Προς το περιεχόμενο

Δεν εχω βρει ενδιαφερον στην σχολη που περασα(1οετης)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά δεν θα έφευγα από μηχ μηχ λόγω.αντικειμενου και όχι πτυχίου. Σκέψου εγώ έκανα το λάθος να δώσω για σπουδές υγείας τα πιο απαρχαιωμένα επαγγέλματα δηλαδή και αν με ρωτουσες σήμερα το θα ήθελα να κάνω θα σου έλεγα μηχ μηχ. Καθαρά για αυτό δεν θα άλλαζα στην θέση σου και όχι γιατί από το ΕΜΠ ξέρω γω θα πήγαινα στο ΟΠΑ η οπουδήποτε αλλού αυτο έχει μηδενική σημασία. Αν τα οικονομικά σου αρέσουν έστω και λίγο παραπανω να αλλάξεις τότε το κλίμα θα είναι πιο βιώσιμο για εσένα όχι μόνο τα 4-5 χρόνια των σπουδών αυτό είναι το λιγότερο, αλλά ολόκληρη τη ζωή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορείς να μιλήσεις με κάποιο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού. αν σου αρέσουν επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με μηχ μηχ η σχολή ακόμα κι αν τη βαριέσαι είναι ο δρόμος, τελειώνεις και μετά ακολουθείς το μονοπάτι που σου αρέσει. Αν σου αρέσει κάτι άλλο τότε ψαξου αλλου. Ψαξε αγγελίες να δεις τι επαγγέλματα έχουν ζήτηση, ψάξε για νέα επαγγέλματα στους τομείς της τεχνολογίας, των οικονομικών, του περιβάλλοντος. θα σε ενδιέφερε κάτι από αυτά?  αν ναι μετά θα βρεις με ποιο τρόπο θα φτάσεις εκεί. 

Το πτυχίο του Μηχανικού είναι όντως δυνατό και σου ανοίγει πολλές πόρτες. Εγώ πέρασα Μηχανολόγων παίζοντας ΠΡΟ-ΠΟ με το μηχανογραφικό κι ήμουν σε αρκετά παρόμοια κατάσταση γιατι στο πρώτο έτος φρίκαρα. Αλλά δεν την άφησα. Όσο προχωράς στη σχολή, το πράγμα θα γίνεται πιο ενδιαφέρον και οι επιλογές περισσότερες για να μάθεις πράγματα που σου αρέσουν. Και αν φτιάξεις καλή παρέα, βγαίνει πολύ εύκολα το πράγμα με τη δουλειά και στο λέει ο πλέον τεμπέλης που πέρασε απο την Πολυτεχνειούπολη. Αν είσαι στο ΕΜΠ, στείλε και πμ με ερωτήσεις ή να σου πω πιο συγκεκριμένα...

Στις 8/11/2020 στις 7:32 ΜΜ, PilotGuy είπε

Καλησπερα σε ολο το team του insomnia. Θελω πραγματικα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με ταλανιζει τον τελευταιο καιρο. Εδωσα πανελληνιες και περασα στην 1η μου επιλογη που ηταν μια στρατιωτικη σχολη. Δυστυχως ομως λογω ακαταλληλοτητας με εδιωξαν μετα απο λιγο απο την σχολη αυτη ενω μου εδωσαν την δυνατοτητα να παω στην επομενη σχολη του μηχανογραφικου η οποια ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων. Προφανως ξενερωσα τερμα αλλα οπως και να χει αρχισα να παρακαλουθω τα μαθηματα της σχολης και να ψαχνομαι γενικα ωστε να δω τι θα κανω απο δω και περα. Απο οταν ξεκινησαν τα μαθηματα και μεχρι τωρα ομως δεν εχω βρει κανενα ενδιαφερον για την σχολη αυτη. Ξερω θα μου πειτε ειναι πολυ νωρις ακομα για να καταλαβω, ή θα μου πειτε οτι ακομα δεν εχω ξεπερασει την προηγουμενη σχολη και οτι βρισκομαι σε ενα μεταβατικο σταδιο. Συμφωνω σε αυτα, ομως το εχω σκεφτει και το εχω ψαξει αρκετα.  Προφανως δεν προκειται να την παρατησω, τουλαχιστον προς το παρων. Θελω ομως να χω επιλογες σε περιπτωση που αποφασισω οτι δεν παει αλλο. Απο το ιδιο πεδιο, επισης δεν μου κινει το ενδιαφερον καποια σχολη οποτε το να κανω 10% δεν παιζει και πολυ. Μου χει περασει απο το μυαλο να ξαναδωσω πανελληνιες απο αλλη κατευθυνση (οικονομικα) , ομως δεν μου παει η καρδια να ξαναπερασω τα ιδια με τις πανελληνιες αχαχαχα. Πολλοι λενε οτι το πτυχιο που παιρνεις απο την σχολη μου ειναι  πολυ δυνατο, δηλ. μου λενε με λιγα λογια παρτο ακομα και αν αποφασισεις στο τελος να μην ασχοληθεις με κατι σχετικο. Καλη σκεψη ομως ειναι μια δυσκολη σχολη και αν δεν εχεις ενα ισχυρο κινητρο και εναν σταθερο στοχο, θα δυσκολευτεις πολυ να τα βγαλεις περα και δεν θελω να το παρω το πτυχιο σε 10 χρονια. Στην ουσια αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο οταν εφυγα απο την 1η μου επιλογη, μου λειπει το κινητρο και αυτο με δυσκολευει πολυ ωστε να σκεφθω καθαρα και να παω παρακατω. Αυτο που θελω ειναι να ακουσω την γνωμη σας για την περιπτωση μου. Τι να σκεφτομαι απο δω και στο εξης και τι να κανω; Τι πιστευεται;

@PilotGuyΣαν και εσένα, ξεκίνησα κάποτε σπουδάζω κάποτε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πολυτεχνίο. μετά από 3 χρόνια όπου κατάλαβα ότι αυτο το πράγμα δε μου αρέσει καθολου, άλλαξα εντελώς και πήγα σε άλλη σχολή (ξανα ολα απο το μηδέν). Καλύτερη απόφαση ever, καθε μερα παω στη δουλεία μου τωρα με χαμόγελο και την απολαμβάνω. 

Απλά θα έλεγα ότι μέσα σε 2-3 μήνες δεν εχεις ΚΑΘΟΛΟΥ ιδεα του τι ειναι αυτη η σχολή που είσαι. και ειδικα αν ερχεσαι με εκνευρισμο και αρνηση, δε θα μαθεις ποτε. Προσωπικα θα ελεγα 1-2 χρόνια να πεσεις με τα μουτρα και να διαβαζεις για να δεις μήπως τελικά από αυτη τη σπόντα, βρήκες τελικα κατι που αγαπας. Ειναι αμαρτια να παρατησεις κατι στο ξεκίνημα με τη μια γιατι στο λεω με απολυτη βεβαιοτητα οτι δεν εχεις την παραμικρή γνώση του τι ειναι "μηχανολογος" αυτη τη στιγμη. Γιατι μηχανολογος μπορει να γινει παρα πολυ δημιουργικό επάγγελμα, να κανεις ρομποτικη σε αυτοματισμο κλπ κλπ. Κ μπορεί απλα να γινει μηχανολογος για κτίρια κ κατασκευες, ειναι γενικα πολυ ανοιχτος κλαδος. Αν μετα απο ΣΟΒΑΡΗ προσπάθεια 1-2 ετων δεις οτι δε σε τραβαει, το ξανακοιτας. Αλλα να το παρατας επιτόπου, δε θα το πρότεινα με τιποτα.

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 11/11/2020 στις 1:54 ΜΜ, PilotGuy είπε

Ένα πτυχίο όμως δεν εξασφαλίζει την εργασία σου. Τι εννοω; εννοώ ότι μπορεί να πάρεις ένα πτυχίο και εν τέλει να ασχοληθείς με κατι τελείως άσχετο. Έχεις κερδίσει πολλά όμως παίρνοντας αυτό το πτυχίο. Το ότι θα πάρεις ένα πτυχίο από μια σχολή που δεν σε ενθουσιάζει στο 100%,  δεν σημαίνει δλδ ότι και η δουλειά που θα βρεις μετά θα είναι για σένα βαρετή. Τι λες;

Στην εποχή μας, δεν υπάρχει χρόνος για να σπουδάζεις αντικείμενα που δεν θα εξασκήσεις. Μιλώντας πάντα για θέματα σύνδεσης πτυχίου με επαγγελματική αποκατάσταση.

Αν το δούμε πιο σφαιρικά, προσωπικά είμαι υπερ της ευρείας παιδείας ενός ανθρώπου, και ότι πρέπει κανείς να ανακαλύπτει πράγματα πέραν των στενών εξειδικεύσεων που μάς οδηγεί η αγορά εργασίας. Αν το δούμε σε αυτή την κατεύθυνση, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχει νόημα κανείς να πάει σε μια Πολυτεχνική ή ένα τεχνικό αντικείμενο, για να καλλιεργήσει τέτοια θέματα. Μιλάμε για τζάμπα κάψιμο. Και το λέω σαν απόφοιτος Πολυτεχνικής. 🤓

Είναι προτιμότερο π.χ. να πάει κανείς να κάνει σπουδές Φιλοσοφίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...