Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον ασχολείται και ξέρει. Έχω ένα Opel Corsa 2002 και στο ρελαντί του από τη δεξιά πλευρά ακούγεται ένας θόρυβος σαν ελικόπτερο. Ρώτησα 2 μηχανικούς και μου είπαν ότι είναι το δοχείο αναθυμιάσεων και ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα έτσι θα ακούγεται και πρέπει να το συνηθίσω. Παρόλα αυτά στα μοντέλα 2003 και μετά δεν άκουσα από κανέναν να έχει το ίδιο θέμα. Γνωρίζει κανεις το γίνεται και αν υπάρχει τρόπος να σταματήσω τον θόρυβο; 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον ασχολείται και ξέρει. Έχω ένα Opel Corsa 2002 και στο ρελαντί του από τη δεξιά πλευρά ακούγεται ένας θόρυβος σαν ελικόπτερο. Ρώτησα 2 μηχανικούς και μου είπαν ότι είναι το δοχείο αναθυμιάσεων και ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα έτσι θα ακούγεται και πρέπει να το συνηθίσω. Παρόλα αυτά στα μοντέλα 2003 και μετά δεν άκουσα από κανέναν να έχει το ίδιο θέμα. Γνωρίζει κανεις το γίνεται και αν υπάρχει τρόπος να σταματήσω τον θόρυβο; 

Δοκίμασε να ανοίξεις το καπάκι του ρεζερβουάρ να δεις αν σταματήσει.

Σε πιο υψηλές σαλ δεν ακούγεται; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φαινεται να σταματαει μολις ξεκινησει το αμαξι αλλα αυτο μπορει να οφειλεται και στον ηχο της μηχανης που το καλυπτει αν και αμφιβαλλω.. υποθετω οτι συμβαινει μονο στο ρελαντι

Επομενως μου προτεινεις οταν θα ξανα ακουσω τον ηχο να βγω απο το αμαξι και να ανοιξω το καπακι που βαζω βενζινη για να δω αν θα σταματησει σωστα?

Επεξ/σία από Donmitsos10
Δημοσ.

Update: συνεχίζει να ακούγεται αν ανοίξω το καπάκι της βενζίνης.

επισης δεν συμβαίνει πάντα και συνεχόμενα. Οδήγησα 10 λεπτά σταμάτησα ακούγεται μετά από 5 λεπτά σταμάτησε και ξανά άρχισε κανα 5 λεπτό αργότερα. 
τελος, μόνο στο ρελαντί συμβαίνει όταν πατάω γκάζι σταματάει και ξανά ξεκινάει 2-3 δευτερόλεπτα μετά όταν το έχω ρελαντί 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε

Με ποιό κινητήρα είναι ; Είχα Corsa C με το Ζ12ΧΕ μοτέρ κσι είχε καδένα .

Μετά τίς 200,000 είχε ξεκινήσει εμένα ( το είχα 1ο χέρι) , μόλις άλλαξα καδένα τεντωτήρα και όλο το σέτ σταμάτησε . Μου το έκανε κυρίως το πρωί που ήταν κρύο .

Για συντονισμό το έχεις ελένξει μήπως ακουμπάει κάτι πουθενά;

Επίσης κάνε και ενα έλεγχο στην βαλβίδα πίεσης λαδιού μήπως έχει αρχίσει και δακρύζει . Συχνό φαινόμενο στα συγκεκριμένα μοτέρ. Φθηνή αντικατάσταση .

• Like 1
Δημοσ.

Z12XE έχω κι εγώ αλλά δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα... θα μου το έλεγε ο μηχανικός να το φτιάξει να πάρει και κανένα φράγκο 

Δημοσ.

Οι σωλήνες της εξάτμισης που βγαίνουν από τη μηχανή

καλύπτονται από ένα αλουμινένιο προστατευτικό.

Μήπως έχει φύγει κάποια απ τις βίδες που το συγκρατεί;

Δημοσ.

μηπως ειναι τα tappets? δε ξερω τη μεταφραση στα ελληνικα, αλλα ειναι κατι κυλινδρακια που ελεγχονται απ τους εκκεντροφορους και αμα στεγνωσουν απο λαδι τοτε ακουγονται (συνηθως ειναι ενας μετριος τικ τικ θορυβος)

Δημοσ.
Στις 14/11/2020 στις 8:21 ΜΜ, gleft είπε

μηπως ειναι τα tappets? δε ξερω τη μεταφραση στα ελληνικα, αλλα ειναι κατι κυλινδρακια που ελεγχονται απ τους εκκεντροφορους και αμα στεγνωσουν απο λαδι τοτε ακουγονται (συνηθως ειναι ενας μετριος τικ τικ θορυβος)

υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες .

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

υδραυλικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες .

κι εγω που νομιζα οτι θα ειχαν καποια μονολεκτικη μεταφραση. ευχαριστω παντως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...