The_Judas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Εχει αγοράσει κανείς τέτοιο θερμόμετρο από κάποιο κινέζικο site; Υπάρχει κάποιο που να αξίζει;
Jason13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 https://www.skroutz.gr/s/22823236/Jumper-Medical-JPD-FR202-Θερμόμετρο-Ανέπαφης-Μέτρησης-Υπερύθρων-Γκρι.html δοκιμασμενο
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Έχω ένα της Stanley. Όσο πιο μακριά από τον στόχο τόσο μεγαλύτερη απόκλιση, το ίδιο και αν κουνάς τον στόχο. Να αποφεύγεις επιφάνειες που αντανακλούν και καθρεπτιζουν τις υπέρυθρες ακτίνες. Πχ επινικελωμενα μεταλλικά αντικειμενα, οπως και υγρά.
agnostos13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 https://www.skroutz.gr/s/23204620/Hti-Instrument-Body-Infrared-Thermometer-HT-820D.html?from=catspan Αυτό το έχει δοκιμάσει κανείς;
Salvation81 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δεν ειναι αρκετα αξιοπιστα, τα κλασσικα ειναι τα καλυτερα.
phanispal Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Αν όταν λες κλασικά εννοείς τα υδραργύρου, αυτά (υποτίθεται ότι) έχουν απαγορευτεί και δεν τα βρίσκεις τόσο εύκολα.
The_Judas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω ένα υδραργύρου και το φυλάω πολύ προσεκτικά μην σπάσει Τα ψηφιακά που έχω δοκιμάσει δίνουν ενδείξεις αλλα αντι άλλον, ακόμη και οι καλές μάρκες (omron, microlife). 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε https://www.skroutz.gr/s/23204620/Hti-Instrument-Body-Infrared-Thermometer-HT-820D.html?from=catspan Αυτό το έχει δοκιμάσει κανείς; αυτό υπάρχει σε αρκετά κινέζικα site με 9 ευρώ περίπου. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από The_Judas
agnostos13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εχω ένα υδραργύρου και το φυλάω πολύ προσεκτικά μην σπάσει Τα ψηφιακά που έχω δοκιμάσει δίνουν ενδείξεις αλλα αντι άλλον, ακόμη και οι καλές μάρκες (omron, microlife). αυτό υπάρχει σε αρκετά κινέζικα site με 9 ευρώ περίπου. Επειδή έχει (αναλογικά) καλά σχόλια για μετρήσεις, απλά αναφέρουν οτι είναι ψευτοκατασκευή. Με 9 ευρώ έχει αντίστοιχα no-name, τώρα αν είναι το ίδιο με το hti ή παρόμοιο δεν το γνωρίζω. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από agnostos13
phanispal Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Εκεί που έχω καταλήξει εγώ, είναι ότι ούτως ή άλλως δε χρειαζόμαστε ακρίβεια δεκαδικού, οπότε και τα ψηφιακά κάνουν τη δουλειά. Εξάλλου μπορείς να πάρεις π.χ. 3 μετρήσεις και να κρατήσεις ένα μέσο όρο. Εγώ έχω αυτό:https://www.skroutz.gr/s/3747853/Microlife-NC-150.html και θεωρώ πως με καλύπτει. Τραγικό θα ήταν να δείχνουν ότι δεν έχεις πυρετό ενώ αισθάνεσαι ότι ψοφολογάς και το αντίστροφο. Τώρα αν χάνουν έως μισό βαθμό, προσωπικά δε μου λέει κάτι για περιστασιακή χρήση. Ή μήπως τα υδραργύρου τα εμπιστευόμαστε στο 100%; Θελω να πω, δοκίμασε κανείς να μετρηθεί π.χ. με 5 υδραργύρου και έδειξαν και τα 5 ακριβώς το ίδιο;
The_Judas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 € 8,92 79%OFF | ELERA Digital Thermometer Forehead Ear Non-Contact Body Termometro Infrared LCD Adult Body Fever IR Children Thermometer https://a.aliexpress.com/_mtGKyNr τελικά πήρα αυτο το θερμόμετρο. το παρέλαβα σχετικά γρήγορα σε 20 μέρες, αξίζει με το παραπάνω! είναι θερμόμετρο μετώπου και αυτιού ταυτόχρονα.
AgiosEfraim Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Στις 10/11/2020 στις 3:10 ΜΜ, phanispal είπε Εκεί που έχω καταλήξει εγώ, είναι ότι ούτως ή άλλως δε χρειαζόμαστε ακρίβεια δεκαδικού, οπότε και τα ψηφιακά κάνουν τη δουλειά. Εξάλλου μπορείς να πάρεις π.χ. 3 μετρήσεις και να κρατήσεις ένα μέσο όρο. Εγώ έχω αυτό:https://www.skroutz.gr/s/3747853/Microlife-NC-150.html και θεωρώ πως με καλύπτει. Τραγικό θα ήταν να δείχνουν ότι δεν έχεις πυρετό ενώ αισθάνεσαι ότι ψοφολογάς και το αντίστροφο. Τώρα αν χάνουν έως μισό βαθμό, προσωπικά δε μου λέει κάτι για περιστασιακή χρήση. Ή μήπως τα υδραργύρου τα εμπιστευόμαστε στο 100%; Θελω να πω, δοκίμασε κανείς να μετρηθεί π.χ. με 5 υδραργύρου και έδειξαν και τα 5 ακριβώς το ίδιο; Δηλαδη 37,1 και 36,6 ειναι το ιδιο για σενα; Ολα τα ηλεκτρονικα που εχουμε (φτηνα) δειχνουν αλλα αντι αλλων. Εχουμε 2 με υδραργυρο και τα φιλαμε σαν τα ματια μας. 1
phanispal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Οι 37.1°C εσένα τι σου λένε δηλαδή; Και ποιος σου είπε ότι για ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ η φυσιολογική θερμοκρασία είναι 36.6°C χωρίς καμία απόκλιση; Εσύ ξέρεις ποια είναι η φυσιολογική σου θερμοκρασία; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Βάζουμε τα φτηνά στο ποπουδακι μας, αφαιρούμε 0,4 και έχουμε την πραγματική μας θερμοκρασία. Εγγυημένα πράματα. Για να δείτε τι τραβάνε τα μωρά 😁
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, phanispal είπε Οι 37.1°C εσένα τι σου λένε δηλαδή; Και ποιος σου είπε ότι για ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ η φυσιολογική θερμοκρασία είναι 36.6°C χωρίς καμία απόκλιση; Εσύ ξέρεις ποια είναι η φυσιολογική σου θερμοκρασία; Ο μισός βαθμός Κελσίου είναι σημαντική απόκλιση, το πότε μπορεί να θεωρηθεί σημαντική εξαρτάται από την θερμοκρασία που θα έχεις λόγω πυρετού, το να λέει πχ 37.5 ενώ έχεις 38, η 38.5 αντί 39 κοκ, είναι μεγέθη που παίζουν ρόλο για την κρίση/απόφαση/διάγνωση ενός γιατρού όταν εκδηλώσεις πυρετό για οποιονδήποτε λόγο. Με τα υδραργύρου έχω μετρηθεί, η απόκλιση τους εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που θα τα κρατήσεις μέσα σου, την δύναμη με την οποία σφίγγεις το χέρι σου όταν τοποθετήσεις το θερμόμετρο στην μασχάλη και την αρχική θερμοκρασία πριν το χρησιμοποιήσεις δηλαδή πόσο καλά το τιναξες με το χέρι, αν έλεγε πχ 35.2 αντί 35.0 πριν το βάλεις δημιουργεί απόκλιση. Με τα ψηφιακά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά δεν νομίζω να μην υπάρχουν καλές μάρκες που να δίνουν σχετικά αξιόπιστες τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα