Petros Electron Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους.Για να μην ανοίγω νεο θεμα θα κανω εδω την ερώτηση μου : Μενω σε πολυκατοικία κατασκευής του 75. Το καφαο ειναι στο υπόγειο ενώ εγώ ειμαι στον 6ο. Τα καλώδια του τηλεφώνου που ειχαν περασει τοτε ειναι τα λεγόμενα ΡΑΖΙΜ 2Χ0,8mm2 (βλέπε φώτο). Η γραμμή απο το καφαο λοιπον μου ερχετε σε ενα σημειο στο σπιτι, αλλα εκει δεν με βόλευε να βαλω το ρουτερ όποτε σε ανακαίνιση που εκανα έβαλα ενα CAT6e το οποίο το σύνδεσα στο κοκκινο-μπλε χρησιμοποιώντας 2 ζευγάρια αντι για ενα, δηλαδή ενα ζευγαρι το κοκκινο και ενα το μπλε. Απο εκει και περα το Cat6e το τερμάτισα σε μια μπριζα χωνευτή rj45. Από εκει και πέρα στο ρουτερ. Με τον πρώτο παροχέα που έκανα συμβόλαιο (στα 24mbps) δεν είδα πολύ καλή ταχύτητα. Το ρουτερ κλείδωνε μεσο ορο στα 9mbps και μεσώ όρο ειχα 7,5mbps. Σε τηλ/κες κλήσεις που τους έκανα πάντα μου έλεγαν ότι έχω μεγάλη εξασθένηση απο το dslan κτλπ, οτι ειναι παλιά τα καλώδια, ποτε τους ομως δεν φάνηκε κάνεις τους να μου κάνει μετρήσεις να δούμε τουλάχιστον απο την εισαγωγή στο καφαο του ΟΤΕ της πολυκατοικίας τι ταχύτητα φέρνει για να ξέρουμε αν η εξασθένηση οφείλεται στο εσωτερικό καλώδιο της πολυκατοικίας η όχι. Τον τελευταίο καιρό η ταχύτητα είχε πέσει στα 5-5,50mbps και επειδή τελείωνε και το συμβόλαιο μου είπα να τους χαιρετίσω και να παω σε αλλον παροχέα. Παλι σε 24mbps (δεν με ενδιαφέρει το 50αρι γιατι δεν κανω χρήση ολο τον χρόνο,όποτε πληρώνω τζάμπα τα πάγια). H σύνδεση λοιπόν έγινε σήμερα και πλέον μπορώ να πω οτι ειναι καλύτερα από πριν, το ρουτερ κλειδώνει στα 12636kbps και εχω σταθερά κοντά στα 11mbps. Ο θόρυβος επίσης της γραμμής σε σχεση με τον προηγούμενο παροχέα έχει πέσει. Απο εκει και περα σκέπτομαι να κάνω μόνος μου κάποιες δόκιμες για να δω αν τελικά φταίει το ΡΑΖΙΜ ή ειναι θέμα εισαγωγής του καλωδίου του OTE. Σύνδεσα κατευθείαν το ρουτερ, (μεσα στο σπιτι στο κοκινο-μπλε) ακυρώνοντας το UTP Cat6E άλλα δεν είδα διάφορες. Όποτε θεωρώ μέχρι εδω οτι δεν εχω θεμα με το "extension" που εχω κανει εγω μεσα στο σπίτι και με τις συνδέσεις αυτου. To επόμενο βημα θα ειναι να παω κατω στο καφαο της πολυκατοικίας να βρω την γραμμή μου και να βάλω εκει το ρουτερ για δοκιμή. Βεβαία περιμένω οτι εκει θα ειναι καλύτερα τα πράγματα αφου δεν θα μεσολαβεί η καλωδίωση των 6 ορόφων. Για να μην σας κουράζω αλλο, θελω την γνωμη σας σχετικα με : 1) Εχω και μια spare γραμμη επισης ΡΑΖΙΜ στην κεντρική μπριζα. Προτείνεται να βάλω 2πλα τα καλώδια στο καφαο δηλαδή 2 κόκκινα και 2 μπλε η να αφήσω μόνο το ένα ζευγάρι? 2) Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κατι με το 2ο ζευγαρι ΡΑΖΙΜ ή με την διπλή σύνδεση των 2 ΡΑΖΙΜ, και επίσης δεν δω και τεράστια διάφορα στην ταχύτητα συνδέοντας κατω μονο του το ρουτερ στην εισαγωγη του καφαο και στην μείωση εξασθένησης, τοτε το δινω βλαβη?. Ειναι δυνατό να αλλάξει ο ΟΤΕ την κεντρικη πλεξούδα που μπαίνει στην πολυκατοικία και αν ναι μέχρι τι εξασθένηση θα παραδεχθεί ότι τοτε θα εχει θεμα το καλωδιο του, ωστε να το αλλάξει?. Ευχαριστω για τις γνωμες και τις απαντησεις. ΥΓ εχω δοκιμασει επισης και με αλλο ρουτερ και αλλο φιλτρο αλλα δεν ειδα διαφορες. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2020 από Petros Electron
sphinxgr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλησπέρα σε όλους.Για να μην ανοίγω νεο θεμα θα κανω εδω την ερώτηση μου : Μενω σε πολυκατοικία κατασκευής του 75. Το καφαο ειναι στο υπόγειο ενώ εγώ ειμαι στον 6ο. Τα καλώδια του τηλεφώνου που ειχαν περασει τοτε ειναι τα λεγόμενα ΡΑΖΙΜ 2Χ0,8mm2 (βλέπε φώτο). Η γραμμή απο το καφαο λοιπον μου ερχετε σε ενα σημειο στο σπιτι, αλλα εκει δεν με βόλευε να βαλω το ρουτερ όποτε σε ανακαίνιση που εκανα έβαλα ενα CAT6e το οποίο το σύνδεσα στο κοκκινο-μπλε χρησιμοποιώντας 2 ζευγάρια αντι για ενα, δηλαδή ενα ζευγαρι το κοκκινο και ενα το μπλε. Απο εκει και περα το Cat6e το τερμάτισα σε μια μπριζα χωνευτή rj45. Από εκει και πέρα στο ρουτερ. Με τον πρώτο παροχέα που έκανα συμβόλαιο (στα 24mbps) δεν είδα πολύ καλή ταχύτητα. Το ρουτερ κλείδωνε μεσο ορο στα 9mbps και μεσώ όρο ειχα 7,5mbps. Σε τηλ/κες κλήσεις που τους έκανα πάντα μου έλεγαν ότι έχω μεγάλη εξασθένηση απο το dslan κτλπ, οτι ειναι παλιά τα καλώδια, ποτε τους ομως δεν φάνηκε κάνεις τους να μου κάνει μετρήσεις να δούμε τουλάχιστον απο την εισαγωγή στο καφαο του ΟΤΕ της πολυκατοικίας τι ταχύτητα φέρνει για να ξέρουμε αν η εξασθένηση οφείλεται στο εσωτερικό καλώδιο της πολυκατοικίας η όχι. Τον τελευταίο καιρό η ταχύτητα είχε πέσει στα 5-5,50mbps και επειδή τελείωνε και το συμβόλαιο μου είπα να τους χαιρετίσω και να παω σε αλλον παροχέα. Παλι σε 24mbps (δεν με ενδιαφέρει το 50αρι γιατι δεν κανω χρήση ολο τον χρόνο,όποτε πληρώνω τζάμπα τα πάγια). H σύνδεση λοιπόν έγινε σήμερα και πλέον μπορώ να πω οτι ειναι καλύτερα από πριν, το ρουτερ κλειδώνει στα 12636kbps και εχω σταθερά κοντά στα 11mbps. Ο θόρυβος επίσης της γραμμής σε σχεση με τον προηγούμενο παροχέα έχει πέσει. Απο εκει και περα σκέπτομαι να κάνω μόνος μου κάποιες δόκιμες για να δω αν τελικά φταίει το ΡΑΖΙΜ ή ειναι θέμα εισαγωγής του καλωδίου του OTE. Σύνδεσα κατευθείαν το ρουτερ, (μεσα στο σπιτι στο κοκινο-μπλε) ακυρώνοντας το UTP Cat6E άλλα δεν είδα διάφορες. Όποτε θεωρώ μέχρι εδω οτι δεν εχω θεμα με το "extension" που εχω κανει εγω μεσα στο σπίτι και με τις συνδέσεις αυτου. To επόμενο βημα θα ειναι να παω κατω στο καφαο της πολυκατοικίας να βρω την γραμμή μου και να βάλω εκει το ρουτερ για δοκιμή. Βεβαία περιμένω οτι εκει θα ειναι καλύτερα τα πράγματα αφου δεν θα μεσολαβεί η καλωδίωση των 6 ορόφων. Για να μην σας κουράζω αλλο, θελω την γνωμη σας σχετικα με : 1) Εχω και μια spare γραμμη επισης ΡΑΖΙΜ στην κεντρική μπριζα. Προτείνεται να βάλω 2πλα τα καλώδια στο καφαο δηλαδή 2 κόκκινα και 2 μπλε η να αφήσω μόνο το ένα ζευγάρι? 2) Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κατι με το 2ο ζευγαρι ΡΑΖΙΜ ή με την διπλή σύνδεση των 2 ΡΑΖΙΜ, και επίσης δεν δω και τεράστια διάφορα στην ταχύτητα συνδέοντας κατω μονο του το ρουτερ στην εισαγωγη του καφαο και στην μείωση εξασθένησης, τοτε το δινω βλαβη?. Ειναι δυνατό να αλλάξει ο ΟΤΕ την κεντρικη πλεξούδα που μπαίνει στην πολυκατοικία και αν ναι μέχρι τι εξασθένηση θα παραδεχθεί ότι τοτε θα εχει θεμα το καλωδιο του, ωστε να το αλλάξει?. Ευχαριστω για τις γνωμες και τις απαντησεις. ΥΓ εχω δοκιμασει επισης και με αλλο ρουτερ και αλλο φιλτρο αλλα δεν ειδα διαφορες. Για αρχή πρέπει να μετρήσεις στην εισαγωγή της πολυκατοικίας σου (κεντρικό κατανεμητη δηλαδή στο υπόγειο) και να δεις πόσο πιάνεις εκεί. Θα πάρεις το μόντεμ στα χέρια και έλα λαπτοπ και θα πας. Αν δεν έχεις διαφορά στην ταχύτητα, ότι και να αλλάξεις. δεν θα δεις διαφορά Μετά θα πρέπει να μάθεις πόση απόσταση έχεις απο το dslam και πόση ταχύτητα έχουν τα γειτονικά σπίτια. Αυτό για να καταλάβεις αν όντως αυτή είναι η ταχύτητα που μπορεί να πάρει στην περιόχη σου 1
Petros Electron Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ. Θα παρω το ρουτερ ανα χείρας και θα παω να το βάλω να δω. Τωρα για τα υπόλοιπα θα πρεπει να μου πει ο παροχέας ποση απόσταση έχω απο το dslam, για τους γείτονες δεν νομίζω να βγάλω άκρη, γερουσία έχουμε στην πολυκατοικία και γενικά δεν θέλω πάρε-δώσε μαζι τους γιατι όσοι έχουν ίντερνετ και δεν νομίζω να ξέρουν να δουν καν τι ταχύτητες έχουν. Οτι κανω μονος μου λοιπον, φυσικα μεχρι ενα σημείο.
Petros Electron Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Τελικα εκανα τις δοκιμες, και άπλα τις παραθέτω εδω (για το τεχνικό κομματι της ιστορίας). Μιλάω πλέον με τον παροχέα για να δω αν μπορει να γίνει κάτι καλύτερο, με κάποια αλλαγή του Snr ή ισως και αλλαγη ζευγαριού απο την εισαγωγή προς το καφαο, και σε τι απόσταση ειναι το dslam. Spoiler Από μια σειρά μετρήσεων που έγιναν τοσο στο σπιτι οσο και κατευθείαν στο καφαο της πολυκατοικίας διαπίστωσα ότι το ρουτερ “κλειδώνει” στα 12,8mbps (στο σπιτι) και στα 13,2mbps (στο καφαο της πολυκατοικίας οπου είναι η εισαγωγή του ΟΤΕ). Οπότε θεωρώ ότι η εσωτερική καλωδίωση της πολυκατοικίας δεν εχει θέμα εφόσον η διαφορά είναι μικρή και αναμενόμενη του μήκους της εσωτερικής καλωδίωσης (Το καφαο είναι στο υπόγειο και το διαμέρισμα στον 6ο οροφο). Οι μετρήσεις εγιναν με 2 διαφορετικα ρουτερ και με 2 διαφορετικά φιλτρα για να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία εξοπλισμού που θα επηρέαζε τις μετρήσεις. Το Snr margin είναι D=6.5db/U=7.5db και αντίστοιχα D=6.5db/U=7db. Το line antennation είναι D=21.5/U=14.5 και αντίστοιχα D=21/U=14db.
sphinxgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Τελικα εκανα τις δοκιμες, και άπλα τις παραθέτω εδω (για το τεχνικό κομματι της ιστορίας). Μιλάω πλέον με τον παροχέα για να δω αν μπορει να γίνει κάτι καλύτερο, με κάποια αλλαγή του Snr ή ισως και αλλαγη ζευγαριού απο την εισαγωγή προς το καφαο, και σε τι απόσταση ειναι το dslam. Απόκρυψη περιεχομένων Από μια σειρά μετρήσεων που έγιναν τοσο στο σπιτι οσο και κατευθείαν στο καφαο της πολυκατοικίας διαπίστωσα ότι το ρουτερ “κλειδώνει” στα 12,8mbps (στο σπιτι) και στα 13,2mbps (στο καφαο της πολυκατοικίας οπου είναι η εισαγωγή του ΟΤΕ). Οπότε θεωρώ ότι η εσωτερική καλωδίωση της πολυκατοικίας δεν εχει θέμα εφόσον η διαφορά είναι μικρή και αναμενόμενη του μήκους της εσωτερικής καλωδίωσης (Το καφαο είναι στο υπόγειο και το διαμέρισμα στον 6ο οροφο). Οι μετρήσεις εγιναν με 2 διαφορετικα ρουτερ και με 2 διαφορετικά φιλτρα για να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία εξοπλισμού που θα επηρέαζε τις μετρήσεις. Το Snr margin είναι D=6.5db/U=7.5db και αντίστοιχα D=6.5db/U=7db. Το line antennation είναι D=21.5/U=14.5 και αντίστοιχα D=21/U=14db. Τι πάροχο έχεις?
Petros Electron Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Spoiler Είχα wind και τώρα εχω vodafone. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2020 από Petros Electron
sphinxgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Είχα wind και τώρα εχω vodafone. Δοκίμασε και αυτό να πάρεις μια εκτίμηση (ίσως ισχύει) https://www.speedtest.gr/tahitita-internet-periohi/
Petros Electron Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ έριξα μια μάτια. 750 μετρα ειμαι απο το dslam καναμε διάφορες δόκιμες αλλάζοντας το snr margin, και τελικά κλειδώσαμε στο ανώτερο που μπορεί να δώσει η γραμμή λίγο καλύτερα από πριν. To ρουτερ 585V8 δείχνει να έχει καλύτερη συμπεριφορά θα αφήσω αυτό πάνω και θα δω πως θα πάει.
liapinio Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα και πάλι, ήρθα λίγο στο χωριό και είπα να δοκιμάσω λίγο να κάνω τις αλλαγές με την σύνδεση. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω το μοντεμ απ ευθειας στην γραμμή του οτε που έρχεται στο σπιτι. Εκεί είχε μετρήσει ο τεχνικός του ΟΤΕ την ταχύτητα πάνω απο 50mbps ενω μέσα στο σπίτι φτάνει περίπου στο μισό. Αυτό που έκανα για αρχή ειναι να προσάθησω να κουμπώσω την γραμμη πανω στο μόντεμ, έκοψα την μια ακρη απο το κλασσικο καλώδιο τηλ, την συνδεσα στην γραμμη του ΟΤΕ και μετά το κλιπσακι κανονικα στο μοντεμ αλλά δεν συγχρονίζει. Ανάβει μόνο το power και τα υπολοιπα λαμπάκια, dsl, internet, telephony αναβοσβηνουν μονιμα χωρις να εχω ιντερνετ. Τι κάνω λάθος?
sphinxgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, liapinio είπε Καλημέρα και πάλι, ήρθα λίγο στο χωριό και είπα να δοκιμάσω λίγο να κάνω τις αλλαγές με την σύνδεση. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω το μοντεμ απ ευθειας στην γραμμή του οτε που έρχεται στο σπιτι. Εκεί είχε μετρήσει ο τεχνικός του ΟΤΕ την ταχύτητα πάνω απο 50mbps ενω μέσα στο σπίτι φτάνει περίπου στο μισό. Αυτό που έκανα για αρχή ειναι να προσάθησω να κουμπώσω την γραμμη πανω στο μόντεμ, έκοψα την μια ακρη απο το κλασσικο καλώδιο τηλ, την συνδεσα στην γραμμη του ΟΤΕ και μετά το κλιπσακι κανονικα στο μοντεμ αλλά δεν συγχρονίζει. Ανάβει μόνο το power και τα υπολοιπα λαμπάκια, dsl, internet, telephony αναβοσβηνουν μονιμα χωρις να εχω ιντερνετ. Τι κάνω λάθος? προφανώς κάνεις λάθος τη σύνδεση των καλωδίων με το rj11 βυσματάκι, πάνω στο μόντεμ.
liapinio Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 @sphinxgr ποσο λαθος να κανω ρε γαμωτο την συνδεση των καλωδίων? ερχεται ενα καλώδιο ουτε ΟΤΕ στο κουτι στο σπιτι το οποιο έχει μέσα 2 καλώδια, κόβω ενα καλώδιο τηλεφωνικης γραμης, ξεγυμνωνω την μια μεριά και αφηνω το κλιπσακι που κουμπωνει στο μοντεμ στην αλλη, συνδεω ρευμα αλλα δεν συγχρονιζει η γραμμη. αναβει σταθερα μονο το power και τα υπολοιπα λαμπακια αναβοσβηνουν μονιμα.
sphinxgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 25 λεπτά πριν, liapinio είπε @sphinxgr ποσο λαθος να κανω ρε γαμωτο την συνδεση των καλωδίων? ερχεται ενα καλώδιο ουτε ΟΤΕ στο κουτι στο σπιτι το οποιο έχει μέσα 2 καλώδια, κόβω ενα καλώδιο τηλεφωνικης γραμης, ξεγυμνωνω την μια μεριά και αφηνω το κλιπσακι που κουμπωνει στο μοντεμ στην αλλη, συνδεω ρευμα αλλα δεν συγχρονιζει η γραμμη. αναβει σταθερα μονο το power και τα υπολοιπα λαμπακια αναβοσβηνουν μονιμα. Ή έχεις επιλέξει λάθος καλώδια, ή έχεις κάνει λάθος τη συνδεση, ή έχεις βάλει σε λάθος θύρα το βύσμα στο modem. Είναι 100000% κάποιο εντελώς γελοίο λαθός. Για πήγαινε ξανά μέσα στο σπίτι και συνέδεσε το modem. Αν έχεις internet, τότε έχεις κόψει λάθος καλώδιο στην εισαγωγή του σπιτιού.
liapinio Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Ευχαριστω για την βοήθεια, ναι μέσα στο σπίτι όταν αλλάξω τα καλώδια, συνδεω δλδ απλα την γραμμη του ΟΤΕ και την γραμμη που παει μεσα στο σπιτι και κουμπωνω το μοντεμ εχω κανονικα ιντερνετ. Οταν βάζω το μόντεμ κατ ευθειαν στην γραμμη του ΟΤΕ που φτάνει στο κουτι έξω απο το σπιτι δεν εχω. Είναι λιγο κουλο γτ ειναι 2 καλώδια, ποσο λάθος να κανω. anyway θα κάνω μια δοκιμή ξανά αύριο και θα στειλω.
sphinxgr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, liapinio είπε Ευχαριστω για την βοήθεια, ναι μέσα στο σπίτι όταν αλλάξω τα καλώδια, συνδεω δλδ απλα την γραμμη του ΟΤΕ και την γραμμη που παει μεσα στο σπιτι και κουμπωνω το μοντεμ εχω κανονικα ιντερνετ. Οταν βάζω το μόντεμ κατ ευθειαν στην γραμμη του ΟΤΕ που φτάνει στο κουτι έξω απο το σπιτι δεν εχω. Είναι λιγο κουλο γτ ειναι 2 καλώδια, ποσο λάθος να κανω. anyway θα κάνω μια δοκιμή ξανά αύριο και θα στειλω. Αν στο κουτί εκτός σπιτιου εχεις αποσυνδεδεμένα τα καλώδια και εντός σπιτιού βάλεις το μόντεμ, έχεις ίντερνετ?!
liapinio Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν στο κουτί εκτός σπιτιου εχεις αποσυνδεδεμένα τα καλώδια και εντός σπιτιού βάλεις το μόντεμ, έχεις ίντερνετ?! Δεν το δοκίμασα αυτό να σου πω την αλήθεια αλλα μου φαινεται απιθανο γτ αποσυνδεω την γραμμη πριν μπει μεσα στο σπιτι και κουμπωνω το μοντεμ. Με την 1η ευκαρια θα το δοκιμασω και θα στειλω καμια φωτο για να υπαρχει καλυτερη εικονα μπας και βγει ακρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα