bioentre Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Καλή εβδομάδα με νέες ανακοινώσεις... Ξεκινάω αυτό το thread επειδή θέλω να πάρω ένα MacBook Pro 13" Built-to-order και ο ενδιασμός είναι να το βάλω παραγγελία σήμερα ή να περιμένω τα καινούρια. Πιστεύετε θα συνεχίσουν να παράγουν MacBook Pro 13" με intel επεξεργαστή? Χρησιμοποιώ Matlab, SPSS και δεν ξέρω κατά πόσο θα τρέχουν σε arm επεξεργαστή.
filip123go Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Πόσο επείγει η αγορά του; Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο καιρό πριν προβείς σε αγορά. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα σταματήσουν την παραγωγή με Intel κάποια στιγμή, εκτός και αν κάτι πάει πατα πολύ στραβά με τους arm. Αλλά έχουν πει πως δεν θα σταματήσουν την υποστήριξη. Βέβαια αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει...
papadakn Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bioentre είπε Καλή εβδομάδα με νέες ανακοινώσεις... Ξεκινάω αυτό το thread επειδή θέλω να πάρω ένα MacBook Pro 13" Built-to-order και ο ενδιασμός είναι να το βάλω παραγγελία σήμερα ή να περιμένω τα καινούρια. Πιστεύετε θα συνεχίσουν να παράγουν MacBook Pro 13" με intel επεξεργαστή? Χρησιμοποιώ Matlab, SPSS και δεν ξέρω κατά πόσο θα τρέχουν σε arm επεξεργαστή. το ερώτημα είναι αν/πότε οι εταιρείες θα ξαναγράψουν το software τους για ARM. Μέχρι τότε δεν βλέπω λόγο να τρέχεις x64 κώδικα σε Virtual Machine. Και φυσικά, θα είσαι "κλεισμένος" στον apple walled garden. Αν το βιάζεσαι και σκοπευεις να δουλεύεις σε εξωτερικό μονιτορ θα κοιτούσα για 8 πύρηνο Ryzen laptop. Εναλλακτικά, δεις το XPS13/15. Τα νέα mac θα είναι εντυπωσιακά ως προς ταχύτητα και αυτονομία αλλά νομίζω ότι το όραμα της apple απομακρύνεται απο το να φτιάχνει μηχανήματα για development εκτός mac os/ios Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από papadakn
bioentre Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, filip123go είπε Πόσο επείγει η αγορά του; Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο καιρό πριν προβείς σε αγορά. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα σταματήσουν την παραγωγή με Intel κάποια στιγμή, εκτός και αν κάτι πάει πατα πολύ στραβά με τους arm. Αλλά έχουν πει πως δεν θα σταματήσουν την υποστήριξη. Βέβαια αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει... Γενικά επείγει. Εντάξυ λογικά όταν σταματήσει η υποστήριξη θα έχει στρώσει το πράγμα με τους arm και θα μπορείς να τα δουλεύεις. Απλά δεν ξέρω αν θα καταργηθούν εντελώς οι intel from day 1, δηλαδή αν πας να πάρεις ένα pro 13" και σου πουν δεν έχουμε intel σίγουρα θα είναι πρόβλημα για μένα. Βέβαια αν περιμένω λίγο μπορεί να πέσουν οι τιμές στους intel. Οπότε με άλλα λόγια το ερώτημα είναι να βιαστώ για σήμερα ή να περιμένω από Τετάρτη. Θα υπάρχουν όμως intel την Τετάρτη?
alexakos89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, bioentre είπε Γενικά επείγει. Εντάξυ λογικά όταν σταματήσει η υποστήριξη θα έχει στρώσει το πράγμα με τους arm και θα μπορείς να τα δουλεύεις. Απλά δεν ξέρω αν θα καταργηθούν εντελώς οι intel from day 1, δηλαδή αν πας να πάρεις ένα pro 13" και σου πουν δεν έχουμε intel σίγουρα θα είναι πρόβλημα για μένα. Βέβαια αν περιμένω λίγο μπορεί να πέσουν οι τιμές στους intel. Οπότε με άλλα λόγια το ερώτημα είναι να βιαστώ για σήμερα ή να περιμένω από Τετάρτη. Θα υπάρχουν όμως intel την Τετάρτη? Τι εννοείς αν θα υπάρχουν ιντελ την Τετάρτη ? δηλαδή μετά την παρουσίαση αύριο θα τρέξουν όλοι να πάρουν το απόθεμα? ή η apple θα τα καταργήσει από τα καταστήματα ? Αν θα υπάρχει παραγωγή δεν το ξέρεις . Αλλά απόθεμα υπάρχει .
bioentre Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Τι εννοείς αν θα υπάρχουν ιντελ την Τετάρτη ? δηλαδή μετά την παρουσίαση αύριο θα τρέξουν όλοι να πάρουν το απόθεμα? ή η apple θα τα καταργήσει από τα καταστήματα ? Αν θα υπάρχει παραγωγή δεν το ξέρεις . Αλλά απόθεμα υπάρχει . Μιλάω για μηχάνημα ειδική παραγγελία BTO. Τώρα για παράδειγμα μπορείς να μπεις στο website της apple και να κάνεις ανβαθμίσεις σε επεξεργαστή, ραμ και δίσκο μέχρι και 8 τέρα ας πούμε. Ε την Τετάρτη μπορεί να μην μπορείς να το κάνεις αυτό αν θες οπωσδήποτε intel. Αυτό εννοώ. Πάντως όπως διαπίστωσα στην Ελλάδα ήδη δεν μπορείς. Από την Παρασκευή που επικοινώνησα δεν προχωράνε τα BTO και για μια που ήδη έβαλα ηλεκτρονικά από χθες μου είπαν να μιλήσουμε από Τετάρτη για να δουν αν μπορούν να την προχωρήσουν... Οπότε το ότι υπάρχει απόθεμα είναι σχετικό... Υπάρχει αλλά αλλά όχι bto για την ώρα.
alexakos89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, bioentre είπε Μιλάω για μηχάνημα ειδική παραγγελία BTO. Τώρα για παράδειγμα μπορείς να μπεις στο website της apple και να κάνεις ανβαθμίσεις σε επεξεργαστή, ραμ και δίσκο μέχρι και 8 τέρα ας πούμε. Ε την Τετάρτη μπορεί να μην μπορείς να το κάνεις αυτό αν θες οπωσδήποτε intel. Αυτό εννοώ. Πάντως όπως διαπίστωσα στην Ελλάδα ήδη δεν μπορείς. Από την Παρασκευή που επικοινώνησα δεν προχωράνε τα BTO και για μια που ήδη έβαλα ηλεκτρονικά από χθες μου είπαν να μιλήσουμε από Τετάρτη για να δουν αν μπορούν να την προχωρήσουν... Οπότε το ότι υπάρχει απόθεμα είναι σχετικό... Υπάρχει αλλά αλλά όχι bto για την ώρα. Γιαυτο σου είπα δεν ξέρεις αν θα υπάρχει παραγωγή . Μπορεί να την κόψουν . Αλλά μηχανάκια θα παίζουν στο εμπόριο μέχρι εξαντλήσεως. Αν θες BTO και δεν σε καλύπτει κάποιο prebuilt πρεπει να παρεις ειτε το ρισκο της τεταρτης ειτε να πας σε ARM. Τωρα δεν ξερω για τις εφαρμογες σου αν θα παιζουν. Ισως με καποια αναζητηση αν αναφερετε κατι.
bioentre Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Γιαυτο σου είπα δεν ξέρεις αν θα υπάρχει παραγωγή . Μπορεί να την κόψουν . Αλλά μηχανάκια θα παίζουν στο εμπόριο μέχρι εξαντλήσεως. Αν θες BTO και δεν σε καλύπτει κάποιο prebuilt πρεπει να παρεις ειτε το ρισκο της τεταρτης ειτε να πας σε ARM. Τωρα δεν ξερω για τις εφαρμογες σου αν θα παιζουν. Ισως με καποια αναζητηση αν αναφερετε κατι. Ελπίζω να συνεχίσει να υπάρχει κάποια παραγωγή. Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένω τις ανακοινώσεις μέχρι Τετάρτη γιατί στην Ελλάδα δεν εξυπηρετούν αυτές τις μέρες BTO. Στη σελίδα της Apple στο εξωτερικό το pro 8th gen. ΒΤΟ το βγάζει διαθέσιμο σε 1-2 εβδομάδες, ενώ το pro 10th gen. σε 4-5 εβδομάδες. Οπότε ελπίζω αυτό να είναι σαν σημάδι πως το 8th gen. θα μείνει στην παραγωγή, εκτός αν μείνει μόνο τα σασί του. Δηλαδή μια σκέψη είναι πως θα καταργήσουν να παράγουν το σασί με τις τους 2 ανεμιστήρες και τα vents κάτω, γιατί δεν θα χρειάζεται τέτοια ψύξη ίσως το arm. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από bioentre
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα