Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Λοιπόν, η σύνδεση είναι vodafone vdsl50 και για ένα διάστημα τριών ετών δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Συγχρόνιζα σταθερά σε 50 και κάτι ψιλά. Πριν κάνα μήνα άρχισαν τα τρελά και η διάγνωση ήταν πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού. Πραγματικά μόλις άλλαξα με ηλεκτρολόγο το καλώδιο (κλέμα και ένα cat6 απευθείας στο ρούτερ) όλα επανήλθαν στα προηγούμενα φυσιολογικά επίπεδα εκτός από την ταχύτητα του wifi .. Από το ρουτερ κλειδώνω πάλι σταθερά πάνω από 50 τα οποία και βλέπω και σαν πραγματική ταχύτητα όταν συνδέομαι με ethernet. Ε με wifi βλέπω 25 με 27.. Η μέτρηση στο ασύρματο γίνετε με διάφορες συσκευές, λαπτοπ, κινητά κλπ με τις οποίες πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έχω το γνωστό h300s που δίνει η βόντα.. Καμία ιδέα?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Petros_Tsiou είπε

Καλησπέρα. Λοιπόν, η σύνδεση είναι vodafone vdsl50 και για ένα διάστημα τριών ετών δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Συγχρόνιζα σταθερά σε 50 και κάτι ψιλά. Πριν κάνα μήνα άρχισαν τα τρελά και η διάγνωση ήταν πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού. Πραγματικά μόλις άλλαξα με ηλεκτρολόγο το καλώδιο (κλέμα και ένα cat6 απευθείας στο ρούτερ) όλα επανήλθαν στα προηγούμενα φυσιολογικά επίπεδα εκτός από την ταχύτητα του wifi .. Από το ρουτερ κλειδώνω πάλι σταθερά πάνω από 50 τα οποία και βλέπω και σαν πραγματική ταχύτητα όταν συνδέομαι με ethernet. Ε με wifi βλέπω 25 με 27.. Η μέτρηση στο ασύρματο γίνετε με διάφορες συσκευές, λαπτοπ, κινητά κλπ με τις οποίες πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έχω το γνωστό h300s που δίνει η βόντα.. Καμία ιδέα?

1) Δοκιμασε και τις 2 μπαντες

2) Δοκιμασε να αλλαξεις καναλι, σε καποιο που να χρησιμοποιειται λιγοτερο απο γειτονικα ρουτερ

3) Μετακινησες καθολου το ρουτερ; Αν ναι, δοκιμασε να το βαλεις πισω στη θεση του και να ξανακανεις μετρηση (για λογους παρεμβολων)

4) Δες συχνοτητα καθε μπαντας. Οσο μικροτερη συχνοτητα (π.χ 20mhz) τοσο μεγαλυτερη εμβελεια αλλα χαμηλοτερη ταχυτητα. Το 2.4 μαξαρει 40mhz, το 5.0 μαξαρει 80mhz

5) Δες ισχυ για καθε μπαντα, ειναι στο μεγιστο;

6) Δοκιμασε ολα τα παραπανω συνδεοντας μονο 1 συσκευη στο wifi

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DanielRGr είπε

2) Δοκιμασε να αλλαξεις καναλι, σε καποιο που να χρησιμοποιειται λιγοτερο απο γειτονικα ρουτερ

3) Μετακινησες καθολου το ρουτερ; Αν ναι, δοκιμασε να το βαλεις πισω στη θεση του και να ξανακανεις μετρηση (για λογους παρεμβολων)

4) Δες συχνοτητα καθε μπαντας. Οσο μικροτερη συχνοτητα (π.χ 20mhz) τοσο μεγαλυτερη εμβελεια αλλα χαμηλοτερη ταχυτητα. Το 2.4 μαξαρει 40mhz, το 5.0 μαξαρει 80mhz

Οκ that was accurate af... Πραγματικά το ρούτερ άλλαξε θέση αλλά πολύ δύσκολα φεύγει από εκεί που είναι τώρα. Δοκίμασα όμως να αλλάξω κανάλι όπως πρότεινες (πριν ήταν αυτόματα) και παίζω με 47-48 έτσι απλά..Θα έχω κάποιο θέμα τώρα που είμαι καρφωτά σε ένα ή απλώς αν βλέπω μειώσεις στην ταχύτητα να μπαίνω και να το αλλάζω?? Για την ιστορία όλο αυτό λογικά είναι θέμα παρεμβολών λόγω αλλαγής της θέσης του ρουτερ? Σε ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και νάχει..

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Petros_Tsiou είπε

Οκ that was accurate af... Πραγματικά το ρούτερ άλλαξε θέση αλλά πολύ δύσκολα φεύγει από εκεί που είναι τώρα. Δοκίμασα όμως να αλλάξω κανάλι όπως πρότεινες (πριν ήταν αυτόματα) και παίζω με 47-48 έτσι απλά..Θα έχω κάποιο θέμα τώρα που είμαι καρφωτά σε ένα ή απλώς αν βλέπω μειώσεις στην ταχύτητα να μπαίνω και να το αλλάζω?? Για την ιστορία όλο αυτό λογικά είναι θέμα παρεμβολών λόγω αλλαγής της θέσης του ρουτερ? Σε ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και νάχει..

Συνηθως τα μοντεμ αλλαζουν καναλι απο μονα τους (το ποτε, ειναι αγνωστο) αλλα στη περιπτωση σου απο οτι φαινεται καθοταν στο ιδιο καναλι παρολο που ηταν φορτωμενο. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις για τωρα ειναι να κατεβασεις το Wifi Analyzer (marketplace) και να δεις ποια καναλια χρησιμοποιονται περισσοτερο απο τα γειτονικα δικτυα. Αν πχ δεις τα καναλια 1,2,3 , τοτε απλα τα ξε-τικαρεις απο το μοντεμ.

Παρεμπιπτοντως, μπορει να φταιει και η νεα θεση, οσο αναφορα ηλ/μαγνητικα κυματα, υψηλης εντασης (πχ διπλα απο φουρνο μικροκυματων, διπλα απο το ψυγειο, κτλπ) το οποιο καλο θα ηταν να τα αποφευγουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2020 στις 5:32 ΜΜ, DanielRGr είπε

Έχω ένα tp link repeater στον πάνω όροφο  γιατί είμαι σε μεζωνετα 

Θεωρητικα λοιπόν εγώ κυνηγάω μεγαλύτερη ταχύτητα και όχι εμβέλεια (με τη λογική ότι στο δωμάτιο πιάνω από το repeater και όχι από το ρουτερ) σωστά?

Δλδ να το βάλω στα 80 το 5ghz σωστά? (Αν και σήμερα που μου ενεργοποίησαν το ftth και μπήκα λίγο στο repeater και είδα μόνο 20 και 40 Mhz και φοβάμαι ότι μάλλον το tplink μου παίζει να μην πιάνει 5Ghz. Παίζει κάτι τέτοιο?)

Επεξ/σία από DKNI
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, DKNI είπε

Έχω ένα tp link repeater στον πάνω όροφο  γιατί είμαι σε μεζωνετα 

Θεωρητικα λοιπόν εγώ κυνηγάω μεγαλύτερη ταχύτητα και όχι εμβέλεια (με τη λογική ότι στο δωμάτιο πιάνω από το repeater και όχι από το ρουτερ) σωστά?

Δλδ να το βάλω στα 80 το 5ghz σωστά? (Αν και σήμερα που μου ενεργοποίησαν το ftth και μπήκα λίγο στο repeater και είδα μόνο 20 και 40 Mhz και φοβάμαι ότι μάλλον το tplink μου παίζει να μην πιάνει 5Ghz. Παίζει κάτι τέτοιο?)

Τα εξηγησα λιγο "απλα" για να υπαρχει μια ιδεα στο τι ισχυει για καθε μπαντα. Φυσικα αν υπαρχουν εμποδια στο ενδιαμεσο, τοιχοι/ντουλαπες/ψυγεια/φουρνος μικροκυματων, το 5ghz δεν θα ειναι το ιδανικο. (Καλα σε περιπτωσεις ηλ/μαγνητικων παρεμβολων θα εχεις θεμα σε καθε μπαντα, αλλα στο 5ghz θα ειναι πιο αισθητο)

Ποιο tp link εχεις; σε ποια εταιρια; Ας πουμε η Vodafone που δινει tp link 100v εχει μονο τη μπαντα των 2.4ghz, παρολο που το δινουν σε VDSL συνδεσεις. 

Σε καθε περιπτωση, αν κανεις απαιτητικο gaming, προτεινω ethernet καλωδιο μεχρι το repeater (αν δουλευει σαν ap κι ολας)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...