GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, η gpu μου είναι η MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC) και σήμερα μου έβγαλε πρόβλημα. Έχω βάλει πάνω 2 οθόνες (μια σε hdmi και μια σε vga). Αυτήν με το hdmi εχθές το βράδυ μου έβγαλε μια πράσινη οθόνη στα δεξιά και χιόνια/παράσιτα στα αριστερά χωρίς κίνηση (στην περίπτωση που σκέφτεστε πως η οθόνη χάλασε, την σύνδεσα με το tvbox μου και λειτούργησε κανονικά). Το άφησα εκτός ρεύματος (έβγαλα και την πρίζα), και σήμερα πάλι τα ίδια. Δεν το κατάλαβα άμεσα καθώς το hdmi έχω ως κύρια οθόνη, και έχω βάλει να ανοίγει μόνο αυτήν κάθε φορά που εκκινώ τα windows 10. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται? Η gpu παίζει να μου βγάλει πρόβλημα και στις άλλες θύρες? Νομίζω πως κάπου έχω ένα dvi καλώδιο για να συνδέσω την οθόνη που είχα στο hdmi. Να το κάνω ή μπορεί να δημιουργήσω πρόβλημα? (Να πω επίσης πως δοκίμασα να βγάλω το vga αφήνοντας μόνο του το hdmi για να δω τι θα κάνει, και πάλι έκανε το ίδιο) Tον τελευταίο καιρό ίσως την ζόριζα λίγο καθώς την έφτανα στο φουλ... Επίσης μου έχει βγάλει πολλές φορές ειδοποίηση για update στο NVIDIA αλλά δεν το έκανα καθώς κάτι ζητούσε για σύνδεση λογαριασμού, οπότε δεν συνέχιζα... (Μήπως να την έβγαζα και από την μητρική για λίγη ώρα?) Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το πιθανότερο είναι να κάηκε η θύρα. Το κάνει και στο Bios αυτό; Όταν λέτε πράσινη, είναι μόνο πράσινη ή τα δείχνει σε αποχρώσεις του πρασίνου; Στις αγγελίες πωλούν συχνά κάρτες με καμένη κάποια θύρα, κατά τα άλλα λειτουργούν κανονικά (για πόσο όμως;) Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Το πιθανότερο είναι να κάηκε η θύρα. Το κάνει και στο Bios αυτό; Όταν λέτε πράσινη, είναι μόνο πράσινη ή τα δείχνει σε αποχρώσεις του πράσινου; Στις αγγελίες πωλούν συχνά κάρτες με καμμένη κάποια θύρα, κατά τα άλλα λειτουργούν κανονικά ( για πόσο όμως; ) Κανονικό πράσινο χωρίς αποχρώσεις. Ναι το κάνει και στο bios.
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Άρα η θύρα θα είναι. Δοκιμάστε με το DVI-D και αν είναι εντάξη κρατήστε τη κι όσο αντέξει. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Άρα η θύρα θα είναι. Δοκιμάστε με το DVI-D και αν είναι εντάξη κρατήστε τη κι όσο αντέξει. Αν είναι έτσι τότε οκ, μέχρι τον επόμενο μήνα θα αναβαθμιζα την gpu ούτως ή άλλως. Θα το κάνω και θα ενημερώσω. Κάτι ακόμα, αν θυμάμαι σωστά δεν μπορώ σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιήσω το hdmi της μητρικής. Ισχύει?
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγόρασα πέρυσι το Δεκέμβριο μία V809-2000R από αλεξιπτωτιστή μέλος για ένα SFF κουτί για να χρησιμοποιήσω μόνο τη VGA θύρα, η οποία τελικά ήταν η μόνη καμένη (τα έδειχνε σε αποχρώσεις του πράσινου). Τρέχω κάποια benchmark με το Furmark και Performance test 9 και βγήκαν O.K. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
Crybal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δεν εχει να κανει με drivers (αν και σε παλιές κάρτες μου είχε συμβεί). Πιθανότατα να κάηκε η συγκεκριμένη εξοδος ή γενικά να άρχισε να καταρρέει το chipset.Οποτε οπως λεει ο Τερης την χρησιμποποιεις ετσι μεχρι (κι αν ) χαλασει εντελώς ή οπως ειπες κανεις αλλαγη με νέα.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομίζω δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την hdmi της μητρικής έχοντας κουμπωμένη μαζί την καρτα γραφικών η οποία θα έχει επίσης μια οθόνη. Ισχύει ή ξέρω λάθος? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Crybal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Απ οτι ξερω μεχρι τωρα,και απο μητρικές με τις οποίες εχω δουλεέψει,οχι.Μολις βαλεις την δευτερη απενεργοποιείται η άλλη. Μήπως υπάρχουν μητρικές που μεσα απο το bios σου δινουν αυτην την δυνατότητα?..αυτο δεν το ξερω 1
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ταυτόχρονα δεν παίζουν. Γίνεται να οριστούν κάποιες εφαρμογές να τρέχουν από την PCI-e GPU μέσω της onboard, όπως εδώ. Αλλά και πάλι, η μητρική σας δεν έχει VGA, οπότε... Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Ταυτόχρονα δεν παίζουν. Γίνεται να οριστούν κάποιες εφαρμογές να τρέχουν από την onboard μέσω της PCI-e GPU, όπως εδώ. Αλλά και πάλι, η μητρική σας δεν έχει VGA, οπότε... Ακόμα και να είχε vga μάλλον δεν θα βόλευε, καθώς χρειάζομαι να τρέχει και η gpu. Οκ, σας ευχαριστώ πολύ πάντως, μόλις βρω το dvi και το δοκιμάσω θα ενημερώσω.
Aris_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Νομίζω δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την hdmi της μητρικής έχοντας κουμπωμένη μαζί την καρτα γραφικών η οποία θα έχει επίσης μια οθόνη. Ισχύει ή ξέρω λάθος? Τι μητρική cpu εχεις?
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Και αφού έψαξα όλες τις κούτες της αποθήκης για να βρω το καλώδιο, τελικά το βρήκα σε ένα κουτί κάτω από το κρεβάτι μου 😂 Όλα μια χαρά, λειτουργούν και οι δύο οθόνες 😀 Το σύστημά μου: μητρική: Asus Z170-P επεξεργαστής: Intel Core i5 6500 καρτες RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2133MHz (CMK8GX4M2A2133C13R) καρτα γραφικών: MSI GeForce GTX750 Ti 2GB Twin Frozr OC Gaming (N750Ti TF 2GD5/OC) τροφοδοτικό: Corsair VS Series VS650 80Plus σκληρός δίσκος SSD: OCZ Trion 150 240GB σκληρός δίσκος HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ ψήκτρα: εργοστασιακή
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ πήρα αυτό τι κουτί και έβαλα μέσα ό, τι καλώδιο είχα και τέλος. Τις μητρικές δεν ξέρω που να βάλω. Δύο κουτιά και δεν μου φτάνουν... 😢 Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εγώ πήρα αυτό τι κουτί και έβαλα μέσα ό, τι καλώδιο είχα και τέλος. Τις μητρικές δεν ξέρω που να βάλω. Δύο κουτιά και δεν μου φτάνουν... Εγώ τα έχω σε κούτες και γραμμένα στην κάθε κούτα το περιεχόμενο. Πως ξέφυγε αυτό το καλώδιο δεν έχω ιδέα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα