musan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τον Σεπτεμβρη ειχα διαβασει οτι ετοιμαζεται πλατφορμα (για να λειτουργησει μεσα στον Οκτωβριο) ωστε η ολη διαδικασια να πραγματοποιειται και να ολοκληρωνεται ηλεκτρονικα για ολες τις περιπτωσεις ανανεωσης. Λιγο που εψαξα δεν βρηκα τιποτα ομως. Εμενα με ενδιαφερει για ατομα ανω των 65 ετων. Να υποθεσω, οτι για αυτην την κατηγορια και παλι θα απαιτει τις γνωματευσεις των 2 γιατρων; Εψαξα και για την 7μηνη παραταση που λενε οτι εδωσαν, αλλα απ' οτι διαβασα πιανει μονο οσους το διπλωμα εληγε το πολυ 31 Αυγουστου. Ελπιζω τουλαχιστον με το νεο πανελλαδικο κλεισιμο να ξαναδωσουν νεες παρατασεις. Στην χειροτερη περιπτωση που ουτε ηλεκτρονικα γινεται ουτε δωσουν παραταση, μιας και προκειται για μεγαλο ανθρωπο που ιδιως τωρα δεν πολυβγαινει, υπαρχει καποια ποινη αν αφησεις να ληξει η αδεια και πας αργοτερα για ανανεωση; Δηλαδη, να σου ακυρωθει εντελως κτλ; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από musan
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 για άνω των 65 , ναι θέλει γνωμάτευση , δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό. Άμα το σηκώσουν στο μεταφορών , θα σου πουν στο τηλέφωνο , και γράφεις και εδώ. για το τελευταίο δεν ξέρω, απλά δεν θα οδηγάει μέχρι να το ανανεώσει.
panostza Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, musan είπε Τον Σεπτεμβρη ειχα διαβασει οτι ετοιμαζεται πλατφορμα (για να λειτουργησει μεσα στον Οκτωβριο) ωστε η ολη διαδικασια να πραγματοποιειται και να ολοκληρωνεται ηλεκτρονικα για ολες τις περιπτωσεις ανανεωσης. Λιγο που εψαξα δεν βρηκα τιποτα ομως. Εμενα με ενδιαφερει για ατομα ανω των 65 ετων. Να υποθεσω, οτι για αυτην την κατηγορια και παλι θα απαιτει τις γνωματευσεις των 2 γιατρων; Εψαξα και για την 7μηνη παραταση που λενε οτι εδωσαν, αλλα απ' οτι διαβασα πιανει μονο οσους το διπλωμα εληγε το πολυ 31 Αυγουστου. Ελπιζω τουλαχιστον με το νεο πανελλαδικο κλεισιμο να ξαναδωσουν νεες παρατασεις. Στην χειροτερη περιπτωση που ουτε ηλεκτρονικα γινεται ουτε δωσουν παραταση, μιας και προκειται για μεγαλο ανθρωπο που ιδιως τωρα δεν πολυβγαινει, υπαρχει καποια ποινη αν αφησεις να ληξει η αδεια και πας αργοτερα για ανανεωση; Δηλαδη, να σου ακυρωθει εντελως κτλ; Οι γιατροί είναι πάντα απαραίτητοι, άλλωστε αυτό είναι το νόημα της ανανέωσης, να σε δει γιατρός να πιστοποιήσει ότι βλέπεις και δεν έχεις καμία επικίνδυνη για την οδήγηση πάθηση. Πάντως για τη λήξη του διπλώματος δεν υπάρχει θέμα, το ανανεώνεις όταν χαλαρώσει η κατάσταση, αρκεί φυσικά να μην οδηγεί με ληγμένο δίπλωμα. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα, να μη χρειάζεται να οδηγήσει.
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Ξεθάβω γιατί προσπαθώ να κάνω ανανέωση διπλώματος οδήγησης για άνω των 65, και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μου βγάζει καταρχάς επιλογή μόνο για αντικατάσταση άδειας οδήγησης, και κατά δεύτερον κατά τη διαδικασία μου ζητάει να πληρώσω μόνο το παράβολο των 30€, όχι τα άλλα δύο (18 και 50€). Έχω ανεβάσει αρχεία φωτογραφίας και υπογραφής, κι έχω κάνει έκδοση και πληρωμή του e-παραβόλου των 30€. Επόμενο βήμα είναι το 4ο (Παραλαβή) και μετά Σύνοψη και Ολοκλήρωση. Ξέρει κανείς πότε πληρώνω τα άλλα παράβολα;
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, phanispal είπε Ξεθάβω γιατί προσπαθώ να κάνω ανανέωση διπλώματος οδήγησης για άνω των 65, και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μου βγάζει καταρχάς επιλογή μόνο για αντικατάσταση άδειας οδήγησης, και κατά δεύτερον κατά τη διαδικασία μου ζητάει να πληρώσω μόνο το παράβολο των 30€, όχι τα άλλα δύο (18 και 50€). Έχω ανεβάσει αρχεία φωτογραφίας και υπογραφής, κι έχω κάνει έκδοση και πληρωμή του e-παραβόλου των 30€. Επόμενο βήμα είναι το 4ο (Παραλαβή) και μετά Σύνοψη και Ολοκλήρωση. Ξέρει κανείς πότε πληρώνω τα άλλα παράβολα; Η επιλογή που θέλεις δεν είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά, μόνο με χειρόγραφη αίτηση μπορεί να γίνει. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πηγα να δω την διαδικασια για ανανεωση αδειας οδηγησης που θα χρειαστω σε λιγους μηνες που κλεινω τα 65 αλλα λεει τι αυτη η υπηρεισα θα ειναι διαθεσιμη απο 15/2/2023 Ειχα την εντυπωση οτι ειναι ηδη ενεργη και δεν ξερω αν προλαβω σε 2 μηνες που θα εχω τοτε . Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano
Stam53 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Πηγα να δω την διαδικασια για ανανεωση αδειας οδηγησης που θα χρειαστω σε λιγους μηνες που κλεινω τα 65 αλλα λεει τι αυτη η υπηρεισα θα ειναι διαθεσιμη απο 15/2/2023 Ειχα την εντυπωση οτι ειναι ηδη ενεργη και δεν ξερω αν προλαβω σε 2 μηνες που θα εχω τοτε . Μη το ψάχνεις. Πήγαινε σε μια οποιαδήποτε σχολή οδηγών, με 2 φωτο για το δίπλωμα και θα το πάρεις "σπίτι". Το επιπλέον κόστος είναι ελάχιστο (περ. 20€) μπροστά στη ταλαιπωρία. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Stam53 είπε Μη το ψάχνεις. Πήγαινε σε μια οποιαδήποτε σχολή οδηγών, με 2 φωτο για το δίπλωμα και θα το πάρεις "σπίτι". Το επιπλέον κόστος είναι ελάχιστο (περ. 20€) μπροστά στη ταλαιπωρία. Ευχαριστω.Μιας και εχω απειρο ελευθερο χρονο λογω συνταξιοδοτησης ποια ειναι αλοιως η διαδικασια ? 20 και 10 οι φωτογραφίες 30 ευρώ. Τα τρώω και σουβλάκια Έχω φωτογραφίες κατάλληλες στον υπολογιστή Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Στις 20/12/2022 στις 1:01 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Πηγα να δω την διαδικασια για ανανεωση αδειας οδηγησης που θα χρειαστω σε λιγους μηνες που κλεινω τα 65 αλλα λεει τι αυτη η υπηρεισα θα ειναι διαθεσιμη απο 15/2/2023 Ειχα την εντυπωση οτι ειναι ηδη ενεργη και δεν ξερω αν προλαβω σε 2 μηνες που θα εχω τοτε . Δοκιμασα σημερα που σε 2 μηνες κλεινω τα 65 και δεν αλλαξε κατι ...Παλι λεει οτι θα ειναι ενεργη απο 15/2 δηλαδη σημερα Απο την αρχη του χρονου που οι γεννηθεντες το 1958 κλεινουμε τα 65 εχει κανει καπιος την διαδικασια ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ανοιξε σημερα το συστημα .Εκανα αιτηση πηρα Pin αλλα δεν αφηνει να συνεχισω Πρεπει να παω σε γιατρους πρωτα ? Κωδικους για τα παραβολα δεν βρισκω Ξερει καποιος ποιοι ειναι ? Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από Γιάννης Platano
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ολοκλήρωσα σήμερα την αίτηση Ανανέωση άδειας οδήγησης για μας τα ...νιάτα που κλείνουμε τα 65 !! Τα βήματα : Μπαίνουμε με κωδικούς taxis στο https://www.gov.gr/.../metakineseis/ananeose-adeias-odegeses Επιλέγουμε ανανέωση αδείας οδήγησης Καούμε το πρώτο βήμα και μας δίνει ένα pin Με αυτό πάμε σε παθολόγο και οφθαλμίατρο και καταχωρούν στο σύστημα την διάγνωση τους για ικανότητα Μετά πάμε στο e-paravolo για ένα παράβολο με κωδικό 0039 (108 ευρώ) Μας έρχεται email και sms και ξαναμπαίνουμε στην εφαρμογή για ανέβασμα φωτογραφίας και υπογραφής Πατάμε συνέχεια και αυτό ήταν Κόστος για μένα 108 το παράβολο +20 οι δυο γιατροί σύνολο 128 ευρώ , Φωτογραφία και υπογραφή είχα στον υπολογιστή Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από Γιάννης Platano 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδη πλησιαζε τη ληξη της η παλια αδεια οδηγησης πηρα τηλεφωνο και περιεργως ενας πολυ ευγενικος υπαλληλος την ετοιμασε επι τοπου ΑΛΛΑ πρεπει να παω να παρω ενα χαρτι για να κυκλοφορω μεχρι η υπηρεσια διαβατηριων την φτιαξει σε κανα μηνα και βαλε Μου ηρθε αμεσα και το παρακατω email και sms Έγκριση αίτησης Η αίτηση σας για Ανανέωση άδειας οδήγησης έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να γίνει η εκτύπωση της νέας άδειας οδήγησης. Όταν πραγματοποιηθεί η εκτύπωση της άδειας οδήγησης θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα προκειμένου να την παραλάβετε από το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Οδήγησης Βορείου Τομέα Αθηνών. Από αύριο θα μπορείτε να δημιουργήσετε τη νέα ψηφιακή άδεια οδήγησης σας μέσω της υπηρεσίας https://wallet.gov.gr. Αν έχετε ήδη δημιουργήσει στο gov.gr wallet την ψηφιακή σας άδεια οδήγησης, θα πρέπει να κάνετε ανάκληση και να τη δημιουργήσετε εκ νέου. Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο Τμήμα Χορήγησης Αδειών Οδήγησης Βορείου Τομέα Αθηνών - Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών (Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 20 & Γκύζη, Μαρούσι). Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα