gmav22 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος αν σε πολυκατοικία ένας ιδιοκτήτης μόνο υπόγειας αποθήκης 40τμ και οχι διαμερισματος μπορει να εχει αποκλειστική χρηση θέσης στάθμευσης χωρις χιλιοστα στην πυλωτη ως παρακολουθημα της αποθηκης;
HALF EVIL Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, gmav22 είπε Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος αν σε πολυκατοικία ένας ιδιοκτήτης μόνο υπόγειας αποθήκης 40τμ και οχι διαμερισματος μπορει να εχει αποκλειστική χρηση θέσης στάθμευσης χωρις χιλιοστα στην πυλωτη ως παρακολουθημα της αποθηκης; Δυνητικά νομιζω ναι, εφόσον στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας της αποθήκης αναφέρεται και είναι επίσης καταχωρημένο στην όροφοκτησία. Χιλιοστά επι κοινοχρήστων αν εννοείς αυτό, δεν νομιζω οτι εχουν αυτές οι θέσεις πάρκινγκ.
Dante80 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, gmav22 είπε Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος αν σε πολυκατοικία ένας ιδιοκτήτης μόνο υπόγειας αποθήκης 40τμ και οχι διαμερισματος μπορει να εχει αποκλειστική χρηση θέσης στάθμευσης χωρις χιλιοστα στην πυλωτη ως παρακολουθημα της αποθηκης; Ναι, μπορεί να γίνει. Αυτό δεν σημαίνει πως στην δική σου περίπτωση συμβαίνει κιόλας. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από Dante80
gmav22 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Dante80 είπε Ναι, μπορεί να γίνει. Αυτό δεν σημαίνει πως στην δική σου περίπτωση συμβαίνει κιόλας. στην πραγματικότητα πρόκειται για τον εργολάβο της οικοδομές ο οποίος έχει στην κατοχή του μια αποθήκη υπογείου και 3 ανοιχτά πάρκινγκ πυλωτής χωρίς χιλιοστά ειναι εφικτο να διατηρεί τα 3 πάρκινγκ και να τα εκμεταλλεύεται ? μπορεί νομικα -συμβολαιογραφικα μια μόνο αποθήκη να έχει 3 παρκινγκ για αποκλειστικη χρηση? 3 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Δυνητικά νομιζω ναι, εφόσον στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας της αποθήκης αναφέρεται και είναι επίσης καταχωρημένο στην όροφοκτησία. Χιλιοστά επι κοινοχρήστων αν εννοείς αυτό, δεν νομιζω οτι εχουν αυτές οι θέσεις πάρκινγκ. στην πραγματικότητα πρόκειται για τον εργολάβο της οικοδομές ο οποίος έχει στην κατοχή του μια αποθήκη υπογείου και 3 ανοιχτά πάρκινγκ πυλωτής χωρίς χιλιοστά ειναι εφικτο να διατηρεί τα 3 πάρκινγκ και να τα εκμεταλλεύεται ? μπορεί νομικα -συμβολαιογραφικα μια μόνο αποθήκη να έχει 3 παρκινγκ για αποκλειστικη χρηση?
bobptz Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Σύμφωνα με αυτό, η αποθήκη ΔΕ δικαιούται πάρκινγκ στην πυλωτή: Αυτές οι θέσεις στάθμευσης δικαιούνται μόνο τα διαμερίσματα και τα καταστήματα της πολυκατοικίας, όχι οι αποθήκες και μάλιστα που είναι κάτω από 40 μ2. Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/43784/oi-oeseis-staomeyshs-sthn-pylwth-sto-ypogeio-ston-akalypto-xwro-ti-isxyei-sto-e9 1
HALF EVIL Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Αν είναι γραμμένα όλα αυτά στην σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών και αποτελούν παρακολουθηματα της ιδιοκτησίας της αποθήκης και δηλώνονται στο Ε9, γιατί όχι. Ο εργολάβος κράτησε για τον εαυτό του το δικαίωμα πάρκιγκ στις τρεις θέσεις της πυλωτης. Τα εκμεταλλεύεται ,τι εννοείς; Τα νοικιάζει σε τρίτους; Αν ναι και δηλώνονται στην εφορία , κανένα πρόβλημα. Καθ' εγώ έχω νοικιάσει το δικαίωμα θέσης πάρκιγκ στην διπλανή πολυκατοικία από τον κάτοχο του δικαιώματος. Με συμβόλαιο και τουλάχιστον εγώ το δηλώνω στην εφορία. Τώρα πως προέκυψε αυτό το δικαίωμα, δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που δεν με ενοχλούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.
george1807 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Η δικιά μου απορία. Είναι οικογενειακή πολυκατοικία. Ο αδερφός 1 έχει την πλειοψηφία των χιλιοστών. Δύναται να ορίσει δικιά του αποκλειστική θέση στάθμευσης στο χώρο του κήπου;
Joshua21 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε Αν είναι γραμμένα όλα αυτά στην σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών και αποτελούν παρακολουθηματα της ιδιοκτησίας της αποθήκης και δηλώνονται στο Ε9, γιατί όχι. Ο εργολάβος κράτησε για τον εαυτό του το δικαίωμα πάρκιγκ στις τρεις θέσεις της πυλωτης. Τα εκμεταλλεύεται ,τι εννοείς; Τα νοικιάζει σε τρίτους; Αν ναι και δηλώνονται στην εφορία , κανένα πρόβλημα. Καθ' εγώ έχω νοικιάσει το δικαίωμα θέσης πάρκιγκ στην διπλανή πολυκατοικία από τον κάτοχο του δικαιώματος. Με συμβόλαιο και τουλάχιστον εγώ το δηλώνω στην εφορία. Τώρα πως προέκυψε αυτό το δικαίωμα, δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που δεν με ενοχλούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Εφόσον σου έχουν νοικιάσει επίσημα (μισθωτήριο και δήλωση μίσθωσης στο taxis) τότε αυτή η θέση ΔΕΝ είναι παρακολούθημα κάποιου διαμερίσματος, είναι αυτοτελή ιδιοκτησία. 2 λεπτά πριν, george1807 είπε Η δικιά μου απορία. Είναι οικογενειακή πολυκατοικία. Ο αδερφός 1 έχει την πλειοψηφία των χιλιοστών. Δύναται να ορίσει δικιά του αποκλειστική θέση στάθμευσης στο χώρο του κήπου; Όχι βέβαια, για τέτοια πράγματα πρέπει να συμφωνούν όλοι οι ιδιοκτήτες.
bobptz Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Τώρα πως προέκυψε αυτό το δικαίωμα, δεν με ενδιαφέρει από την στιγμή που δεν με ενοχλούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Δικαίωμα να παρκάρουνε έχουν μόνο οι ένοικοι (ακόμα και ενοικιαστές) της οικοδομής. Όχι άλλοι από έξω, σαν εσένα. Πέρισι που το έψαχνα το βρήκα. Αν τώρα δε σε ενοχλούνε, κανένα πρόβλημα. Οι νόμοι είναι για να λύνονται τα προβλήματα όταν κάποιος ενοχλήσει κάποιον. 27 λεπτά πριν, george1807 είπε Η δικιά μου απορία. Είναι οικογενειακή πολυκατοικία. Ο αδερφός 1 έχει την πλειοψηφία των χιλιοστών. Δύναται να ορίσει δικιά του αποκλειστική θέση στάθμευσης στο χώρο του κήπου; Όχι. Αυτό γίνεται με συνεννόηση. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα πόσα τετραγωνικά διαμέρισμα έχουν. Ή θα τα βρείτε, ή ο καθένας παρκάρει όπου θέλει. Όταν τα βρείτε, μπορείτε να πάτε σε συμβολαιογράφο και να ορίσετε αποκλειστική χρήση πάρκινγκ, όπου θα ικανοποιούνται όλοι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα