Προς το περιεχόμενο

USB Debugging σε Mi A3 (android one)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σήμερα σκεφτόμουν πως ενώ μεν έχω ενεργοποιήσει την αυτόματη σύνδεση usb ούτως ώστε να συνδέετε αυτόματα στο pc, και ούτως ώστε αν ποτέ σπάσει η οθόνη, να μπορέσω να πάρω τα αρχεία (κάνω συχνά back up φυσικά, φυσικά χρησιμοποιώ και το google photos) - αυτό που παρατήρησα είναι πως αν δεν ξεκλειδώσω την οθόνη του κινητού μου δεν το διαβάζει το pc, αν την ξεκλειδώσω και την ξανακλειδώσω μπαίνω κανονικά μετά χωρίς θέμα. Μπορώ να το παρακάμψω?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Καλησπέρα, σήμερα σκεφτόμουν πως ενώ μεν έχω ενεργοποιήσει την αυτόματη σύνδεση usb ούτως ώστε να συνδέετε αυτόματα στο pc, και ούτως ώστε αν ποτέ σπάσει η οθόνη, να μπορέσω να πάρω τα αρχεία (κάνω συχνά back up φυσικά, φυσικά χρησιμοποιώ και το google photos) - αυτό που παρατήρησα είναι πως αν δεν ξεκλειδώσω την οθόνη του κινητού μου δεν το διαβάζει το pc, αν την ξεκλειδώσω και την ξανακλειδώσω μπαίνω κανονικά μετά χωρίς θέμα. Μπορώ να το παρακάμψω?

Ευτυχώς όχι, δεν μπορείς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Ευτυχώς όχι, δεν μπορείς.

Τότε ποιος ο λόγος του USB Debugging? Εγώ μόνο για αυτό το έβαλα στο κινητό μου...

Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω το κινητό μου να λειτουργεί με ποντίκι για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας περίπτωσης, γιατί κανονικά δεν το υποστηρίζει από τι θυμάμαι.

Δημοσ.

Το Usb debugging δεν σχετίζεται με το τρόπο σύνδεσης με τον υπολογιστή. Αυτή η λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τρέξει εργαλεία over usb για να επικοινωνήσει με τον kernel του android. Όπως πχ το adb.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Το Usb debugging δεν σχετίζεται με το τρόπο σύνδεσης με τον υπολογιστή. Αυτή η λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να τρέξει εργαλεία over usb για να επικοινωνήσει με τον kernel του android. Όπως πχ το adb.

Μπορώ μήπως να εγκαταστήσω καποιο app και στο pc και στο κινητό ουτως ώστε να μπορώ να το παρακάμψω? 

Δημοσ.

Όχι δεν μπορείς να το παρακάμψεις. Είναι έτσι απο design. Γιατί αλλιώς ο πρώτος που θα σου κλέψει το κινητό θα μπορεί να σου πάρει τα αρχεία χωρίς να το ξεκλειδώσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Όχι δεν μπορείς να το παρακάμψεις. Είναι έτσι απο design. Γιατί αλλιώς ο πρώτος που θα σου κλέψει το κινητό θα μπορεί να σου πάρει τα αρχεία χωρίς να το ξεκλειδώσει.

Εκτός αν έχει κωδικό και εκεί.

Μετά δεν υπάρχει τρόπος όπως αυτοί που αναφέρουν τρόπους recover files from dead phone?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeR1_700 είπε

Εκτός αν έχει κωδικό και εκεί.

Μετά δεν υπάρχει τρόπος όπως αυτοί που αναφέρουν τρόπους recover files from dead phone?

Μόνο αν το κινητό είναι root. Αμφιβάλλω όμως για την αποτελεσματικότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Μόνο αν το κινητό είναι root. Αμφιβάλλω όμως για την αποτελεσματικότητα.

Δεν το γνώριζα αυτό, κρίμα πραγματικά. Μέχρι σήμερα νόμιζα πως ότι και αν γίνει είμαι εξασφαλισμένος... Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, zx1234r είπε

Αν θυμάμαι σωστά, στο Sony όταν είχα ενεργοποιήσει το USB Debugging απο τις επιλογές προγραμματιστή, δεν γινόταν μεταφορά αρχείων γιατί δεν διάβαζε καν την συσκευή η έβγαζε σφάλμα, δεν θυμάμαι, θα το τσεκάρω γιατί θέλω να κάνω back up τα αρχεία απο την micro sd.

Το απενεργοποίησα για να μεταφέρω αρχεία και μετά το ενεργοποίησα πάλι.Ετσι είναι σε όλους τους κατασκευαστές;

Πάντως τώρα το έχω ενεργοποιημένο, αν δεν κάνω λάθος χρησιμεύει και σε περίπτωση που χαλάσει η οθόνη να έχω πρόσβαση στον κινητό.

Σε ποιές περιπτώσεις χρησιμεύει με εντολές adb;Πχ για reset η για εγκατάσταση official η custom rom;

Επεξ/σία από AntiCambeR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...