Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μια γνωστή μου έχει το Lenovo G40-30. Μου είπε πως σκεφτόταν να βάλει ssd, αλλά όταν είδα πως έχει μόνο 2gb ram της είπα πως πρέπει να πάρει ram. Το θέλει μόνο για σχολικές διαλέξεις που παρακολουθεί (λογικά το zoom) και για internet. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, ποια ram θα μου προτείνατε να της πω? Το καλύτερο θα ήταν να βάλει και ssd αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί οικονομικά (παρόλο που η αναβάθμιση είναι πολύ φθηνή). O ssd πέρα από την γρήγορη εκκίνηση των προγραμμάτων νομίζω πως δεν βοηθά κάπου αλλού...

Εγώ κοιτούσα για αυτήν την ram https://www.skroutz.gr/s/419297/Corsair-8GB-DDR3-1333MHz-CMSO8GX3M1A1333C9.html

Όποια ram και αν βάλει, την άλλη που έχει τώρα να την αφήσει επάνω ή να την βγάλει εντελώς? Νομίζω πως δεν μας πειράζει αν την αφήσω αλλά και από την άλλη δεν θα βοηθήσει σε κάτι...

Βέβαια δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει και ο Intel Celeron N2840 2.16 GHz που έχει...

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πρώτες δύο είναι δοκιμασμένες από χρήστες: https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=4028593%2C6558786%2C3094162

22 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Βέβαια δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει και ο Intel Celeron N2840 2.16 GHz που έχει...

Τίποτα. Ποια Windows έχει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Αυτές είναι δοκιμασμένες από χρήστες. 

Τίποτα. Ποια Windows έχει;

Τα windows 8 έχει, αλλα θα της βάλω τα 10. Πάλι θα έχει χοντρά κωλύματα ε?

Η αλήθεια είναι πως καίγομαι να της περάσω μια διανομή linux αλλά είναι γνωστή κάποιας γνωστής οπότε δεν έχουμε επαφή...

Πως τσεκάρεις ποιες είναι δοκιμασμένες από χρήστες?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Τα windows 8 έχει, αλλα θα της βάλω τα 10. Πάλι θα έχει χοντρά κωλύματα ε?

Είναι και πιο βαριά. Με HDD δεν τη βγάζει. 

4 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Πως τσεκάρεις ποιες είναι δοκιμασμένες από χρήστες?

https://www.skroutz.gr/s/6660045/Lenovo-G40-30-N2840-2GB-500GB-W8/discussion Διαβάζοντας θα δείτε κάποιοι που αναφέρουν ΄΄εγώ έβαλα την δείνα...΄΄

6 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Η αλήθεια είναι πως καίγομαι να της περάσω μια διανομή linux αλλά είναι γνωστή κάποιας γνωστής οπότε δεν έχουμε επαφή...

Μια δοκιμή με Ubuntu έκανα και μου βγήκε το μάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μια δοκιμή με Ubuntu έκανα και μου βγήκε το μάτι.

Δεν είναι κάτι, αμα το σετάρει κάποιος που ξέρει μετά όλα οκ, αλλά κατά καιρούς σίγουρα θα χρειάζεται αυτόν που το σέταρε αν δεν έχει ιδέα.

Άσε που ιδικά η ταχύτητα που έχουν είναι φοβερή!

7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Είναι και πιο βαριά. Με HDD δεν τη βγάζει. 

Με ssd και με ram θα την βγάλει?

Μήπως να της βάλω windows xp 😂

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

κατά καιρούς σίγουρα θα χρειάζεται αυτόν που το σέταρε αν δεν έχει ιδέα.

Γι' αυτό φοβάμαι.

7 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Με ssd και με ram θα την βγάλει?

Πιστεύω ναι. Εγώ με i5-460M, 4GB ραμ (3GB Max χρησιμοποιώ), SSD και GT320M και κάθε κλικ κάνει ~5 sec για να εκτελεστεί. Δε νομίζω ότι θα πάθει και τίποτα!

• Thanks 1
Δημοσ.

Μήπως τα 8gb είναι υπερβολή? Εφόσον έχει ήδη 2 gb αν έβαζε αλλά 4gb θα έχει 6gb συνολικά. Δεν θα είναι οκ? Μήπως ρίχνω την ταχύτητα των ram καθώς λογικά είναι διαφορετικες? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Μήπως ρίχνω την ταχύτητα των ram καθώς λογικά είναι διαφορετικες? 

Η μέγιστη ταχύτητα έτσι κι αλλιώς είναι 1.333MHz. Αν τοποθετηθεί μνήμη των 1.600MHz, θα τη ρίξει αυτόματα στα 1.333. Ένα slot έχει, οπότε θα βγει η παλιά και θα μπει η νέα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Η μέγιστη ταχύτητα έτσι κι αλλιώς είναι 1.333MHz. Αν τοποθετηθεί μνήμη των 1.600MHz, θα τη ρίξει αυτόματα στα 1.333. Ένα slot έχει, οπότε θα βγει η παλιά και θα μπει η νέα.

Ναι σωστά, δεν κατάλαβα καλά από την αποσυναρμολόγηση αν είχε ένα ή δύο slots, και σε review που κοίταξα, δεν έβλεπα να αναγράφει πόσα slots έχει οπότε εξού και το λάθος 😒

Οπότε θα της πω για 8gb ραμ. Για ssd φαντάζομαι ένας οποιοσδήποτε 2.5άρης θα χωράει (σωστά?). Θα της προτείνω αυτόν.

Μια μικρή βοήθεια με την εξαγωγή της ram επίσης. Από τι είδα στο youtube απλά σκουντάω τα 2 πλαϊνά σιδεράκια και τραβάω έξω την ram?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγετε ελαφρώς τα δύο εξωτερικά ελάσματα, σηκώνεται η μνήμη κάπου 30º και τότε την τραβάτε.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ανοίγετε ελαφρώς τα δύο εξωτερικά ελάσματα, σηκώνεται η μνήμη κάπου 30º και τότε την τραβάτε.

Ναι αυτό και εγώ είχα ως εικόνα. Να αναφέρω λιγο ξανα το προηγούμενο μήνυμα που έγραψα αν μπορείς να μου απαντήσεις

"Οπότε θα της πω για 8gb ραμ. Για ssd φαντάζομαι ένας οποιοσδήποτε 2.5άρης θα χωράει (σωστά?). Θα της προτείνω αυτόν."

Αν και σκέφτομαι να της προτείνω τον ίδιο στα 120GB εφόσον θα το έχει όπως είπα μόνο για zoom και chrome.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και με 4GB εντάξη πιστεύω θά 'ναι.

Δεν απάντησα γιατί είναι εντάξη. Ο δίσκος είναι 7mm, ενώ παλιότερα κάποιοι ήταν 9,5mm και δεν χωρούσαν σε νεότερα λάπτοτ. Επίσης, είναι πολύ καλή επιλογή ο συγκεκριμένος. Από χωρητικότητα και ένας των 120 GB θα την καλύψει, κι εγώ 120άρη χρησιμοποιώ χωρισμένο στα 70GB λειτουργικό και 40GB αποθήκευση.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Και με 4GB εντάξη πιστεύω θά 'ναι.

Δεν απάντησα γιατί είναι εντάξη. Ο δίσκος είναι 7mm, ενώ παλιότερα κάποιοι ήταν 9,5mm και δεν χωρούσαν σε νεότερα λάπτοτ. Επίσης, είναι πολύ καλή επιλογή ο συγκεκριμένος. Από χωρητικότητα και ένας των 120 GB θα την καλύψει, κι εγώ 120άρη χρησιμοποιώ χωρισμένο στα 70GB λειτουργικό και 40GB αποθήκευση.

Για τα 4gb το θεωρώ δύσκολα, αν σκεφτούμε πως τα win 10 πιάνουν 1,5 gb ραμ, και η κάρτα γραφικών για να τρέξει κρατάει 0,4 gb ram (από τι είχα δει πρόσφατα σε άλλο laptop), μένουν λιγότερο από 2 gb ram(καθώς φαντάζομαι δεν θα είναι ακριβώς 4gb αλλά 3,8). Δεν ξέρω, το θεωρώ οριακά γιατί αν ανοίξει 2 προγράμματα μαζί και πάει οπότε +1,5gb ραμ (σύνολο 3,5gb) θα αρχίσει τα κωλύματα...

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως, με κατατόπισες πλήρως :) 

Δημοσ.

Με ανοιχτό Zoom, Viber, Messenger, 12 καρτέλες Chrome και ένα έγγραφο office, αλλά αν έχει την άνεση να πάει σε 8GB. Οι απαιτήσεις των εφαρμογών ολοένα και αυξάνονται.

εικόνα_2020-11-10_10-14-31.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, πολύ θετικό που το σκέφτηκα λάθος 😀

Από περιέργεια ποσο ram τρέχει το λαπτοπ σου την ώρα που δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...