Dimitris Pentikis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας, θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα της εγκατάστασης της οπτικής ίνας σε διαμέρισμα αλλά και να με βοηθήσετε με ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα προκύψει μετά την εγκατάσταση. Αρχικά γνωρίζω πως κατά την εγκατάσταση σε πολυκατοικία περνάνε τα καλώδια μέσω ενός κοινόχρηστου χώρου και έπειτα τραβάνε καλώδια για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αφού φέρουν καλώδιο μέσα στο σπίτι πως ακριβώς θα προσδιοριστεί η θέση που είναι το outlet της οπτικής ίνας. Έχω διαβάσει ότι οι εταιρίες προτείνουν να μπει δίπλα στην κεντρική γραμμή τηλεφώνου (με ποιον τρόπο μπορώ να αναγνωρίσω ποια είναι; ) και άλλους να λένε πως μπορούν να σου περάσουν το καλώδιο μέχρι εκεί που εσύ επιθυμείς. Αυτό μας φέρνει στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης μου. Το δωμάτιο μου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής είναι το πιο απομακρυσμένο από την είσοδο του διαμερίσματός μου (μέσω της οποίας υποθέτω θα εισέρθουν τα καλώδια). Μεταξύ της εισόδου και του δωματίου μου μεσολαβεί ένας διάδρομος όπου έχει 2 πόρτες (βλέπε photo). Αυτό καταλαβαίνετε πως κάνει πολύ δύσκολο το να τραβηχτεί από την είσοδο μέχρι το δωμάτιο κανάλι οπτικής ίνας ή καλώδιο ethernet σε περίπτωση που το outlet και το router πρέπει να μπουν κάπου σχετικά κοντά στην είσοδο καθώς πρέπει να τρυπηθεί ο τοίχος γύρω από τις κάσες. Που θέλω να καταλήξω, μπορεί με κάποιον τρόπο να γλιτώσω όλο το μπλέξιμο και να μου φέρει τις οπτικές ίνες στο δωμάτιο και απλά εγώ να έχω καταλάβει κάτι λάθος σχετικά με την εγκατάσταση των οπτικών ινών ή όπως φαντάζομαι θα μου τοποθετήσουν το ρούτερ και το Outlet που θα βγαίνουν τα καλώδια στο πρώτο εύκαιρο σημείο εντός του σπιτιού και θα μου πούνε από εκεί και πέρα βρες εσύ τον τρόπο πως θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου με το ρούτερ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα