Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω ένα αυτοκίνητο μέχρι 4500-5000€ Μαξ Μαξ

Θα προτιμούσα 4-5 πόρτες αλλά και 3 Ιτς οκ.

Ιδανικά 6αρι κιβώτιο για οικονομία στην Εθνική

Συμβατό με υγραέριο ή Europe 5 diesel (αλλά σε αυτά τα λεφτά, χλωμό)

Ασφαλες και με κράτημα

Μετά θα ήθελα κλιματισμό, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, esp, cruise control

Ίσως ζητάω πολλά, το ξέρω.

Χρήση μου είναι περίπου 12-15000χλμ το χρόνο σε επαρχία / εθνική / και λιγότερο πόλη

Σε λίγο βέβαια πάω στρατό, οπότε...

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Ασφαλες και με κράτημα

Χρήση μου είναι περίπου 12-15000χλμ το χρόνο σε επαρχία / εθνική / και λιγότερο πόλη

Εγώ θα έλεγα να μη βιαστείς να πάρεις κάτι πριν πας στρατό μόνο και μόνο για να έχεις αμάξι. 
Σχεδόν σίγουρα δεν θα βρεις όσο καλή περίπτωση όσο εάν έχεις χρόνο στην διάθεση σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Burgos είπε

Πάρε μια 147 να γουστάρεις, βάλε και υγραέριο και είσαι άρχοντας :) 

Το έχω σκεφτεί. Απλά λίγες είναι πιο καινουργιες με καλή συντήρηση, εξοπλισμό, οκ χλμ κτλ

Και αυτά είναι αρκετά ψηλά €€

Άσε που επειδή είναι σχετικά παλιά μοντέλα έχουν θέματα αξιοπιστίας, κάποια μοντέλα. Τότε ποιοτικός έλεγχος ήταν μηδαμινός.

Ωστόσο έχει ακριβή συντήρηση (πχ δίπλα μπουζί)

Άσε που από όσο έχω διαβάσει έχει κακή πρακτικότητα και λίγους χώρους για την κατηγορία του

Επεξ/σία από μπαρμπαγιωργος
Δημοσ.

Τα μπουζί ανεβάζουν το σέρβις. Από χώρους πάσχει στο πορτ μπαγκάζ. Το σαλόνι είναι μεγάλο και άνετο για την κατηγορία του εκτός αν έχει ηλιοροφή που χαμηλώνει αρκετά πίσω. Η δικιά μου που είναι του 2003 το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλε το προκάλεσα εγώ που την είχα κακοσυντηρημένη. Προσωπικά θα έλεγα ότι το μόνο χτυπητό κουσούρι της είναι η κατανάλωση και ο λεβιές ταχυτήτων που θέλει στάνταρ αλλαγή γιατί χαλαρώνει και κουμπώνεις άνετα τρίτη αντί για πέμπτη αν δεν το έχεις συνηθίσει. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, για κάποιον περίεργο λόγο τα πιο παλιά έχουν πιο πλούσιο εξοπλισμό. Πχ το 2003 το cc ήταν στάνταρ ενώ μετά το facelift όχι. Εμένα πχ έχει διζωνικό κλίμα, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, ηλιοροφή, οθόνη, τηλέφωνο, cc και οι μισές πριν το 2005 είναι έτσι.

Βασικά για τι ηλικία περίπου ψάχνεις; Γιατί καλά λέω για 147 αλλά μιλάμε για 11-12 χρονών αυτοκίνητο άνετα. Και σε τέτοια χρονολογία νομίζω βρίσκεις και focus που και αξιόπιστα ήταν και με χώρους

Δημοσ.
4 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Ασφαλες και με κράτημα

Μέχρι πόσα κυβικά ψάχνεις;Με 5 χιλιάρικα υπάρχουν πολλά.

Υπάρχουν κάποια αμάξια που σου αρεσουν;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Burgos είπε

Τα μπουζί ανεβάζουν το σέρβις. Από χώρους πάσχει στο πορτ μπαγκάζ. Το σαλόνι είναι μεγάλο και άνετο για την κατηγορία του εκτός αν έχει ηλιοροφή που χαμηλώνει αρκετά πίσω. Η δικιά μου που είναι του 2003 το μόνο πρόβλημα που μου έβγαλε το προκάλεσα εγώ που την είχα κακοσυντηρημένη. Προσωπικά θα έλεγα ότι το μόνο χτυπητό κουσούρι της είναι η κατανάλωση και ο λεβιές ταχυτήτων που θέλει στάνταρ αλλαγή γιατί χαλαρώνει και κουμπώνεις άνετα τρίτη αντί για πέμπτη αν δεν το έχεις συνηθίσει. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, για κάποιον περίεργο λόγο τα πιο παλιά έχουν πιο πλούσιο εξοπλισμό. Πχ το 2003 το cc ήταν στάνταρ ενώ μετά το facelift όχι. Εμένα πχ έχει διζωνικό κλίμα, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, ηλιοροφή, οθόνη, τηλέφωνο, cc και οι μισές πριν το 2005 είναι έτσι.

Βασικά για τι ηλικία περίπου ψάχνεις; Γιατί καλά λέω για 147 αλλά μιλάμε για 11-12 χρονών αυτοκίνητο άνετα. Και σε τέτοια χρονολογία νομίζω βρίσκεις και focus που και αξιόπιστα ήταν και με χώρους

Το δικό μου τώρα είναι του 2009

Τι πρόβλημα σου έβγαλε;

Κατανάλωση πως πας;

Σίγουρα θα έπαιρνα την facelift 

Δεν έχω γνώμη ούτε γνώση για το Φορντ. Απλά είναι πιο επιρρεπή στο υγραέριο.

1 ώρα πριν, jmmys είπε

Μέχρι πόσα κυβικά ψάχνεις;Με 5 χιλιάρικα υπάρχουν πολλά.

Υπάρχουν κάποια αμάξια που σου αρεσουν;

Ψάχνω τόσα κυβικά ώστε να μην έχω φόρο πολυτελείας

Αν δεν κάνω λάθος 1900 και κάτι ψιλά.

Μου αρέσουν πολλά. Δεν έχω θέμα. 

Μέχρι και pt cruiser, lancia Musa, Clio, megane 

Όλα μωρέ καλά είναι. Πες εσύ αν ξέρεις και άμα δεν βλέπεται θα στο πω 😂

Γενικά το κόστος λειτουργίας με ενδιαφέρει

Πχ θα απέφευγα mercedes a150, λόγω ακριβών ανταλλακτικών κτλ

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Το δικό μου τώρα είναι του 2009

Τι πρόβλημα σου έβγαλε;

Κατανάλωση πως πας;

Σίγουρα θα έπαιρνα την facelift 

Δεν έχω γνώμη ούτε γνώση για το Φορντ. Απλά είναι πιο επιρρεπή στο υγραέριο.

Ψάχνω τόσα κυβικά ώστε να μην έχω φόρο πολυτελείας

Αν δεν κάνω λάθος 1900 και κάτι ψιλά.

Μου αρέσουν πολλά. Δεν έχω θέμα. 

Μέχρι και pt cruiser, lancia Musa, Clio, megane 

Όλα μωρέ καλά είναι. Πες εσύ αν ξέρεις και άμα δεν βλέπεται θα στο πω 😂

Γενικά το κόστος λειτουργίας με ενδιαφέρει

Πχ θα απέφευγα mercedes a150, λόγω ακριβών ανταλλακτικών κτλ

Ρεκτιφιέ στον κύλινδρο. Μου έκαιγε παράλογα λάδια για Alfa αλλά όπως είπα την είχα λίγο παρατημένη και δεν έκατσα να ασχοληθώ. Θα το προλάβαινα αναίμακτα αλλά τελικά μου έφυγε ένα 500αρι. Και στο συνεργείο που το πήγα όταν ρέταρε και στο ρεκτιφιέ μου είπαν ότι έφταιγε το αέριο το οποίο δεν είχα κάνει συντήρηση ποτέ. Κατανάλωση εντός πόλης 12-13 λίτρα. Στην εθνική όταν το έβγαζα έπαιζε 8-9 στα 130χαω. Για Focus εγώ είχα το ΜΚ1 και έχω να πω τα καλύτερα αλλά για το ΜΚ2 δεν έχω προσωπική άποψη. Από γνωστούς που έχουν έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν είναι δεκτικά σε υγραέριο.

Όμορφο αυτοκίνητο θεωρώ και τη Delta. Το Megane επίσης. Δεν ξέρω βέβαια σε τι τιμές παίζουν. Πάντως για Diesel σ αυτά τα λεφτά πας μάλλον μόνο σε εισαγωγής με το ανάλογο ρίσκο φυσικά. Καλύτερα βενζίνη και να βάλεις εσύ υγραέριο για να ξέρεις τι σου γίνεται. Μην το πάρεις έτοιμο από κανέναν σαν εμένα και τρέχεις 🤣

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Burgos είπε

Ρεκτιφιέ στον κύλινδρο. Μου έκαιγε παράλογα λάδια για Alfa αλλά όπως είπα την είχα λίγο παρατημένη και δεν έκατσα να ασχοληθώ. Θα το προλάβαινα αναίμακτα αλλά τελικά μου έφυγε ένα 500αρι. Και στο συνεργείο που το πήγα όταν ρέταρε και στο ρεκτιφιέ μου είπαν ότι έφταιγε το αέριο το οποίο δεν είχα κάνει συντήρηση ποτέ. Κατανάλωση εντός πόλης 12-13 λίτρα. Στην εθνική όταν το έβγαζα έπαιζε 8-9 στα 130χαω. Για Focus εγώ είχα το ΜΚ1 και έχω να πω τα καλύτερα αλλά για το ΜΚ2 δεν έχω προσωπική άποψη. Από γνωστούς που έχουν έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δεν ξέρω αν είναι δεκτικά σε υγραέριο.

Όμορφο αυτοκίνητο θεωρώ και τη Delta. Το Megane επίσης. Δεν ξέρω βέβαια σε τι τιμές παίζουν. Πάντως για Diesel σ αυτά τα λεφτά πας μάλλον μόνο σε εισαγωγής με το ανάλογο ρίσκο φυσικά. Καλύτερα βενζίνη και να βάλεις εσύ υγραέριο για να ξέρεις τι σου γίνεται. Μην το πάρεις έτοιμο από κανέναν σαν εμένα και τρέχεις 🤣

Και το delta, bravo, megane ωραία

Αλλά ξεφεύγουν €€

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...