Τέρης Α. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 1,7 Υπ' όψιν όμως ότι έχω και κάρτα γραφικών, οπότε δεν χάνω από τη ραμ. 1
mphxths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Από περιέργεια ποσο ram τρέχει το λαπτοπ σου την ώρα που δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα? Ειναι πολυ σχετικο αυτο που ρωτας. Καθαρη εγκατασταση windows 10 με το καλημερα τρωει περιπου 1-1.2γιγα. Συν/πλην κατι mbytes για την καρτα γραφικων αναλογως αν μιλαμε για ενσωματωμενη ή οχι. Απο κει και περα η εγκατασταση δεν προκειται να μεινει ετσι , "καθαρη" δηλ. Θα μπουν πολλα προγραμματα ( ανα περιπτωση παντα) που θα βαλουν services/υποπρογραμματα που θα εκκινουν με το boot. Antivirus , viber , skype , cloud storage ( dropbox , onedrive , google drive , κλπ) , nvidia drivers (δεν βαζει ο νους σου τι τρεχει ανα πασα στιγμη απο αυτους στο background) , πιθανο software της μητρικης/φορητου , game client ( steam , gog , epic , κλπ ) και η λιστα συνεχιζεται. Αυτην την στιγμη με edge ( 10 tabs ) , utorrent , skype , viber + ο,τι τρεχει στο background , ειμαι στα 6.4gb ram use. Στις μερες μας πιστευω 4 γιγα ειναι σχετικα λιγα αν μιλαμε οτι καποιος θα δουλευει σαν ανθρωπος και οχι με τα windows σακατεμενα και χρηση προγραμματων με το σταγονομετρο μην ξεφυγει η χρηση ram . 8 γιγα πρεπει να ειναι το μινιμουμ πλεον για βασικη καθημερινη χρηση και 16 γιγα και πανω για καποιον που κανει πιο εξιδεικευμενη και βαρια χρηση. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, mphxths είπε Ειναι πολυ σχετικο αυτο που ρωτας. Καθαρη εγκατασταση windows 10 με το καλημερα τρωει περιπου 1-1.2γιγα. Συν/πλην κατι mbytes για την καρτα γραφικων αναλογως αν μιλαμε για ενσωματωμενη ή οχι. Απο κει και περα η εγκατασταση δεν προκειται να μεινει ετσι , "καθαρη" δηλ. Θα μπουν πολλα προγραμματα ( ανα περιπτωση παντα) που θα βαλουν services/υποπρογραμματα που θα εκκινουν με το boot. Antivirus , viber , skype , cloud storage ( dropbox , onedrive , google drive , κλπ) , nvidia drivers (δεν βαζει ο νους σου τι τρεχει ανα πασα στιγμη απο αυτους στο background) , πιθανο software της μητρικης/φορητου , game client ( steam , gog , epic , κλπ ) και η λιστα συνεχιζεται. Αυτην την στιγμη με edge ( 10 tabs ) , utorrent , skype , viber + ο,τι τρεχει στο background , ειμαι στα 6.4gb ram use. Στις μερες μας πιστευω 4 γιγα ειναι σχετικα λιγα αν μιλαμε οτι καποιος θα δουλευει σαν ανθρωπος και οχι με τα windows σακατεμενα και χρηση προγραμματων με το σταγονομετρο μην ξεφυγει η χρηση ram . 8 γιγα πρεπει να ειναι το μινιμουμ πλεον για βασικη καθημερινη χρηση και 16 γιγα και πανω για καποιον που κανει πιο εξιδεικευμενη και βαρια χρηση. Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά αυτή η γνωστή είναι βασικά ένα κοριτσάκι που μόνο στο Internet μπαίνει και για τα μαθήματα στο δημοτικό της. Δεν κάνει κάτι άλλο... Ούτε office δηλαδή ούτε τίποτα. Νομίζω τα 4 gb θα είναι καλά. Αν ήταν πιο άνετα οικονομικά η οικογένειά της θα της έλεγα 8gb. Θα τους πω και για τα 8 αλλά με αυτή την χρήση νομίζω θα είναι καλά. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, mphxths είπε viber , skype , cloud storage ( dropbox , onedrive , google drive , κλπ) , nvidia drivers (δεν βαζει ο νους σου τι τρεχει ανα πασα στιγμη απο αυτους στο background) , πιθανο software της μητρικης/φορητου , game client ( steam , gog , epic , κλπ ) και η λιστα συνεχιζεται. Τα περιττά μπορεί να τα απενεργοποιήσει. 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Αυτην την στιγμη με edge ( 10 tabs ) , utorrent , skype , viber + ο,τι τρεχει στο background , ειμαι στα 6.4gb ram use. Για κάποιο λόγο η μόνη καθυστέρηση που έχω είναι ούτε 1sec 😋 !Αυτή είναι η δική μου χρήση! Όπως και νά 'χει, εφ' όσων έχει τη δυνατότητα να βάλει 8GB είναι η καλύτερη επιλογή, εκτός από τον επεξεργαστή ο οποίος δυστυχώς είναι αδύναμος και δεν αναβαθμίζεται.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε 1,7 Υπ' όψιν όμως ότι έχω και κάρτα γραφικών, οπότε δεν χάνω από τη ραμ. Δεν το έπιασα, και το g40-30 που θέλω να αναβαθμίσω έχει την Intel HD Graphics, που θα τρώει περίπου 0,5 gb. Εσένα γιατί δεν σου τρώει?
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, GeorgeR1_700 είπε Εσένα γιατί δεν σου τρώει? Γιατί δεν την χρησιμοποιώ, χρησιμοποιώ την GT320M.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Γιατί δεν την χρησιμοποιώ, χρησιμοποιώ την GT320M. --- Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Τέρης Α. Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Νομίζω τα 4 gb θα είναι καλά. Μέχρι το γυμνάσιο, γιατί από λύκειο ξεκινάνε τα project.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Μέχρι το γυμνάσιο, γιατί από λύκειο ξεκινάνε τα project. Για εκεί και εγώ το σκεφτόμουν, ίσως και μέσα στο γυμνάσιο. Απλά το θέμα είναι τώρα για το δημοτικό. Θα τους τα πω, και βλέπουμε. Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σου Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 To Lenovo G40-30 ειναι το γνωστο της προσφορας: που ειχαμε παρει -τιμησει (παρα!) πολλοι και απο εδω, πριν μερικα χρονια, χαχα-αχχ..!😁 Προσπαθησε πρωτα απ' ολα να...χρησιμοποιησει τελικα κατι αλλο: γιατι σημερα ο celeron ειναι πραγματικα και απελπιστικα μικρος κι αδυναμος.. Αν οχι, του βαζεις SSD και 4GB ram. Τα 8 μονο αν στα χαριζουν που λεμε, γιατι πραγματικα δεν αξιζει, να ριξεις χρηματα: σε αυτο τωρα... Επιπλεον πρωτα θα μπουκωνει -τρελα- ο επεξεργαστης, 8GΒ δε θα αλλαζουν κατι. 🤕 A, και ο δισκος ως γνωστον, θα παιζει σε Sata II: οποτε απλως, θα παρεις ...τον φθηνοτερο! Ευτυχως. εχουν φτασει να ξεκινανε απο 15 ευρα τωρα. Στις 9/11/2020 στις 6:16 ΜΜ, GeorgeR1_700 είπε O ssd πέρα από την γρήγορη εκκίνηση των προγραμμάτων νομίζω πως δεν βοηθά κάπου αλλού... Εγώ κοιτούσα για αυτήν την ram https://www.skroutz.gr/s/419297/Corsair-8GB-DDR3-1333MHz-CMSO8GX3M1A1333C9.html Στην εποχη του εστω μα παντως δοκιμασμενα: SSD @Sata 2 με μονο 2GB ram => καλυτερη εμπειρια χρησης (λεμε τωρα!) > απο 8GB ram + μηχανικο δισκο 😝 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 H προσφορα που ελεγα ηταν 5 χρονια πριν και την ειχαμε συζητησει εκτενως τοτε εδω: Θα σου ελεγα να αποφυγεις τα 10αρια..! Αν μεινεις με 2GB ram + SSD το λειτουργικο (του) ειναι τα 8αρια 32 bit. Σε 4GB + SSD βαζεις Windows 8(.1) 64 bit [και το Stardock Start8: εαν χανεσαι με/στην εμφανιση τους] 🤓 12αρι με: 4GB ram, φρεσκο SSD (sata 3), και με 1037u την παλευει σε zoom, skype, browsing, κλπ, oμως ειναι και 2πλασιας αποδοσης του Ν2840 🤠 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε H προσφορα που ελεγα ηταν 5 χρονια πριν και την ειχαμε συζητησει εκτενως τοτε εδω: Θα σου ελεγα να αποφυγεις τα 10αρια..! Αν μεινεις με 2GB ram + SSD το λειτουργικο (του) ειναι τα 8αρια 32 bit. Σε 4GB + SSD βαζεις Windows 8(.1) 64 bit [και το Stardock Start8: εαν χανεσαι με/στην εμφανιση τους] 🤓 12αρι με: 4GB ram, φρεσκο SSD (sata 3), και με 1037u την παλευει σε zoom, skype, browsing, κλπ, oμως ειναι και 2πλασιας αποδοσης του Ν2840 🤠 Καλησπέρα, με 4gb ραμ και ssd πάλι δεν παίζουν τα 10άρια ε? 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε 12αρι με: 4GB ram, φρεσκο SSD (sata 3), και με 1037u Από αυτό το κείμενο δεν κατάλαβα τίποτα... Ποιο 12άρι, ποιο 1037u (εννοείς αλλαγή cpu? δεν παίζει κάτι τέτοιο 😔)? Επίσης στο προ τελευταίο μήνυμα μου λες να προτιμήσω sata 2, ενώ εδώ sata 3 🤔 (To Stardock Start8 δεν το γνώριζα. Κάτι έμαθα και σήμερα 🙂)
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Κατεθεσα (sic)/εγραψα την πολυ προσφατη εμπειρια μου με τα Win64 8αρια: με 12αρι, που ειχε Celeron 1037u, και 4GB ram & εβαλα SSD: για χρηση που καταλαβαινω οτι ειναι [καρα!]κοντινη, σε αυτο που θελεις να κανεις 🤠 Συμβουλη μου: πριν παρεις οτιδηποτε -και παντως σιγουρα ΠΡΙΝ παρεις ram!- δοκιμασε το τωρα πως ειναι να τρεχετε αυτα που θελετε, γιατι ο σχεδον Χ2 επεξεργαστης, χτυπαει κατοσταρια 100% cpu usage, δεν εχει θεμα τελικα εργασιας, αλλα δεν εχω ιδεα τι θα γινεται με το μισο! Περα απο οτι θα σας σπασει τα νευρα σιγουρα..! 🤪 15 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε 😔Επίσης στο προ τελευταίο μήνυμα μου λες να προτιμήσω sata 2, ενώ εδώ sata 3 🤔 (To Stardock Start8 δεν το γνώριζα. Κάτι έμαθα και σήμερα 🙂) Το G40-30 παιρνει Sata 3 αλλα δυστυχως τους βλεπει - τρεχει σε Sata 2 Speed. Επομενως πας για SSD του...15ευρου: αν θα μεινει σε αυτο, τιποτα <καλυτερο>.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Κατεθεσα (sic)/εγραψα την πολυ προσφατη εμπειρια μου με τα Win64 8αρια: με 12αρι, που ειχε Celeron 1037u, και 4GB ram & εβαλα SSD: για χρηση που καταλαβαινω οτι ειναι [καρα!]κοντινη, σε αυτο που θελεις να κανεις 🤠 Συμβουλη μου: πριν παρεις οτιδηποτε -και παντως σιγουρα ΠΡΙΝ παρεις ram!- δοκιμασε το τωρα πως ειναι να τρεχετε αυτα που θελετε, γιατι ο σχεδον Χ2 επεξεργαστης, χτυπαει κατοσταρια 100% cpu usage, δεν εχει θεμα τελικα εργασιας, αλλα δεν εχω ιδεα τι θα γινεται με το μισο! Περα απο οτι θα σας σπασει τα νευρα σιγουρα..! 🤪 Το G40-30 παιρνει Sata 3 αλλα δυστυχως τους βλεπει - τρεχει σε Sata 2 Speed. Επομενως πας για SSD του...15ευρου: αν θα μεινει σε αυτο, τιποτα <καλυτερο>. Πάλι λίγο μπερδεύτηκα (sorry αν κουράζω). 1. Τι είναι το 12άρι? 2. Όταν λες να το δοκιμάσω τώρα? Δηλαδή φορματ και δοκιμή, από τι μου λένε κολλάει όλη την ώρα, σε περίπτωση που εννοείς δοκιμή χωρίς φορματ... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Πάλι λίγο μπερδεύτηκα (sorry αν κουράζω). 1. Τι είναι το 12άρι? Ξεχνα το αν σε μπερδευει! Αν και εγραψα ηδη τι ειναι αλλο δικο μου λαπτοπ 12" με τα χαρακτηριστικα που ανεφερα και που το δοκιμασα μολις σε / για χρηση που καταλαβαινω οτι ειναι [καρα!]κοντινη, σε αυτο που θελεις να κανεις ✔️
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα