liapinio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα παιδιά, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το θέμα μου σχετικό με την κατηγορία αλλά δεν ειμαι σίγουρος που αλλού θα ταίριαζε καλύτερα. Κάναμε μια αναβάθμιση πρόσφατα στην γραμμή για ιντερνετ, adsl 50αρι, για το σπίτι στο χωριό, σκφτείτεότι η 24αρα κλείδωνε στα 23 απλά λεώ αφου η τιμή ηταν σχεδόν ίδια ας παμε στην 50αρα. Το θέμα είναι οτι με την αναβάθμιση η γραμμή πλέον κλειδώνει στα 26. Το δήλωσα σαν βλάβη και ο τεχνικος της ΔΕΗ ήρθε και μέτρησε την γραμμή η οποία φτάνει μέχρι το κουτι του ΟΤΕ στο σπίτι πάνω απο 50Mbps. Το πρόβλημα που μας είπε είναι ότι το καλώδιο που φεύγει απο το κουτί για το σπίτι είναι παλιού τύπου και δεν κάνει για τηλεφωνική γραμμή/ιντερνετ και πρεπει να το αλλάξουμε. Γνωρίζει κάποιος τι καλώδιο πρεπει να χρησιμοποιήσουμε για να υπάρχει καλύτερη απόδοση?
DanielRGr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/kalodia-exoterikon-choron/ftp-cat6/kalodio-tilefonou-pet-4x2ch0-6mm-mavro-a02ys-st-2y_191828/ 1
johnmegarythmos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/11/2020 στις 10:53 ΠΜ, liapinio είπε Καλημέρα παιδιά, δεν είμαι σίγουρος αν είναι το θέμα μου σχετικό με την κατηγορία αλλά δεν ειμαι σίγουρος που αλλού θα ταίριαζε καλύτερα. Κάναμε μια αναβάθμιση πρόσφατα στην γραμμή για ιντερνετ, adsl 50αρι, για το σπίτι στο χωριό, σκφτείτεότι η 24αρα κλείδωνε στα 23 απλά λεώ αφου η τιμή ηταν σχεδόν ίδια ας παμε στην 50αρα. Το θέμα είναι οτι με την αναβάθμιση η γραμμή πλέον κλειδώνει στα 26. Το δήλωσα σαν βλάβη και ο τεχνικος της ΔΕΗ ήρθε και μέτρησε την γραμμή η οποία φτάνει μέχρι το κουτι του ΟΤΕ στο σπίτι πάνω απο 50Mbps. Το πρόβλημα που μας είπε είναι ότι το καλώδιο που φεύγει απο το κουτί για το σπίτι είναι παλιού τύπου και δεν κάνει για τηλεφωνική γραμμή/ιντερνετ και πρεπει να το αλλάξουμε. Γνωρίζει κάποιος τι καλώδιο πρεπει να χρησιμοποιήσουμε για να υπάρχει καλύτερη απόδοση? Θα παρεις καλωδιο pet μαυρο που αντεχει στις καιρικες συνθηκες εχει ο καυκας απο εκει το πηρα και εγω! . Δοκιμασε μονος σου πανω στο εξω κουτι που τερματιζει στο τοιχο σου να δεις οτι οντως πιανεις τοσο μεγαλη ταχυτητα . Εγω αλλαξα ενα κομματι απο την καλωδιωση μου και ειδα διαφορα σταματησαν οι αποσυνδεσεις , ενω φετος ειχα αλλαξει πρωτα εξωτερικα το καλωδιο απο το κουτι εξω μεχρι και μεσα με pet και το καλοκαιρι με τσακισε με αποσυνδεσεις . Τελος παντων μετα απο αρκετο ψαξιμο , εβαλα το ρουτερ στο καλωδιο που εφτανε μεσα αλλα συνδεοτανε με το παλιο δικτυο. και συνδεσα τα καλωδιο με SCOTCHLOK ( δες εδω https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/klemmens-fast/3m-uy-2-scotchlok-thlepikoinoniako-kitpino_187747/ ) συνδεσεις για μην κουνιούνται και επισης ειναι και μονωτικο λεει. Το τελειο ειναι οτι δεν τα ξεγυμνωνεις το καλωδιο απλα τα βαζεις μεσα και πατας με μια πενσα και μαγκωνουνε. Τελος παντων μετα στο αλλο κομματι του καλωδιου που ερχοτανε απο μεσα μεχρι το ρουτερ εκει ειχα μεγαλο attenuation και εβαζα το ρουτερ να δω τι νουμερα πιανει στο attenuation . Τελικα το αλλαξα με pet εσωτερικα ( διοτι ειχα καλωδιο) και εβαλα και διπλη πριζα τηλεφωνου εξωτερικη . Στην μπριζα την διπλη εβαλα μονο το καλωδιο του τηλεφωνου απεξω και το συνδεσα στο ρουτερ στην θυρα dsl και απο τα 3 τηλεφωνα που ειχα εβαλα 1 ασυρματο μονο στην phone 2 χωρις φιλτρα και επιστροφες ( που τις σιχαινομαι ). Τωρα θελω να φτιαξω την υπολοιπη καλωδιωση και στην 2η μπριζα της διπλης μπριζας να συνδεσω τα αλλα τηλεφωνα διοτι το ασυρματο δεν πιανει καλα σε αλλο χωρο .Aναγκαστηκα ενω καλωδιο θα πρεπει να το δω αμα δεν καλο να το αλλαξω κοιτωντας παντα το attenuation να παραμεινει στα 34,5 και οχι 36 που ητανε οταν ειχα προβλημα με την καλωδιωση . Ελπιζω να σε βοηθησα παντως και σε ενα γειτονα μας εμεις κλειδωναμε στα 7 και εκεινος στα 2mbs με την γραμμη μεσα στο ρουτερ να λεει εως 3,1mbs . Και ενω ξερουνε οτι ειναι προβλημα καλωδιωσης δεν ασχολιουνται ( ειναι μεγαλοι ανθρωποι και ασχολιουνται πολυ λιγο με το ιντερνετ αλλα του λεω το πληρωνεται το ιντερνετ γιατι να μην εχετε καλυτερες ταχυτητες; ) , αλλα πολυ παραξενο που το καλωδιο απεξω μεχρι και μεσα στο σπιτι ειναι μοναδικο και δεν υπαρχει αλλη μπριζα τηλεφωνου. Τελος παντων και εγω με τα θεματα αποσυνδεσεων μου ειχανε σπασει τα νευρα και εβαλα το speedbooster. Για καβαντζα αμα κοπει το dsl να εχω απο το 4g .Ναι βοηθησε αλλα εριχνε την γραμμη του τηλεφωνου ( πριν φτιαξω την καλωδιωση που ειχα προβληματα με αποσυνδεσεις τωρα δεν εχω ουτε μια αποσυνδεση εδω και περιπου 2 εβδομαδες και 3 ημερες! ) , αλλα τελικα βρηκα ρυθμιση αμα δεν εχω καθολου dsl να το ρυθμισω και να δουλευει και το σταθερο τηλεφωνο μεσω 4g διοτι το τηλεφωνο δουλευει μονο με το dsl. Και ετσι αισθανομαι περισσοτερη σιγουρια σε περιπτωση βλαβης , αλλα και περισσοτερη ταχυτητα που μεταβαλεται στο δικτυο 4g σχεδον 4 πλασια και παραπανω εχω φτασει και τα 49mbs . Σιγουρα η δικια σου γραμμη ειναι 50ρα και θα ειναι πιο σταθερα κοντα στα 50 , απο οτι το 4g αλλα εμενα δεν υπαρχει υποδομη εδω απο οπτικες ινες! . Το κουτι σου στον τοιχο εξω ειναι παλαιο που πιανουνε τα ακρα μεταξυ τους ; ειναιι σε κλεμμα; θα χρειστεις ενα εξαρτημα punch down αμα θελεις να σου πω ειναι απλο να το πιτσικαρεις το καλωδιο. Eγω το πηρα απο κοσμομαρκετ εδω https://cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=280427&check=skroutz__9check&skr=skr159466&a=2&cat_id=092709540958&skr_prm=WyJmZWJkN2NkMS1lNTg4LTQ3ODQtOTNkYS1jZGRiMDliZWNhZmEiLDE2MDUwMzAxNDIzNDAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από johnmegarythmos
liapinio Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πάρα πολύ @johnmegarythmos για το χρόνο σου και για τις χρήσιμες πληροφορίες. Παρήγγειλα το PET καλώδιο απο τον καυκά και θα το παραλάβω σήμερα, πολύ ωραίο αυτο με το SCOTCHLOK θα το τσεκάρω. Το καλο είναι οτι η γραμμή κλειδώνει και τώρα πάνω απο 20Mbps οπότε δεν είναι οτι σέρνομαι, απλά αφου υπάρχει η δυνατοτητα για καλυτερη ταχύτητα και την πληρώνω είπα να το δοκιμάσω. Είχε έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ και ήμασταν μαζι στο κουτί έξω απο το σπίτι που έκανε την μέτρηση και ήταν πάνω απο 50, αν θυμάμαι καλά 56Mbps. Το κουτί δεν είμαι σίγουρος τι τύπου είναι και δεν ξερω και τι είναι η κλέμμα. Θα το ψάξω λίγο και θα σου στείλω σε μνμ αν χρειαστώ κάτι. Ευχαριστώ και πάλι ✌️
johnmegarythmos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, liapinio είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ @johnmegarythmos για το χρόνο σου και για τις χρήσιμες πληροφορίες. Παρήγγειλα το PET καλώδιο απο τον καυκά και θα το παραλάβω σήμερα, πολύ ωραίο αυτο με το SCOTCHLOK θα το τσεκάρω. Το καλο είναι οτι η γραμμή κλειδώνει και τώρα πάνω απο 20Mbps οπότε δεν είναι οτι σέρνομαι, απλά αφου υπάρχει η δυνατοτητα για καλυτερη ταχύτητα και την πληρώνω είπα να το δοκιμάσω. Είχε έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ και ήμασταν μαζι στο κουτί έξω απο το σπίτι που έκανε την μέτρηση και ήταν πάνω απο 50, αν θυμάμαι καλά 56Mbps. Το κουτί δεν είμαι σίγουρος τι τύπου είναι και δεν ξερω και τι είναι η κλέμμα. Θα το ψάξω λίγο και θα σου στείλω σε μνμ αν χρειαστώ κάτι. Ευχαριστώ και πάλι ✌️ η ρεκλετα που χρειαζεται το εργαλειο punch down που σου εγραψα θα πρεπει ειναι τετοιου τυπου εμενα που μου αλλαξανε το κουτι στο τοιχο μου μαζι με την καλωδιωση απο την κολωνα μεχρι τον τοιχο μου διοτι μολις εβρεχε που επεφτε το ιντερνετ μου εβαλαν ενα μικροτερο κουτι που ειχε 2 γραμμες απο την παραπανω φωτογραφια. Οσον αφορα τα παλαια κουτια μοιαζουνε καπως ετσι το τελευταιο το στρογγυλο ειχα εγω αλλα σε τετραγωνη μορφη αλλα τα καλωδια μεσα τα ειχανε ποιασει το καθενα και τα ειχανε στριψει και ενα μονωτικο να τα κραταει , γενικα φαινεται καλυτερο με την κλεμμα και το πιτσικαρισμα πιο σταθερο. Παντως αμα δεν ενοχλει η ταχυτητα και δεν εχεις και προβλημα με αποσυνδεσεις μπορεις να το αφησεις οπως ειναι και οποτε θελεις να ασχοληθεις . Αλλα εγω θα το αλλαζα αφου το πληρωνω που το πληρωνω το παραπανω παγιο γιατι να μην ειμαι κοντα σε αυτο που πληρωνω. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από johnmegarythmos 1
timos81 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Η πιο εύκολη λύση δες αν μπορείς να αλλάξεις πάροχο , να βάλεις οπτική ίνα σπίτι .
liapinio Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 @timos81 ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για οπτική στην περιοχή και μάλλον θα καθυστερήσει. Επίσης το πρόβλημα είναι στην καλωδίωση εντός του σπιτιού και όχι απο τον πάροχο καθώς στο κουτί του ΟΤΕ η γραμμή που φτάνει είναι 56Μbps. Προσπαθήσαμε σήμερα να δούμε που είναι το πρόβλημα, κάναμε κάποιες δοκιμές εδω στην καλωδίωση, αλλάξαμε το εξωτερικό καλώδιο που φτάνει μέσα στο σπίτι, βάλαμε το PET που πρότειναν και τα παιδιά απο πάνω αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Λίγο για να καταλάβαιτε την συνδεσμολογια, το PET πάει στο υπόγειο και φέυγουν 2 ζευγη καλωδιων στον 1ο και 2ο όροφο. Συνδέοντας το PET απ ευθειας στο modem απο το κουτι του ΟΤΕ η γραμμή κλείδωνε κοντά στα 50Mbps, οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι στα εσωτερικά καλώδια που φεύγουν απο το υπόγειο για τους άλλους 2 ορόφους. Τώρα επειδή έχει αρκετό μπελά για να αλλάξουμε όλη την καλωδίωση θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να μεταφέρω την τηλεφωνικη γραμμη μέσα στο σπίτι χωρίς πολλά καλωδια. Να πω οτι η γραμμή ειναι Voip και το κουτι του ΟΤΕ είναι διπλα στο γκαραζ οπότε θα μπορουσα να τραβήξω ενα καλώδιο μέσα στο γκαραζ και να έχω εκει το modem. Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω μετά την τηλεφωνική γραμμή μεσα στο σπίτι? Επίσης υπάρχει και αυτο το poweline της devolo https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB για να υπάρχει καληψη δικτύου σε όλο το σπίτι. Αυτό που σκεφτομαι είναι: 1. Μπορώ απο την lan του powerline να έχω τηλεφωνικη γραμμή? 2. Μηπως το πρόβλημα λύνεται απλά με ενα ασυρματο τηλ με διπλή βάση?
johnmegarythmos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2020 στις 6:55 ΜΜ, liapinio είπε @timos81 ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για οπτική στην περιοχή και μάλλον θα καθυστερήσει. Επίσης το πρόβλημα είναι στην καλωδίωση εντός του σπιτιού και όχι απο τον πάροχο καθώς στο κουτί του ΟΤΕ η γραμμή που φτάνει είναι 56Μbps. Προσπαθήσαμε σήμερα να δούμε που είναι το πρόβλημα, κάναμε κάποιες δοκιμές εδω στην καλωδίωση, αλλάξαμε το εξωτερικό καλώδιο που φτάνει μέσα στο σπίτι, βάλαμε το PET που πρότειναν και τα παιδιά απο πάνω αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Λίγο για να καταλάβαιτε την συνδεσμολογια, το PET πάει στο υπόγειο και φέυγουν 2 ζευγη καλωδιων στον 1ο και 2ο όροφο. Συνδέοντας το PET απ ευθειας στο modem απο το κουτι του ΟΤΕ η γραμμή κλείδωνε κοντά στα 50Mbps, οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι στα εσωτερικά καλώδια που φεύγουν απο το υπόγειο για τους άλλους 2 ορόφους. Τώρα επειδή έχει αρκετό μπελά για να αλλάξουμε όλη την καλωδίωση θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να μεταφέρω την τηλεφωνικη γραμμη μέσα στο σπίτι χωρίς πολλά καλωδια. Να πω οτι η γραμμή ειναι Voip και το κουτι του ΟΤΕ είναι διπλα στο γκαραζ οπότε θα μπορουσα να τραβήξω ενα καλώδιο μέσα στο γκαραζ και να έχω εκει το modem. Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω μετά την τηλεφωνική γραμμή μεσα στο σπίτι? Επίσης υπάρχει και αυτο το poweline της devolo https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB για να υπάρχει καληψη δικτύου σε όλο το σπίτι. Αυτό που σκεφτομαι είναι: 1. Μπορώ απο την lan του powerline να έχω τηλεφωνικη γραμμή? 2. Μηπως το πρόβλημα λύνεται απλά με ενα ασυρματο τηλ με διπλή βάση? το καλωδιο που παει στο υπογειο και μετα παει στον 1 και στο 2ο οροφο εχει πουθενα διακαλαδωσεις; ή περναει μεσα στον τοιχο και δεν το βλεπεις; εσυ σε τι οροφο εισαι; ελεγα μηπως μπορεις να το παρεις κατευθειαν απο το γκαραζ και να το καρφωσεις μεχρι μπαλκονι του διαμερισματος σου; ή καπου αλλου αλλα να το εχεισ μεσα στο σπιτι σου. Η λυση του power line χρειαζεται αν εχεις το ιδιο ρολοι ή ακομα και τριφασικο ρολοι να εχεις θελει powerline που να το υποστηριζει. Εγω γενικα δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος με το powerline επηρεαζεται και μεταβαλλεται η ταχυτητα και τα χρωματα, καλυτερα καλωδιο να βαλεις . Υπαρχει τροπος να μεταφερεις σημα ιντερνετ με καλωδιο κεραιας δεν το εχω δοκιμασει και δεν ξερω τι απωλειες εχει νομιζω οτι ειναι ακριβο παντως. Οσο για το ασυρματο τηλεφωνο ναι μπορεις να το κανεις αλλα θα πρεπει να εχεις σημα στον χωρο σου και να μιλας ανετα και να μην κοβεται το σημα αμα πχ ειναι χονδροι οι τοιχοι. Αμα εχεις 2 ασυρματα ιδιας μαρκας μπορεις να τα συνδεσεις μεταξυ τους πχ εχεις 2 ασυρματα panashonic ανεξαρτητα αμα το ενα εχει μικρη οθονη μιας γραμμης και το αλλο εχει οθονη μεγαλυτερη 3 γραμμων μπορεις να τα συνδεσεις μεταξυ τους και να επικοινωνουνε. Ετσι εχεις 2 ασυρματα στο σπιτι σου και το ενα το κατεβαζεις στο γκαραζ για φορτιση και το αλλο φορτιζεται στην φορτιση του , ( αφαιρεις το τηλεφωνικο καλωδιο , οταν εχεις συνδεσει την βαση την πρωτη που ειναι στο γκαραζ) . Επισης εχω δει καλωδιο ethernet να περναι απο υδροροες για να φτασει στο σπιτι αφου δεν μπορουσανε βρουνε αλλον τροπο. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από johnmegarythmos 1
sphinxgr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2020 στις 6:55 ΜΜ, liapinio είπε @timos81 ευχαριστώ για την απάντηση, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για οπτική στην περιοχή και μάλλον θα καθυστερήσει. Επίσης το πρόβλημα είναι στην καλωδίωση εντός του σπιτιού και όχι απο τον πάροχο καθώς στο κουτί του ΟΤΕ η γραμμή που φτάνει είναι 56Μbps. Προσπαθήσαμε σήμερα να δούμε που είναι το πρόβλημα, κάναμε κάποιες δοκιμές εδω στην καλωδίωση, αλλάξαμε το εξωτερικό καλώδιο που φτάνει μέσα στο σπίτι, βάλαμε το PET που πρότειναν και τα παιδιά απο πάνω αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Λίγο για να καταλάβαιτε την συνδεσμολογια, το PET πάει στο υπόγειο και φέυγουν 2 ζευγη καλωδιων στον 1ο και 2ο όροφο. Συνδέοντας το PET απ ευθειας στο modem απο το κουτι του ΟΤΕ η γραμμή κλείδωνε κοντά στα 50Mbps, οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι στα εσωτερικά καλώδια που φεύγουν απο το υπόγειο για τους άλλους 2 ορόφους. Τώρα επειδή έχει αρκετό μπελά για να αλλάξουμε όλη την καλωδίωση θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να μεταφέρω την τηλεφωνικη γραμμη μέσα στο σπίτι χωρίς πολλά καλωδια. Να πω οτι η γραμμή ειναι Voip και το κουτι του ΟΤΕ είναι διπλα στο γκαραζ οπότε θα μπορουσα να τραβήξω ενα καλώδιο μέσα στο γκαραζ και να έχω εκει το modem. Υπάρχει τρόπος να μεταφέρω μετά την τηλεφωνική γραμμή μεσα στο σπίτι? Επίσης υπάρχει και αυτο το poweline της devolo https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB για να υπάρχει καληψη δικτύου σε όλο το σπίτι. Αυτό που σκεφτομαι είναι: 1. Μπορώ απο την lan του powerline να έχω τηλεφωνικη γραμμή? 2. Μηπως το πρόβλημα λύνεται απλά με ενα ασυρματο τηλ με διπλή βάση? To pet το πας και το συνδέεις στην κεντρική πρίζα του σπιτιού. Αν δεν μπορείς, βάζεις απλά μια επιτοίχια πρίζα να το τερματίσεις. Στο modem βαζεις καλώδιο και το συνδέεις στην πρίζα που έβαλες. Tην έξοδο του modem που δίνει τηλεφωνία, τη συνδέεις στην πρίζα του σπιτιού (την κεντρική) στα καλώδια που συνεχίζουν στις πρίζες του υπόλοιπου σπιτιού, και έτσι το τηλέφωνο μεταφέρεται σε όλες τις πρίζες του σπιτιού. 90% των περιπτώσεων για χαμηλή ταχύτητα, φταίει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού να ξέρετε. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από sphinxgr
liapinio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 @sphinxgr ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ για την εσωτερική καλωδίωση, εκεί είναι το πρόβλημα, το καλώδιο που είχε χρησιμοποιηθει για την εγκατάσταση είναι καλώδιο ρεύματος και όχι τηλεφώνου. Δεν είχα σκεφτεί αυτό που λες, δλδ να κουμπώσω το μοντεμ στο PET που έρχεται και μετά να δώσω απο το modem τηλεφωνια στις υπόλοιπες γραμμές. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω σ αυτο είναι οτι το modem θα είναι στο υπόγειο, θέλω να αποφύγω να τρυπήσω κτλπ. Θα το δοκιμάσω σύντομα και θα ενημερώσω
sphinxgr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, liapinio είπε @sphinxgr ευχαριστώ για την απάντηση. Συμφωνώ για την εσωτερική καλωδίωση, εκεί είναι το πρόβλημα, το καλώδιο που είχε χρησιμοποιηθει για την εγκατάσταση είναι καλώδιο ρεύματος και όχι τηλεφώνου. Δεν είχα σκεφτεί αυτό που λες, δλδ να κουμπώσω το μοντεμ στο PET που έρχεται και μετά να δώσω απο το modem τηλεφωνια στις υπόλοιπες γραμμές. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω σ αυτο είναι οτι το modem θα είναι στο υπόγειο, θέλω να αποφύγω να τρυπήσω κτλπ. Θα το δοκιμάσω σύντομα και θα ενημερώσω Αυτό που σου έχω ως κόκκινο, είναι η μοναδική και παράλληλα επίσημη λύση απο τους παρόχους. Δεν έχεις εναλλακτική. Το modem δεν σε απασχολεί που θα είναι. Θα ανοίξεις άλλο θέμα μετά να σου πουμε πώς θα φτιάξεις φανταστικό ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι με κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/17742295/TP-LINK-Deco-M4-v1-2-pack.html
liapinio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Thanks, νομίζω έχω καταλάβει πως μπορώ να το κάνω και να απλοποιηθεί πάρα πολύ το όλο θέμα. Μπορώ να κρατήσω την παλιά καλωδίωση μέσα στο σπίτι για την γραμμή τηλ και ουσιαστικά να κουμπώσω όπου θέλω το modem απ ευθειας στην γραμμη του ΟΤΕ. Εχω και αυτό εδω, https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με ταχυτητες και τ λοιπά οπότε δεν νομίζω να έχω προβλήματα.
sphinxgr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, liapinio είπε Thanks, νομίζω έχω καταλάβει πως μπορώ να το κάνω και να απλοποιηθεί πάρα πολύ το όλο θέμα. Μπορώ να κρατήσω την παλιά καλωδίωση μέσα στο σπίτι για την γραμμή τηλ και ουσιαστικά να κουμπώσω όπου θέλω το modem απ ευθειας στην γραμμη του ΟΤΕ. Εχω και αυτό εδω, https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/powerlines/devolo-powerline-up-to-500-mbps-wifi-network-kit-9645_3331458?gclid=Cj0KCQiAwMP9BRCzARIsAPWTJ_GL9NznES66QNtc4TRyBThxftJPQ9wYiZP9CqDekY6tZPz201x2U98aAn7PEALw_wcB και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με ταχυτητες και τ λοιπά οπότε δεν νομίζω να έχω προβλήματα. Ναι. Σημασία έχει να κουμπώσεις το modem απευθείας στο PET. Μετά κάνεις ότι θες ελευθερα. Στις 10/11/2020 στις 11:41 ΠΜ, DanielRGr είπε https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/kalodia-exoterikon-choron/ftp-cat6/kalodio-tilefonou-pet-4x2ch0-6mm-mavro-a02ys-st-2y_191828/ Επίσης αυτό το βάζεις μέσα σε σωλήνα. Μη το πετάξεις έξω στο οικόπεδο έτσι και μετά απο λίγο καιρό παραπονιέσαι πως δεν έχεις ιντερνετ!!! 1
johnmegarythmos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Στις 17/11/2020 στις 12:47 ΜΜ, sphinxgr είπε Ναι. Σημασία έχει να κουμπώσεις το modem απευθείας στο PET. Μετά κάνεις ότι θες ελευθερα. Επίσης αυτό το βάζεις μέσα σε σωλήνα. Μη το πετάξεις έξω στο οικόπεδο έτσι και μετά απο λίγο καιρό παραπονιέσαι πως δεν έχεις ιντερνετ!!! παντως ειναι αρκετα χονδρο το μαυρο περιβλημα του καλωδιου pet δεν πιστευω οτι θα χαλασει ευκολα . Επισης μπορεις να αλλαξεις ζευγη αρκετα ευκολα
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf must.πολλες φορες μην πω τις πιο πολλες φταινε τα παραλληλα(bridge taps) και οχι το καλωδιο αλλα οι τεχνικοι.....μην πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα