δηλαδή πρέπει να μάθω να το δουλεύω εγώ. Μπορώ να κάνω δοκιμές μέχρι να το στήσω.
mastoras007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Υπάρχει κάποιος γνώστης να μου κάνει μαθήματα επι πληρωμή? μεσω skype Εβαλα και αγγελία
mastoras007 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέ κάποια βιντεάκια που ειδα πάντος δέν φαινετε τόσο δύσκολο. Σε windows 10 δηλαδή ενα δεξί κλίκ πάτας στην διαχείριση δίσκων και το κάνεις.. Δεν βλέπω κάποια δυσκολία δηλαδή Ξανα λέω δέν θέλω τρελά πράγματα απλά μια υποτυπώδη διασφάλιση των αρχείων σε περίπτωση που κάποιος σκληρός χαλάσει μέχρι να τον αλλάξω.. ο σερβερ που θα στήσω ενα απλό pc είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα