Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς όπως είπα και πιο πάνω δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια θερμοκρασία σώματος.

Κατά δεύτερον, ακόμα και στον ίδιο άνθρωπο η θερμοκρασία μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας για πολλούς λόγους.

Είτε επειδή μπορεί να ασκήθηκε, να έκανε ντους, επειδή κοιμόταν ή έκανε δουλειές στο σπίτι.

Ακόμα και η ώρα παίζει ρόλο, το πρωί συνήθως η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη απ' ότι αργά το απόγευμα.

Τέλος, η συνήθης θερμοκρασία σώματος είναι 36.5°C-37.5°C, αν και νέες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει πτωτική τάση.

Το δογματικό 36.6°C που περνάει ακόμα από γενιά σε γενιά προέρχεται απ' το 1868.

Οπότε οι 37.1°C δεν είναι δέκατα ούτε πυρετός. Και τέλος πάντων αυτό δε θα στο πει κανένα θερμόμετρο.

Πυρετός θεωρείται από 38°C και πάνω.

Δημοσ.

Να έχετε υπόψιν σας, πως ΟΛΑ τα θερμόμετρα υπέρυθρων δεν μετρούν τη θερμοκρασία του ΣΗΜΕΙΟΥ που στοχεύεις με το laser, αλλά ένα ΚΥΚΛΟ γύρω από αυτό, ο οποίος μεγαλώνει καθώς απομακρύνεσαι από το στόχο. Τα πιο καλά τέτοια θερμόμετρα, αποτυπώνουν τον κύκλο πάνω στο στόχο, αλλά σχεδόν όλα έχουν ένα σχεδιάγραμμα που δείχνουν τη διάμετρο του κύκλου σε σχέση με την απόσταση. Η πιο σίγουρη μέτρηση είναι αυτή που θα ληφθεί σχεδόν σε ΕΠΑΦΗ με τον στόχο.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε ήδη, προσοχή στα αντικείμενα που έχουν ανακλαστική επιφάνεια, δίνουν λάθος μετρήσεις. Εάν θέλουμε να μετρήσουμε τη θερμοκρασία σε μια επιφάνεια inox για παράδειγμα, μπορούμε να κολλήσουμε πάνω της μια χαρτοταινία.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παρηγγειλα κι εγω ενα τετοιο θερμομετρο.

Ειναι πιο αξιοπιστα απο αλλα του υδραργυρου/ηλεκτρονικα με επαφη;

Απορια: ειναι μονο για το σωμα, ή μπορω πχ να μετρησω και την κατσαρολα που βραζει;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για μερες ψαχνω να βρω, γιατι υπαρχει αποκλιση οταν μετρω την ιδια ωρα, και με κλασικο θερμομετρο υδραργυρου. Οπως θα φανταστηκατε, το υδραργυρου δειχνει οτι εχεις πυρετο, ενω των υπερυθρων οχι!!!

Η μονη λυση που βρηκα μονος μου, ειναι σχεδον να ακουμπας το μετωπο.

Επισης, μικροαποκλισεις υπαρχουν, αν κανεις μετρηση, με κεντρο μετωπου, ή κροταφους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Οπως θα φανταστηκατε, το υδραργυρου δειχνει οτι εχεις πυρετο, ενω των υπερυθρων οχι!!!

Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες, με αριθμούς για την κάθε περίπτωση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες, με αριθμούς για την κάθε περίπτωση.

Θα γινω εγω.
Εχουμε 2 θερμομετρα υδραργυρου και τα φυλαμε σαν τα ματια μας.
Στις πιο πολλες περιπτωσεις που καποιος σπιτι δεν νιωθει καλα το υδραργυρου θα δειξει θερμοκρασια (πχ 37,3) ή και πυρετο (38) ενω τα "συγχρονα" θερμομετρα το καθε ενα θα δειξει τα δικα του. Πχ για το 37,3 του υδραργυρου που οσες φορες το βαλεις θα δεις τοσο. Στα αλλα θα δεις '36,8' ,  '36,9' και γενικα βλεπεις καθε φορα αλλη τιμη με αποτελεσμα μην εισαι πλεον σιγουρος ποια ειναι η θερμοκρασια σου.
Και το αναποδο, αρκετες φορες εχω παει να μπω σε κλειστο χωρο, με μετρησαν με υπερθυθρες και με εβγαλαν με πυρετο και εκατσα 10 λεπτα στην ακρη και σε επομενη μετρηση ειχα 36,6.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι μιας και σήμερα πήγα στην παιδίατρο γιατί είχε πυρετό ο μικρός, μην τα πολυλογώ, του βάζει ένα ψηφιακό μασχάλης στην αρχή, δείχνει 36.6°C (OK, μπορεί να μην έκατσε καλά στο σημείο), βγάζω εγώ το υπερύθρων, με το που το βλέπει μου λέει «αυτό είναι αντελώς άχρηστο».

Μετράω με το υπερύθρων, 37.4°C.

Του βάζει υδραργύρου, 37.4°C.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τι παει να πει αυτο.Συμπτωση αν ξαναμετραγες καπακι θα εδειχνε καθε φορα και αλλο ειδηκα αν ειναι ιδρωμένο η κοκκινο το δερμα απο τον πυρετο.Και επειδη εχω και εγω μικρο χρησιμοποιώ ενα υδραργυρου γιατι η ακριβεια μετραει.Για χρήση σε εμενα 5πανω 5κατω δεν αλλαζει κατι όπως σωστα ειπες.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/12/2022 στις 9:05 ΜΜ, phanispal είπε

Επανέρχομαι μιας και σήμερα πήγα στην παιδίατρο γιατί είχε πυρετό ο μικρός, μην τα πολυλογώ, του βάζει ένα ψηφιακό μασχάλης στην αρχή, δείχνει 36.6°C (OK, μπορεί να μην έκατσε καλά στο σημείο), βγάζω εγώ το υπερύθρων, με το που το βλέπει μου λέει «αυτό είναι αντελώς άχρηστο».

Των υπερύθρων δεν είναι ακριβή, δυστυχώς γιατί είναι ευκολία ειδικά για τα μικρά παιδιά που δεν μπορείς να τα κρατάς πέντε και δέκα λεπτά ακίνητα. Αλλά σου δίνουν μια τάξη μεγέθους. Τώρα βέβαια το εάν είναι 40 ή 39.5 παίζει ρόλο αλλά το παιδί που εχει πυρετό και το υπερύθρων δείχνει ως δεν έχει, αυτό το καταλαβαίνεις. Επίσης, πολλές φορές τα θερμόμετρα των υπερύθρων πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν τα βγάλεις από του ντουλάπι και αρχίζεις και μετράς, τότε δεν θα πάρεις σωστή μέτρηση. Λόγω των μικρών, χρησιμοποιώ των υπερύθρων, βγάζουν νόημα οι μετρήσεις του εάν ξέρεις που να μετρήσεις. 

Δημοσ.
Στις 22/12/2022 στις 10:05 ΜΜ, phanispal είπε

Ενδιαφέρον ότι έδειξαν ίδια θερμοκρασία. Είχα αγοράσει ένα θερμόμετρο υπερύθρων. Για να μπορώ να πω ότι μετράει αξιόπιστα σε άνθρωπο, μόνο αν το πλησιάσω προς το στόμα μου με το στόμα ανοιχτό και ρίξω με την δέσμη μέσα, αν το βάλω σε κούτελο η δέρμα βγάζει κάτι 34 35αρια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...