Newbie12 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα στο forum, είμαι 19 ετών και σύντομα (ή και όχι λόγω καραντίνας) θα πάρω το δίπλωμα μου. Από μικρός έχω στο μάτι το κλασσικο καγκουρικο αγαπημένο σε όλους και κανέναν Peugeot 106. Είναι ένα αμάξι που με αρέσει πολύ εξωτερικά, είναι μικρό και θεωρώ ότι θα με βολέψει. Δεν το θέλω για να το κωλοφτιαξω και να τρέχω σαν τρελός, το θέλω για να κάνω τις βόλτες μου, να είναι βολικό στην οδήγηση, να μην ξοδεύω πολλα στις βενζίνες, service κτλ. Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει πολλούς να το κράζουν και να το λένε προβληματικό. Επίσης, έχω ακούσει ότι έχει θέματα με την ασφάλεια του. Θα ήθελα να με κατευθύνετε και να με πείτε αν αξίζει να το αγοράσω σαν πρώτο δικό μου αμάξι. Σκοπεύω να πάρω ένα το οποίο είναι stock ,του 2000 και μετά και δεν έχει περάσει από πολλά χέρια και με 200.000 km max. Το budget μου είναι μέχρι 2000 ευρώ, μην μου πείτε μάζεψε για κάτι καλύτερο, φοιτητής είμαι! Ευχαριστώ! 1
LongTom Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Newbie12 είπε Καλησπέρα στο forum, είμαι 19 ετών και σύντομα (ή και όχι λόγω καραντίνας) θα πάρω το δίπλωμα μου. Από μικρός έχω στο μάτι το κλασσικο καγκουρικο αγαπημένο σε όλους και κανέναν Peugeot 106. Είναι ένα αμάξι που με αρέσει πολύ εξωτερικά, είναι μικρό και θεωρώ ότι θα με βολέψει. Δεν το θέλω για να το κωλοφτιαξω και να τρέχω σαν τρελός, το θέλω για να κάνω τις βόλτες μου, να είναι βολικό στην οδήγηση, να μην ξοδεύω πολλα στις βενζίνες, service κτλ. Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει πολλούς να το κράζουν και να το λένε προβληματικό. Επίσης, έχω ακούσει ότι έχει θέματα με την ασφάλεια του. Θα ήθελα να με κατευθύνετε και να με πείτε αν αξίζει να το αγοράσω σαν πρώτο δικό μου αμάξι. Σκοπεύω να πάρω ένα το οποίο είναι stock ,του 2000 και μετά και δεν έχει περάσει από πολλά χέρια και με 200.000 km max. Το budget μου είναι μέχρι 2000 ευρώ, μην μου πείτε μάζεψε για κάτι καλύτερο, φοιτητής είμαι! Ευχαριστώ! Αυτά τα είπαμε και για άλλο φίλο. Θα αγοράσεις ένα κατεξοχήν καρακαγκούρικο αμάξι για πρώτο αμάξι και χαλαρή οδήγηση; Δεν με φαίνεται καλή ιδέα ή καλή επένδυση. Στην κυριολεξία το αμάξι που αναφέρεσαι θα είναι πιο μεγάλο στην ηλικία από εσένα. Φυσικά θα έχει θέματα, όχι μόνο αυτά που είχε όταν ήταν καινούργιο, αλλά λόγω ηλικίας και χρήσης. Θα πρέπει να περιμένεις ότι έχει ξεσκιστεί από τους προηγούμενους (ή τουλάχιστον από κάποιους από αυτούς), αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός που το αγόραζαν. Βγάζαν την καουλα για κάποια χρόνια και έπειτα μεταπώληση. Επίσης τα 2Κ που βάζεις θα πρέπει να έχουν από πίσω άλλο χιλιάρικο τουλάχιστον (μην πω άλλο 1.5) για τις επισκευές που πιθανότατα θα χρειαστεί. Με 200Κ χλμ θα έχεις μια σειρά προβλήματα εάν ο προηγούμενος δεν το έκανε σωστό και πλήρες σέρβις. Πάντως με τόσο ελάχιστο budget το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι όχι τόσο μάρκα, αλλά κάποιο supermini/πόλης καλόσυντηρημένο, δίχως γνωστά προβλήματα, όσο λίγα χλμ μπορείς, όσο νέο ηλικιακά γίνεται και φυσικά αμάξι που δεν είναι κακόφημο ως το go to για τον κάθε καγκούρα των '00s. Έτσι θαρρώ θα πιάσουν τόπο περισσότερο τα λεφτά σου. εδιτ: Τώρα είδα αυτό το "θέματα με την ασφάλεια του". Η μόνη αξιόπιστη παθητική ασφάλεια στο συγκεκριμένο είναι η προσευχή πριν και έπειτα το ταξίδι. Τίποτα άλλο δεν πρέπει να περιμένεις, ίσως και λειτουργικό αερόσακο εάν είσαι τυχερός. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από LongTom 3 1
turbakiasss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Αν επιμένεις για 106, τότε πάρε το quicksilver αντί για rallye, gti. Μπορείς να βρεις σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα και σήμερα. Προσοχή με την ασφάλεια του!!!! Ουσιαστικά έχει μηδενική παθητική ασφάλεια! Και καλά μυαλά. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Αν θες να είναι οικονομικό , θα πάρεις το 1.1 ή το 1.4 όχι το 1.6 ή το 1.3 rallye. Επίσης τα παλιά αυτοκίνητα καίνε περισσότερη βενζίνη σε αστικές συνθήκες. Όμορφο αμαξάκι , το Saxo είναι πιο όμορφο κατ'εμέ. Για τα service , για κανένα μεταχειρισμένο δεν μπορείς να ξέρεις αν θα βγάλει πρόβλημα , μπορείς να μάθεις τα συνήθη προβλήματα που παρουσιάζουν και ο μηχανικός που θα το ελέγξει να σου δώσει το οκ ότι είναι τουλάχιστον καλούτσικο ( ατρακάριστο κυρίως )
ziaba Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Έχουν περάσει απ τα χέρια μου ένα 106 1.4 και ένα 16αρι σαξο. Χωρίς κακομεταχείριση το 1.4αρι έπαθε κεφαλή στα 100κ χλμ όπως και το 16αρι γύρω εκεί στα 100κ είχε συμπτώματα κεφαλής ούτε ασχολήθηκα να τα φτιάξω τα σκότωσα και ησύχασα... Επίσης έχω ψάξει να αγοράσω αρκετά 106, saxo, 306, xara και διαπίστωνα φραπογαλα στο ψυγείο και τάπα λαδιού κατά τον έλεγχο και τα 13αρια ραλλυ να καίνε λαδάκι αβέρτα .... Προσωπικά θεωρώ το 106 μαζί με το 306 τα πιο όμορφα αυτοκίνητα ever αλλά μακριά και αγαπημένοι 4 2
adi32 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Όταν είχα το πρώτο μοντέλο 1400αρι 106 το πήγαινα στον κόφτη συνέχεια. Δεν είχε χρειαστεί ούτε σταγόνα νερό λάδι ούτε είχε βγάλει ποτέ την παραμικρή βλάβη. Στα 120000 το πούλησα. Ήταν γρήγορο δεν έκαιγε πολύ. Αν βρεις κάποιο επειδή είναι αρχαίο θέλει καλό έλεγχο και προσοχή στην οδήγηση αν είσαι άπειρος 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μου αρέσει που δικαιολογήστε σε εμάς σε στυλ "Ναι μεν θέλω καγκούρικο αμάξι αλλά μην ανησυχείτε, με το μισό απο το όριο θα πηγαίνω" λες και είμαστε οι γονείς σας και θα σας κόψουμε το χαρτζιλίκι. 1 1
paylidis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Άσε τις τρελές πηγαινε παρε ένα panda να κανείς αξιοπρεπώς τη δουλειά σου με ελάχιστα έξοδα 7 1
LongTom Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Μου αρέσει που δικαιολογήστε σε εμάς σε στυλ "Ναι μεν θέλω καγκούρικο αμάξι αλλά μην ανησυχείτε, με το μισό απο το όριο θα πηγαίνω" λες και είμαστε οι γονείς σας και θα σας κόψουμε το χαρτζιλίκι. E ναι, είναι στυλ: " θέλω το τάδε αρχικαγκούρικο αμάξι, αλλά μην πάει το μυαλό σας στο κακό, το θέλω γιατί είναι φτηνό και καλό στις πόλεις"...:p
george1999 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Κοίτα και το seicento sporting καλύπτει εξίσου αυτά που ζητάς 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, Newbie12 είπε Καλησπέρα στο forum, είμαι 19 ετών και σύντομα (ή και όχι λόγω καραντίνας) θα πάρω το δίπλωμα μου. Από μικρός έχω στο μάτι το κλασσικο καγκουρικο αγαπημένο σε όλους και κανέναν Peugeot 106. Είναι ένα αμάξι που με αρέσει πολύ εξωτερικά, είναι μικρό και θεωρώ ότι θα με βολέψει. Δεν το θέλω για να το κωλοφτιαξω και να τρέχω σαν τρελός, το θέλω για να κάνω τις βόλτες μου, να είναι βολικό στην οδήγηση, να μην ξοδεύω πολλα στις βενζίνες, service κτλ. Το θέμα είναι ότι έχω ακούσει πολλούς να το κράζουν και να το λένε προβληματικό. Επίσης, έχω ακούσει ότι έχει θέματα με την ασφάλεια του. Θα ήθελα να με κατευθύνετε και να με πείτε αν αξίζει να το αγοράσω σαν πρώτο δικό μου αμάξι. Σκοπεύω να πάρω ένα το οποίο είναι stock ,του 2000 και μετά και δεν έχει περάσει από πολλά χέρια και με 200.000 km max. Το budget μου είναι μέχρι 2000 ευρώ, μην μου πείτε μάζεψε για κάτι καλύτερο, φοιτητής είμαι! Ευχαριστώ! Mε συνομήλικό σου αμάξι δεν μπλέκεις.Ασε που ουτε στοκ θα βρεις, ούτε απο πρώτο ιδιοκτήτη,ουτε και με μόνο 200ΚΚμ. Αν το βρεις όμως παίξε τα λεφτά στο τζόκερ και θα πάρεις συλλογή απο πόρσε. 2
Newbie12 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Προφανώς παιδιά αν αποφασίσω να το αγορασω ,θα αγορασω ένα το οποίο ξέρω ότι δεν έχει περάσει από πολλά χέρια που το πήραν μόνο για να τρέχουν. Πάντως, στο ίδιο budget, τι εναλλακτικές θα μου προτείνατε;
jimzak Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 206, opel corsa, fiat Punto, Renault clio, πιο σύγχρονα από το 106 που κοιτάς. Ψάξε και βρες ένα σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από jimzak 1 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Αλλά με αυτά δε θα πηγαίνεις Λιμανάκια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα