PilotGuy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα σε ολο το team του insomnia. Θελω πραγματικα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με ταλανιζει τον τελευταιο καιρο. Εδωσα πανελληνιες και περασα στην 1η μου επιλογη που ηταν μια στρατιωτικη σχολη. Δυστυχως ομως λογω ακαταλληλοτητας με εδιωξαν μετα απο λιγο απο την σχολη αυτη ενω μου εδωσαν την δυνατοτητα να παω στην επομενη σχολη του μηχανογραφικου η οποια ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων. Προφανως ξενερωσα τερμα αλλα οπως και να χει αρχισα να παρακαλουθω τα μαθηματα της σχολης και να ψαχνομαι γενικα ωστε να δω τι θα κανω απο δω και περα. Απο οταν ξεκινησαν τα μαθηματα και μεχρι τωρα ομως δεν εχω βρει κανενα ενδιαφερον για την σχολη αυτη. Ξερω θα μου πειτε ειναι πολυ νωρις ακομα για να καταλαβω, ή θα μου πειτε οτι ακομα δεν εχω ξεπερασει την προηγουμενη σχολη και οτι βρισκομαι σε ενα μεταβατικο σταδιο. Συμφωνω σε αυτα, ομως το εχω σκεφτει και το εχω ψαξει αρκετα. Προφανως δεν προκειται να την παρατησω, τουλαχιστον προς το παρων. Θελω ομως να χω επιλογες σε περιπτωση που αποφασισω οτι δεν παει αλλο. Απο το ιδιο πεδιο, επισης δεν μου κινει το ενδιαφερον καποια σχολη οποτε το να κανω 10% δεν παιζει και πολυ. Μου χει περασει απο το μυαλο να ξαναδωσω πανελληνιες απο αλλη κατευθυνση (οικονομικα) , ομως δεν μου παει η καρδια να ξαναπερασω τα ιδια με τις πανελληνιες αχαχαχα. Πολλοι λενε οτι το πτυχιο που παιρνεις απο την σχολη μου ειναι πολυ δυνατο, δηλ. μου λενε με λιγα λογια παρτο ακομα και αν αποφασισεις στο τελος να μην ασχοληθεις με κατι σχετικο. Καλη σκεψη ομως ειναι μια δυσκολη σχολη και αν δεν εχεις ενα ισχυρο κινητρο και εναν σταθερο στοχο, θα δυσκολευτεις πολυ να τα βγαλεις περα και δεν θελω να το παρω το πτυχιο σε 10 χρονια. Στην ουσια αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο οταν εφυγα απο την 1η μου επιλογη, μου λειπει το κινητρο και αυτο με δυσκολευει πολυ ωστε να σκεφθω καθαρα και να παω παρακατω. Αυτο που θελω ειναι να ακουσω την γνωμη σας για την περιπτωση μου. Τι να σκεφτομαι απο δω και στο εξης και τι να κανω; Τι πιστευεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, PilotGuy είπε Καλησπερα σε ολο το team του insomnia. Θελω πραγματικα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με ταλανιζει τον τελευταιο καιρο. Εδωσα πανελληνιες και περασα στην 1η μου επιλογη που ηταν μια στρατιωτικη σχολη. Δυστυχως ομως λογω ακαταλληλοτητας με εδιωξαν μετα απο λιγο απο την σχολη αυτη ενω μου εδωσαν την δυνατοτητα να παω στην επομενη σχολη του μηχανογραφικου η οποια ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων. Προφανως ξενερωσα τερμα αλλα οπως και να χει αρχισα να παρακαλουθω τα μαθηματα της σχολης και να ψαχνομαι γενικα ωστε να δω τι θα κανω απο δω και περα. Απο οταν ξεκινησαν τα μαθηματα και μεχρι τωρα ομως δεν εχω βρει κανενα ενδιαφερον για την σχολη αυτη. Ξερω θα μου πειτε ειναι πολυ νωρις ακομα για να καταλαβω, ή θα μου πειτε οτι ακομα δεν εχω ξεπερασει την προηγουμενη σχολη και οτι βρισκομαι σε ενα μεταβατικο σταδιο. Συμφωνω σε αυτα, ομως το εχω σκεφτει και το εχω ψαξει αρκετα. Προφανως δεν προκειται να την παρατησω, τουλαχιστον προς το παρων. Θελω ομως να χω επιλογες σε περιπτωση που αποφασισω οτι δεν παει αλλο. Απο το ιδιο πεδιο, επισης δεν μου κινει το ενδιαφερον καποια σχολη οποτε το να κανω 10% δεν παιζει και πολυ. Μου χει περασει απο το μυαλο να ξαναδωσω πανελληνιες απο αλλη κατευθυνση (οικονομικα) , ομως δεν μου παει η καρδια να ξαναπερασω τα ιδια με τις πανελληνιες αχαχαχα. Πολλοι λενε οτι το πτυχιο που παιρνεις απο την σχολη μου ειναι πολυ δυνατο, δηλ. μου λενε με λιγα λογια παρτο ακομα και αν αποφασισεις στο τελος να μην ασχοληθεις με κατι σχετικο. Καλη σκεψη ομως ειναι μια δυσκολη σχολη και αν δεν εχεις ενα ισχυρο κινητρο και εναν σταθερο στοχο, θα δυσκολευτεις πολυ να τα βγαλεις περα και δεν θελω να το παρω το πτυχιο σε 10 χρονια. Στην ουσια αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο οταν εφυγα απο την 1η μου επιλογη, μου λειπει το κινητρο και αυτο με δυσκολευει πολυ ωστε να σκεφθω καθαρα και να παω παρακατω. Αυτο που θελω ειναι να ακουσω την γνωμη σας για την περιπτωση μου. Τι να σκεφτομαι απο δω και στο εξης και τι να κανω; Τι πιστευεται; Νομίζω ότι δεν έχεις βρει τι σου αρέσει. Αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα. Σίγουρα από μια σχολή όπως οι μηχανολόγοι μπορείς να στραφείς σε πολλές κατευθύνσεις, ειδικά με ένα μεταπτυχιακό. Ωστόσο τι είναι αυτό που σαρέσει; Και για να πέρασες στους μηχανολόγους πάει να πει ότι ήσουν δυνατ΄ς φοιτητής. Πρέπει να σκεφτείς τι σε τραβάει σαν επάγγελμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgnwstosY Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PilotGuy είπε Καλησπερα σε ολο το team του insomnia. Θελω πραγματικα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με ταλανιζει τον τελευταιο καιρο. Εδωσα πανελληνιες και περασα στην 1η μου επιλογη που ηταν μια στρατιωτικη σχολη. Δυστυχως ομως λογω ακαταλληλοτητας με εδιωξαν μετα απο λιγο απο την σχολη αυτη ενω μου εδωσαν την δυνατοτητα να παω στην επομενη σχολη του μηχανογραφικου η οποια ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων. Προφανως ξενερωσα τερμα αλλα οπως και να χει αρχισα να παρακαλουθω τα μαθηματα της σχολης και να ψαχνομαι γενικα ωστε να δω τι θα κανω απο δω και περα. Απο οταν ξεκινησαν τα μαθηματα και μεχρι τωρα ομως δεν εχω βρει κανενα ενδιαφερον για την σχολη αυτη. Ξερω θα μου πειτε ειναι πολυ νωρις ακομα για να καταλαβω, ή θα μου πειτε οτι ακομα δεν εχω ξεπερασει την προηγουμενη σχολη και οτι βρισκομαι σε ενα μεταβατικο σταδιο. Συμφωνω σε αυτα, ομως το εχω σκεφτει και το εχω ψαξει αρκετα. Προφανως δεν προκειται να την παρατησω, τουλαχιστον προς το παρων. Θελω ομως να χω επιλογες σε περιπτωση που αποφασισω οτι δεν παει αλλο. Απο το ιδιο πεδιο, επισης δεν μου κινει το ενδιαφερον καποια σχολη οποτε το να κανω 10% δεν παιζει και πολυ. Μου χει περασει απο το μυαλο να ξαναδωσω πανελληνιες απο αλλη κατευθυνση (οικονομικα) , ομως δεν μου παει η καρδια να ξαναπερασω τα ιδια με τις πανελληνιες αχαχαχα. Πολλοι λενε οτι το πτυχιο που παιρνεις απο την σχολη μου ειναι πολυ δυνατο, δηλ. μου λενε με λιγα λογια παρτο ακομα και αν αποφασισεις στο τελος να μην ασχοληθεις με κατι σχετικο. Καλη σκεψη ομως ειναι μια δυσκολη σχολη και αν δεν εχεις ενα ισχυρο κινητρο και εναν σταθερο στοχο, θα δυσκολευτεις πολυ να τα βγαλεις περα και δεν θελω να το παρω το πτυχιο σε 10 χρονια. Στην ουσια αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο οταν εφυγα απο την 1η μου επιλογη, μου λειπει το κινητρο και αυτο με δυσκολευει πολυ ωστε να σκεφθω καθαρα και να παω παρακατω. Αυτο που θελω ειναι να ακουσω την γνωμη σας για την περιπτωση μου. Τι να σκεφτομαι απο δω και στο εξης και τι να κανω; Τι πιστευεται; Ακριβως οτι ειπωθηκε και νωριτερα. Πρεπει να βρεις τι σου αρεσει να κανεις αυτο ειναι το πρωτο και το τελευταιο βημα για να βρεις τον δρομο σου. Απο οσο καταλαβαινω απο τις σχολες που περασες φαινεται οτι εισαι δυνατος οποτε οι πανελληνιες δεν σου ειναι κατι. Θεωρω πως περασες ικαρων απο το ονομα και απο την απορριψη μετα κλπ. Αν πιστευεις οτι η μηχανολογια σου αρεσει καπως κοιταξε την σχολη των αεροναυπηγων στην πατρα (δεν ξερω σε πιο τμημα εισαι τωρα). Διαφορετικα γερνεις προς τα οικονομικα τοτε μην σκεφτεσαι τις πανελληνιες επ ουδενι, τα μαθηματικα που ειναι το πιο δυσκολο μαθημα το ξερεις οπως και την εκθεση σου μενουν τα υπολοιπα των οικονομικων που μπροστα σε αυτα που διαβαζες της θετικης ειναι πολυ ευκολα. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από AgnwstosY Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lactate Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, AgnwstosY είπε Ακριβως οτι ειπωθηκε και νωριτερα. Πρεπει να βρεις τι σου αρεσει να κανεις αυτο ειναι το πρωτο και το τελευταιο βημα για να βρεις τον δρομο σου. Απο οσο καταλαβαινω απο τις σχολες που περασες φαινεται οτι εισαι δυνατος οποτε οι πανελληνιες δεν σου ειναι κατι. Θεωρω πως περασες ικαρων απο το ονομα και απο την απορριψη μετα κλπ. Αν πιστευεις οτι η μηχανολογια σου αρεσει καπως κοιταξε την σχολη των αεροναυπηγων στην πατρα (δεν ξερω σε πιο τμημα εισαι τωρα). Διαφορετικα γερνεις προς τα οικονομικα τοτε μην σκεφτεσαι τις πανελληνιες επ ουδενι, τα μαθηματικα που ειναι το πιο δυσκολο μαθημα το ξερεις οπως και την εκθεση σου μενουν τα υπολοιπα των οικονομικων που μπροστα σε αυτα που διαβαζες της θετικης ειναι πολυ ευκολα. Σκέφτομαι ότι μερικούς ανθρώπους ίσως να μη τους τραβάει κάτι αρκετά. Κάποιοι θέλουν μια δουλειά απλά για να ζήσουν. Άλλοι αφιερώνουν τη ζωή τους στη δουλειά. Κάποιες δουλειές σε γεμίζουν, δεν είναι απλά μια δουλειά για να πάρεις τον μισθό. Και σε άλλες απλά μετράς μέρες για μισθό και σύνταξη. Εγώ πχ νιώθω πολύ περήφανος για τη σχολή που έβγαλα, νιώθω κέρδισα πάρα πολλά και ακόμα και να μην το εξασκούσα ποτέ δεν θα το μετάνοιωνα. Για κάποιους απλά τους αρέσει μια σχολή με πολλά μόρια (και συνήθως πάνε σε πολυτεχνικές αυτοί που δεν τους ικανοποιεί τίποτα και ταυτόχρονα είναι πολύ ικανοί μαθητές) και το βλέπουν σαν μια αγορά. Έχω πολλά μόρια θα πάω σε "ακριβή" σχολή. Και δεν τους αρέσει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgnwstosY Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, lactate είπε Σκέφτομαι ότι μερικούς ανθρώπους ίσως να μη τους τραβάει κάτι αρκετά. Κάποιοι θέλουν μια δουλειά απλά για να ζήσουν. Άλλοι αφιερώνουν τη ζωή τους στη δουλειά. Κάποιες δουλειές σε γεμίζουν, δεν είναι απλά μια δουλειά για να πάρεις τον μισθό. Και σε άλλες απλά μετράς μέρες για μισθό και σύνταξη. Εγώ πχ νιώθω πολύ περήφανος για τη σχολή που έβγαλα, νιώθω κέρδισα πάρα πολλά και ακόμα και να μην το εξασκούσα ποτέ δεν θα το μετάνοιωνα. Για κάποιους απλά τους αρέσει μια σχολή με πολλά μόρια (και συνήθως πάνε σε πολυτεχνικές αυτοί που δεν τους ικανοποιεί τίποτα και ταυτόχρονα είναι πολύ ικανοί μαθητές) και το βλέπουν σαν μια αγορά. Έχω πολλά μόρια θα πάω σε "ακριβή" σχολή. Και δεν τους αρέσει τίποτα. Σε καταλαβαινω απολυτα και εγω την ειχα πατησει με τα πολλα μορια νομιζα οτι ηταν κουπονια και τα εξαργυρωσα πηγαινοντας στην ιατρικη. Μεσα στον πρωτο χρονο εφυγα γιατι καταλαβα οτι δεν ειμαι καθολου για αυτο το επαγγελμα. Και να σου πω την αληθεια δεν ξερω ακομα και εγω τι με ελκυει απολυτα και λογικα δεν θα μαθω ποτε. Εχω καταληξει και εγω στο οτι απλα θελω μια αξιοπρεπη δουλεια για βιοπορισμο και με αυτο πορευομαι πλεον. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από AgnwstosY 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sacadmerde Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Στις 8/11/2020 στις 9:32 ΜΜ, PilotGuy είπε Καλησπερα σε ολο το team του insomnia. Θελω πραγματικα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που με ταλανιζει τον τελευταιο καιρο. Εδωσα πανελληνιες και περασα στην 1η μου επιλογη που ηταν μια στρατιωτικη σχολη. Δυστυχως ομως λογω ακαταλληλοτητας με εδιωξαν μετα απο λιγο απο την σχολη αυτη ενω μου εδωσαν την δυνατοτητα να παω στην επομενη σχολη του μηχανογραφικου η οποια ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων. Προφανως ξενερωσα τερμα αλλα οπως και να χει αρχισα να παρακαλουθω τα μαθηματα της σχολης και να ψαχνομαι γενικα ωστε να δω τι θα κανω απο δω και περα. Απο οταν ξεκινησαν τα μαθηματα και μεχρι τωρα ομως δεν εχω βρει κανενα ενδιαφερον για την σχολη αυτη. Ξερω θα μου πειτε ειναι πολυ νωρις ακομα για να καταλαβω, ή θα μου πειτε οτι ακομα δεν εχω ξεπερασει την προηγουμενη σχολη και οτι βρισκομαι σε ενα μεταβατικο σταδιο. Συμφωνω σε αυτα, ομως το εχω σκεφτει και το εχω ψαξει αρκετα. Προφανως δεν προκειται να την παρατησω, τουλαχιστον προς το παρων. Θελω ομως να χω επιλογες σε περιπτωση που αποφασισω οτι δεν παει αλλο. Απο το ιδιο πεδιο, επισης δεν μου κινει το ενδιαφερον καποια σχολη οποτε το να κανω 10% δεν παιζει και πολυ. Μου χει περασει απο το μυαλο να ξαναδωσω πανελληνιες απο αλλη κατευθυνση (οικονομικα) , ομως δεν μου παει η καρδια να ξαναπερασω τα ιδια με τις πανελληνιες αχαχαχα. Πολλοι λενε οτι το πτυχιο που παιρνεις απο την σχολη μου ειναι πολυ δυνατο, δηλ. μου λενε με λιγα λογια παρτο ακομα και αν αποφασισεις στο τελος να μην ασχοληθεις με κατι σχετικο. Καλη σκεψη ομως ειναι μια δυσκολη σχολη και αν δεν εχεις ενα ισχυρο κινητρο και εναν σταθερο στοχο, θα δυσκολευτεις πολυ να τα βγαλεις περα και δεν θελω να το παρω το πτυχιο σε 10 χρονια. Στην ουσια αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο οταν εφυγα απο την 1η μου επιλογη, μου λειπει το κινητρο και αυτο με δυσκολευει πολυ ωστε να σκεφθω καθαρα και να παω παρακατω. Αυτο που θελω ειναι να ακουσω την γνωμη σας για την περιπτωση μου. Τι να σκεφτομαι απο δω και στο εξης και τι να κανω; Τι πιστευεται; Από μηχ. μηχ. μπορείς να κάνεις πάρα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά (δυστυχώς) στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει "υλικά", "γέφυρες", και εγκαταστάσεις. Άντε και μηχανές/αμάξια. Για παράδειγμα, η ρομποτική είναι ένα αντικείμενο που μπορείς άνετα και πας από μηχ. μηχ. Μπορείς να συνδυάσεις την ρομποτική με βιομηχανική, και να κάνεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Μία πολύ καλή εταιρία που κάνει παρόμοια είναι η Boston Dynamics, ψάξε στο YouTube να δεις videos που έχουν. Προσωπικά βλέπω ότι σε πείραξε που σε απορρίψανε από την στρατιωτική σχολή. Η οποιαδήποτε στρατιωτική σχολή είναι εντελώς αντίθετης ιδεολογίας από engineering και science σχολές, κυρίως γιατί στις engineering και science σχολές μαθαίνεις πως να σκέφτεσαι και να αμφισβιτείς τους πάντες και τα πάντα (ακόμα και τους "από πάνω σου" ), κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι και ούτε μπορείς και εσύ να αναγκάσεις κανένα να κάνει κάτι. Εάν εσένα δεν σου αρέσει αυτό, τότε το καλύτερο είναι να ξαναδώσεις για να μπεις σε κάποια άλλη στρατιωτική σχολή, όπου θα νιώθεις και πιο οικεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasisxask Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Sacadmerde είπε Από μηχ. μηχ. μπορείς να κάνεις πάρα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά (δυστυχώς) στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει "υλικά", "γέφυρες", και εγκαταστάσεις. Άντε και μηχανές/αμάξια. Για παράδειγμα, η ρομποτική είναι ένα αντικείμενο που μπορείς άνετα και πας από μηχ. μηχ. Μπορείς να συνδυάσεις την ρομποτική με βιομηχανική, και να κάνεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Μία πολύ καλή εταιρία που κάνει παρόμοια είναι η Boston Dynamics, ψάξε στο YouTube να δεις videos που έχουν. Προσωπικά βλέπω ότι σε πείραξε που σε απορρίψανε από την στρατιωτική σχολή. Η οποιαδήποτε στρατιωτική σχολή είναι εντελώς αντίθετης ιδεολογίας από engineering και science σχολές, κυρίως γιατί στις engineering και science σχολές μαθαίνεις πως να σκέφτεσαι και να αμφισβιτείς τους πάντες και τα πάντα (ακόμα και τους "από πάνω σου" ), κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι και ούτε μπορείς και εσύ να αναγκάσεις κανένα να κάνει κάτι. Εάν εσένα δεν σου αρέσει αυτό, τότε το καλύτερο είναι να ξαναδώσεις για να μπεις σε κάποια άλλη στρατιωτική σχολή, όπου θα νιώθεις και πιο οικεία. Ενας στρατιωτικός μηχανικός που κάνει έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε οτιδήποτε έχει κάποια διαφορά με αυτό που λες εσύ; Ιεραρχία υπάρχει παντού, δεν γίνεται να δουλέψει ένας οργανισμός μια εταιρεία χωρίς αυτήν. Απλά στον στρατό είναι υπό της μορφής στολής και βαθμών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sacadmerde Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Ενας στρατιωτικός μηχανικός που κάνει έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε οτιδήποτε έχει κάποια διαφορά με αυτό που λες εσύ; Ναι. Ένας στρατιωτικός μηχανικός δεν μπορεί να πει "Όχι δεν το κάνω αυτό" εάν πάρει διαταγή. Σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, δεν υπάρχουν διαταγές. Βασικά, σε ένα οποιοδήποτε περιβάλλον εκτός του στρατού δεν υπάρχουν διαταγές. 18 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Ιεραρχία υπάρχει παντού, δεν γίνεται να δουλέψει ένας οργανισμός μια εταιρεία χωρίς αυτήν. Απλά στον στρατό είναι υπό της μορφής στολής και βαθμών. Όχι, δεν υπάρχει παντού. Υπάρχει σε πολλούς τομείς, αλλά όχι παντού. Βασικά, εάν βρω έστω και ένα τομέα όπου δεν υπάρχει ιεραρχία, τότε δεν αυτή δεν υπάρχει παντού. Και υπάρχει έστω ένας τέτοιος τομέας. Από εκεί και πέρα, δεν είναι μόνο η ιεραρχία αλλά η υποχρεωτική υπακοή σε αυτή και ο τρόπος επιβολής της. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Εσύ ξέρεις καλύτερα μέσα σου τί θέλεις να κάνεις στην πορεία. Το πιο σημαντικό είναι να μην ακούσεις θεωρίες περί καλών πτυχιών κλπ. Αυτά έχουν ελάχιστη σημασία, αν δεν σε εκφράζει ένα αντικείμενο. Αν δεν μπορείς να το αγαπήσεις εξαρχής, μετά η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, σε βαρετές δουλειές, όπως είναι το 95%, από όλους τους κλάδους. Επίσης, είναι σημαντικό να κλείσει κανείς τα αυτιά σε συγγενείς, φίλους, κλπ. Κανένας δεν μπορεί να μάς πει τί θέλουμε εμείς να κάνουμε και μάς κάνει να νιώθουμε ωραία. Σίγουρα μπορείς να ακούσεις τεχνικές περιγραφές από ανθρώπους που είναι ήδη σε κάποιο κλάδο, αν νιώθεις να υπάρχει μια έλξη, απλά για να ξέρεις πώς περνάει η μέρα σε μια δουλειά. Τέλος, να πούμε ότι είσαι νέος, σε φάση που έχεις χρόνο μπροστά σου να προλάβεις λάθος επιλογές τώρα, παρά να μπεις σε ένα μονοπάτι με «αυτόματο» τρόπο και να δεις «στην πορεία» και να περάσουν 20-30 χρόνια με λάθος επιλογές. Κάπως έτσι αυξάνονται οι ψυχικές ασθένειες δραματικά στην εποχή μας. Επειδή ακούσαμε τί είχαν να πουν οι άλλοι. Τελική συμβουλή/ρεζουμέ: Πάρε το χρόνο σου να ψάξεις μέσα σου, διερευνώντας ακόμα και πράγματα που μπορεί να μην φανταζόσουν πιο πριν. Δεν είναι εύκολο, αλλά όσοι το κατάφεραν, έζησαν ευτυχισμένοι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PilotGuy Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Στις 8/11/2020 στις 10:09 ΜΜ, lactate είπε Νομίζω ότι δεν έχεις βρει τι σου αρέσει. Αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα. Σίγουρα από μια σχολή όπως οι μηχανολόγοι μπορείς να στραφείς σε πολλές κατευθύνσεις, ειδικά με ένα μεταπτυχιακό. Ωστόσο τι είναι αυτό που σαρέσει; Και για να πέρασες στους μηχανολόγους πάει να πει ότι ήσουν δυνατ΄ς φοιτητής. Πρέπει να σκεφτείς τι σε τραβάει σαν επάγγελμα. Είναι πολύ νωρίς θεωρώ για να αποφασίσω επαγγελμα. Μια σχολη που σου ανοίγει πολλούς δρόμους είναι ο,τι πρέπει...αρκεί να σου αρέσει βέβαια και η ίδια η σχολή, αυτό είναι το ζητημα Στις 8/11/2020 στις 11:14 ΜΜ, AgnwstosY είπε Ακριβως οτι ειπωθηκε και νωριτερα. Πρεπει να βρεις τι σου αρεσει να κανεις αυτο ειναι το πρωτο και το τελευταιο βημα για να βρεις τον δρομο σου. Απο οσο καταλαβαινω απο τις σχολες που περασες φαινεται οτι εισαι δυνατος οποτε οι πανελληνιες δεν σου ειναι κατι. Θεωρω πως περασες ικαρων απο το ονομα και απο την απορριψη μετα κλπ. Αν πιστευεις οτι η μηχανολογια σου αρεσει καπως κοιταξε την σχολη των αεροναυπηγων στην πατρα (δεν ξερω σε πιο τμημα εισαι τωρα). Διαφορετικα γερνεις προς τα οικονομικα τοτε μην σκεφτεσαι τις πανελληνιες επ ουδενι, τα μαθηματικα που ειναι το πιο δυσκολο μαθημα το ξερεις οπως και την εκθεση σου μενουν τα υπολοιπα των οικονομικων που μπροστα σε αυτα που διαβαζες της θετικης ειναι πολυ ευκολα. Ξερω θα ακουστεί περίεργο αλλά αξίζει ενω ειμαι τωρα σε μια πολύ καλή σχολή να την παρατήσω και να πάω οικονομικα; Η αλήθεια είναι ότι με ένα μεταπτυχιακό μετά την μηχανολογία, μπορείς να ασχοληθείς με οικονομικά, αξιζει να το σκέφτομαι ετσι; Στις 10/11/2020 στις 9:44 ΠΜ, Sacadmerde είπε Από μηχ. μηχ. μπορείς να κάνεις πάρα πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά (δυστυχώς) στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει "υλικά", "γέφυρες", και εγκαταστάσεις. Άντε και μηχανές/αμάξια. Για παράδειγμα, η ρομποτική είναι ένα αντικείμενο που μπορείς άνετα και πας από μηχ. μηχ. Μπορείς να συνδυάσεις την ρομποτική με βιομηχανική, και να κάνεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Μία πολύ καλή εταιρία που κάνει παρόμοια είναι η Boston Dynamics, ψάξε στο YouTube να δεις videos που έχουν. Προσωπικά βλέπω ότι σε πείραξε που σε απορρίψανε από την στρατιωτική σχολή. Η οποιαδήποτε στρατιωτική σχολή είναι εντελώς αντίθετης ιδεολογίας από engineering και science σχολές, κυρίως γιατί στις engineering και science σχολές μαθαίνεις πως να σκέφτεσαι και να αμφισβιτείς τους πάντες και τα πάντα (ακόμα και τους "από πάνω σου" ), κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι και ούτε μπορείς και εσύ να αναγκάσεις κανένα να κάνει κάτι. Εάν εσένα δεν σου αρέσει αυτό, τότε το καλύτερο είναι να ξαναδώσεις για να μπεις σε κάποια άλλη στρατιωτική σχολή, όπου θα νιώθεις και πιο οικεία. Τις έχω βγάλει απο το μυαλό μου πλέον τις στρατιωτικές. Δεν αξίζει τον κόπο κατα την αποψη μου τωρα. 18 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Εσύ ξέρεις καλύτερα μέσα σου τί θέλεις να κάνεις στην πορεία. Το πιο σημαντικό είναι να μην ακούσεις θεωρίες περί καλών πτυχιών κλπ. Αυτά έχουν ελάχιστη σημασία, αν δεν σε εκφράζει ένα αντικείμενο. Αν δεν μπορείς να το αγαπήσεις εξαρχής, μετά η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, σε βαρετές δουλειές, όπως είναι το 95%, από όλους τους κλάδους. Επίσης, είναι σημαντικό να κλείσει κανείς τα αυτιά σε συγγενείς, φίλους, κλπ. Κανένας δεν μπορεί να μάς πει τί θέλουμε εμείς να κάνουμε και μάς κάνει να νιώθουμε ωραία. Σίγουρα μπορείς να ακούσεις τεχνικές περιγραφές από ανθρώπους που είναι ήδη σε κάποιο κλάδο, αν νιώθεις να υπάρχει μια έλξη, απλά για να ξέρεις πώς περνάει η μέρα σε μια δουλειά. Τέλος, να πούμε ότι είσαι νέος, σε φάση που έχεις χρόνο μπροστά σου να προλάβεις λάθος επιλογές τώρα, παρά να μπεις σε ένα μονοπάτι με «αυτόματο» τρόπο και να δεις «στην πορεία» και να περάσουν 20-30 χρόνια με λάθος επιλογές. Κάπως έτσι αυξάνονται οι ψυχικές ασθένειες δραματικά στην εποχή μας. Επειδή ακούσαμε τί είχαν να πουν οι άλλοι. Τελική συμβουλή/ρεζουμέ: Πάρε το χρόνο σου να ψάξεις μέσα σου, διερευνώντας ακόμα και πράγματα που μπορεί να μην φανταζόσουν πιο πριν. Δεν είναι εύκολο, αλλά όσοι το κατάφεραν, έζησαν ευτυχισμένοι. Ένα πτυχίο όμως δεν εξασφαλίζει την εργασία σου. Τι εννοω; εννοώ ότι μπορεί να πάρεις ένα πτυχίο και εν τέλει να ασχοληθείς με κατι τελείως άσχετο. Έχεις κερδίσει πολλά όμως παίρνοντας αυτό το πτυχίο. Το ότι θα πάρεις ένα πτυχίο από μια σχολή που δεν σε ενθουσιάζει στο 100%, δεν σημαίνει δλδ ότι και η δουλειά που θα βρεις μετά θα είναι για σένα βαρετή. Τι λες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AgnwstosY Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, PilotGuy είπε Είναι πολύ νωρίς θεωρώ για να αποφασίσω επαγγελμα. Μια σχολη που σου ανοίγει πολλούς δρόμους είναι ο,τι πρέπει...αρκεί να σου αρέσει βέβαια και η ίδια η σχολή, αυτό είναι το ζητημα Ξερω θα ακουστεί περίεργο αλλά αξίζει ενω ειμαι τωρα σε μια πολύ καλή σχολή να την παρατήσω και να πάω οικονομικα; Η αλήθεια είναι ότι με ένα μεταπτυχιακό μετά την μηχανολογία, μπορείς να ασχοληθείς με οικονομικά, αξιζει να το σκέφτομαι ετσι; Τις έχω βγάλει απο το μυαλό μου πλέον τις στρατιωτικές. Δεν αξίζει τον κόπο κατα την αποψη μου τωρα. Ένα πτυχίο όμως δεν εξασφαλίζει την εργασία σου. Τι εννοω; εννοώ ότι μπορεί να πάρεις ένα πτυχίο και εν τέλει να ασχοληθείς με κατι τελείως άσχετο. Έχεις κερδίσει πολλά όμως παίρνοντας αυτό το πτυχίο. Το ότι θα πάρεις ένα πτυχίο από μια σχολή που δεν σε ενθουσιάζει στο 100%, δεν σημαίνει δλδ ότι και η δουλειά που θα βρεις μετά θα είναι για σένα βαρετή. Τι λες; Συμφωνω απολυτα. Το πανεπιστημιο δεν προσομοιαζει ουτε στο ελαχιστο τις πραγματικες συνθηκες εργασιας. Αυτο που κανει ειναι να σου δωσει τα εργαλεια που θα σου χρησιμεψουν μετεπειτα στην επαγγελματικη σου πορεια αλλα οχι την εμπειρια. Η εμπειρια ερχεται απο την τριβη μετα το πανεπιστημιο και εκει βλεπεις ποσο σου ταιριαζει το εκαστοτε επαγγελμα, οταν δηλαδη αντιμετωπιζεις τις ρεαλιστικες συνθηκες και οχι τις θεωρητικες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sacadmerde Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, PilotGuy είπε Ένα πτυχίο όμως δεν εξασφαλίζει την εργασία σου. Τι εννοω; εννοώ ότι μπορεί να πάρεις ένα πτυχίο και εν τέλει να ασχοληθείς με κατι τελείως άσχετο. Έχεις κερδίσει πολλά όμως παίρνοντας αυτό το πτυχίο. Συνήθως ένα πτυχίο δεν εξασφαλίζει την εργασία, επειδή ακριβώς υπάρχουν σκεπτικά σαν το δικό σου. Το οποίο δεν είναι μοναδικό, είναι γενικά κοινό στην Ελλάδα. Σε εξελιγμένα κράτη, κάποιος πάει να σπουδάσει επειδή θέλει να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο και όχι για να πάρει ένα "χαρτί". Αυτό σημαίνει ότι θα επιλέξει το τι θα σπουδάσει επειδή το θέλει, θα εργαστεί να μάθει την δουλειά μέσα από το πανεπιστήμιο (που γίνεται, ο Έλληνας φοιτητής έχει την καραμέλα ότι δεν γίνεται για να δικαιολογήσει την τεμπελιά του), και όταν θα βγει θα κάνει την δουλειά που σπούδασε. Το σύγχρονο πανεπιστήμιο όχι μόνο προσομοιάζει ένα περιβάλλον εργασίας, αλλά δίνει ευκαιρίες (μέσω internships) για απόκτιση και καθαυτής εργασιακής εμπειρίας. Τέλος, όχι. Εάν πάρεις ένα πτυχίο και κάνεις κάτι άσχετο, δεν έχεις κερδίσει πολλά. Έχεις χάσει χρόνο που θα μπορούσες να μάθεις αυτά τα "πολλά" που λες, πάνω στα πιο παραγωγικά (για την εκπαίδευση) χρόνια, έχεις χάσει δυνατότητα να πάρεις εμπειρία από αυτό που θα ήθελες να κάνεις, και έχεις χάσει το networking στην κατάλληλη χρονική στιγμή (ήτοι, όταν θα έχετε την ίδια ηλικία), με τους ανθρώπους που θα κάνετε κάτι που σαν ενδιαφέρει όλους. Αυτό το σκεπτικό που παρουσιάζεις είναι τυπικό Ελληνικό, όπου το μόνο που κερδίζει κανείς είναι την δυνατότητα να πει η μάνα του στην κυρά Κατίνα από απέναντι ότι ο γιόκας της/κορούλα της πέρασε πανεπιστήμιο. Βέβαια, αυτή την δυνατότητα την πληρώνει η οικογένεια για 4 χρόνια (τουλάχιστον) ακριβά, ο φοιτητής με 4 χρόνια (τουλάχιστον) από την ζωή του, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για την ζωή του (π.χ. την στιγμή για networking με ανθρώπους της ίδιας ηλικίας, με ίδια ενδιαφέροντα, που σπουδάζουν το ίδιο αντικείμενο επειδή τους ενδιαφέρει και θα δουλέψουν μετά σε αυτό), και μετά γεμίζει η αγορά άνεργους πτυχιούχους, γιατί "πάρε το χαρτί και ας μην δουλέψεις". Δυστυχώς οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος στην Ελλάδα, δεν αφήσανε καμία πρόοδο στην κοινή γνώση. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από Sacadmerde 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgoskoy Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 @PilotGuy Καθώς φέτος βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με εσένα (δίνω (λογικά) τον Ιούνιο πανελλαδικές) και έχω στο νου μου κάποιες από τις σχόλες που έχεις αναφέρει Ικάρων, μηχανολόγων μηχανικών. Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να μ δώσεις λίγες πληροφορίες για αυτές τις σχολές: πως είναι το κλίμα μέσα στην σχολή, τα μαθήματα, η οποία δίποτε άλλη πληροφορία μπορείς να μου δώσεις η εδώ η σε ΠΜ Φυσικά και οποίος άλλος γνωρίζει κάτι μπορεί να μου στείλει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PilotGuy Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, Sacadmerde είπε Συνήθως ένα πτυχίο δεν εξασφαλίζει την εργασία, επειδή ακριβώς υπάρχουν σκεπτικά σαν το δικό σου. Το οποίο δεν είναι μοναδικό, είναι γενικά κοινό στην Ελλάδα. Σε εξελιγμένα κράτη, κάποιος πάει να σπουδάσει επειδή θέλει να σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο και όχι για να πάρει ένα "χαρτί". Αυτό σημαίνει ότι θα επιλέξει το τι θα σπουδάσει επειδή το θέλει, θα εργαστεί να μάθει την δουλειά μέσα από το πανεπιστήμιο (που γίνεται, ο Έλληνας φοιτητής έχει την καραμέλα ότι δεν γίνεται για να δικαιολογήσει την τεμπελιά του), και όταν θα βγει θα κάνει την δουλειά που σπούδασε. Το σύγχρονο πανεπιστήμιο όχι μόνο προσομοιάζει ένα περιβάλλον εργασίας, αλλά δίνει ευκαιρίες (μέσω internships) για απόκτιση και καθαυτής εργασιακής εμπειρίας. Τέλος, όχι. Εάν πάρεις ένα πτυχίο και κάνεις κάτι άσχετο, δεν έχεις κερδίσει πολλά. Έχεις χάσει χρόνο που θα μπορούσες να μάθεις αυτά τα "πολλά" που λες, πάνω στα πιο παραγωγικά (για την εκπαίδευση) χρόνια, έχεις χάσει δυνατότητα να πάρεις εμπειρία από αυτό που θα ήθελες να κάνεις, και έχεις χάσει το networking στην κατάλληλη χρονική στιγμή (ήτοι, όταν θα έχετε την ίδια ηλικία), με τους ανθρώπους που θα κάνετε κάτι που σαν ενδιαφέρει όλους. Αυτό το σκεπτικό που παρουσιάζεις είναι τυπικό Ελληνικό, όπου το μόνο που κερδίζει κανείς είναι την δυνατότητα να πει η μάνα του στην κυρά Κατίνα από απέναντι ότι ο γιόκας της/κορούλα της πέρασε πανεπιστήμιο. Βέβαια, αυτή την δυνατότητα την πληρώνει η οικογένεια για 4 χρόνια (τουλάχιστον) ακριβά, ο φοιτητής με 4 χρόνια (τουλάχιστον) από την ζωή του, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες για την ζωή του (π.χ. την στιγμή για networking με ανθρώπους της ίδιας ηλικίας, με ίδια ενδιαφέροντα, που σπουδάζουν το ίδιο αντικείμενο επειδή τους ενδιαφέρει και θα δουλέψουν μετά σε αυτό), και μετά γεμίζει η αγορά άνεργους πτυχιούχους, γιατί "πάρε το χαρτί και ας μην δουλέψεις". Δυστυχώς οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος στην Ελλάδα, δεν αφήσανε καμία πρόοδο στην κοινή γνώση. Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το θεμα ειναι ομως οταν καποιος δεν ξερει τι του αρεσει, ή αν του αρεσουν πολλα και δεν ξερει τι απο ολα να επιλεξει. Υπαρχουν οι τυχεροι 18αρηδες που ξερουν τι θελουν να κανουν με την ζωη τους και απο την αλλη αυτοι που ακομα ψαχνονται(κατι απολυτως λογικο για την ηλικια). Αυτοι που ψαχνονται ακομα τι να κανουν? Να μην περασουν σε μια σχολη να δουν πως ειναι? Καταλαβαινω το σκεπτικο οτι αν δεν σε τρελενει η σχολη σου, ειναι χασιμο χρονου, ομως λεω παραπανω οτι κερδιζεις γιατι κερδιζεις γνωσεις, εμπειριες κλπ που θα σε βοηθησουν να καταληξεις εν τελει σε κατι. Και στα 22-23 να βρεις τι σου αρεσει, ακομα σε παραγωγικη ηλικια εισαι και εχεις χρονο μπροστα σου για πολλα πραγματα. 3 ώρες πριν, giorgoskoy είπε @PilotGuy Καθώς φέτος βρίσκομαι σε παρόμοια θέση με εσένα (δίνω (λογικά) τον Ιούνιο πανελλαδικές) και έχω στο νου μου κάποιες από τις σχόλες που έχεις αναφέρει Ικάρων, μηχανολόγων μηχανικών. Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να μ δώσεις λίγες πληροφορίες για αυτές τις σχολές: πως είναι το κλίμα μέσα στην σχολή, τα μαθήματα, η οποία δίποτε άλλη πληροφορία μπορείς να μου δώσεις η εδώ η σε ΠΜ Φυσικά και οποίος άλλος γνωρίζει κάτι μπορεί να μου στείλει Καλυτερα στειλε μου προσωπικο για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Από την Ικάρων έφυγες για λόγους υγείας ή για άλλους λόγους; Γενικά σαν μηχανολόγος μπορείς να συνεχίσεις αργότερα να ασχολείσαι με τα αεροπλάνα από άλλη θέση, ενώ αν έχεις την οικονομική δυνατότητα δες το για να γίνεις πιλότος από ιδιωτική σχολή. Ιδανικά θα μπορούσες να συνδυάσεις τα 2 τελειώνοντας την μηχανολογία και παράλληλα βρίσκοντας τρόπο να αποκτήσεις δίπλωμα πιλότου, πιλότος μπορείς να γίνεις και στα 30, πριν την κρίση υπήρχε μεγάλη ζήτηση ενώ κάποια στιγμή θα τελειώσει η ιστορία με το covid και θα επανέλθει το επάγγελμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα