Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Μια χαρά τιμή, μια χαρά μηχανή, μεγεια και καλές λήψεις. 

Μεχρι ποσα χρήματα το τρίποδο; 

Ενημερωτικά, για το μέλλον, αν χρειαστείς, σου αναφέρω 2 φακούς που ζηλεύω στο σύστημα σου (Canon) για τo εστιακό μήκος τους σε συνάρτηση με την τιμή τους:

Canon 10-18, Canon 24 f2.8, Canon 50 1.8 αν και οκ, οικονομικό 50άρη 1.8 έχουμε και εμείς στη Nikon... αλλά στα 150 και 200, ούτε ευρυγώνιο έχουμε (10-18 που είπα), ούτε 24άρη (που είναι και pancake μια σταλιά στην canon..).

Όταν έρθει η ώρα , έναν από τους 24 , 40 η 50 σε STM έκδοση πάντα . 

Θα έβλεπα τον 40αρη , ώστε να έχω ότι κοντινότερο σε έναν 50αρη prime .

Βέβαια , προηγούνται άλλα βήματα , το κυριότερο η εξοικείωση με την μηχανή και την χρήση της , βγάζοντας φωτογραφίες .

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα,

για να μην ανοιγω νεο θεμα θα το ρωτησω εδω και αν γνωριζει καποιος θα του ημουν υποχρεως.

σκοπευω να αγορασω αυτην την φωτογταφικη μηχανη    canon powershot sx540 hs.

ναι ειμαι εντελως αρχαριος και θελω με αυτην να κανω τα πρωτα μου βηματα.

αν μου αρεσει θα συνεχισω με κατι μεγαλυτερο.

μαζι με μια θηκη την βρισκω περιπου στα 270 ευρω. δεν θα ηθελα να δωσω κατι παραπανω, σε  πρωτη φαση τουλαχιστον.

ευχαριστω,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 270€ θα δου πρότεινα να βρεις μια παλιά canon 5d MKI  (ή και MKII με λίγη τύχη στο ebay πάντα) . Είναι full frame dslr και δουλεύει άψογα με φιλμάτους φακούς eos, που βγαίνουν από το 1987 και μετά και υπάρχουν άπειροι στο ebay από 25 ευρώ.Ως dslr έχεις εκτός από jpg και raw αρχεία που σηκώνουν επεξεργασία και κατά συνέπεια βελτίωση . 

Δες εδώ σύγκριση και βαθμολογία στο imaging (=ποιότητα εικόνας) . 

Αυτή που λες παίρνει 23 και η MKI παίρνει .... 61

Με τη bridge που λες, κάποια στιγμή θα χαλάσει ο μηχανισμός του φακού και από φωτογραφική θα μετατραπεί σε σκουπίδι . 

Μελέτησε δείγματα σε κάθε περίπτωση και δυνατότητες.

Παράδειγμα eos mk1 στο ebay,  χωρίς φακό , 225€ με μεταφορικά σπίτι σου, ebay item 172887139319

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Makatsoras είπε

Καλησπερα,

για να μην ανοιγω νεο θεμα θα το ρωτησω εδω και αν γνωριζει καποιος θα του ημουν υποχρεως.

μαζι με μια θηκη την βρισκω περιπου στα 270 ευρω. δεν θα ηθελα να δωσω κατι παραπανω, σε  πρωτη φαση τουλαχιστον.

ευχαριστω,

Καλησπέρα σας , θα το θέσω όσο πιο προσεκτικά γίνεται . Οι bridge cameras αλλά και οι εξελιγμένες compact είναι ελκυστικές λύσεις . Τα αποτελέσματα που θα πάρετε θα είναι έως και εξαιρετικά .

Όμως ........ αν ειχα αποφασίσει πως έπρεπε να αγοράσω την τάδε και για όποιους λόγους ..... το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να κάνω μια αναζήτηση στο δίκτυο για προβλήματα που τυχόν έχει παρουσιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο ( αυτό που με ενδιαφέρει δλδ ) κυρίως στον μηχανισμό του φακού . Έχοντας ήδη δύο ( άλλες μάρκες ) τέτοιες , έχω φορέσει στην μια εξωτερικό tube μαζί με φίλτρο UV , ώστε να προστατέψω τον μηχανισμό του φακού όσο περισσότερο γίνεται κι' αυτό διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι αν καταρρεύσει , η αντικατάσταση του με άλλον θα είναι απλά εκτός συζήτησης . Ο μηχανισμός σε αυτή την κατηγορία δεν επισκευάζεται , αντικαθίσταται .

Φυσικά όλα τα παραπάνω , είναι σε συνάρτηση με το κόστος αγοράς . Αν δλδ πρόκειται για κάτι που θα μου κοστίσει κάτω από 100 ευρώ η έρευνα που θα κάνω θα είναι λιγότερο καθοριστική για το αν θα προχωρήσω η όχι στην τελική αγορά . 

Σας τα παραθέτω όχι για να τρομάξετε , αλλά για να τα έχετε υπόψιν σας . 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Makatsoras είπε

Καλησπερα,

ευχαριστω,

Έχει μεγαλο ζουμ. Αν ειναι σημαντικο αυτο για εσενα παρε την αλλιως αυτην black friday https://www.skroutz.gr/s/12670179/Canon-EOS-M100-Kit-EF-M-15-45mm-f-3-5-6-3-IS-STM-Black.html?from=sku_color_variations

Θα παει σιγουρα 299 και εχει πεσει και στα 229 κατα καιρους.

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας. εχω λιγες μερες ακομα μεχρι να την παραγγειλω (σε οποια καταληξω)

ηδη νιωθω καλυτερα με το νεο μου χομπι που θα ξεκινησω.

μια ερωτηση μονο επειδη δεν το καταλαβα καλα.

για τα αρχεια RAW. απο οτι καταλαβα προκειται για μεγαλα αρχεια με πολλες λεπτομερειες της φωτογραφιας.

για να εκτυπωθει ενα τετοιο αρχειο απο οτι διαβασα χρειαζεσαι ενα εξτρα προγραμμα (ειδα π.χ το Aftershot), το οποιο ειναι με 30 μερες δοκιμη και μετα επι πληρωμη.

αν η μηχανη δινει τετοια αρχεια , το χρειαζομαι αυτο μαλλον απο οτι καταλαβα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από το raw με επεξεργασία φτιάνεις ένα jpg (ή tiff ή bitmap) , πολύ ανώτερο σε ποιότητα από αυτό που φτιάχνει οποιαδήποτε μηχανή. 

Στην συνέχεια το τυπώνεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα (τυπώνει jpg) .

Επεξεργασία του raw μπορείς να κάνεις με δωρεάν προγράμματα όπως το raw therapee  που κάνει τα πάντα.

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Από το raw με επεξεργασία φτιάνεις ένα jpg (ή tiff ή bitmap) , πολύ ανώτερο σε ποιότητα από αυτό που φτιάχνει οποιαδήποτε μηχανή. 

Στην συνέχεια το τυπώνεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα (τυπώνει jpg) .

Επεξεργασία του raw μπορείς να κάνεις με δωρεάν προγράμματα όπως το raw therapee  που κάνει τα πάντα.

Raw Therapee ........ μια χαρά είναι ......

57 λεπτά πριν, Makatsoras είπε

παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας. εχω λιγες μερες ακομα μεχρι να την παραγγειλω (σε οποια καταληξω)

ηδη νιωθω καλυτερα με το νεο μου χομπι που θα ξεκινησω.

μια ερωτηση μονο επειδη δεν το καταλαβα καλα.

για τα αρχεια RAW. απο οτι καταλαβα προκειται για μεγαλα αρχεια με πολλες λεπτομερειες της φωτογραφιας.

για να εκτυπωθει ενα τετοιο αρχειο απο οτι διαβασα χρειαζεσαι ενα εξτρα προγραμμα (ειδα π.χ το Aftershot), το οποιο ειναι με 30 μερες δοκιμη και μετα επι πληρωμη.

αν η μηχανη δινει τετοια αρχεια , το χρειαζομαι αυτο μαλλον απο οτι καταλαβα.

Πρώτα την μηχανή , τα raw είναι για μετά .......... θα επιζήσετε και χωρίς αυτά ......

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις και σε βολέψει, έστω για τα πρώτα βήματα επεξεργασίας σου, μπορείς να δεις και το Luminar 3 που δίνεται δωρεάν από την εταιρεία του αυτό τον καιρό. Εμένα δε μου έκατσε καλά, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

https://skylum.com/fr/luminar-3-for-free Βάζεις email και όνομα και σου στέλνει στο email τον κωδικό ενεργοποίησης. Κατεβάζεις το πρόγραμμα, το κάνεις εγκατάσταση και μετά στο activate, βάζεις τον κωδικό που σου έδωσε και το έχεις έτοιμο.

Δημοσ.

Το πρόγραμμα της canon , δωρεάν για όλους τους χρήστες canon είναι πολύ καλό, ανώτερο από της nikon που και αυτό είναι καλό . 

Δωρεάν και τα δύο. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, για τη fujifilm xt-200 που τη βρίσκεις στο αμαζον στα 516ε τι έχετε να πείτε; Αξίζει η αγορά της σε αυτό το εύρος τιμής; Υπάρχει κάτι καλύτερο έως 500ε;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, c23 είπε

Καλησπέρα, για τη fujifilm xt-200 που τη βρίσκεις στο αμαζον στα 516ε τι έχετε να πείτε; Αξίζει η αγορά της σε αυτό το εύρος τιμής; Υπάρχει κάτι καλύτερο έως 500ε;

Χωρίς να την έχω ψάξει ιδιαίτερα και χωρίς να ξέρω αν έχει τίποτα κουσούρια, μια χαρά μου φαίνεται, πολύ καλή τιμή, δυνατό μηχάνημα με μελανό σημείο την μικρή αυτονομία μπαταρίας (270 λήψεις), όπως και όλες οι mirrorless βέβαια.

Δημοσ.
Στις 21/11/2020 στις 8:37 ΜΜ, Makatsoras είπε

Καλησπερα,

ευχαριστω,

Σε αυτό το budget, καλύτερα να προτιμήσεις μια Canon 2000D, με φακό IS. Η ποιότητα εικόνας είναι πολύ ανώτερη από την SX540HS.

9 ώρες πριν, c23 είπε

Πιθανότατα η καλύτερη επιλογή κάμερας σε αυτά τα χρήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα..για την canon 250d  τι αποψη εχετε;ψαχνω για φωτογραφικη ..και πανω κατω σε αυτα τα χρηματα θελω να παιξω αντε μαξ 650-700..με ενδιαφερει κυριως και για προσωπικη χρηση ,δηλαδη ταξιδια κλπ ..και για φωτογραφιση σε εσωτερικο χωρο μοντελων ολοσομων..θα το ελεγα για ημιεπαγγελματικη χρηση..

Επεξ/σία από Nasia4
Δημοσ.

Θα πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις μαζί φακό ~22mm ή  ~32mm prime. Γιατί για ολόσωμα μοντέλα σε εσωτερικό χώρο δεν παίζει ρόλο τόσο το σώμα όσο ο φακός. Ο 30άρης θα σου δώσει "φυσική" εικόνα αλλά θα πρέπει να έχεις ελευθερία χώρου για να τον δουλέψεις. Ο 20άρης θα είναι ευρυγώνιος και θα μπορείς να δουλέψεις σε πιο κλειστούς χώρους αλλά ίσως να είναι λίγο λιγότερο κολακευτικός ("φώτο από κοντά").

Από εκεί και πέρα για σώμα μη δώσεις πολλά. Απλά αν είναι Canon δες να έχει το dual pixel autofocus.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...