Dimitris Pentikis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας, θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα της εγκατάστασης της οπτικής ίνας σε διαμέρισμα αλλά και να με βοηθήσετε με ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα προκύψει μετά την εγκατάσταση. Αρχικά γνωρίζω πως κατά την εγκατάσταση σε πολυκατοικία περνάνε τα καλώδια μέσω ενός κοινόχρηστου χώρου και έπειτα τραβάνε καλώδια για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αφού φέρουν καλώδιο μέσα στο σπίτι πως ακριβώς θα προσδιοριστεί η θέση που είναι το outlet της οπτικής ίνας. Έχω διαβάσει ότι οι εταιρίες προτείνουν να μπει δίπλα στην κεντρική γραμμή τηλεφώνου (με ποιον τρόπο μπορώ να αναγνωρίσω ποια είναι; ) και άλλους να λένε πως μπορούν να σου περάσουν το καλώδιο μέχρι εκεί που εσύ επιθυμείς. Αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου. Το δωμάτιο μου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής είναι το πιο απομακρυσμένο από την είσοδο του διαμερίσματός μου (μέσω της οποίας υποθέτω θα εισέρθουν τα καλώδια). Μεταξύ της εισόδου και του δωματίου μου μεσολαβεί ένας διάδρομος όπου έχει 2 πόρτες (βλέπε photo). Αυτό καταλαβαίνετε πως κάνει πολύ δύσκολο το να τραβηχτεί από την είσοδο μέχρι το δωμάτιο κανάλι οπτικής ίνας ή καλώδιο ethernet σε περίπτωση που το outlet και το router πρέπει να μπουν κάπου σχετικά κοντά στην είσοδο καθώς πρέπει να τρυπηθεί ο τοίχος γύρω από τις κάσες. Που θέλω να καταλήξω, μπορεί με κάποιον τρόπο να γλιτώσω όλο το μπλέξιμο και να μου φέρει τις οπτικές ίνες στο δωμάτιο και απλά εγώ να έχω καταλάβει κάτι λάθος σχετικά με την εγκατάσταση των οπτικών ινών ή όπως φαντάζομαι θα μου τοποθετήσουν το ρούτερ και το Outlet που θα βγαίνουν τα καλώδια στο πρώτο εύκαιρο σημείο εντός του σπιτιού και θα μου πούνε από εκεί και πέρα βρες εσύ τον τρόπο πως θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου με το ρούτερ ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TechnoState Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) .... καλησπέρα κ καλή καραντίνα. Αρχικά, εικάζω ότι το σπίτι σου είναι οικοδομής, βαριά 10ετίας. Από αυτό συμπεραίνω ότι θα έχεις εύκολη πρόσβαση στα κουτιά... οπότε με μία ατσαλίνα κ με λεπτές κινήσεις (για να μην τραυματίσεις καλώδια), μπορείς να κάνεις τα πάντα.... έστω κ σαν χόμπι (αν πιάνουν τα χέρια σου) για να περάσει κ ευχάριστα η διάρκεια του εγκλεισμού. Συνήθως (στις νεότερες οικοδομές) τα πρώτα καλωδια που σκανε μέσα στο διαμέρισμα είναι κ τα κεντρικά (τηλέφωνο/θυροτηλεοραση κλπ). Διαφορετικά, ένας ηλεκτρολόγος-εγκαταστάτης, με το ανάλογο κόστος φυσικά, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, ώστε να σου φέρει την έξοδο, εκεί που θέλεις ακριβώς. Διαφορετικά, εάν θέλεις να το πας μόνος σου, χωρίς να ξηλώνεις καπάκια κ να αφήνεις μερεμέτια για μετά...βιοκανάλ κ σχετικά προϊόντα είναι αυτά που θα χρειαστείς. Σίγουρα δεν το συνιστώ, παρόλα αυτά το έχω κάνει με επιτυχία κ με καλό "καμουφλάζ", δεν φαίνεται καμια παρέμβαση, παρά μόνο παρατηρώντας πολύ προσεκτικά τον χώρο. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από TechnoState Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris Pentikis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση, δεύτερον η πολυκατοικία είναι σχεδόν 30 χρονών οπότε δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι σε αυτά που έγραψες παραπάνω. Επίσης το σημείο με την πρόσβαση στα κουτιά δεν το κατανόησα πλήρως...Ποια κουτιά και τι σχέση θα έχουν με την οπτική ίνα που θα έρθει σπίτι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TechnoState Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) .... τότε μάλλον έχει γίνει μία καλή ανακαίνιση. Αλλάζει, ως προς την ηλ. εγκατάσταση του διαμερίσματος σου. Μέσα απο τα κουτιά (διακλαδώσεις, τερματισμοί κλπ) που υπάρχουν κ κομμάτι-κομμάτι, θα μπορούσες να μεταφέρεις μία γραμμή, από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο....κ εσύ έπειτα να το τερματίσεις σε μία επιτοίχια πρίζα. (Έχω δει χωνευτές, φαντάζομαι υπάρχουν κ επιτοίχιες) Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από TechnoState 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geod30 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Dimitris Pentikis είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα της εγκατάστασης της οπτικής ίνας σε διαμέρισμα αλλά και να με βοηθήσετε με ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα προκύψει μετά την εγκατάσταση. Αρχικά γνωρίζω πως κατά την εγκατάσταση σε πολυκατοικία περνάνε τα καλώδια μέσω ενός κοινόχρηστου χώρου και έπειτα τραβάνε καλώδια για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αφού φέρουν καλώδιο μέσα στο σπίτι πως ακριβώς θα προσδιοριστεί η θέση που είναι το outlet της οπτικής ίνας. Έχω διαβάσει ότι οι εταιρίες προτείνουν να μπει δίπλα στην κεντρική γραμμή τηλεφώνου (με ποιον τρόπο μπορώ να αναγνωρίσω ποια είναι; ) και άλλους να λένε πως μπορούν να σου περάσουν το καλώδιο μέχρι εκεί που εσύ επιθυμείς. Αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου. Το δωμάτιο μου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής είναι το πιο απομακρυσμένο από την είσοδο του διαμερίσματός μου (μέσω της οποίας υποθέτω θα εισέρθουν τα καλώδια). Μεταξύ της εισόδου και του δωματίου μου μεσολαβεί ένας διάδρομος όπου έχει 2 πόρτες (βλέπε photo). Αυτό καταλαβαίνετε πως κάνει πολύ δύσκολο το να τραβηχτεί από την είσοδο μέχρι το δωμάτιο κανάλι οπτικής ίνας ή καλώδιο ethernet σε περίπτωση που το outlet και το router πρέπει να μπουν κάπου σχετικά κοντά στην είσοδο καθώς πρέπει να τρυπηθεί ο τοίχος γύρω από τις κάσες. Που θέλω να καταλήξω, μπορεί με κάποιον τρόπο να γλιτώσω όλο το μπλέξιμο και να μου φέρει τις οπτικές ίνες στο δωμάτιο και απλά εγώ να έχω καταλάβει κάτι λάθος σχετικά με την εγκατάσταση των οπτικών ινών ή όπως φαντάζομαι θα μου τοποθετήσουν το ρούτερ και το Outlet που θα βγαίνουν τα καλώδια στο πρώτο εύκαιρο σημείο εντός του σπιτιού και θα μου πούνε από εκεί και πέρα βρες εσύ τον τρόπο πως θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου με το ρούτερ ? αν κατάλαβα καλά,είναι οπτική μέχρι το σπίτι σου (FTTH) .θα περάσουν την οπτική ίνα μέχρι την είσοδο του σπιτιού σου κ την κοντινότερη πρίζα ρεύματος.από εκεί και πέρα αναλαμβάνεις εσύ. δεν είναι και καλό να έχει η οπτική ίνα γωνίες/κλίσεις κτλ γτ θα βγάλει θέμα.από εκεί και πέρα,με ethernet πηγαίνεις όπου θέλεις το router που θα παίρνεις το wifi/lan κτλ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris Pentikis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, geod30 είπε αν κατάλαβα καλά,είναι οπτική μέχρι το σπίτι σου (FTTH) .θα περάσουν την οπτική ίνα μέχρι την είσοδο του σπιτιού σου κ την κοντινότερη πρίζα ρεύματος.από εκεί και πέρα αναλαμβάνεις εσύ. δεν είναι και καλό να έχει η οπτική ίνα γωνίες/κλίσεις κτλ γτ θα βγάλει θέμα.από εκεί και πέρα,με ethernet πηγαίνεις όπου θέλεις το router που θα παίρνεις το wifi/lan κτλ Οπότε στην ουσία ΄το βάζουν όπου βρουν και ύστερα αναλαμβάνω εγώ την τοποθέτηση του ρούτερ και πως θα φέρω καλώδιο μέχρι τον υπολογιστή...Όπως το είχα φανταστεί δηλαδή...Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dumakos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Να κάνω και γω την ερώτηση μου. Αν θέλω το καλώδιο να μπει από το μπαλκόνι και όχι από την είσοδο του διαμερίσματος γίνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris Pentikis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, dumakos είπε Να κάνω και γω την ερώτηση μου. Αν θέλω το καλώδιο να μπει από το μπαλκόνι και όχι από την είσοδο του διαμερίσματος γίνεται? To ίδιο αναρωτήθηκα και εγώ π.χ. αν γίνεται να φύγει καλώδιο από το κεντρικό κουτί εκτός πολυκατοικίας και να έρθει εξωτερικά στο δωμάτιο που θέλω ή αν αναγκαστικά αν γίνεται εσωτερικά του κτιρίου ο διαμοιρασμός των καλωδίων σε όλα τα διαμερίσματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geod30 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, Dimitris Pentikis είπε To ίδιο αναρωτήθηκα και εγώ π.χ. αν γίνεται να φύγει καλώδιο από το κεντρικό κουτί εκτός πολυκατοικίας και να έρθει εξωτερικά στο δωμάτιο που θέλω ή αν αναγκαστικά αν γίνεται εσωτερικά του κτιρίου ο διαμοιρασμός των καλωδίων σε όλα τα διαμερίσματα. κουτί έχει σε κάθε όροφο της οικοδομής και το κάθε διαμέρισμα τροφοδοτείται απευθείας από το κουτί του ορόφου του.αν το δωμάτιο είναι δίπλα στο κουτί του ορόφου,μπορείς να τους πεις να το περάσουν απ'ευθείας στο δωμάτιο εφόσον μπορεί να τρυπηθεί κ ο τοίχος ....εξωτερικά δεν γίνεται,δεν είναι χαλκός ή utp/ftp,οπτική ίνα είναι,ευαίσθητη(μέσα σε κανάλι βέβαια).ελπίζω να είμαι κατανοητός κιόλας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα